flashka-g Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 a w sobote....kurcze ze tesh husky musza byc w sobote....:( ludziska kto mnie poratuje :D Quote
maga18 Posted July 29, 2005 Posted July 29, 2005 sh_maniak napisał(a):Jedzie ktoś może z południa do Sopotu pociagiem w piatek ? :roll: ja jade z poludnia (prawie z poludnia) ;) i jade w czwartek :lol: Quote
maga18 Posted July 29, 2005 Posted July 29, 2005 ale numer :lol: Sh_maniak mamy tego samego sedziego!! :lol: Z tym ze Ty w sobote a ja w niedziele :lol: :wink: Quote
flashka-g Posted July 29, 2005 Posted July 29, 2005 no tak ten sam sedzia;] a ja zamiast wsytawiac u niej grzywacze to husky;] ciekawe kiedy bedzie plan na necie bo jezlei husky nie bede mial od 10 to mzoe poajde pociagiem..a wróce nie wiem jak;p Quote
Yaki Posted July 29, 2005 Posted July 29, 2005 Flashka my jedziemy z Kolobrzegu ,ale wyjezdzamy juz w piatek. Quote
Diana14 Posted July 29, 2005 Posted July 29, 2005 Wiadomo coś o katalogu przedwystawowym :roll: ??? Quote
flashka-g Posted July 29, 2005 Posted July 29, 2005 Kurcze Yaki a co śpicie w Sopocie??? No wlasnie ja mam tylko czas w sobote i musze w sobote wrocic do wieczora... Quote
an3czka Posted July 29, 2005 Posted July 29, 2005 Diana ktos tu pisal, ze nieoficjalnie przyjmuja zgloszenia do dzisiaj. jesli tak to na katalog jeszcze chwilke poczekamy :-? sama bym go chciala juz zobaczyc... Quote
Toller Posted July 29, 2005 Posted July 29, 2005 My jedziemy pociągiem z Krakowa w piątek, i w sobotę skacowani stawiamy się na ringu. Ale zostajemy w Sopocie, a w zasadzie w Gdyni do niedzieli.. Quote
sh_maniak Posted July 29, 2005 Posted July 29, 2005 Ja też chcę zostać w Sopocie chwilkę :wink: Napewno muszę byc w sobote, bo wtedy wystawiam :lol: Ale panicznie sie boje sama jechac pociagiem :-? ... auto drogo wychodzi :-? Quote
Savannah Posted July 30, 2005 Posted July 30, 2005 Diana14 napisał(a):Wiadomo coś o katalogu przedwystawowym :roll: ??? katalog przedwystawowy ma byc po weekendzie na stronie Z.K Sopot Pozdrawiam Lidka i Villarica Quote
Toller Posted July 30, 2005 Posted July 30, 2005 Też sie trochę boimy, ale z taką groźną rasą, to na pewno nikt sie do nas nie przyczepi/ :lol: Jedziemy pospiesznym, w piątek wieczór, co ma tę zaletę, że płacimy od osoby, za bilet weekendowy, 50 zł tam i z powrotem. Ten bilet, upoważnia do wielokrotnych przejazdów w ciagu weekendu, pociągami pośpiesznymi i osobowymi. Tak więc za 2 osoby zapłacimy 100 + rzecz jasna, pies. A teraz idziemy się chłodzić, bo w słońcu jest 40 stopni, i nie wiem czy nam psisko od upału nie zejdzie :( Quote
an3czka Posted July 30, 2005 Posted July 30, 2005 Toller basco od rana chodzi w mokrym reczniku na grzbiecie i o dziwo jakos nie dyszy. najgorzej jest w nocy, duchota ze szok!! :o bedziecie dzis wieczorem na bloniach? moze zwodujemy kundle w rudawie? Quote
Asiaczek Posted July 30, 2005 Posted July 30, 2005 Jak katalog przedwystawowy będzie już ogólnodostępny, to wtedy okaże się, czy mój faworyt Fingal-basenji będzie, czy nie. Ja twierdzę, że będzie, a Basenji (właściciel Fingala) wypiera się tego w żywe oczy. Zobaczymy. Pzdr. Quote
ASA Posted July 30, 2005 Posted July 30, 2005 A ja dostalam informacje ze katalog bedzie dopiero w ostatnim tygodniu przed wystawa...... Quote
