Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja już staram się zachować spokój. Jak mąż wszedł na ring, to pyta się go czy nasz piesek i drugi są rodziną. A co to ma do rzeczy?
Pyta się chwilę potem, czy Fox był już wystawiany (zachowanie na ringu miał rewelacyjne), w domyśle,że taki dziwny czy co?
Mąż powiedział, że owszem, tak. Po co ma sie wdawać w dyskusje, i mówić o Foxa osiągnięciach (3 x Zw, Mł, BOB, 1 CWC- skończył tydz temu 15 mies). Po co? Jak i tak pani sędzna, wie lepiej? Przecież ona ma sama ocenić, a nie bazować na innych ocenach!!!!!!!
BARDZO DOBRZE zna sie na rasie?
Czyżby ocena ma polegać na podaniu poprzednich osiągnięć i uzgodznieniu prowieniencji psa?
Po prostu super. :evil:

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='maga18'][quote name='Basenji']
Ma 10 miesięcy i ponoć jest bardzo utytułowany.
A jak się nazywa?
Zdrówko

VENI OTELLO Sub Divo 8) - Toffi :lol: i wclae az tak utytułowany nie jest ;) Wszystko przed nim! :lol:
Tak słyszałem, chwaliła go jedna pani drugiej pani.
Zdrówko :lol:

Posted

Gazuś napisał(a):
Marta, Amokk dziekuje :):) No a Amokke na następnej wystawie dorwe i pogadamy osobiście :):)
Jaka najbliższa wystawa?

w sumie to nie wiem jaka bedzie kolejna...

moze Przechlewko i Poznan - chociaz jakos do Poznania to mi sie nie bardzo spieszy ...

:)

Posted

Jedno zapomniałam dodać : mąż biegnie z nim, wraca po okrążeniu, a ona stoi plecami i gada z kimś. Mąż wrócił, a ona" no to jeszcze raz" bo dopiero sieobudziła, że należało by chyba popatrzeć, na psa :evil: :evil:

Posted

Basenji napisał(a):
maga18 napisał(a):
Basenji napisał(a):
http://img357.imageshack.us/img357/960/maygrzywacz5000ik.jpg
Ma 10 miesięcy i ponoć jest bardzo utytułowany.
A jak się nazywa?
Zdrówko

VENI OTELLO Sub Divo 8) - Toffi :lol: i wclae az tak utytułowany nie jest ;) Wszystko przed nim! :lol:

Tak słyszałem, chwaliła go jedna pani drugiej pani.
Zdrówko :lol:

:o

ciekawe która której :hmmmm: :lol:

Posted

Eehh... No u nas karty pomylili kilku psom - i prawie każdy miał wpisaną ocene, opis i lokate do karty kolegi.... Co gorsza, jak wykapowaliśmy pomyłke, były już tylko 3 psy... A mojej karty nie ma, tylko medal nam został :evil:
mają nam z ZK odesłać pocztą z przerosinami :):)

Posted

Ring nr 9 był straszny !!!
Pani sędzina sama nie wiedziała co ocenia. Miała problem ze zorientowaniem się jakie to porównanie i o co !!! czy to psy idą, czy suki, czy o rasę. Ni mówię o tym, że miała poślizg ponad 2,5 h !!! Dzieki niej zawaliłam grupę hodowlaną :evil:

Posted

[quote name='PARSONRK']Ring nr 9 był straszny !!!
Pani sędzina sama nie wiedziała co ocenia. Miała problem ze zorientowaniem się jakie to porównanie i o co !!! czy to psy idą, czy suki, czy o rasę. Ni mówię o tym, że miała poślizg ponad 2,5 h !!! Dzieki niej zawaliłam grupę hodowlaną :evil:
oj nie zazdroszcze :x
Pozdrawiam
Lidka i Villarica

Posted

Nigdy tego nie zrozumiem - nie mówiąc o tym że co szkodziło dać te rzadsze retrievery zagranicznemu sędziemu? I Tollerów i Flatów jest więcej za granicą, a Tollerów są masy w Holandii. Nie, lepiej jest dać sędzinie, która wogóle ie wie co ocenia :evil: I jeszcze męzowi powiedziała na ringu, że w jej oddziale (a jest to oddział bydgoski) ona widuje suki tej rasy. Tak sie głupio składa, że po pierwsze mam bazę Toolerów i wiem gdzie są jakie psy, a nawet jak trafiłyby sie inne, to właśnie właścicielka drugiego Tollera, też jest zarejestrowana w tym związku, i mówi że poza jej psem nie ma innego, bo sprawdzała. Ciekawe, nie? Taka lekka nieprawda... :evil:
Już drugi raz dostajemy polskiego sędziego na międzynarodówce. Dlaczego nie można podłączyć tych kilku psów pod zagranicznego sędziego? Jadę 600 km po to, żeby mnie oceniał ktoś kto nie ma o tym pojęcia? Niech to będzie ktoś kto sie zna, wtedy i przegrana nie jest problemem, byle tylko ocena padła z ust kompetentego jurora. I co? We Wrocławie i Poznaniu znowu będzie to samo - nie znam tych sędzin, ale po ostatnich doświadczeniach jestem pełna złych przeczuć...

