Matagi Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 [quote name='arima'][quote name='kadziumia'] No miło mi sie to czyta, zwłaszcza, że w przypadku p.L.Mach ktoś w trakcie oceny psów zwrócił mi uwagę "... że daje za długie opisy i przez to tworzą się opóźnienia ..." :o , na co p.L.Mach odparła, że za to Wystawcy płacą, aby ich psy zostały dokładnie ocenione i opisane. mfg tłumacz p.L.Mach ;) :o :o :o Kadziunia która to Ty??? Ja byłam przeszczęśliwa na tej wystawie,naprawde były takie uwagi? :o Pierwszy raz tak dobrze sie bawiłam i nie czułam jak intruz który cholera wie po co przyjechał.Opis dostaliśmy świetny i atmosfera była super.Nie zwróciłam uwagi na żadne opóżnienia :lol: Oooo tu Kadziumia,wystawia Hipkę Asiaczkową :P :lol: Ta fotka bardzo mi się podoba,a szczególnie "to" oczko :wink: :P :lol: Quote
kadziumia Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 [quote name='arima'] :o :o :o Kadziumia która to Ty??? hahaha, jak to która ? :o To ja w niedzielę na ringu 5 pisałam Wam po polsku dyktowane mi w języku niemieckim przez p.L.Mach opisy :lol: . Dla przypomnienia wklejam moje zdjęcie ;), co prawda z innej wystawy i w trakcie wystawiania Samoyeda, ale "garniturek wystawowy" na sobie mam prawie ten sam co w Sopocie na tłumaczeniu ;) mfg ps. sorki za charakter pisma, ale sami widzieliście, że pisałam to "w powietrzu" ;). Quote
kadziumia Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Teeee, Lilka, a skąd Ty masz takie ładnie moje zdjęcie :o i dlaczego ja takiego nie mam :evil: Ale spoko, zaraz je sobie "ukradnę" ;) :lol: mfg Quote
kadziumia Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 No i nie zdążyłam go ukraść :( :( :( , bo je skubana podmieniłaś w tempie expresowym ;) ale poczekaj, jeszcze je od Ciebie "wycyganię", Lilka :):):) mfg Quote
Matagi Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Zdjątko podmienione mam,,bo je sama zrobiłam :lol: A jak Ci nie przesłałam,to nic straconego,Kasieńko! :P Prześlę :D :lol: :P Quote
arima Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 kadziumia napisał(a):arima napisał(a): :o :o :o Kadziumia która to Ty??? hahaha, jak to która ? :o To ja w niedzielę na ringu 5 pisałam Wam po polsku dyktowane mi w języku niemieckim przez p.L.Mach opisy :lol: . Dla przypomnienia wklejam moje zdjęcie ;), co prawda z innej wystawy i w trakcie wystawiania Samoyeda, ale "garniturek wystawowy" na sobie mam prawie ten sam co w Sopocie na tłumaczeniu ;) ps. sorki za charakter pisma, ale sami widzieliście, że pisałam to "w powietrzu" ;). Aaaa to już wiem :D Co tam charakter pisma :lol: błyndów ni mom :lol: :lol: ważne co w opisie :megagrin: Quote
kasiaak Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 [quote name='PARSONRK']Ring nr 9 był straszny !!! Pani sędzina sama nie wiedziała co ocenia. Miała problem ze zorientowaniem się jakie to porównanie i o co !!! czy to psy idą, czy suki, czy o rasę. Ni mówię o tym, że miała poślizg ponad 2,5 h !!! Dzieki niej zawaliłam grupę hodowlaną :evil: Zgadzam się w 100% dodam, że pani chyba nie bardzo zna regulamin i nie wie kto do jakiego porównania powinien wyjść :o , U nas zrobiła 2x BOB w jednej rasie i 2x CACIB w jednej płci. Rozdała BOBy różnym psom - bez komentarza. Wyjaśniania, uzgadnianie kto ma tego BOBa, kto w końcu CACIBa. Nie dziwię się, że było takie opóźnieniejeśli podobne sytuacje były w kolejnych rasach Quote
Marta Chmielewska Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Nasz sędzia z grupy 3 był bardzo sympatyczny, kulturalny, każdemu podał rekę, miał coś do powiedzenia o psie, aktywnie oceniał. Polecam :D Quote
