Toller Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Ja już staram się zachować spokój. Jak mąż wszedł na ring, to pyta się go czy nasz piesek i drugi są rodziną. A co to ma do rzeczy? Pyta się chwilę potem, czy Fox był już wystawiany (zachowanie na ringu miał rewelacyjne), w domyśle,że taki dziwny czy co? Mąż powiedział, że owszem, tak. Po co ma sie wdawać w dyskusje, i mówić o Foxa osiągnięciach (3 x Zw, Mł, BOB, 1 CWC- skończył tydz temu 15 mies). Po co? Jak i tak pani sędzna, wie lepiej? Przecież ona ma sama ocenić, a nie bazować na innych ocenach!!!!!!! BARDZO DOBRZE zna sie na rasie? Czyżby ocena ma polegać na podaniu poprzednich osiągnięć i uzgodznieniu prowieniencji psa? Po prostu super. :evil: Quote
Basenji Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 [quote name='maga18'][quote name='Basenji'] Ma 10 miesięcy i ponoć jest bardzo utytułowany. A jak się nazywa? Zdrówko VENI OTELLO Sub Divo 8) - Toffi :lol: i wclae az tak utytułowany nie jest ;) Wszystko przed nim! :lol: Tak słyszałem, chwaliła go jedna pani drugiej pani. Zdrówko :lol: Quote
amokk Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Gazuś napisał(a):Marta, Amokk dziekuje :):) No a Amokke na następnej wystawie dorwe i pogadamy osobiście :):) Jaka najbliższa wystawa? w sumie to nie wiem jaka bedzie kolejna... moze Przechlewko i Poznan - chociaz jakos do Poznania to mi sie nie bardzo spieszy ... :) Quote
Toller Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Jedno zapomniałam dodać : mąż biegnie z nim, wraca po okrążeniu, a ona stoi plecami i gada z kimś. Mąż wrócił, a ona" no to jeszcze raz" bo dopiero sieobudziła, że należało by chyba popatrzeć, na psa :evil: :evil: Quote
maga18 Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Basenji napisał(a):maga18 napisał(a):Basenji napisał(a):http://img357.imageshack.us/img357/960/maygrzywacz5000ik.jpg Ma 10 miesięcy i ponoć jest bardzo utytułowany. A jak się nazywa? Zdrówko VENI OTELLO Sub Divo 8) - Toffi :lol: i wclae az tak utytułowany nie jest ;) Wszystko przed nim! :lol: Tak słyszałem, chwaliła go jedna pani drugiej pani. Zdrówko :lol: :o ciekawe która której :hmmmm: :lol: Quote
maga18 Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 ohhh znowu bylam tak zabiegana ze o calym bozym swiecie zapomnialam :( we Wrocku sie poprawie ;) i postaram sie szukac dogomaniaków 8) Quote
Gazuś Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Eehh... No u nas karty pomylili kilku psom - i prawie każdy miał wpisaną ocene, opis i lokate do karty kolegi.... Co gorsza, jak wykapowaliśmy pomyłke, były już tylko 3 psy... A mojej karty nie ma, tylko medal nam został :evil: mają nam z ZK odesłać pocztą z przerosinami :):) Quote
PARSONRK Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Ring nr 9 był straszny !!! Pani sędzina sama nie wiedziała co ocenia. Miała problem ze zorientowaniem się jakie to porównanie i o co !!! czy to psy idą, czy suki, czy o rasę. Ni mówię o tym, że miała poślizg ponad 2,5 h !!! Dzieki niej zawaliłam grupę hodowlaną :evil: Quote
Amika Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Witam wszystkich powystawowo :) Gratuluje medali, tytułów, lokat i uczestnictwa :) Quote
golden_owner Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Amika, a Wam jak poszlo? Moze Ty cos wiesz nt. mlodziezy w goldenach? Gazus, co z tymi zdjeciami? Quote
Savannah Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 [quote name='PARSONRK']Ring nr 9 był straszny !!! Pani sędzina sama nie wiedziała co ocenia. Miała problem ze zorientowaniem się jakie to porównanie i o co !!! czy to psy idą, czy suki, czy o rasę. Ni mówię o tym, że miała poślizg ponad 2,5 h !!! Dzieki niej zawaliłam grupę hodowlaną :evil: oj nie zazdroszcze :x Pozdrawiam Lidka i Villarica Quote