Posted

Dodałam fotki, na galerii możecie obejżeć, ale narazie jest mało i głównie Docusia. Później, jak mi pupile zaczna chcieć działać to dodam psiaka który wygrał w naszej klasie, tego który wygrał CAICIB i res.CAICIB, sererek, wetsie, bobtaili, yorka i kerry blue :)
A chyba w środe Hita Dżemojada i tych ze stawki championów :)

Posted

Gratulacje dla Wszystkich wygranych i tych troszke mniej :)
W Sopocie debiutował młodziutki lhasa Ring the Moon Azurowa Amhara i otrzymał ocene WO i został Najlepszym Szczeniakiem w Rasie. Debiut nalezy uznać za udany :)

Posted

A ja sie pochwale- w leonach sędziował pan Stefan Sinko-Alma wygrała rase i dostała Caciba, a Cezarek w niufach ,sędziowany przez panią Lisabeth Mach ,drugie miejsce, a stawka była niezła :D Jestem zachwycona ich sędziowaniem i dawno sie tak dobrze nie bawilam, nie chodzi mi o wygraną ale właśnie o tych sędziów- niesamowicie sympatyczni i weseli ludzie.Podoba mi sie to,że trwało to tak długo i nie czułam ,że robią to z łachy okazując zmeczenie i znudzenie.Było super :D

Posted

arima napisał(a):
A ja sie pochwale- w leonach sędziował pan Stefan Sinko-Alma wygrała rase i dostała Caciba, a Cezarek w niufach ,sędziowany przez panią Lisabeth Mach ,drugie miejsce, a stawka była niezła :D Jestem zachwycona ich sędziowaniem i dawno sie tak dobrze nie bawilam, nie chodzi mi o wygraną ale właśnie o tych sędziów- niesamowicie sympatyczni i weseli ludzie.Podoba mi sie to,że trwało to tak długo i nie czułam ,że robią to z łachy okazując zmeczenie i znudzenie.Było super :D

No miło mi sie to czyta, zwłaszcza, że w przypadku p.L.Mach ktoś w trakcie oceny psów zwrócił mi uwagę "... że daje za długie opisy i przez to tworzą się opóźnienia ..." :o , na co p.L.Mach odparła, że za to Wystawcy płacą, aby ich psy zostały dokładnie ocenione i opisane.

mfg
tłumacz p.L.Mach ;)

Posted

kadziumia napisał(a):
arima napisał(a):

No miło mi sie to czyta, zwłaszcza, że w przypadku p.L.Mach ktoś w trakcie oceny psów zwrócił mi uwagę "... że daje za długie opisy i przez to tworzą się opóźnienia ..." :o , na co p.L.Mach odparła, że za to Wystawcy płacą, aby ich psy zostały dokładnie ocenione i opisane.

mfg
tłumacz p.L.Mach ;)

no i to była bardzo dobra odpowiedz :) prawda za cos płacimy te 90 złotych, a nie zeby przeczytac krótki opis :)
Pozdrawiam
Lidka i Villarica

Posted

I Lisabeth Mach i Stefan Sinko to wspaniali sędziowie- zgadzam sie w zupełności :) A to co zrobiła L.Mach podczas wyboru BIS to był naprawde SHOW w najlepszym wydaniu!! W Lesznie zresztą było to samo. Uwielbiam oglądać jak sędziuje-ma naprawde trafne wybory (i chyba kazdy sie ze mną zgodzi)

A teraz dalej...
Wielkie gratulacje dla wszystkich zwycięzców, a w szczególności dla Grubego i Germaniki za kolejnego BISa wygranego we wspaniałym stylu :)

I teraz z mojego "podwórka" ;)
Byłam raczej towarzysko, ale przy okazji wystawiałam suczkę siberian husky w klasie młodzieży i razem wybiegałyśmy Zw.Mł i tym samym Tiffany skończyła Mł.Ch.Pl:)

To by było na tyle
Pozdrowienia dla wszystkich
Gosia- bez kropek bo są na wakacjach ;)

Posted

Gosia i kropki napisał(a):

A teraz dalej...
Wielkie gratulacje dla wszystkich zwycięzców, a w szczególności dla Grubego i Germaniki za kolejnego BISa wygranego we wspaniałym stylu :)

)

no tak myślałam że to Nabab wygrał :) Gratulacje dla Germaniki oraz innych Zwycięzców w Sopocie :wink:
Pozdrawiam
Lidka i Villarica

Posted

kadziumia napisał(a):

mfg
tłumacz p.L.Mach ;)

:o :o :o Kadziunia która to Ty???
Ja byłam przeszczęśliwa na tej wystawie,naprawde były takie uwagi? :o
Pierwszy raz tak dobrze sie bawiłam i nie czułam jak intruz który cholera wie po co przyjechał.Opis dostaliśmy świetny i atmosfera była super.Nie zwróciłam uwagi na żadne opóżnienia :lol:

Posted

arima napisał(a):
kadziumia napisał(a):

mfg
tłumacz p.L.Mach ;)

:o :o :o Kadziunia która to Ty???
Ja byłam przeszczęśliwa na tej wystawie,naprawde były takie uwagi? :o
Pierwszy raz tak dobrze sie bawiłam i nie czułam jak intruz który cholera wie po co przyjechał.Opis dostaliśmy świetny i atmosfera była super.Nie zwróciłam uwagi na żadne opóżnienia :lol:

Kadziunia ma pieknego samojedka Azzisa :)
Pozdrawiam
Lidka i Villarica