Gazuś Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 No ja tam nie licze na lokate czy coś takiego :) Ale sama wiem że taka liczba jak 17 (już i niestety 16) by mnie przeraziła 8) I wiem, że te dwa psiakie które Golden_owner wymieniła są niezłe i że zgarniają pełno nagród :) Ja na tej wystawie chce poprostu zacząć, zrobić co moge najlepiej i tyle :) :P PS. Tongue - mam nadzieje że jutro będzie łądniejsza pogoda :roll: Quote
golden_owner Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Gazus, na lokate licz jak najbardziej, zostalo Ci jeszcze troche czasu, wiec cwicz, cwicz, cwicz! Dobre wystawienie psa to polowa sukcesu. Jest 7 psow, lokaty sa 4, sedzia zagraniczny, czyli naprawde mozesz powalczyc! :D A debiut bedzie przyjemniejszy jesli do domu wrocisz z lokata, czyz nie? :) Po kim masz tego swojego MadMaxa, bo nei moge nigdzie znalezc? Quote
tongue Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Gazuś! Jak będzie padać to też będziemy ćwiczyć, ale mam nadzieję, że będzie słonko. Pozdrawiam Quote
paolinka Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 U nas juz chyba tradycja - 14 suk w klasie ;) Ale JAKICH suk!! Same najlepsze, z Pl i zagranicy :-? Ehh... :( Quote
Gazuś Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 No wole sie nie nastawiać :) Piesek był wzięty do kochania, nawet nie myśłałam o wystawach na początku a dla mnie i tak jets najidealniejszy na świecie :) Tylko gon nosi za wysoko przy psach :( Macie na to jakieś sposoby? :( A rodzice Docusia (Mad Maxa) to IVEE Yavanna i Jaskar TARQUIN :) Znasz? Quote
maga18 Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 jak nosi ogon za wysoko przy psach to go pacnij w ten ogon jak podniesie... moze mu sie znizy i juz tak zostanie a jak nie to pacnij go raz jeszcze :lol: Quote
Toller Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Nie działa jeszcze plan sędziowania? Ciekawe czy znowu będziemy ostatni.. Po wszystkich... :( A jest nas 2 -3 psy... Quote
maga18 Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 a u mnie w grzywaczach rekord !!! 62 grzywacze !! gdzie zawsze jest ok 30-40 sztuk :-? i kolejny rekord to 4 suki w kl.szczeniat - a pezwaznie nie ma zadnej :lol: no to bedzie na co popatrzec 8) Quote
golden_owner Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Gazus, to sie tak zaczyna ;) Ja tez kupilam psa do kochania, a o wystawach nie myslalam w ogole - no, myslalam, ze moze kiedys wybiore sie na jedna. Tymczasem do konca sezonu moj pies odwiedzi ponad 10 :O to, ze bez wiekszych osiagniec to juz inna bajka, ale i tak dobrze sie bawimy, a ja juz mysle o drugim psie ;) Nastaw sie na walke, naprawde warto, bo szanse sa duze. Masz juz ostrzyzonego psa? Rodzicow znam, tz. mame "ze slyszenia" i ze zdjec, natomiast ojca widzialam na zywo. Quote
tongue Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Gazuś! Bardzo dobrzy rodzice twojego psiura. Pozdrawiam Quote
Gazuś Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Maga18 - normalnie podoba mi sie pomysł z lekkim pacaniem :) Moze zadziałą? :) Quote
maga18 Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 musisz miec na uwadze ogon i dyskretnie mu go obnizac jakby nosil go za wysoko... jak juz ebdziecie stac to ogon trzymasz, wiec wtedy bez problemu, a w biegu musisz go pilnowac ;) Quote
Asiunia02 Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Ja mam tym razem mniej bo akit w sopocie jest 36 ale w mojej klasie 8 a mi akitka wyliniała i nie prezentuje sie zbyt ciekawie :) Ale jade bo jade przy okazji na wakacje :) Quote