paolinka Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Toller no niezle :evil: :roll: Ja wiem jedno - nigdy wiecej nikt mnie nie namowi na wystawianie psa u tej sedziny.... po prostu szczyt bezczelnosci :evil: Quote
Toller Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Nigdy tego nie zrozumiem - nie mówiąc o tym że co szkodziło dać te rzadsze retrievery zagranicznemu sędziemu? I Tollerów i Flatów jest więcej za granicą, a Tollerów są masy w Holandii. Nie, lepiej jest dać sędzinie, która wogóle ie wie co ocenia :evil: I jeszcze męzowi powiedziała na ringu, że w jej oddziale (a jest to oddział bydgoski) ona widuje suki tej rasy. Tak sie głupio składa, że po pierwsze mam bazę Toolerów i wiem gdzie są jakie psy, a nawet jak trafiłyby sie inne, to właśnie właścicielka drugiego Tollera, też jest zarejestrowana w tym związku, i mówi że poza jej psem nie ma innego, bo sprawdzała. Ciekawe, nie? Taka lekka nieprawda... :evil: Już drugi raz dostajemy polskiego sędziego na międzynarodówce. Dlaczego nie można podłączyć tych kilku psów pod zagranicznego sędziego? Jadę 600 km po to, żeby mnie oceniał ktoś kto nie ma o tym pojęcia? Niech to będzie ktoś kto sie zna, wtedy i przegrana nie jest problemem, byle tylko ocena padła z ust kompetentego jurora. I co? We Wrocławie i Poznaniu znowu będzie to samo - nie znam tych sędzin, ale po ostatnich doświadczeniach jestem pełna złych przeczuć... Quote
Gazuś Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Dodałam fotki, na galerii możecie obejżeć, ale narazie jest mało i głównie Docusia. Później, jak mi pupile zaczna chcieć działać to dodam psiaka który wygrał w naszej klasie, tego który wygrał CAICIB i res.CAICIB, sererek, wetsie, bobtaili, yorka i kerry blue :) A chyba w środe Hita Dżemojada i tych ze stawki championów :) Quote
EwikB Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Gratulacje dla Wszystkich wygranych i tych troszke mniej :) W Sopocie debiutował młodziutki lhasa Ring the Moon Azurowa Amhara i otrzymał ocene WO i został Najlepszym Szczeniakiem w Rasie. Debiut nalezy uznać za udany :) Quote
arima Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 A ja sie pochwale- w leonach sędziował pan Stefan Sinko-Alma wygrała rase i dostała Caciba, a Cezarek w niufach ,sędziowany przez panią Lisabeth Mach ,drugie miejsce, a stawka była niezła :D Jestem zachwycona ich sędziowaniem i dawno sie tak dobrze nie bawilam, nie chodzi mi o wygraną ale właśnie o tych sędziów- niesamowicie sympatyczni i weseli ludzie.Podoba mi sie to,że trwało to tak długo i nie czułam ,że robią to z łachy okazując zmeczenie i znudzenie.Było super :D Quote
Gazuś Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 No Pani Verbeek też strasznie sympatyczna babka :) Quote
kadziumia Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 arima napisał(a):A ja sie pochwale- w leonach sędziował pan Stefan Sinko-Alma wygrała rase i dostała Caciba, a Cezarek w niufach ,sędziowany przez panią Lisabeth Mach ,drugie miejsce, a stawka była niezła :D Jestem zachwycona ich sędziowaniem i dawno sie tak dobrze nie bawilam, nie chodzi mi o wygraną ale właśnie o tych sędziów- niesamowicie sympatyczni i weseli ludzie.Podoba mi sie to,że trwało to tak długo i nie czułam ,że robią to z łachy okazując zmeczenie i znudzenie.Było super :D No miło mi sie to czyta, zwłaszcza, że w przypadku p.L.Mach ktoś w trakcie oceny psów zwrócił mi uwagę "... że daje za długie opisy i przez to tworzą się opóźnienia ..." :o , na co p.L.Mach odparła, że za to Wystawcy płacą, aby ich psy zostały dokładnie ocenione i opisane. mfg tłumacz p.L.Mach ;) Quote
