Lu_Gosiak Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 ketunia napisał(a):Musisz spróbować zebrać deklaracje. popieram...trzeba porozsylac watek gdzie sie da i odebrac tego psiaka tym :angryy::angryy:......sa hoteliki gdzie sa miejsca psiak jest piekny powiennien szybko znakesc normalnych ludzi Quote
wiq Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 wiq napisał(a):jest możliwość darmowej sterylki dla tej suni, kto podjąłby się dopilnowania tego? przypominam! Quote
BasiaD Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Wracaj Niuniu na 1 prosić cioteczki o pomoc! Quote
epe Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Ciotki! Znalazłam nowy hotelik! http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotel-u-agnieszki-146779/ Gdyby się nic nie znalazło bliżej -ten w okolicach Tarnowskich Gór jest! Quote
ponka1 Posted September 22, 2009 Author Posted September 22, 2009 wiq napisał(a): przypominam! Wig, ktoś kto mieszka w okolicy najlepiej, Okta się spyta na NK TOZ-u z Płocka może by zawiózł przywiózł, ta sunia jest na dworze po zabiegu powinna byc w domu przez co najmniej 5 dni, pod znakiem zapytania czy ją wpuszczą. Sterylke trzeba robic na już pownieważ jest już zapłodniona na 100% (jak zawsze). Epe dzięki! trzeba pilic trzeba mu pomóc tak jak Ci napisałam na tamtym wątku gdzie go wstawiłaś na ON-ki co tam się działo... Zatem pilnie zbieramy stałe deklaracje!:helo::Help_2: Quote
ponka1 Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 jolab napisał(a): Mogę sunię zawieźć i odwieźć. super, teraz Okta musi tam do nich zajeśc i uprzedzic o tym fakcie by nie nie baba nie wykręciła się sianem jakby co. Zmodyfikuję tytuł wątku. Pomóżmy Szarikowi:candle: Quote
Lu_Gosiak Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 napisz w tytule , ze zbieramy na hotelik.........u jamora tez jest miejsce a to o wiele blizej.... Quote
ponka1 Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 Lu_Gosiak napisał(a): przeslijcie mi na maila prosze fotki w oryginlanym rozmiarze: gotych@o2.pl jak najszybciej Gosiak czy zdjęcia doszły do Ciebie? Okta je wysłała wczoraj na ten adres mailowy P.S. już zmodyfikowałam tytuł wątku Quote
wiq Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 ponka1 napisał(a):Wig, ktoś kto mieszka w okolicy najlepiej, Okta się spyta na NK TOZ-u z Płocka może by zawiózł przywiózł, ta sunia jest na dworze po zabiegu powinna byc w domu przez co najmniej 5 dni, pod znakiem zapytania czy ją wpuszczą. Sterylke trzeba robic na już pownieważ jest już zapłodniona na 100% (jak zawsze). Epe dzięki! trzeba pilic trzeba mu pomóc tak jak Ci napisałam na tamtym wątku gdzie go wstawiłaś na ON-ki co tam się działo... Zatem pilnie zbieramy stałe deklaracje!:helo::Help_2: ponka, jolab, kontaktujcie się proszę z aina155, która zarządza sterylkową świnką http://www.dogomania.pl/forum/f940/zasil-sterylkowa-swinke-140889/ pieniądze na zabieg JUŻ SĄ, trzeba teraz tylko suczkę zawieźć do weta, wziąć fakturę i przechować, płocki TOZ nie ma kawałka miejsca? Quote
Lu_Gosiak Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='ponka1']Gosiak czy zdjęcia doszły do Ciebie? Okta je wysłała wczoraj na ten adres mailowy P.S. już zmodyfikowałam tytuł wątku[/quote] fotki doszly, szukam mu domu..............wiadomo jak On do dzieci?? Ile ma mniej wiecej - młody tzn??? Quote
BasiaD Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Szarik na 1 przypominać o sobie cioteczkom.. Domek ptrzebny na cito... Quote
