tongue Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 No to wreszcie poznamy się osobiście. Chociaż będę zabiegana pomiędzy różnymi ringami mam nadzieję, że będzie chwila na rozmowę. Quote
Toller Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Pewnie że tak. Po właściwej socjalizacji nie mają żadnego problemu. Bywa, rzecz jasna czasem bardziej lękliwy egzemplarz, ale to sprawa i socjalizacji, no i wiadomo, odpowiedniego wyboru psiaka. Na zachodzie Tollery bywają terapeutami, i to całkiem często. Jak będziesz w Sopocie to podejdź do naszego ringu, zobaczysz Tolllera na "żywca" i sama ocenisz. Zapraszamy serdecznie, nie mówiąc o tym że miło będzie sie spotkać :D Quote
tongue Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Na każdej wystawie obserwowałam Tollery i bardzo mi się one podobają, ale ja bym chciała osobiście, pobyć z takim psem przez jakiś czas. A to jest mało prawdopodone. Quote
Toller Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 trPrzeglądam teraz Twoją stronę, i niesamowicie mi się podoba ostrzeżenie przed zakupem goldena! :cunao: Rewelacja! Psa nie pożyczę, bo żyć bez niego nie mogę :D , ale w przyszlym roku planujemy wyjazd na obóz agility; jakbyś się też wybrała to Tollera mogłabyś oglądać aż do znudzenia :D Quote
tongue Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 A gdzie ten obóz ma być? Sama bym chętnie wzięła udział. Quote
Toller Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 W tym roku będzie, cytuję :" Pracowite Wakacje z Psem - 10-dniowy obóz w Józefowie na pojezierzu suwalskim termin: 18-27 sierpnia 2005 " organizowane przez naszą krakowską szkołę Ovari (w jej ramach działa też fundacja "Alteri" szkoląca psy dla osób niepełnosprawnych) tu link http://www.ovari.ipon.pl/Kursy/seminaria.html. Na ten sie już nie załapiemy zresztą i wystawy, i zawody obedience, i kończymy PT 2, troch tego za dużo by było. Ale za rok też robią, a wtedy już nie przepuścimy. Quote
tongue Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Dzięki za informacje. O!!! To rzeczywiście jesteście bardzo pracowici. Gratulacje!!! Quote
Toller Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Jednego siema Tollera, więc nie jest to takie pracochłonne, zważywszy że oboje z mężem pracujemy... A Fox jest tak szczęśliwy jak ćwiczy, że nonsensem byłoby mu to odbierać, trzeba po prostu odpowiednio zorganizować sobie czas :D Quote
an3czka Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 o wyjezdzie na szkolenie Ovari tez myslalam. i tez za rok bo te wakacje juz zapelnione m.in. wystawami :) to sie moze spotkamy :)) Quote
Gazuś Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 A z goldkami też na agility chodzą?? Bo też chetnie bym sie wybała :):) Quote
Yorkies Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 U mnie w yorkach na Sopot ogromna konkurencja się szykuje :roll: będzie ciężko.... no ale zarazem jest na co popatzreć bo sporo zagranicznych psów i wystawców... :wink: ciekawa wystawa się zapowiada... mam nadzieję że uda mi się spotkać kogoś z dogomaniaków :wink: 8) pozdrawiam :fadein: Quote
Toller Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 A czemu nie goldki? Przejdż na topik filmiki o agility, jest na co popatrzeć. Ale z tematu zeszłyśmy wszystkie równo, więc żeby nawiązać, to powiem że właśnie zawody będą w Sopocie. A co do Yoreczków, to w Krakowie też było chyba ze 120. I tak nic nie przebiło 150 labków, jak pamiętam.... To jest ból, i to spory, takie stawki. Quote
tongue Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Zorientowałam się, że co roku do Sopotu na wystawę przyjeżdża coraz więcej psów. W tym 3277, a może więcej. A największy problem mają sędziowie, bo jak tu spośród tylu psów wybrać tego najlepszego. Quote
Toller Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Oby tylko pododa dopisała.. A ty sama wystawiasz goldenkę, czy pointerkę? Czy obie? Quote
tongue Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Ja wystawiam Pointerkę i Jack Russell Terriera, a w niedzielę Beagla. No i oczywiście będę duchowo wspierać Gazusia, a jak nie wytrzyma napięcia nerwowego to mam pomóc, ale myślę że da sobie radę. Quote
Gazuś Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 No to może za rok sie spotakmy na obozie :):) A filmiki super :):) Goldenów teraz jets też strasznie dużo.... Quote
Toller Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 No to trzymamy kciuki.. Mamy znajomego Jack Russella, on też z nami ćwiczył do zawodów, wystartował już w Krośnie. Nie pomnę nazwy, ale świetny piesek! Quote
Gazuś Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Tongue - licze na wsparcie 8) I jeszcze raz dziekuje za to że jesteś taka kochana i że chcesz do mnie przyjechac i poćwiczyć :):) Quote
Toller Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Gazuś: a twój piesek jakiego jest miana?i w jakiej klasie? To spróbujemy was namierzyć, i pokibicować w Sopocie!! Pewnie będziemy gdzieś obok. Nas łatwo będzie poznać, po małym, rudym szaleńcu..... :D Quote
tongue Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 MAD MAX Pasada tak jak w podpisie. Gazuś! Obiecywałaś zdjęcie swojego pupila. Quote
Gazuś Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 No Mój to MAD MAX Pasada, wystawiam go w pośredniej piesków :):) No i może ten sam ring będziemy mieli :):) Bo jaka sędzia Tollery sędziuje? Quote
Toller Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Jezu, fakt, ale wpadka :oops: NA usprawiedliwienie powiem tylko, że właśnie łeb mi pęka, i kto wie czy wkrótce nie odleci.... Quote
tongue Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Gazuś nie ma za dziękować. Mam okrutną słabość do goldenów. Quote
Toller Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 P. Klimaszewska, bo ona ma inne psy z gr. VIII. Nie znam jej kompletnie, i nic o niej nie wiem. Bardzo chciałabym żeby nas sędziował wasz z NL, bo tam jest masa Tollerów, i zachodzi przypuszczenie że może się na ich znać. Quote
Recommended Posts