orpha Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Rety , jade dzisiaj do pracy , wysiadam z autobusu na przystanku Rozłucka przy kinowej z autobusu .... patrze przy lawce lezy pies i patrzy wyczekujaco w wysiadajacych ludzi. Oczywiscie nikt nawet na niego nie spojrzal ... schylilam sie poglaskalam , psina lagodna , podsuwa mordke do glaskania - mysle rany co mam robic , musze do pracy przeciez. Idzie jakas tubylczyni -pytam ja czy zna tego psa a ona mi na to "a pani on tu od trzech dni na przystanku przesiaduje" , noszzzz krew z cementem mnie zalała , pytam baby czy nie przyszlo jej do glowy gdziez zadzwonic , dac miske wody a ona mi na to "a co to moj pies?" , to ja jej na to ,ze zycze jej zeby w srodku mista ktos ja otłukł a reszta ludzi niech powie na to " a co to moja znajoma czy co?". Zadzwonilam do SBD zeby tam poleciala , ale ona tez nie moze stac tam caly dzien , a z Azylu pod Aniolem nie wiedza kiedy przyjada bo maja urwanie glowy :( i brak miejsc. Bede tamtedy wracala to dam mu cos jesc , tylko co z tego ? do siebie zabrac go nie mam jak ,u mnie 5 kotow i 4 psy ,dwie nastolatki i jeden Grzesiek i cale 36 metrow. Psiak jest do kolan , umaszczenie rude , lagodny i milusi , spragniony kontaktu z ludzka ręką, ochrzczony imieniem Tramp Chlopak pojechak wieczorem do hoteliku koszt pobytu to 300 zl. Potrzeban pomoc finansowa na oplacenie hoteliku i pomoc i w oglaszaniu chlopaka. Jak zawsze licze na was Z relacji SBD: bardzo fajny pies (myslę, ze ma ze 3-4 lata, ale moge się mylić), do kolan w kłębie, głowa powyżej. myślę, ze waży jakieś 20 kilo maks. jest skory do zabawy, ale grzeczny. nie kojarzy siad, ani leżeć. ale być moze to nerwy? naprawdę jest to taki brat-łata, typ, którego wszyscy lubią. potrzebne deklaracje na hotel, potrzebna karma, potrzebna kasa na benzynę. Wplaty prosze poki co kierowac tu : monika florkiewicz mbank 12 1140 2004 0000 3202 5721 0875 Kontakt w sprawie Trampa : Renata Sobkow - 662 193 687 orpha@wp.pl Tramp od 19.09 znajduje sie w hoteliku w Zalesiu-prosimy o pomoc w ogloszeniach oraz oplaceniu pobytu psa w hotelu,potrzebne tez pieniazki na szczepienia i kastracje. deklaracje hankag-10zl dzidda-10zl orpha-5zl SBD-5zl monika083-5zl Nikus - 10 zl obraczus87-10zl ---------------------------------------- wplaty Jo37- 50 zl na karme wplaty-WRZESIEN: - 50zl mru -10zl dzidda -30zl papryczkachili - 10zl Anna33 -10zl Monika083 -10zl Kasia -52zl emilia2280 od Mgie -20zl obraczus87 -5zl orpha -30zl figa33 -10zl nikus ________________________________ 237 zl -100zl ( 95wyslane madallenie+5 dekl.orphy przekazane''do reki'') zl(oplacony wrzesien) .................................................................... HOTEL-PAZDZIERNIK -137zl (z wplat wrzesniowych) -10zl-dzidda -30zl-figa33 -20zl sonikowa -30zl-dzidda -------------------------- 227zl -200 zl(za 20 dni pazdziernika) wyslane orphie . .......................................... =27zl kolejne wplaty: ladybird -5zl (z mojego bazarku) sleepingbyday-5zl-wrzesien,5 zl -pazdz. 8zl (bazarek)- 18zl DZODZO -15zl (z bazarku) ----------------------------------------- 38zl 27zl+38=65zl 65 zl przelane na hotel dnia 8.10 wplaty. Nikus-10zl (12.10) Negri_2008-15zl (08.10) --------------------------------- 25zl Quote
Doda_ Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 podniose.. pilnie potrzebny dt dla psiaka :placz: Quote
orpha Posted September 19, 2009 Author Posted September 19, 2009 mamy malo czasu sbd nie moze za dlugo czekaz , bedziemy musialy oddac go na paluch :placz: Quote
sonikowa Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Matko, niejak pomóc nie mogę, podnoszę. Warszawo, pomóż.. Quote
orpha Posted September 19, 2009 Author Posted September 19, 2009 :placz::placz::placz: rety obdzwonilam juz wszystkich :placz::placz: psina bedzie musial jechac na paluch :placz: nie mam juz pomyslu co robic Quote
sonikowa Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Może do płatnego hotelu, choć na kilka dni? To by dalo nam czas do działania.. Quote
orpha Posted September 19, 2009 Author Posted September 19, 2009 hotelik tak , tylko skad pieniadze :( sluchajcie mamy dwie godziny zanim patrol przyjedzie SBD z nim tam stoi w razie co jakby ktos na cos wpadl podaje numer do niej i do siebie Orpha 662 193 687 SBD ( Ola) - 507476239 Quote