BasiaD Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Szarik na 1 prosić cioteczki o pomoc.... Quote
ponka1 Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 [quote name='Lu_Gosiak'] fotki doszly, szukam mu domu..............wiadomo jak On do dzieci?? Ile ma mniej wiecej - młody tzn??? [/quote] jest młody jak napisałam w początkowm poście, tam jest 3 dzieci, siła jest bardzo duża (na razie) skacze z radości więc maleńke dzieci odpadają na pewno. chyba że rodzice nie będą go karac ani potem oddawac za podrapanie albo przewrócenie dziecka.Co nie jest wcale rzadkością. Wig a mogłabyś się skonatkowac z aina? :modla: sunieczka na pewno potrzebowac będzie opieki po sterylkowej tam na podwórku nie będą się z nią pieścic i do domu nie wpuszczą, więc cichy kąt na opiekę posterylkową bardzo by się przydał. Dosłownie na kilka dni. No własnie może płocki TOZ-chociaż na te kilka dni tę maleńką sunią by przetrzymał? Płocki TOZ to jolab, która się chyba nawet tutaj pojawiła na wątku Szarika. [CENTER][B][SIZE=4]a Szarik pilnie ale to pilnie potrzebuje stałych deklaracji![/SIZE][/B] [/CENTER] Quote
wiq Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Ponka, ja jestem z nią cały czas w kontakcie, teraz potrzebuję, aby Płock wybrał 1 osobę, która będzie odpowiedzialna za organizację sterylki suczki. Quote
BasiaD Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Szariczku, Niuniu co z Tobą??? Wracaj na 1 prosić cioteczki o domek! Quote
ponka1 Posted September 24, 2009 Author Posted September 24, 2009 [B]nie będzie żadnej sterylizacji-baba się nie zgadza bo suczka ma ponad 10 lat, gdyby była młodsza to tk ale nie w tym wieku więc Okta jej tłumaczy a na rodzenie to pani nie szkoda? a jak morduje sie potem szczeniaki też nie? powiedziała, że ona od ub. nie miała ale Okta dalej, że jak była pokryta to będziec rodzic...rozmowa jak ze ścianą.[/B] [B]Szarika też zaraz się nie wykupi-mija tydzień czasu Oktawia powiedziała jej że znajoma bierze urlop i niebawem przyjedzie a ona na to że syn się już przyzwyczaiłdo niego i nie wiadomo czy odda za te 100 zł. [/B] [B]Jeśli coś się nie wykombinuje szybko to i ten pies będzie stracony.[/B] Quote
Cantadorra Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Dziewczyny myslimy, moze wskoczyc do baby z pol litrem? Juz sama nie wiem. Istnieje ryzyko, ze straci sie Szarika. Quote
Pliszka Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 [B]A może by się zgodzili żeby chociaż budkę mu jakąś postawić tam ocieploną? [/B]Koszt to pewnie jakieś 400zł, a dla psiaka to być albo nie być. Jak on przeżyje zimę? :-( Przecież to znęcanie się nad zwierzęciem :-( Quote
ponka1 Posted September 25, 2009 Author Posted September 25, 2009 [quote name='Cantadorra'] Lepiej negocjowac i zabrac. [/quote] gdzie zabrac? "znajoma Oktawii" wymyślona dla tej baby, od początku [B]pisze że Szarik musi byc zabrany ale nie ma gdzie go ulokowac, podobno jest miejsce u Jamora ale mimo takiej sytuacji nikt nawet 5 zł miesięcznie nie dklaruje stałych wpłat.[/B] Quote
Pliszka Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Deklaruję 10 zł miesięcznie ( w miarę możliwości będę coś do tego dorzucać). Dołożyłabym się też do budki, jeśli baba by psa nie oddała. Ja się tylko boję, że ona go odsprzeda, a potem na tym samym łańcuchu, pod gołym niebiem uwiąże następnego. Quote
wiq Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Ja się tylko boję, że ona go odsprzeda, a potem na tym samym łańcuchu, pod gołym niebiem uwiąże następnego. dokładnie o tym samym myślę :shake: i te pozostałe 2 psiaki.. Quote
Recommended Posts