Rodzice Maciusia :) Posted September 27, 2009 Author Posted September 27, 2009 [quote name='Energy'] Jeśli mogę coś poradzić odnośnie sterylki to są co prawda różne opinie, ale podobno najlepiej robić ok 3 miesiące po pierwszej cieczce, kiedy suńka jest już całkiem dojrzała Jeśli o mnie chodzi natomiast to bardzo bardzo chciałabym żeby nie odkładać tego, bo o nieszczęście nietrudno; czasem wystarczy sekunda nieuwagi :-( Zresztą naszą Stokrotkę uratowała tylko sterylka przed cieczką pierwszą, bo okazało się że miała ropomacicze i gdybyśmy czekali na cieczkę to ani ona ani my byśmy się nie doczekali. :shake: A tak poza tematem to jest to moja druga niezwykle udana adopcja w Chełmie!! Pierwszą jest Łatek, zresztą bardzo do Ptysi podobny, teraz ma na imię Tobiaszek, możesz sobie ptysiupysiu wejść na wątek, może się znacie przypadkiem? http://www.dogomania.pl/forum/f85/tobiaszek-szkieletorek-ktory-znalazl-szczescie-124457/?highlight= Quote
Energy Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Ja tylko napisałam co najczęściej słyszałam od wetów. Zresztą ja w tej kwestii jestem kiepska bo moje suczydła do dzisiaj nie są wysterlizowane, jakoś się boję;) Quote
ptysiapysia Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Co do imienia to z ptysi zrobiła się pysia, ale nasza poprzednia suczka nazywała się mika a wszyscy jakoś wołali misia i czasami się mylimy wiec jest pysia misia pysiaczek itd ;) Quote
Rodzice Maciusia :) Posted September 27, 2009 Author Posted September 27, 2009 Pysia się nazywała moja papuga, którą miałam jako dziecko :loveu: Najważniejsze, że Pyśka Ptyśka nie skończyłą jako łaciaty placek na obwodnicy przy Tesco :-( tylko została piłkarzykiem :loveu: Quote
Jo37 Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Ale ekspresowa adopcja. Pozdrowienia dla nowych właścicieli. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted September 28, 2009 Author Posted September 28, 2009 [quote name='Jo37']Ale ekspresowa adopcja. Pozdrowienia dla nowych właścicieli.[/quote] Jak znalazłam Ptyśkę tak sądziłam, że będzie szybko w DS. No i się sprawdziło. Oby więcej takich adopcji starszych psiaków było :loveu: Quote
ptysiapysia Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Dziękujemy za pozdrowienia. Jutro postaram się wrzucić kilka nowych fotek bo może pojedziemy na kolejny meczyk ;) Dzisiaj Miśka Pyśka nauczyła się podawać łapę. Zobaczymy jutro czy nauka nie poszła w las ;) Quote
Energy Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Czekamy na fotki i wiadomości o malutkiej:loveu: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 Małpka mała jest okropnie sprytna, więc myślę, że jak załapie, że za dawanie łapki są korzysci to nie zrezygnuje z nauki :evil_lol: Meczyk dobra rzecz :loveu: Quote
ptysiapysia Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Niestety meczyku nie było bo pogoda nie dopisała. Byliśmy dzisiaj na szczepieniu u innego weterynarza niz wcześniej i stwierdził że mała ma 5-6 miesięcy, na sterylizację jest za wcześnie i pierwsza cieczka może będzie na wiosnę, a w tym roku nie powinna jeszcze mieć. Sama nie wiem co robić i kogo słuchać bo ten pierwszy twierdzi że Pyśka jest już gotowa do operacji. Chyba wybierzemy się do trzeciego eh... Quote
Energy Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Wiem, że Rodzce Maciusia będą na mnie :mad::evil_lol:ale nie ma co się tak spieszyć jeśli jesteście w stanie małą dopilnować. Jeśli rzeczywiście ma 5-6 miesięcy to wg mnie jest stanowczo za młoda:p Quote
ptysiapysia Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Też mi się tak wydaje, dlatego że ona jeszcze nawet wygląda na szczeniaka ma okrąglutki brzuszek i wszystko jeszcze podgryza. Ten weterynarz mówił że jak podgryza to nie może mieć 7 czy 8 miesięcy. Chyba jednak wybiorę się do jeszcze jednego i wtedy dopiero zdecyduję. Dwóch weterynarzy - dwie zupełnie różne opinie... Quote
Rodzice Maciusia :) Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 Ja jestem człowiek spokojny :evil_lol: Ale bardzo proszę pójdźcie rzeczywiście do jeszcze jednego weta, bo ja bym sobie nie wydarowała gdyby się nieszczęście stało :shake::-( Bo co wet to wet, zresztą tak samo jak lekarz ludzki; ot np u nas w mieście jest mistrz zawodu, który wszystkim zaleca aby "dopuścić" sukę choć raz przed sterylką, bo jak nie będzie miała choć raz szczeniaków to koniec świata :angryy: No i oczywiście ludzie. którzy nie są zorientowani rozmnażają :( Quote
Energy Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Rodzice Maciusia :) napisał(a):ot np u nas w mieście jest mistrz zawodu, który wszystkim zaleca aby "dopuścić" sukę choć raz przed sterylką, bo jak nie będzie miała choć raz szczeniaków to koniec świata :angryy: No i oczywiście ludzie. którzy nie są zorientowani rozmnażają :( A takich rad to już bym nie dawała bo tak daleko nie mieszkamy od siebie i to jednak zbyt ryzykowne by było to dla mnie:evil_lol:pomimo zapewnień, że Rodzice Maciusia :) napisał(a):Ja jestem człowiek spokojny :evil_lol: Absolutnie jest to oczywista nieprawda tyle tylko, że kwestią dyskusyjną jest przed (model amerykański) czy po (europejski) pierwszej cieczce. Nie wiem tylko, czy weci będą do końca w stanie określić wiek małej, bo oni jak pisała Rodzice Maciusia genijalni niekiedy są:razz: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted October 9, 2009 Author Posted October 9, 2009 ptysiapysia, jak tam malusieństwo??? :loveu: a ja dzisiaj dostałam info, że kolejne szczeniaki wywalone :angryy: byliśmy z mężem w lecznicy, gdzie na razie siedzą, ubłagaliśmy żeby wstrzymali się z oddaniem do schronu, dzisiaj robię ogłoszenia. Szcezniaki są 3, 2 sunie i 1 psiak, wszystkie czarne smołki, ratlerkowate :shake: Quote
ptysiapysia Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 pysia rosnie jak na drozdzach ma strasznie duzo energii jutro lub pojutrze prawdopodonie pojdziemy do 3 weta zapytac o ta sterylizacje i mozliwe ze na dlugi weekend w listopadzie bedziemy juz po operacji tak planujemy ale nie wiem jeszcze co powie weterynarz narazie wsio w porzadku :) biedne te male ;( ciekawe czy to ten sam czlowiek ktory zostawil pysie... ? Quote
Rodzice Maciusia :) Posted October 15, 2009 Author Posted October 15, 2009 to dobrze, że u Pysi wszystko ok :) Ja mam nowy nabytek - Biszkopta, jamniczkowata maluśka, podobna posturką do Waszej Pysi. A co do tych czarnulków, niestety, nikt ich nie chce :shake: marny ich los :-( Quote
Recommended Posts