Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='aldira']damnie dziwne ze było tylu chętnych i został sam ????????????[/QUOTE]
To trudny pies , a ludzie dzwonią i myśla , że on zawsze jest taki piekny bez strzyżenia , ze nie ma z nim problemów , że na 100% zgodzi sie z ich psami . Jak ktos go zaadoptuje i okaże sie nie zgadza się z rezydentem , albo że nie wytrzymują nerwowo jego szczekania .:roll: No i po rozmowie z p Lucynką rezygnują . Był chetny na wsi bo " jeszcze nigdy nie miał rasowego psa " Po rozmowie z ojcem okazało sie , że mieli psa , ale biegał luzem po wsi i wpadł pod samochód :shake: Jak takiemu dac Westlika .

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='BIANKA1']To trudny pies , a ludzie dzwonią i myśla , że on zawsze jest taki piekny bez strzyżenia , ze nie ma z nim problemów , że na 100% zgodzi sie z ich psami . Jak ktos go zaadoptuje i okaże sie nie zgadza się z rezydentem , albo że nie wytrzymują nerwowo jego szczekania .:roll: No i po rozmowie z p Lucynką rezygnują . Był chetny na wsi bo " jeszcze nigdy nie miał rasowego psa " Po rozmowie z ojcem okazało sie , że mieli psa , ale biegał luzem po wsi i wpadł pod samochód :shake: Jak takiemu dac Westlika .[/QUOTE]
Masz racje Bianka,najlepiej zeby poszedł do domku,gdzie jest westik,albo ktos miał białasa i zna ta rase/tak sobie marze:roll:/.

Posted

rita60 napisał(a):
Masz racje Bianka,najlepiej zeby poszedł do domku,gdzie jest westik,albo ktos miał białasa i zna ta rase/tak sobie marze:roll:/.

Ja mam westika i znam rase. No ale moja mama twierdzi że nie dajemy sobie rady z jednym psem (?) no więc nie mogę ale bym bardzo chciała! Pomogę! allegro chyba ma ale zawszę mogę zrobić jak już wygaśnie(?) :)

Posted

Spinca napisał(a):
Ja mam domek dla Młodego w Warszawie. Ręczę głową za niego. Chętne? To napiszę więcej :diabloti:

No daj Ciotka namiary na pw :loveu:
To fajny pies ( dla mnie każdy pies jest fajny :roll: )
Ma chłopak charakter , ma psie ADHD , ale jest w tym śmieszny . Ja rozumiem , że nie każdy lubi psa wiecznie skaczącego , biegającego , skomlącego za człowiekiem . On jak jest sam to tak śmiesznie pojękuje do człowieka , którego widzi i wyrywa się . Na początku był agresywny , i pewnie przez to wylądował w schronie . Ale to taka agresja - głupawka . Teraz jest już ok . On tak fajnie się cieszy cały czas skacząc . Ale to terier , do licha , nie będzie siedział jak mumia .
Ludzie sobie kupują psa , bo ładny i ktoś znajomy ma , a nie kupuja psa pod siebie . Nie wiedzą nic o rasie , a potem mają problemy .
Ja tak 10 lat temu kupiłam dobka , bo dzieci chciały . A potem , jak sie okazało , że wybrałam najbardziej dominujące szczenie z miotu , to zaczęły sie kłopoty . Jest wariat , waży ponad 50 kg , jest nieobliczalny i nieprzewidywalny , połamał już mi palce smyczą , wiele razy przewrócił i przeciągną , capną wiele osób w tym nawet moja mamę , ale mam go :roll:
Jakoś wytrwam do końca , ale już w życiu nie wezmę psa , którego nie podniosę :cool3:

Posted

BIANKA moj co prawda wazy tylko 30kg,ale nieraz na spacerze słyszałam jak trzeszcza mi stawy:cool3:ale nie zamieniłabym te moje kochane,szorstkie ADHD na zadnego innego:lol:ja przygotowywalam sie do tej rasy,wiedzialam jakiego psa biore,ale sporo ludzi tak jak piszesz biora bo ładny,bo modna rasa,a potem te psiaki laduja w schronie. Smutne:shake:

Posted

BIANKA1 napisał(a):
No daj Ciotka namiary na pw :loveu:

Już Ci wysyłam parę konkretów.
A Ty może daj do siebie, żeby domek mógł zadzwonić, sam się przedstawić.
Ja tylko napiszę, że domek - Kasia, znaczy, ma ogromne doświadczenie z psimi wariatami. Ma na koncie jamnika i setera, nie muszę dodawać, ze obie rasy dość wymagające. Ta Kasi seterka brała nawet udział w jakichś wystawach myśliwskich. Ale o tym niech Kasia sama Ci opowie, bo ja coś zaraz namieszam.

Posted

Spinca napisał(a):
Już Ci wysyłam parę konkretów.
A Ty może daj do siebie, żeby domek mógł zadzwonić, sam się przedstawić.
Ja tylko napiszę, że domek - Kasia, znaczy, ma ogromne doświadczenie z psimi wariatami. Ma na koncie jamnika i setera, nie muszę dodawać, ze obie rasy dość wymagające. Ta Kasi seterka brała nawet udział w jakichś wystawach myśliwskich. Ale o tym niech Kasia sama Ci opowie, bo ja coś zaraz namieszam.

