Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uff mi cale szczescie w sobote nie nakladaja sie Pointery (10:20) z Flatami (12:05)
Wiec w razie czego o ok. 11 do moge komus pomoc ;)
Niedziele pewnie cala przestercze przy Beaglach... my dopiero w sukach, kl. otwarta...

Posted

Jeden konkurent, jeden, ale wielki!!! Szans nie mamy!
Ale mam pytanie: wiem że jedna pani zgłosiła swojego intera. Pytnie brzmi: czy jak jej nie ma w zgłoszonych, to znaczy że nie przyjdzie? Ktoś wie jak to jest?

Posted

no skoro jej nie ma w zgloszonych to chyba nie zostala zgloszona. tak ja to rozumuje. a szanse macie. przewaznie wygrywa w porownaniu starszy i lepiej zbudowany pies.
Basco w porownaniu ostatnio przegral z dorosla suka. Pani sedzia nam powiedziala, ze ma za malo roziwnieta klate. no, ale jak on moze miec mocno rozwinieta klate skoro to dzidzia jeszcze jest (no prawie dzidzia...)
:o

Posted

Wystawiam w pośredniej, i jak sie sędzia będzie znał to się urżnę ze szczęścia :drinking:
I tu wcale nie chodzi o nasze zwyciestwo, tylko o to żeby nie przeceniać psów które za granicą byłyby wykluczone z oceny....

Posted

to moze trzeba zaczac jezdzic za granice. jesli dobry sedzia nie przyjezdza do Was, to Wy jedzcie do niego :)
my za rok mamy zamiar porzadnie sie wziac za wystawy zagraniczne

Posted

Toller: A ile cm ma Twój piesek?? 8)
I może akurat wybierze mniejszego, drobniejszego pieska - jak w pośredniej to powinna uznac że sie jeszcze rozrośnie :):)

Posted

Basenji, zaraz po baskach wchodzi jeden przedstawiciel golasów meksykańskich. Jeżeli będziecie w stanie - zróbcie, proszę zdjęcie tego golaska. To będzie zdjęcie dla mojej Jennifer z Holandii; na pewno się ucieszy.
Bardzo proszę.
Pzdr.

Posted

Tyle, ile podaje wzorzec: 49 cm wysokości. Niestety, coraz częściej są preferowane Tollery, przypominające rude goldeny.A większe, znaczy ładniejsze, nie mówiąc o tym, że już w młodzieży, jak się dowiedzieliśmy na jednej z wystaw, psiak powinien być męski, b. mocnej budowy...Ehh...A Toller to nie golden, inny kształt kufy, inna budowa, taki mały lisek powinien być.
W dodatku Fox dużo ćwiczy, biega po kilkanaście km, kilka razy w tygodniu, i efekt jest jeden :pies nie ma ani grama zbędnego tłuszczu; same mięśnie. I zamiast żeby to był atut, to bardiej mu to na wystawch szkodzi- wygląda, że sędziowie sie tak przyzwyczaili do widoku spasionych retrieverów, że aż im przeszkadza jak jest odpowiedni...
:evil:

Posted

To nie fair że tak oceniają....
Ale może ta holenderka sie zna chociaż i będzie oceniała psiaki nie tylko pod kątem - duży=ładny, ale również zdrowotnym, użytkowym, i jak najbardziej zgodnym ze standardem :):)
Toller cała dogomania 3ma za Ciebie kciuki to amsz wygrać i koniec :)

Posted

Ból w tym, że NAS NIE ocenia Holenderka... Tylko polska sędzina.. Gdyby to była pani z Holandii, to byłoby wspaniale - tam jest pełno Tollerów. Abstrahując od samej oceny, miałabym pewność żę jest sprawiedliwa- a tak to : wygra- nie jestem pewna na ile na to naprawdę zasłużył, nie wygra- to samo. Przyjdzie zwariować..