Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pewnie że tak. Po właściwej socjalizacji nie mają żadnego problemu. Bywa, rzecz jasna czasem bardziej lękliwy egzemplarz, ale to sprawa i socjalizacji, no i wiadomo, odpowiedniego wyboru psiaka. Na zachodzie Tollery bywają terapeutami, i to całkiem często. Jak będziesz w Sopocie to podejdź do naszego ringu, zobaczysz Tolllera na "żywca" i sama ocenisz. Zapraszamy serdecznie, nie mówiąc o tym że miło będzie sie spotkać :D

Posted

Na każdej wystawie obserwowałam Tollery i bardzo mi się one podobają, ale ja bym chciała osobiście, pobyć z takim psem przez jakiś czas.

A to jest mało prawdopodone.

Posted

trPrzeglądam teraz Twoją stronę, i niesamowicie mi się podoba ostrzeżenie przed zakupem goldena! :cunao:
Rewelacja!
Psa nie pożyczę, bo żyć bez niego nie mogę :D , ale w przyszlym roku planujemy wyjazd na obóz agility; jakbyś się też wybrała to Tollera mogłabyś oglądać aż do znudzenia :D

Posted

W tym roku będzie, cytuję :" Pracowite Wakacje z Psem - 10-dniowy obóz w Józefowie na pojezierzu suwalskim
termin: 18-27 sierpnia 2005 " organizowane przez naszą krakowską szkołę Ovari (w jej ramach działa też fundacja "Alteri" szkoląca psy dla osób niepełnosprawnych) tu link http://www.ovari.ipon.pl/Kursy/seminaria.html.
Na ten sie już nie załapiemy zresztą i wystawy, i zawody obedience, i kończymy PT 2, troch tego za dużo by było.
Ale za rok też robią, a wtedy już nie przepuścimy.

Posted

Jednego siema Tollera, więc nie jest to takie pracochłonne, zważywszy że oboje z mężem pracujemy... A Fox jest tak szczęśliwy jak ćwiczy, że nonsensem byłoby mu to odbierać, trzeba po prostu odpowiednio zorganizować sobie czas :D

Posted

U mnie w yorkach na Sopot ogromna konkurencja się szykuje :roll: będzie ciężko.... no ale zarazem jest na co popatzreć bo sporo zagranicznych psów i wystawców... :wink: ciekawa wystawa się zapowiada... mam nadzieję że uda mi się spotkać kogoś z dogomaniaków :wink: 8)

pozdrawiam :fadein:

Posted

A czemu nie goldki? Przejdż na topik filmiki o agility, jest na co popatrzeć. Ale z tematu zeszłyśmy wszystkie równo, więc żeby nawiązać, to powiem że właśnie zawody będą w Sopocie.
A co do Yoreczków, to w Krakowie też było chyba ze 120.
I tak nic nie przebiło 150 labków, jak pamiętam....
To jest ból, i to spory, takie stawki.

Posted

Zorientowałam się, że co roku do Sopotu na wystawę przyjeżdża coraz więcej psów. W tym 3277, a może więcej.

A największy problem mają sędziowie, bo jak tu spośród tylu psów wybrać tego najlepszego.

Posted

Ja wystawiam Pointerkę i Jack Russell Terriera, a w niedzielę Beagla.

No i oczywiście będę duchowo wspierać Gazusia, a jak nie wytrzyma napięcia nerwowego to mam pomóc, ale myślę że da sobie radę.

Posted

No to trzymamy kciuki..
Mamy znajomego Jack Russella, on też z nami ćwiczył do zawodów, wystartował już w Krośnie. Nie pomnę nazwy, ale świetny piesek!

Posted

Gazuś: a twój piesek jakiego jest miana?i w jakiej klasie? To spróbujemy was namierzyć, i pokibicować w Sopocie!! Pewnie będziemy gdzieś obok. Nas łatwo będzie poznać, po małym, rudym szaleńcu..... :D

Posted

P. Klimaszewska, bo ona ma inne psy z gr. VIII. Nie znam jej kompletnie, i nic o niej nie wiem. Bardzo chciałabym żeby nas sędziował wasz z NL, bo tam jest masa Tollerów, i zachodzi przypuszczenie że może się na ich znać.