orpha Posted September 19, 2009 Author Posted September 19, 2009 halo Warszawo !!!! piesek jest lagodny i miziasty , SBD mowila ze ladnie dal sobie zalozyc obroze i zaczal sie odrazu miziac Czas nam ucieka :(:( Quote
orpha Posted September 19, 2009 Author Posted September 19, 2009 podnosze , podnosze nic wiecej nie moge :placz::placz::placz::placz: Quote
orpha Posted September 19, 2009 Author Posted September 19, 2009 rozylajcie linki plizzzzzzzzzz :placz: Quote
orpha Posted September 19, 2009 Author Posted September 19, 2009 musze opuscic net :shake: , szef na mnie krzywo patrzy jestem i ja i SBD caly czas pod telefonem jakby co , telefon jest na pierwszej stronie Quote
Doda_ Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 to w wawie, moze spytajcie pati-c czy ma wolne miejsce? chociaz na dwa, trzy dni zebysmy mogli cos zadzialac tak jak wczesniej tu napisala sonikowa Quote
orpha Posted September 19, 2009 Author Posted September 19, 2009 mamy hotelik !!! potrzebny transport do Zalesia na dzisiaj i deklaracje z wplatami hotelik 300 zl miesiecznie prosze slijcie linka do znajomych i nieznajomych Quote
karolina_g_k Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Czyli rozmowa z P.Elą sie udała? :razz: Ile jest z pragi do Zalesia? Quote
monika083 Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 za hotelik trzeba zaplacic z gory? moze da sie umowic ,ze z gory za 10 dni narazie -tj 100zl ,to powinno sie uzbierac-po 5 zl chociaz niech ktos posle. Quote
orpha Posted September 19, 2009 Author Posted September 19, 2009 za hotelik bedzie mozna zaplacic chwile pozniej kochani potrzebuje deklaracji , sama nie dam rady nijak ,zadluzona jestem po uszy po wrzesniwych szkolnych wyprawkach , a jeszcze sama mam tymczasowiczke w domu :shake: Quote
monika083 Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 moze jakis bazarek..kurcze,ja nie mam jak stad rzeczy wysylac-nie oplaca sie,ale moze bedziemy w przyszlym tyg w polsce to cos wystawie, Quote
orpha Posted September 20, 2009 Author Posted September 20, 2009 echh a ja nie mam nawet nic na bazarek :shake: kochani zbieramy na hotelik dla psiaka , ktory zostal ochrzczony przy udziale SBD Trampem :evil_lol:. Z mojej strony deklaruje 5 zl :roll: , wiecej nie jestem w stanie niestety :shake: Quote
sonikowa Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Prześlę coś jednorazowo i wygrzebie może jakieś plyty na bazarek. Deklaracji stałych się już boję, bo mam kilka.. Trzeba zawiadomić inne ciotki. I jakieś zdjęcie chłopiny by sie przydalo :-) Quote
orpha Posted September 20, 2009 Author Posted September 20, 2009 Sonikowa dziekuje za wszelka pomoc echh tych biedakow tyle a nas tak malo :roll: , wrzucam linki gdzie popadnie i pisze maile i smsmy po znajomych w poszukiwaniach domku chocby tymczasowego , sama nie mam juz go gdzie upchac to raz a dwa nie wiem czy podolalabym 5 psiakom i 5 kotom :shake:. Zdjecia beda jutro , SBD mu zrobila fotki i wrzuci je tutaj Dziekuje wszystkim za wszelka pomoc , pomozcie mi prowadzic troszke watek bo ciezko mi czasowo to wszystko ogarnac Quote
orpha Posted September 20, 2009 Author Posted September 20, 2009 podrzucimy moze ktos nas tu jeszcze wypatrzy do gory Trampie ,do gory pokazuj sie dobrym duchom z dogomanii Quote
sonikowa Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Orpha, ile miesiecznie kosztuje ten hotelik? napisz też coś więcej o psie ;-) bo to taki tajemnizy gość na razie ... Quote
orpha Posted September 21, 2009 Author Posted September 21, 2009 Hotelik 300 zl , cos wiecej napisze nam tu SBD bo ja psiaka widzialam przez cale 10 minut , natknelam sie na niego w drodze do pracy a poniewaz nie moglam sie spoznic zadzwonilam po pomoc do Oli i to jej wlasnie wklad byl najwiekszy bo stala tam z nim , dzwonila po ludziach i to jej zasluga jest hotelik , ja tylko psiaka znalazlam i wspomagalam ja telefoniczne i internetowo na bierzaco :roll: Quote
monika083 Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 gdzie jest teraz psiak? W schronie? kurcze,ale mi go szkoda , Quote
Recommended Posts