Jump to content
Dogomania

Tramp pies z przystanku zakonczyl podróż , jest w DS !!!!

Recommended Posts

• Replies 769
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pisać, że na pewno nie nadaje sie "do dzieci" to jakby napisać, że nie nadaje się do "panów właścicieli hotelów" ;) (bo go ugryzł)

nie można tak mówić :shake:

on tam po dniach spędzonych w kojcu może reagować tak na WSZYSTKO
to nie są warunki odpowiednie do sprawdzania go pod jakimkolwiek względem, bo wynik nie będzie wiarygodny

on się nadaje do normalnego domu, bo każdy dom powinien z psem (po przejściach szczególnie) pracować :roll:

a co do szczeniaków to kurcze, L/Olka chciała dać temu ostatniemu DT i jakoś nie może się doprosić o niego :razz: o co tam chodzi
a te pozostałe tak szybko w jeden dzień nowe domy znalazły...

Posted

ech ja tam mysle , ze zachowanie Trampa to wynik braku ruchu i zajecia , to zywy ,energiczny psiak -jemu brak ruchu , ruchu , ruchu. Ale niestety trzeba tez zalozyc , ze byc moze z jakiegos powodu on po prostu dzieci nie lubi , moze mu sie kojarza z czyms malo przyjemnym.

Posted

[quote name='mru']pisać, że na pewno nie nadaje sie "do dzieci" to jakby napisać, że nie nadaje się do "panów właścicieli hotelów" ;) (bo go ugryzł)

nie można tak mówić :shake:

..

Mru ja napisalam ze wg mnie on sie do malych dzieci nie nadaje.
I zdanie to podtrzymuje. Nie da sie dwu czy trzylatkowi wytlumaczyc pewnych rzeczy. Taki mluch chocby z wielkiej milosci bedzie chcial pieska poglaskac czy przytulic, a jesli zrobi to w nieodpowiedniej chwili to moze byc problem...
Jasne ze rodzic jest od pilnowania ale roznie to moze byc poprostu.
Starszak taki wczesnoszkolny powiedzmy, juz trzyma uczucia i odruchy na wodzy i zrozumie ze tego czy tamtego nie wolno.
Do tego takie maluchy to wiele dodatkowych bodzcow. Bieganie, krzyki(chocby w zabawie) placz. A mi sie wydaje ze Tramp raczej wyciszenia potrzebuje, przynajmniej na poczatku.
Zrobicie jak chcecie dziewczyny to tylko moje zdanie, a ja kieruje sie tylko wlasnym (nie za duzym szczerze przyznaje) doswiadczeniem.

A jakies konkretne powody dla ktorych ta pani nie chce szczeniaka przekazac czy takie nie bo nie?

Posted

witaj Trampus,

dziewczyny ,a moze pomyslimy o innym hotelu..nie wiem,,moze Brodnica..czy u Jamora.
Co to za hotel ,ze on caly czas siedzi w boksie?? Nie ma tam wybiegu?? To jak schronisko.. Ja myslalam ,ze ma tam wybieg -kontakt z czlowiekiem..Nie podoba mi sie to ,facet tylko za karmienie psa dostaje 3 stowy ,a karma i tak jest dostarczana:shake:
To nie hotel tylko prywatne schronisko.

Posted

nie znam dobrze tego hoteliku , bylam tam raz jak zawozilam karme , nie wiem czy pan wyprowadza psy :shake:. Trzeba by podpytac kogos ,kto ma jakies doswiadczenie z Jeziórkami ... mialam tam jechac w week , ale nie mialam z kim a autobusem to tam troche ciezka sprawa :shake:

Posted

Dziewczyny,

jak ja byłam tam, to sie dowiedziałam, że psy są wypuszczane i maja mozliwośc biegania...ale szczerze mówiąc jak zobaczyłam jak Aida sie cieszyla jak poszłam z NIa na spacer..

Nie wspomne o Trampie, który tak ciągnął się, że mało co sie nie udusił... ;/ a na trawe patrzył tak jakby pierwszy raz ja widział ;/
Moim zdaniem jest to dobre miejsce kiedy pies spedzi w nim tydzien czy dwa. Ale nie dłużej, bo zaczyna dziczec. Uważam ponadto, że Ci Państwo zrobili z tego biznes bardzo opłacałny. Bo zanieśc psom wodę i karmę (kupiona przez nas) i zarobic na tym 300zł miesiecznie na 1 psie to niezly biznes... zwlaszcza ze kojców jest tam 10 czyli...

Uważam, że Tramp powinien zostać przeniesiony gdzieś indziej... gdzieś gdzie będzie miał kontakt z człowiekiem..