Już dałam namiary na p Lucynkę :loveu:

Posted

Słaba ta szansa...... Kasia dzwoniła wczoraj do Pani Lucyny.
Nie obrazi się jeśli wstawię wiadomość, którą od niej dostałam:

"zadzwoniłam do Pani Lucyny. Odebrał jakiś Pan przedstawiłam sie i poprosiłam z Panią Lucyną. Podeszła do tel przedstawiłam się powiedziałam ze dzwonie z warszawy w sprawie weścika. Pani była zdziwiona, więc powiedziałam ze dostałam nr tel od osoby która aktywnie działa na dogomanni. Pani powiedziała ze nie wie o co chodzi. Wytłumaczyłam jej jeszcze raz że dzwonie w sprawie psa " czy u pani jest pies West??" odpowiedziała ze tak. To ja po raz kolejny powiedziałam że telefon otrzymałam od Pauliny może nick jej coś wiecej powie spinca. Pani odpowiedziała, że nie wie o co chodzi musi się zorientować i zadzwoni do mnie podałam jej komórkowy nr i domowy. Do chwili obecnej nie odezwała się. Pragnę jeszcze nadmienić iż kobieta jest mało sympatyczna, odnoszę wrażenie że była wściekła że ktoś zawraca jej głowę."

Ciotki, która ma kontakt z Panią Lucyną? Pogadajcie z Nią, proszę.
Ja co prawda wiem jak zniechęca się potencjalne domki, to dobra metoda na przekonanie się czy domek naprawdę jest zdecydowany, ale mamy tu "trudnego" psa i doświadczoną dziewczynę, która chce pomóc. Przemyślcie sprawę.

Posted

P Lucyna jest bardzo zajeta . TZ , z którym wczoraj rozmawiałam nie zdążył jej przekazać mojej wiadomości . Nie z polecenia Pauliny , tylko ma powiedzieć , że z polecenia Bożeny .
Jeśli domek jest w porządku i pod dogo kontrolą , to weścika dostanie .
Jeśli może , to niech zadzwoni w niedziele po południu , tylko może to tez byc z różnym skutkiem , bo p Lucyna pracuje nawet w domu , ma stado zwierzaków i jeszcze bardzo chorą babunię co ma chyba z 90 lat i żyje w innym wymiarze .
Jeśli się dogadają , tz , jeśli chetna na weścika jest zdecydowana , to może go odebrać wypranego i zrobionego .Rozumiem , że w domku nie ma innych zwierząt i małych dzieci ?. Bo jeśli są , to może być kiepsko .

Posted

Westie west west highlan white terier . Do adopcji (818010944) - Aukcje internetowe Allegro

To jest allegro dla Westlika. Powodzenia! Ja jeszcze się spytam mamy, bo powiedziała, że jak drugi pies to najlepiej ta sama rasa. No jeszcze się spytam, ale mama sobie nie radzi z Jazzikiem (ja dam radę :P damy rade, rade damy). xD Takie są westy! 100% ADHD. Pomieszańce szalone. Ale mądrę. Są serio bardzo inteligentne! W książce o tresurze pisze, żeby powtarzać 20-50 razy. Jazzowi wystarczy ok. 10 i umie

Posted

Dziewczyny już ze sobą porozmawiały . Teraz czekam na potwierdzenie , czy domek jest na 100% pewny co do adopcji .
Jeśli dostane potwierdzenie , to poproszę jeszcze o wizytę przedadopcyjną , a jak wypadnie pomyślnie , to szukamy transportu do Warszawy :lol:

Posted

Spinca napisał(a):
No to super :)
Masz już kogoś chętnego do wizyty przedadopcyjnej? Ja nie zrobię, bo nie jestem obiektywna.

Jeszcze nie mam potwierdzenia , czy osoba zainteresowana jest na 100% pewna . W trakcie rozmowy z p Lucyna wynikł problem , czy TZ zgodzi sie z westlikiem , a właściwie odwrotnie , bo Westi nie przepada za facetami .
Miałam dostac odpowiedz .

Posted

Westy to bardzo mądre i zadziorne psy ale każdy z nich jest do utemperowania. Psiakom o wiele łatwiej jest zmienić charakterek niż nam ludziom. Wiem cos o tym bo sama mam Weścika, cudownego psiaka, którego gdy traktowałam jak laleczkę to stał sie dominatorem. Teraz jest ideałem, chodzi na szkolenie, dostał wcir od wielkich psów, Akita wdeptał go w ziemię, Owczrek pokazał mu gdzie jest jego miejsce. Nasz West jest teraz ideałem i mozemy mieć tyle psów w domu ile chcemy;-) A instruktor powiedział, że jest bardzo inteligentny i pracowity i nie jeden wielki pies mógł by brac z niego przykład. Tak więc i dla tego Westa jest szansa ale trzeba być stanowczym.