Wojtecki Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 To i ja się troszkę może pochwalę :oops: Otóż moja Poświata (Ogar Polski) startowała w Klasie Championów i zdobyliśmy : Ocena doskonała, 1-wsze miejsce złoto CWC CACIB NSwR BOB - Zwycięzca Rasy !! Zresztą BOB-a Poświata zdobyła w Sopocie już dwa lata temu - startowaliśmy wtedy w klasie Młodzieży :lol: I like Sopot 8) 8) 8) :wink: :wink: :wink: Ponadto , w sympatycznym konkursie - zdobyliśmy III-cie miejsce w wyborze Najpiękniejszego Psa Ras Polskich I-wszy był PON II-gi - Chart Polski III-cia Ogar Polski (Poświata właśnie) IV - Gończy Polski IV ex equo - Owczarek Podhalański :lol: :lol: :lol: Quote
Savannah Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Wojtecki napisał(a):To i ja się troszkę może pochwalę :oops: Otóż moja Poświata (Ogar Polski) startowała w Klasie Championów i zdobyliśmy : Ocena doskonała, 1-wsze miejsce złoto CWC CACIB NSwR BOB - Zwycięzca Rasy !! Zresztą BOB-a Poświata zdobyła w Sopocie już dwa lata temu - startowaliśmy wtedy w klasie Młodzieży :lol: I like Sopot 8) 8) 8) :wink: :wink: :wink: Ponadto , w sympatycznym konkursie - zdobyliśmy III-cie miejsce w wyborze Najpiękniejszego Psa Ras Polskich I-wszy był PON II-gi - Chart Polski III-cia Ogar Polski (Poświata właśnie) IV - Gończy Polski IV ex equo - Owczarek Podhalański :lol: :lol: :lol: No to gratulacje :wink: nie dziwie się że tak lubisz Sopot :) Pozdrawiam Lidka i Villarica Quote
Wojtecki Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Savannah napisał(a):Wojtecki napisał(a):To i ja się troszkę może pochwalę :oops: Otóż moja Poświata (Ogar Polski) startowała w Klasie Championów i zdobyliśmy : Ocena doskonała, 1-wsze miejsce złoto CWC CACIB NSwR BOB - Zwycięzca Rasy !! Zresztą BOB-a Poświata zdobyła w Sopocie już dwa lata temu - startowaliśmy wtedy w klasie Młodzieży :lol: I like Sopot 8) 8) 8) :wink: :wink: :wink: Ponadto , w sympatycznym konkursie - zdobyliśmy III-cie miejsce w wyborze Najpiękniejszego Psa Ras Polskich I-wszy był PON II-gi - Chart Polski III-cia Ogar Polski (Poświata właśnie) IV - Gończy Polski IV ex equo - Owczarek Podhalański :lol: :lol: :lol: No to gratulacje :wink: nie dziwie się że tak lubisz Sopot :) Pozdrawiam Lidka i Villarica Dzięki, dzięki :P Oj tak, lubię Sopot - bo są super warunki dla psa - duży teren, można sobie z nim odpocząć i pobiegać, jest naprawdę o`k !! :lol: zresztą dwa lata temu mieliśmy także 3-cie miejsce w Polskich Rasach :wink: W zeszłym roku nie było nas w Sopocie. Widzę , że trzeba się pokazywać co drugą wystawę chyba .... :lol: :lol: Quote
daga10011 Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 arima napisał(a):A ja sie pochwale- w leonach sędziował pan Stefan Sinko-Alma wygrała rase i dostała Caciba, a Cezarek w niufach ,sędziowany przez panią Lisabeth Mach ,drugie miejsce, a stawka była niezła :D Jestem zachwycona ich sędziowaniem i dawno sie tak dobrze nie bawilam, nie chodzi mi o wygraną ale właśnie o tych sędziów- niesamowicie sympatyczni i weseli ludzie.Podoba mi sie to,że trwało to tak długo i nie czułam ,że robią to z łachy okazując zmeczenie i znudzenie.Było super :D no wystawka byla super,sedzia na leonach mi sie podobal-byl mily,elegancki i widac,ze sie znal na sprawie-po raz pierwszy ocenial nas sedzia ktory chyba jednak zna leony troche :P .Ja wrocilam z best puppy :D Quote
Savannah Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Wojtecki napisał(a): Dzięki, dzięki :P Widzę , że trzeba się pokazywać co drugą wystawę chyba .... :lol: :lol: jakas reguła szczęscia :lol: :wink: Pozdrawiam Lidka i Villarica Quote
Wojtecki Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Savannah napisał(a):Wojtecki napisał(a): Dzięki, dzięki :P Widzę , że trzeba się pokazywać co drugą wystawę chyba .... :lol: :lol: jakas reguła szczęscia :lol: :wink: Pozdrawiam Lidka i Villarica I jak tu nie być przesądnym :wink: 8) Quote