Gazuś Posted July 31, 2005 Posted July 31, 2005 Nieoficjalnie zgłoszenia przyjmowali jeszcze do ostatniego piątku I to bez żadnych problemów, potwierdzenia mają przyjść dopiero w tym tygodniu... Jestem tu nowa to mam kilka pytań Po pierwsze : Właściwie to wiem jak wystawiać goldka, ale Sopot to będzie mój pierwszy raz i chciałabym sie zapytać w jakiej kolejności mam biegaźć po tym kółku, trójkoncie itp... Czy sędzia mi to powie, co mam robić dokładnie? I czy ktoś wie co to za sędzia, ta która ocenia Goldki? Ta Anja Verbeek, co o niej myślicie?? Ja jade z moim do klasy pośredniej, kurcze ciekawe ile piesków będzie *** Pierwsza wystawa i międzynarodówka, już mam treme =) Quote
maga18 Posted July 31, 2005 Posted July 31, 2005 Witaj na forum!! Jedyne co moge Ci powiedziec to o kolejnosci biegania :lol: Musisz biec w szeregu wedlug numerkow, czyli np. masz nr 121 to przed GToba biegnie 120 a za Toba 122 ;) I nie musisz robic pieknego kolka/trojkatu... ;) Ja zawsze biegam na oko :lol: Quote
Marta Chmielewska Posted July 31, 2005 Posted July 31, 2005 Właściwie najlepiej będzie, jak będziesz słuchała uważnie sędziego, on zwykle mówi co i jak. I patrz co robią inni przed tobą, czyli z psami przed twoim numerkiem. :D Wszystko trwa dość krótko więc nie zdąrzysz się porządnie rozkręcić jak już będziesz schodziła :wink: I faktycznie, odważna jesteś, skoro skaczesz na głęboką wodę :wink: :D . My zaczęłyśmy od krajówki. Quote
Gazuś Posted July 31, 2005 Posted July 31, 2005 Wielkie dzieki dla Was :) Ale na ringach jak sędzia jest z zagranicy jest tłumacz, no nie? Bo ja tak niekoniecznie sie połapie jak ona nie po polsku bedzie gadała :roll: I mam nadzieje że w kolejności numerków nie będe pierwsza, ale że sie zgłosiłam dopiero w ostatni czwartek to mam nadzieje że bede miała jeden z osotnich numerków :lol: A wy jedziecie z pieskami? I jak tak to jakimi? PS. Jak ktos ma coś o tej sędzinie to piszcie ;) Pozdrawiam :D Quote
Asiaczek Posted July 31, 2005 Posted July 31, 2005 Gazuś napisał(a):Wielkie dzieki dla Was :) Ale na ringach jak sędzia jest z zagranicy jest tłumacz, no nie? Bo ja tak niekoniecznie sie połapie jak ona nie po polsku bedzie gadała :roll: I mam nadzieje że w kolejności numerków nie będe pierwsza, ale że sie zgłosiłam dopiero w ostatni czwartek to mam nadzieje że bede miała jeden z osotnich numerków :lol: A wy jedziecie z pieskami? I jak tak to jakimi? PS. Jak ktos ma coś o tej sędzinie to piszcie ;) Pozdrawiam :D Gdy sędzia jest zagraniczny - tłumacz powinien by zapewniony przez organizatorów. Ale istnieje coś takiego jak międzynarodowy język "ringowy" i - uwierz - jest zrozumiały nawet dla osoby, która jest po raz pierwszy na ringu z psem. Numer ringowy/startowy nie ma nic wspólnego z terminem zgłoszenia psa na wystawę. Zależy on od rasy (umiejscowienie w grupie FCI), płci i imienia psa (wg alfabetu). A więc mozesz być zarówno pierwsza, ostatnia, jak i w środku swojej klasy. Pzdr. Quote
Gazuś Posted July 31, 2005 Posted July 31, 2005 Hmm... Dzieki Asiaczek ;)Bo mnie serio oświeciłaś ;) Ja startuje z Goldkiem w klasie pośredniej,a nazywa sie MAD MAX Pasada, więc mam nadzieje, że gdzieś w środku sie znajdziemy ;) A jest ktoś kto z goldenem jedzie? I jak myślicie, ile może być psiaków właśnie u Goldenów, psów w pośredniej? Jeszcze raz dzieki Asia :wink: Quote
maga18 Posted July 31, 2005 Posted July 31, 2005 ojjj goldenow moze byc bardzoooo duzo, szczegolnie ze to miedzynarodowka... przewaznie goldkow na wystawach jest ok 80 sztuk :o jesli chcesz sie dowiedziec jakie goldki beda z Dogomanii to polecam przeniesc sie na VIII grupe i tam popytac ;) Quote
Recommended Posts