Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sh_maniak napisał(a):
Jedzie ktoś może z południa do Sopotu pociagiem w piatek ? :roll:

ja jade z poludnia (prawie z poludnia) ;) i jade w czwartek :lol:

Posted

no tak ten sam sedzia;] a ja zamiast wsytawiac u niej grzywacze to husky;] ciekawe kiedy bedzie plan na necie bo jezlei husky nie bede mial od 10 to mzoe poajde pociagiem..a wróce nie wiem jak;p

Posted

Ja też chcę zostać w Sopocie chwilkę :wink:
Napewno muszę byc w sobote, bo wtedy wystawiam :lol:
Ale panicznie sie boje sama jechac pociagiem :-? ... auto drogo wychodzi :-?

Posted

Też sie trochę boimy, ale z taką groźną rasą, to na pewno nikt sie do nas nie przyczepi/ :lol:
Jedziemy pospiesznym, w piątek wieczór, co ma tę zaletę, że płacimy od osoby, za bilet weekendowy, 50 zł tam i z powrotem. Ten bilet, upoważnia do wielokrotnych przejazdów w ciagu weekendu, pociągami pośpiesznymi i osobowymi. Tak więc za 2 osoby zapłacimy 100 + rzecz jasna, pies.
A teraz idziemy się chłodzić, bo w słońcu jest 40 stopni, i nie wiem czy nam psisko od upału nie zejdzie :(

Posted

Toller
basco od rana chodzi w mokrym reczniku na grzbiecie i o dziwo jakos nie dyszy. najgorzej jest w nocy, duchota ze szok!! :o
bedziecie dzis wieczorem na bloniach?
moze zwodujemy kundle w rudawie?

Posted

Jak katalog przedwystawowy będzie już ogólnodostępny, to wtedy okaże się, czy mój faworyt Fingal-basenji będzie, czy nie. Ja twierdzę, że będzie, a Basenji (właściciel Fingala) wypiera się tego w żywe oczy. Zobaczymy.
Pzdr.

Posted

Nieoficjalnie zgłoszenia przyjmowali jeszcze do ostatniego piątku I to bez żadnych problemów, potwierdzenia mają przyjść dopiero w tym tygodniu...
Jestem tu nowa to mam kilka pytań
Po pierwsze :
Właściwie to wiem jak wystawiać goldka, ale Sopot to będzie mój pierwszy raz i chciałabym sie zapytać w jakiej kolejności mam biegaźć po tym kółku, trójkoncie itp...
Czy sędzia mi to powie, co mam robić dokładnie?
I czy ktoś wie co to za sędzia, ta która ocenia Goldki?
Ta Anja Verbeek, co o niej myślicie??
Ja jade z moim do klasy pośredniej, kurcze ciekawe ile piesków będzie

Pierwsza wystawa i międzynarodówka, już mam treme =)

Posted

Witaj na forum!!

Jedyne co moge Ci powiedziec to o kolejnosci biegania :lol: Musisz biec w szeregu wedlug numerkow, czyli np. masz nr 121 to przed GToba biegnie 120 a za Toba 122 ;) I nie musisz robic pieknego kolka/trojkatu... ;) Ja zawsze biegam na oko :lol:

Posted

Właściwie najlepiej będzie, jak będziesz słuchała uważnie sędziego, on zwykle mówi co i jak. I patrz co robią inni przed tobą, czyli z psami przed twoim numerkiem. :D Wszystko trwa dość krótko więc nie zdąrzysz się porządnie rozkręcić jak już będziesz schodziła :wink: I faktycznie, odważna jesteś, skoro skaczesz na głęboką wodę :wink: :D . My zaczęłyśmy od krajówki.

Posted

Wielkie dzieki dla Was :)
Ale na ringach jak sędzia jest z zagranicy jest tłumacz, no nie?
Bo ja tak niekoniecznie sie połapie jak ona nie po polsku bedzie gadała :roll:
I mam nadzieje że w kolejności numerków nie będe pierwsza, ale że sie zgłosiłam dopiero w ostatni czwartek to mam nadzieje że bede miała jeden z osotnich numerków :lol:
A wy jedziecie z pieskami? I jak tak to jakimi?

PS. Jak ktos ma coś o tej sędzinie to piszcie ;)

Pozdrawiam :D

Posted

Gazuś napisał(a):
Wielkie dzieki dla Was :)
Ale na ringach jak sędzia jest z zagranicy jest tłumacz, no nie?
Bo ja tak niekoniecznie sie połapie jak ona nie po polsku bedzie gadała :roll:
I mam nadzieje że w kolejności numerków nie będe pierwsza, ale że sie zgłosiłam dopiero w ostatni czwartek to mam nadzieje że bede miała jeden z osotnich numerków :lol:
A wy jedziecie z pieskami? I jak tak to jakimi?

PS. Jak ktos ma coś o tej sędzinie to piszcie ;)

Pozdrawiam :D

Gdy sędzia jest zagraniczny - tłumacz powinien by zapewniony przez organizatorów. Ale istnieje coś takiego jak międzynarodowy język "ringowy" i - uwierz - jest zrozumiały nawet dla osoby, która jest po raz pierwszy na ringu z psem.
Numer ringowy/startowy nie ma nic wspólnego z terminem zgłoszenia psa na wystawę. Zależy on od rasy (umiejscowienie w grupie FCI), płci i imienia psa (wg alfabetu). A więc mozesz być zarówno pierwsza, ostatnia, jak i w środku swojej klasy.
Pzdr.

Posted

Hmm... Dzieki Asiaczek ;)Bo mnie serio oświeciłaś ;)
Ja startuje z Goldkiem w klasie pośredniej,a nazywa sie MAD MAX Pasada, więc mam nadzieje, że gdzieś w środku sie znajdziemy ;) A jest ktoś kto z goldenem jedzie?

I jak myślicie, ile może być psiaków właśnie u Goldenów, psów w pośredniej?
Jeszcze raz dzieki Asia :wink:

Posted

ojjj goldenow moze byc bardzoooo duzo, szczegolnie ze to miedzynarodowka... przewaznie goldkow na wystawach jest ok 80 sztuk :o jesli chcesz sie dowiedziec jakie goldki beda z Dogomanii to polecam przeniesc sie na VIII grupe i tam popytac ;)