Rodzice Maciusia :) Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 2 godziny temu wróciliśmy z Tesco, zamiast zakupionych przy okazji butów przywiozłam to biedactwo.. Kręciła się maleńka krówka pod samochodami, nikt nie zwracał na nią uwagi. Jest z buźki podobna do Montanki-Nutki, która z siostrą była tam samo znaleziona. Jeszcze nic o niej nie wiem, w jakim jest wieku (na pewno młoda). Jest grzeczniusia i śliczniusia. PTYSIA JEST OGŁOSZONA NA: 1. alegratce 2. adopcje.org 3. cafeanimal Zamierzam zrobić jej allegro. PROSZĘ O POMOC W OGŁOSZENIACH :) Oto Ptysia: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted September 20, 2009 Author Posted September 20, 2009 mała ma allegro: Jestem maleńka, a bez domku, proszę zabierz mnie (748016239) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Energy Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Nie wygląda na zaniedbaną, może się komuś zgubiła:roll: Powieście może ogłoszenia pod tesco, oczywiście nie powinno się zostawiać psiaka pod sklepem, ale niestety to się zdarza. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted September 21, 2009 Author Posted September 21, 2009 nie wygląda na zaniedbaną, bo na fotkach jest po kąpieli. Nie sądzę, że się zgubiła, bo nie miała obróżki i biegała przerażona. Jest to jeszcze szczenię, trzyma się człowieka, więc nie uciekła celowo. No i wreszcie - u nas Tesco jest można powiedzieć na obrzeżu miasteczka, domy są dość daleko, a wokół zjazd na obwodnicę i główna ulica miasta, nie przeżyłaby gdyby miała sama przewędrować. Zresztą tam już się podobny numer zdażył. Mam nawet podjerzenie czy to nie jest siostra Montany, bo podobna z buźki i zachowania. Tamte też przeywieźli pod Tesco, może facet regularnie sobie tam zrobił punkt wywozowy :angryy: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted September 21, 2009 Author Posted September 21, 2009 Jo37 napisał(a):Miała szczęście że Was spotkała . ano jakoś się tak dziwnie złożyło, że w soboty raczej wieczorem albo rano jeździmy do Tesco. Wczoraj pojechaliśmy po południu i znowu dziwny traf, że na calutkim parkingu (a wiadomo jak to pod tesco - jest spory) ona akurat gdy wychodziliśmy niknęła za jakimś samochodem. Mój wzrok padł prosto na jej znikający kuferek :loveu: kurczę, tak pisząc teraz przyszło mi na myśl czy przypadkiem tam nie było jeszcze jakichś :shake::roll: I tak nie mam możliwości sprawdzenia, bo to daleko ode mnie, a męża nie ma aż do piątku :-( Quote
Energy Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 No to już wiem czemu tak ładnie wygląda:p Miała mała szczęście, że robiliście zakupy:loveu: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted September 21, 2009 Author Posted September 21, 2009 Malucha jest bardzo mądra - mała słodycz rozumie już że załatwianie w domku nie jest fair :evil_lol: Trzyma dość długo, choć nocy jeszcze nie przetrzyma. Jest słodka :loveu: Quote
bjedrona Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 gdzie znajduje się teraz Ptysia? (widzę tylko "woj. lubelskie" :D ) Jest taka śliczna, ma taki miły wyraz pyszczka :) popytam znajomych koniecznie. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted September 22, 2009 Author Posted September 22, 2009 Ptysia jest dokładnie w Krasnymstawie, jakieś 45 km od Lublina na 2wschód. Jednak odległość nie stanowi problemu, transport można łatwo zorganizować, także będę Ci bardzo bardzo wdzięczna Biedrona za popytanie!! :loveu: Muszę wystawić bazarek oraz allegro, bo trzeba małą zaszczepić, odrobaczyć i wysterylizować jeśli już można. A póki co bardzo proszę aby ktoś mi pomógł w ogłoszeniach - wystarczy tekst wziąć z moich. Mała dzisiaj w nocy nie załatwiła się, gdy ją wypuściłam o godzinie 5:50, wyleciała jak strzała, zrobiła kooopkę dokłądnie w tym samym miejscu, gdzie przedwczoraj :p Niestety, 4 godziny później wysiusiała się, ale i tak jest sukces, że rozumie, zę nie powinna :p Quote