Posted

karolina_g_k napisał(a):

Do tego takie maluchy to wiele dodatkowych bodzcow. Bieganie, krzyki(chocby w zabawie) placz. A mi sie wydaje ze Tramp raczej wyciszenia potrzebuje, przynajmniej na poczatku.
Zrobicie jak chcecie dziewczyny to tylko moje zdanie, a ja kieruje sie tylko wlasnym (nie za duzym szczerze przyznaje) doswiadczeniem.

nie no, może masz i rację
tylko jak on taki naręcony teraz jest to nie wiadomo w sumie nic :(
niestety takie warunki no

karolina_g_k napisał(a):

A jakies konkretne powody dla ktorych ta pani nie chce szczeniaka przekazac czy takie nie bo nie?

nie :razz: w sumie to nie...
pani zabrała go do siebie teraz
rozmawiały z L/Olka i pani powiedziała, że ona przechowa małego i zadecyduje czy go wyda :/
i w ogólle nie rozumiem za bardzo nic

mam nadzieje, ze tamte znalazły dobre domy... pani twierdzi, że tak, ale jeden już wraca... (z nowego domu...)
nie wiem o co tam chodzi naprawde...

Posted

sluchajcie jest tak , ze w tym hoteliku wlasciciele nie pracuja tak jak sie powinno z psiakami po przejsciach , natomiast staraja sie o to zeby psiakom bylo jak najlepiej , moze nalezaloby by im jakos delikatnie zasugerowac pewne rzeczy, jak w przyszly week tam pojade to porozmawiam... kolega jest zainteresowany , ale nie wezmie psa bez zgody reszty mieszkancow domu a zwlaszcza matki , mama wraca bodajze za tydzien i narazie musimy czekac na jej zgode.

Posted

[quote name='mru']nie no, może masz i rację
tylko jak on taki naręcony teraz jest to nie wiadomo w sumie nic :(
niestety takie warunki no

no wlasnie ,w warunkich ,w jakich teraz Tramp przebywa ciezko go na cokolwiek przetestowac.

Orpha to pogadaj z tym facetem...kurcze to mlody ,pelen energii psiak ,to normalne ,ze potrzebuje sie wyszalec .nie dziwie sie ,ze dziczeje -sama bym zdziczala:diabloti:

Posted

dla Trampa najodpowiedniejszym hotelikiem będzie hotelik u jamora - tam maja podejści do zwierząt, zreszta właściciel zna się na psychice psiej, potrafi je szklic i na pewno z Trampa zrobi cud psiaka. Psiaki wychodzą, maja kontakt z ludźmi

Posted

[quote name='Basia1968']dla Trampa najodpowiedniejszym hotelikiem będzie hotelik u jamora - tam maja podejści do zwierząt, zreszta właściciel zna się na psychice psiej, potrafi je szklic i na pewno z Trampa zrobi cud psiaka. Psiaki wychodzą, maja kontakt z ludźmi

tzak Basiu ,tylkoze my nie mamy nawet 300zl deklaracji ,ciulamy tak grosik do grosika ,a u Jamora jest dosyc drogo ,
I nie wiem czy tam miejsca sa wolne?

Posted

kurcze a moze faktycznie zaczac szukac platnego DT ? moze sie uda , ja wiem wiem , ze ciezko bo wszyscy zapchani ,ale mozna probowac....

Posted

[quote name='Basia1968']dla Trampa najodpowiedniejszym hotelikiem będzie hotelik u jamora - tam maja podejści do zwierząt, zreszta właściciel zna się na psychice psiej, potrafi je szklic i na pewno z Trampa zrobi cud psiaka. Psiaki wychodzą, maja kontakt z ludźmi

dziewczyny, jamor NIE szkoli bezdomniaków. obserwuje je co najwyżej. taka ma politykę.
uważam, że to wyrzucanie pieniędzy w błoto taka zmiana hoteliku. nie dziwne, że tramp cieszył się z espaceru, iel razy może być wypuszzcany? a to energiczny pisak. w każdym hoteklu będzie tak samo, naprawde sa pilniejsze potzreby. choćby kastracja.

a skok i dziabnięcie - w szoku jestem. jak z nim spacerowałam nikt w nim nie wzbudzał agresji. to jest pobyt w hoteliku. i tu by tzreba obserować, czy zachwoanie względem psów jest odpowiednie (choć wiecie, mi wygląda, ze to dobre miejsce, nie znają się i faktycznie potzreba by jakiegos szkolenia dla nich - najlepiej dla syna, bo on równie dużo pracuje przy psach, a jest młody i złapie szybciej pewne sprawy).

co do szzceniaków, to cholera nie wiem, co to za sytuacja.....

Posted

kobitki trza sie zabrac za ostra zeby nie powiedziec agresywna reklame watku ;) , poza oplata za hotelik musimy przeciez chlopaka zaszczepic na wscieke , jakos pewnie pod koniec pazdziernika dokupic karmy a gdzie jeszcze kastracja ....

Posted

Ciotki, trochę tu nie zaglądałam,przepraszam. Czytam teraz wieści z lekkim przerażeniem - pies, kiedy był trochę o SBD był zupełnie inny. Jasne, że mógł być bardziej oniesmielony, ale jego przemiana w hoteliku nie świadczy dobrze o miejscu i sytuacji. Jeśli wychodziłby tam na sapcery, to nie odstawiałby takiego cyrku przy zakładniu obroży przez właściciela hotelu...Czyli raczej siedzi w boksie i świruje.
Trzeba szybko znaleźć inne miejsce - dt lub hotelik, bo chłopak się robi nieadopcyjny.
Ja jestem wpisana u Ani w Brodnicy, sprawdzę która jestem. Myślę, że średniej wielkości psiak z karmą nie wyjdzie więcej niż tutaj.