Jump to content
Dogomania

Okolice Wołomina!!!uwaga!!!!Zaginęła Lady, owczarek belgijski!POMOCY!!!

Recommended Posts

• Replies 446
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Sylwia K']straszna przytulacha z niej, piszczy jak się odchodzi od boksu

niestety dziś fotki wszystkie mi praktycznie nie wyszły bo mąz bawił się ustawieniami i było ostre słońce[/quote]

Sylwia, nic nie szkodzi. Bardzo dziekuje, że pamiętałaś i że dałas nam info :)

Posted

[FONT=Arial]Lady podzieliła los tysięcy psów, które każdego lata z powodu wakacji właścicieli tracą swoje domy. [/FONT]
[FONT=Arial]Została schwytana na ulicy u mieszczona w tak zwanym „punkcie przejściowym”, w którym bezdomne psy pozbawione opieki oczekują na rozstrzygnięcie ich losu.[/FONT]
[FONT=Arial]Transport do miejsca przeznaczenia jest przerażający. Psy pod wpływem środków usypiających, nieprzytomne, wleczone po ziemi za ogony, wrzucane są jak worki jedne na drugie do furgonetki. I w taki sposób wyruszają w drogę, być może ostatnią.[/FONT]
[FONT=Arial]Lady takim właśnie transportem została przewieziona do podwarszawskiego schroniska. [/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]Lady jest bardzo młodym psem, ma około półtora roku do dwóch. Swoim wyglądem bardzo przypomina pieska rasy owczarek niemiecki. [/FONT]
[FONT=Arial]Jest przesympatyczna i bardzo przyjacielsko nastawiona do człowieka. Przez kraty swej celi bardzo prosi o zainteresowanie i pieszczoty. Na widok oddalającego się człowieka skowyczy żałośnie i bardzo smutno. [/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]My, wolontariusze doskonale wiemy, że Lady w swoim psim sercu ma ogromną nadzieję na to, że człowiek, który właśnie stoi u jej kraty weźmie ją do swego domu. Dlatego przymila się i pięknie uśmiecha do wszystkich gości w schronisku, tak bardzo chce zwrócić na siebie uwagę.[/FONT]
[FONT=Arial]Ale wiemy także, że czas jest nieubłagany nawet dla tak ufnych istot, jakimi są psy.[/FONT]
[FONT=Arial]Czas sprawi, że Lady straci nadzieję, zrezygnuje i zwątpi a wtedy zgaśnie ten uśmiech, ogon trwać będzie w bezruchu. Jej oczy na widok człowieka pozostaną martwe.[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]Nie pozwól, aby tyle psiej urody poszło w zapomnienie. Niech nie zatraci się ta ogromna energia, która bije z tej uroczej psiej postaci.[/FONT]
[FONT=Arial]Zabierz Lady do swojego domu i ciesz się jej radością życia.[/FONT]
[FONT=Arial]W zamian za Twe serce Lady będzie Ci kumplem i najwierniejszym przyjacielem. Zawsze będzie Ci posłuszna.[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]Prosimy o dom dla tej sierotki. [/FONT]
[FONT=Arial]Niech po czasie tułaczki nastaną dla niej już tylko pogodne dni u boku kochającego człowieka[/FONT][FONT=Times New Roman].[/FONT]
[FONT=Times New Roman] [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT]
[FONT=Times New Roman]0-502-403-926[/FONT]
[FONT=Times New Roman]0-500-119-660[/FONT]
[FONT=Times New Roman]_______________________________________[/FONT]
[FONT=Times New Roman] [/FONT]
[FONT=Times New Roman] N[/FONT]apisałam takie coś dla Lady :oops:
Może bedzie zdatne do ogłoszeń, allegro.

Foty tylko takie, jak w pierwszym poście :shake:

Sylwia K :loveu: - jak dobrze, że ją tam wypatrzyłaś. Sedeczne dzięki. Po tym co widziałyśmy w Wołominie nie chcemy, żeby sunia popadła w zapomnienie.

Jak znajdziesz chwilkę napisz coś o niej. Dogaduje się z tym pieskiem, z ktorym jest w boksie?

Posted

[quote name='Isiak']Mnie przypomina owczarka belgijskiego - zapewne przez to śliczne umaszczenie :loveu:[/quote]

mi też go przypomina:cool3:

ja jestem tylko wolontariuszem i w schronisku jestem czasem:oops:
ale podczas mojej wczorajszej wizyty nie zauważyłam, aby były jakieś konflikty w jej boksie, więc raczej jest ok.

Posted

Daga & Maks napisał(a):
dałam ją na wątek owczarków belgijskich do adopcji.Ona wygląda zupełnie jak malinois

jakoś raźniej na duszy mi się zrobiło. Dzięki

Może miłośnicy owczarków belgijskich pomogą tej psicy :lol:

Posted

Kana...nie wiem czy damy rade zdobyc deklaracje :( cięzko jest z tym, sama wiesz zresztą..

Uważam, że trzeab sunie jak najwięcej ogłaszać, mysle, że z takim urokiem powinna szybko znaleźc domek.