Gazuś Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Tak, strzygłam psiaka :) CO prawda nie byłam w salonie - bo dojazdu do gdyni chwilowo nie miałam. Ale pojechałam do hodowcy naszego i ta Pani mi ostrzygła :) Docuś chyba mamusi i ciotek (i siostry po tacie) nie poznał na początku :) A później sie buntował, że tamte psinki ganiają z apatykami a on musi grzecznie stac i jeszcze mi futerko obcina ktoś :) No poćwiczymy, zobaczymy :) Może sie uda :) Quote
Toller Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Hmm, ja też pamiętam jak braliśmy Foxa, to tż miał być do kochania... Hodowca nam mówił jak sie ładnie zapowiada, ale zupełnie nas to nie kręciło.... A teraz , do końca sezonu też odwiedzimy pewnie 10 o ile nie więcej... Wciąga, oj, wciąga.. Ale za rok już pojedziemy może na kilka, klubową na pewno międzynarod może, no i światową, ale to w celach poznawczych :D Quote
Gazuś Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Toller-Fox, czy przypadkiem nie byliście z pieskami w Gdyni?? Bo było chyba 3 tollerki :) Quote
paolinka Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Pointer Suki młodzieży AIDA Landalena Pointer Suki młodzieży ALLEGRA Landalena Pointer Suki młodzieży ALMA z Więcborskich Pól Pointer Suki młodzieży ARABELLA z Więcborskich Pól tongue :( :-? A zeby bylo malo, we Flatach mam konkurenta - Niemca!! Odechciewa mi sie tej wystawy.... Quote
Toller Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Nie, mój to GALILEO Virgo Vestalis, a tamte to pieski hodowcy, od której mam Foxa. DO Gdyni na krajówkę, to byśmy sie raczej nie wybierali z Krakowa.. :D A nie wiesz przypadkiem jakie były ich oceny? Albo czy jest katalog powystawowy? Jedna, to siostra Foxa, więc jestem ciekawa. Quote
golden_owner Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Maga, przepraszam, ale jak sobie wyobrazasz obnizanie goldenowi ogona w biegu? :roll: Quote
maga18 Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 tak samo jak obnizanie innym rasom... juz nie raz widzialam jak na huskich, amstafach, alaskanach obnizano psom ogony... w biegu i w stojce... Quote
tongue Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Paolinko! Ale będą wrażenia niezapomniane. Dobrze jak jest taka konkurencja. Pozdrawiam Quote
golden_owner Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Ok, ja nie widzialam i nie mam pojecia ktora reka mialabym to zrobic, bo nawet jesli przyjmiemy, ze pies biegnie przy mojej lewej nodze, to ogon ma jakies pol metra za mna, ringowka w lewej rece, prawa wolna i co? Wygiac sie w pol zeby psu poprawic ogon? Nie widzialam jeszcze zeby ktos poprawial goldenowi ogon w biegu (w postawie to juz inna rzecz, wtedy i tak sie ogon podtrzymuje) i po prostu bardzo mnie Twoja rada zdziwila. Quote
Gazuś Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Właściwie GRANDA była wystawiana jako jedyna w klasie młodziezy więc miała chyba I lok no i ocene dosk, tak mi sie zdaje ale pewna nie jestem :) A katalogu po wysawowego chyba nie ma niestety :( Quote
maga18 Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 golden_owner nie chodzi mi o to, zeby biec i sie gimnastykowac by psu ogon obnizyc bo by to komicznie wygladalo. Do wystawy jeszcze troche dni zostalo. Gazuś musi pociwczyc i sprobowac pacnac jej ogon jak zaczyna biec... wiele psow pozostawia ogon w dole na dluzsza chwile (nawet na 2-3 okrazenia) wiec po takim czasie mozna chyba pacnac drugi raz (zadna filozofia - jak dla mnie) Widzialam husky ktore po pacnieciu ogon nosily nizej bardzo dlugo.... wszystko zalezy od psa... jesli pies Gazusia nie bedzie chcial trzymac ogona nisko i natychmiast po pacnieciu go podniesie to chyba nie warto mu go obnizac bo to bedzie bez sensu, ale musi sprobowac... u goldena zle noszony ogon w takiej stawce moim zdaniem ma ogromne znaczenie... Quote
Recommended Posts