Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Energy']

Jeśli mogę coś poradzić odnośnie sterylki to są co prawda różne opinie, ale podobno najlepiej robić ok 3 miesiące po pierwszej cieczce, kiedy suńka jest już całkiem dojrzała

Jeśli o mnie chodzi natomiast to bardzo bardzo chciałabym żeby nie odkładać tego, bo o nieszczęście nietrudno; czasem wystarczy sekunda nieuwagi :-(
Zresztą naszą Stokrotkę uratowała tylko sterylka przed cieczką pierwszą, bo okazało się że miała ropomacicze i gdybyśmy czekali na cieczkę to ani ona ani my byśmy się nie doczekali. :shake:

A tak poza tematem to jest to moja druga niezwykle udana adopcja w Chełmie!!
Pierwszą jest Łatek, zresztą bardzo do Ptysi podobny, teraz ma na imię Tobiaszek, możesz sobie ptysiupysiu wejść na wątek, może się znacie przypadkiem?

http://www.dogomania.pl/forum/f85/tobiaszek-szkieletorek-ktory-znalazl-szczescie-124457/?highlight=

Posted

Ja tylko napisałam co najczęściej słyszałam od wetów. Zresztą ja w tej kwestii jestem kiepska bo moje suczydła do dzisiaj nie są wysterlizowane, jakoś się boję;)

Posted

Dziękujemy za pozdrowienia. Jutro postaram się wrzucić kilka nowych fotek bo może pojedziemy na kolejny meczyk ;) Dzisiaj Miśka Pyśka nauczyła się podawać łapę. Zobaczymy jutro czy nauka nie poszła w las ;)

Posted

Niestety meczyku nie było bo pogoda nie dopisała. Byliśmy dzisiaj na szczepieniu u innego weterynarza niz wcześniej i stwierdził że mała ma 5-6 miesięcy, na sterylizację jest za wcześnie i pierwsza cieczka może będzie na wiosnę, a w tym roku nie powinna jeszcze mieć. Sama nie wiem co robić i kogo słuchać bo ten pierwszy twierdzi że Pyśka jest już gotowa do operacji. Chyba wybierzemy się do trzeciego eh...

Posted

Wiem, że Rodzce Maciusia będą na mnie :mad::evil_lol:ale nie ma co się tak spieszyć jeśli jesteście w stanie małą dopilnować. Jeśli rzeczywiście ma 5-6 miesięcy to wg mnie jest stanowczo za młoda:p

Posted

Też mi się tak wydaje, dlatego że ona jeszcze nawet wygląda na szczeniaka ma okrąglutki brzuszek i wszystko jeszcze podgryza. Ten weterynarz mówił że jak podgryza to nie może mieć 7 czy 8 miesięcy. Chyba jednak wybiorę się do jeszcze jednego i wtedy dopiero zdecyduję. Dwóch weterynarzy - dwie zupełnie różne opinie...

Posted

Ja jestem człowiek spokojny :evil_lol:

Ale bardzo proszę pójdźcie rzeczywiście do jeszcze jednego weta, bo ja bym sobie nie wydarowała gdyby się nieszczęście stało :shake::-(
Bo co wet to wet, zresztą tak samo jak lekarz ludzki; ot np u nas w mieście jest mistrz zawodu, który wszystkim zaleca aby "dopuścić" sukę choć raz przed sterylką, bo jak nie będzie miała choć raz szczeniaków to koniec świata :angryy: No i oczywiście ludzie. którzy nie są zorientowani rozmnażają :(

Posted

Rodzice Maciusia :) napisał(a):
ot np u nas w mieście jest mistrz zawodu, który wszystkim zaleca aby "dopuścić" sukę choć raz przed sterylką, bo jak nie będzie miała choć raz szczeniaków to koniec świata :angryy: No i oczywiście ludzie. którzy nie są zorientowani rozmnażają :(

A takich rad to już bym nie dawała bo tak daleko nie mieszkamy od siebie i to jednak zbyt ryzykowne by było to dla mnie:evil_lol:pomimo zapewnień, że

Rodzice Maciusia :) napisał(a):
Ja jestem człowiek spokojny :evil_lol:

Absolutnie jest to oczywista nieprawda tyle tylko, że kwestią dyskusyjną jest przed (model amerykański) czy po (europejski) pierwszej cieczce.
Nie wiem tylko, czy weci będą do końca w stanie określić wiek małej, bo oni jak pisała Rodzice Maciusia genijalni niekiedy są:razz:

• 2 weeks later...
Posted

ptysiapysia, jak tam malusieństwo??? :loveu:

a ja dzisiaj dostałam info, że kolejne szczeniaki wywalone :angryy: byliśmy z mężem w lecznicy, gdzie na razie siedzą, ubłagaliśmy żeby wstrzymali się z oddaniem do schronu, dzisiaj robię ogłoszenia. Szcezniaki są 3, 2 sunie i 1 psiak, wszystkie czarne smołki, ratlerkowate :shake:

Posted

pysia rosnie jak na drozdzach ma strasznie duzo energii jutro lub pojutrze prawdopodonie pojdziemy do 3 weta zapytac o ta sterylizacje i mozliwe ze na dlugi weekend w listopadzie bedziemy juz po operacji tak planujemy ale nie wiem jeszcze co powie weterynarz narazie wsio w porzadku :) biedne te male ;( ciekawe czy to ten sam czlowiek ktory zostawil pysie... ?