bjedrona Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Tak tak, sterylizacja potrzebna, kiedyś szukalam domku dla pewnej białej suni, komu zaproponowalam, wszyscy pytali czy wysterylizowana -.-. Od czwartku obiecuję zająć się sprawą pięknej, teraz nie za bardzo mogę, bo w czwartek mam egzamin :razz: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted September 22, 2009 Author Posted September 22, 2009 ooo, widzę, że Ty w ogóle ziomalka jesteś :eviltong: Chełm Lublin to przecież po drodze do nas ;) Dobrze jeśli i od czwartku zaczniesz rozpytywać, trzeba małą rozgłaszać - jest słodziuchna Quote
bjedrona Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 proste, ja to swojak, hee ;D dlatego właśnie spytałam, gdzie konkretnie jest mała ;). Aha jeszcze coś, jest u Ciebie w domu? Ona jest taka śliczna, wrzuć jeszcze jakąś fotę, bo nie mogę się na nią napatrzeć :D Quote
Rodzice Maciusia :) Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 jest u mnie w domu, a konkretnie w ganku, ale sporo czasu spędza na dworze biegając po posesji. Fotki wrzucę, ale ciężko jej zrobić, jak to szczeniorowi. Jak wróci mó mąż to on będzie trzymał, ja bnędę cykać :evil_lol: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 otrzymałam zapytanie o małą na maila. Mam gorącą nadzieję, że to konkretni ludzie - kompletnie nic jeszcze o nich nie wiem. Trzymajcie kciuki ;) Quote
Rodzice Maciusia :) Posted September 24, 2009 Author Posted September 24, 2009 niedługo Państwo przyjeżdżają po Ptysiulkę :p Quote
bjedrona Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Naprawdę???????????????? :crazyeye::crazyeye::multi::multi: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted September 25, 2009 Author Posted September 25, 2009 tak tak, mam nawet fotki pożegnalne; jutro też mam obiecaną relację i foty od Ptysiów :evil_lol: Póki co wiadomo, że dziś była w klinice, została odrobaczona. Wszystko jest dobrze :p Wczoraj państwo po nią już w ciemnościach przyjechali :p Tu ze swoją nową Panią przed odjazdem: A tu jeszcze wcześniejsze foty: Quote
bjedrona Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 piękna, oby była szczęśliwa :) Pani z ogłoszenia była czy to jakaś znajoma :)? Quote
ptysiapysia Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Witam. Piszę dopiero teraz bo dopiero moje konto zostało aktywowane. Malutka była już u weterynarza. Ma około 7-8 miesięcy i jest zdrowa ;)) Jutro jedziemy na szczepienie. Na razie dostała tabletki od robaków i preparat na pchełki. Sterylizację można zrobić już teraz ale myślimy żeby poczekać jeszcze troszkę żeby Ptyśka się trochę oswoiła. Powoli się przyzwyczaja. Jest bardzo ruchliwa i wesoła. Staramy się wychodzić z nią jak najczęściej i jak na razie nie załatwia się w domu. Wygląda na szczęśliwą ;) My oczywiście też ;) DSC_0550.JPG | | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl DSC_0516.JPG | | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl Quote
Rodzice Maciusia :) Posted September 27, 2009 Author Posted September 27, 2009 oooo, witaj na forum, ja właśnie ściągnęłam fotki z maila i wrzucam na forum. Są przepiękne!! Quote
Energy Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Hej witamy:lol:zdjęcia super!!! Cieszę się, że malutka trafiła do takiego fajnego domu i że jest zdrowa:multi: Jeśli mogę coś poradzić odnośnie sterylki to są co prawda różne opinie, ale podobno najlepiej robić ok 3 miesiące po pierwszej cieczce, kiedy suńka jest już całkiem dojrzała. Mizianko dla malutkiej, pozdrawiam serdecznie i czekam na dalsze wieści:p Powodzenia maleńka Ptysiu w domku:loveu: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted September 27, 2009 Author Posted September 27, 2009 gdyby zrobić animację z tych fotek wyszłoby, że Ptysior gra w piłkę :evil_lol: a napisz czy imię zostawiłaś jej Ptysia czy jakoś inaczej? Quote
Recommended Posts