Savannah Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Wojtecki napisał(a):Savannah napisał(a):Wojtecki napisał(a): Dzięki, dzięki :P Widzę , że trzeba się pokazywać co drugą wystawę chyba .... :lol: :lol: jakas reguła szczęscia :lol: :wink: Pozdrawiam Lidka i Villarica I jak tu nie być przesądnym :wink: 8) czasem warto byc :D Pozdrawiam Lidka i Villarica Quote
Wojtecki Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Savannah napisał(a):Wojtecki napisał(a):Savannah napisał(a):Wojtecki napisał(a): Dzięki, dzięki :P Widzę , że trzeba się pokazywać co drugą wystawę chyba .... :lol: :lol: jakas reguła szczęscia :lol: :wink: Pozdrawiam Lidka i Villarica I jak tu nie być przesądnym :wink: 8) czasem warto byc :D Pozdrawiam Lidka i Villarica Może nie pomoże , ale nie zaszkodzi czasem - splunąć przez lewe ramię albo poczekać na kogoś innego, jak czarny kot nam drogę przebiegnie 8) 8) 8) Quote
Savannah Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Wojtecki napisał(a):Savannah napisał(a):Wojtecki napisał(a):Savannah napisał(a):Wojtecki napisał(a): Dzięki, dzięki :P Widzę , że trzeba się pokazywać co drugą wystawę chyba .... :lol: :lol: jakas reguła szczęscia :lol: :wink: Pozdrawiam Lidka i Villarica I jak tu nie być przesądnym :wink: 8) czasem warto byc :D Pozdrawiam Lidka i Villarica Może nie pomoże , ale nie zaszkodzi czasem - splunąć przez lewe ramię albo poczekać na kogoś innego, jak czarny kot nam drogę przebiegnie 8) 8) 8) hehe przesądny czy jak :wink: :evilbat: Pozdrawiam Lidka i Villarica Quote
Wojtecki Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Savannah napisał(a):hehe przesądny czy jak :wink: :evilbat: Eee tam, jaki przesądny .... :wink: 8) :lol: Raczej intuicyjnie przewidujący :wink: :wink: Quote
PARSONRK Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 [quote name='kasiaak'][quote name='PARSONRK']Ring nr 9 był straszny !!! Pani sędzina sama nie wiedziała co ocenia. Miała problem ze zorientowaniem się jakie to porównanie i o co !!! czy to psy idą, czy suki, czy o rasę. Ni mówię o tym, że miała poślizg ponad 2,5 h !!! Dzieki niej zawaliłam grupę hodowlaną :evil: Zgadzam się w 100% dodam, że pani chyba nie bardzo zna regulamin i nie wie kto do jakiego porównania powinien wyjść :o , U nas zrobiła 2x BOB w jednej rasie i 2x CACIB w jednej płci. Rozdała BOBy różnym psom - bez komentarza. Wyjaśniania, uzgadnianie kto ma tego BOBa, kto w końcu CACIBa. Nie dziwię się, że było takie opóźnieniejeśli podobne sytuacje były w kolejnych rasach oj był były i w sobotę i w niedzielę !! Quote
PARSONRK Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Marta Chmielewska napisał(a):Nasz sędzia z grupy 3 był bardzo sympatyczny, kulturalny, każdemu podał rekę, miał coś do powiedzenia o psie, aktywnie oceniał. Polecam :D W niedzielę z entelkiem też trafiłam na fajnego sędziego, czecha. Ładnie opisywał i wiedział co ocenia i znał oceniane rasy :D Quote
Germanika Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 http://www.germanika.com/nowosci/sopot05_2.JPG Quote
Germanika Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Sopot jest dla mnie szczęśliwy:Saphir wo I/2.Wiraż Zw.Mł.Werset drugi w mł.Nabab cacib,bob,bog,BIS.Perspektywa cwc,cacib.Passa cwc,res.cacib. Quote
ferroo Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Wielkie gratulacje dla wszystkich i szczegolnie dla Germaniki za piekne zakonczenie wystawy w Sopocie.My z buldozka francuska tez zadowolone bo to nasze 6 zloto pod rzad :lol: Dalej jedziemy do Poznania :D Zycze wszystkim dalszych sukcesow wystawowych!!! :D Quote
Recommended Posts