Savannah Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 kadziumia napisał(a):arima napisał(a):A ja sie pochwale- w leonach sędziował pan Stefan Sinko-Alma wygrała rase i dostała Caciba, a Cezarek w niufach ,sędziowany przez panią Lisabeth Mach ,drugie miejsce, a stawka była niezła :D Jestem zachwycona ich sędziowaniem i dawno sie tak dobrze nie bawilam, nie chodzi mi o wygraną ale właśnie o tych sędziów- niesamowicie sympatyczni i weseli ludzie.Podoba mi sie to,że trwało to tak długo i nie czułam ,że robią to z łachy okazując zmeczenie i znudzenie.Było super :D No miło mi sie to czyta, zwłaszcza, że w przypadku p.L.Mach ktoś w trakcie oceny psów zwrócił mi uwagę "... że daje za długie opisy i przez to tworzą się opóźnienia ..." :o , na co p.L.Mach odparła, że za to Wystawcy płacą, aby ich psy zostały dokładnie ocenione i opisane. mfg tłumacz p.L.Mach ;) no i to była bardzo dobra odpowiedz :) prawda za cos płacimy te 90 złotych, a nie zeby przeczytac krótki opis :) Pozdrawiam Lidka i Villarica Quote
Savannah Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Kadziunia a ty byłas w Sopocie :) no w koncu masz blisko to napewno :) Pozdrawiam Lidka i Villarica Quote
maga18 Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 a do mnie na ring co chwile wpadała jakas kobieta, ktora dyktowala opisy i wybierala zwyciezcow - zamiast sedziego :o Quote
Gosia & c.o. Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 I Lisabeth Mach i Stefan Sinko to wspaniali sędziowie- zgadzam sie w zupełności :) A to co zrobiła L.Mach podczas wyboru BIS to był naprawde SHOW w najlepszym wydaniu!! W Lesznie zresztą było to samo. Uwielbiam oglądać jak sędziuje-ma naprawde trafne wybory (i chyba kazdy sie ze mną zgodzi) A teraz dalej... Wielkie gratulacje dla wszystkich zwycięzców, a w szczególności dla Grubego i Germaniki za kolejnego BISa wygranego we wspaniałym stylu :) I teraz z mojego "podwórka" ;) Byłam raczej towarzysko, ale przy okazji wystawiałam suczkę siberian husky w klasie młodzieży i razem wybiegałyśmy Zw.Mł i tym samym Tiffany skończyła Mł.Ch.Pl:) To by było na tyle Pozdrowienia dla wszystkich Gosia- bez kropek bo są na wakacjach ;) Quote
Savannah Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Gosia i kropki napisał(a): A teraz dalej... Wielkie gratulacje dla wszystkich zwycięzców, a w szczególności dla Grubego i Germaniki za kolejnego BISa wygranego we wspaniałym stylu :) ) no tak myślałam że to Nabab wygrał :) Gratulacje dla Germaniki oraz innych Zwycięzców w Sopocie :wink: Pozdrawiam Lidka i Villarica Quote
arima Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 kadziumia napisał(a): No miło mi sie to czyta, zwłaszcza, że w przypadku p.L.Mach ktoś w trakcie oceny psów zwrócił mi uwagę "... że daje za długie opisy i przez to tworzą się opóźnienia ..." :o , na co p.L.Mach odparła, że za to Wystawcy płacą, aby ich psy zostały dokładnie ocenione i opisane. mfg tłumacz p.L.Mach ;) :o :o :o Kadziunia która to Ty??? Ja byłam przeszczęśliwa na tej wystawie,naprawde były takie uwagi? :o Pierwszy raz tak dobrze sie bawiłam i nie czułam jak intruz który cholera wie po co przyjechał.Opis dostaliśmy świetny i atmosfera była super.Nie zwróciłam uwagi na żadne opóżnienia :lol: Quote
Savannah Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 arima napisał(a):kadziumia napisał(a): No miło mi sie to czyta, zwłaszcza, że w przypadku p.L.Mach ktoś w trakcie oceny psów zwrócił mi uwagę "... że daje za długie opisy i przez to tworzą się opóźnienia ..." :o , na co p.L.Mach odparła, że za to Wystawcy płacą, aby ich psy zostały dokładnie ocenione i opisane. mfg tłumacz p.L.Mach ;) :o :o :o Kadziunia która to Ty??? Ja byłam przeszczęśliwa na tej wystawie,naprawde były takie uwagi? :o Pierwszy raz tak dobrze sie bawiłam i nie czułam jak intruz który cholera wie po co przyjechał.Opis dostaliśmy świetny i atmosfera była super.Nie zwróciłam uwagi na żadne opóżnienia :lol: Kadziunia ma pieknego samojedka Azzisa :) Pozdrawiam Lidka i Villarica Quote
Recommended Posts