Toller Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 Ane3czka, czyżbyście wchodzili TEŻ o 13? :evilbat: Quote
Gazuś Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 Tongue: A na ktorą ty wystawiasz psa?? Na 10?? I na którym ringu będa tollery?? My na 12 :):) Quote
an3czka Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 Toller a Wy to konkurencji nie macie :) tylko jeden mlodzic z Waszego 'rodzaju' :) i pewnie wygracie w porownaniu hihihi Quote
paolinka Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 Uff mi cale szczescie w sobote nie nakladaja sie Pointery (10:20) z Flatami (12:05) Wiec w razie czego o ok. 11 do moge komus pomoc ;) Niedziele pewnie cala przestercze przy Beaglach... my dopiero w sukach, kl. otwarta... Quote
Toller Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 My ring 14, JAK JUŻ WSPOMNIAŁAM o 13 :D Znaczy się obok będziemy, fajnie! Quote
tongue Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 Paolinko! To obie przesiedzimy całą niedzielę przy Beaglach. Quote
Toller Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 Jeden konkurent, jeden, ale wielki!!! Szans nie mamy! Ale mam pytanie: wiem że jedna pani zgłosiła swojego intera. Pytnie brzmi: czy jak jej nie ma w zgłoszonych, to znaczy że nie przyjdzie? Ktoś wie jak to jest? Quote
an3czka Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 no skoro jej nie ma w zgloszonych to chyba nie zostala zgloszona. tak ja to rozumuje. a szanse macie. przewaznie wygrywa w porownaniu starszy i lepiej zbudowany pies. Basco w porownaniu ostatnio przegral z dorosla suka. Pani sedzia nam powiedziala, ze ma za malo roziwnieta klate. no, ale jak on moze miec mocno rozwinieta klate skoro to dzidzia jeszcze jest (no prawie dzidzia...) :o Quote
Daisunia Posted August 5, 2005 Author Posted August 5, 2005 a czy bedzie można poprosic sędziego o ocene indywidualną ? chodzi o gr. 5 Pozdrawiam 8) Quote
an3czka Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 no to co. a moze w koncu sedzia bedzie sie znal na Tollerach Quote
Toller Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 Wystawiam w pośredniej, i jak sie sędzia będzie znał to się urżnę ze szczęścia :drinking: I tu wcale nie chodzi o nasze zwyciestwo, tylko o to żeby nie przeceniać psów które za granicą byłyby wykluczone z oceny.... Quote
an3czka Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 to moze trzeba zaczac jezdzic za granice. jesli dobry sedzia nie przyjezdza do Was, to Wy jedzcie do niego :) my za rok mamy zamiar porzadnie sie wziac za wystawy zagraniczne Quote
Gazuś Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 Toller: A ile cm ma Twój piesek?? 8) I może akurat wybierze mniejszego, drobniejszego pieska - jak w pośredniej to powinna uznac że sie jeszcze rozrośnie :):) Quote
Asiaczek Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 Basenji, zaraz po baskach wchodzi jeden przedstawiciel golasów meksykańskich. Jeżeli będziecie w stanie - zróbcie, proszę zdjęcie tego golaska. To będzie zdjęcie dla mojej Jennifer z Holandii; na pewno się ucieszy. Bardzo proszę. Pzdr. Quote
Toller Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 Tyle, ile podaje wzorzec: 49 cm wysokości. Niestety, coraz częściej są preferowane Tollery, przypominające rude goldeny.A większe, znaczy ładniejsze, nie mówiąc o tym, że już w młodzieży, jak się dowiedzieliśmy na jednej z wystaw, psiak powinien być męski, b. mocnej budowy...Ehh...A Toller to nie golden, inny kształt kufy, inna budowa, taki mały lisek powinien być. W dodatku Fox dużo ćwiczy, biega po kilkanaście km, kilka razy w tygodniu, i efekt jest jeden :pies nie ma ani grama zbędnego tłuszczu; same mięśnie. I zamiast żeby to był atut, to bardiej mu to na wystawch szkodzi- wygląda, że sędziowie sie tak przyzwyczaili do widoku spasionych retrieverów, że aż im przeszkadza jak jest odpowiedni... :evil: Quote
Gazuś Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 To nie fair że tak oceniają.... Ale może ta holenderka sie zna chociaż i będzie oceniała psiaki nie tylko pod kątem - duży=ładny, ale również zdrowotnym, użytkowym, i jak najbardziej zgodnym ze standardem :):) Toller cała dogomania 3ma za Ciebie kciuki to amsz wygrać i koniec :) Quote
Toller Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 Ból w tym, że NAS NIE ocenia Holenderka... Tylko polska sędzina.. Gdyby to była pani z Holandii, to byłoby wspaniale - tam jest pełno Tollerów. Abstrahując od samej oceny, miałabym pewność żę jest sprawiedliwa- a tak to : wygra- nie jestem pewna na ile na to naprawdę zasłużył, nie wygra- to samo. Przyjdzie zwariować.. Quote
Gazuś Posted August 6, 2005 Posted August 6, 2005 A racja... Coś mi sie pogmatwało że wy też u holenderki... A kto was dokladniej sędziuje? Quote
Recommended Posts