Jump to content
Dogomania

Okolice Wołomina!!!uwaga!!!!Zaginęła Lady, owczarek belgijski!POMOCY!!!

Recommended Posts

Posted

Byłam u Rusti i czytam, że coś nie tak u Lady...
Cholera... "a miało być tak pięknie, a miało nie wiać w oczy nam..."
Nie rozumiem ludzi, nie rozumiem nieprzemyślanych adopcji gdzie mózg się włącza dopiero po czasie... nie rozumiem i nie zrozumiem chyba nigdy.
Jak można się poddać po 48 godzinach? No jak? PIES TO NIE ZABAWKA! Pies czuje, myśli, kocha... Psu zawsze trzeba dać szansę.
Opłacę hotelik... taaa... a hoteliki to u nas po prostu w kolejce czekają, żeby przyjąć kolejne psy (wielkie podziękowania dla hoteliku, że zgodził się przyjąć Lady - jesteście kochani :loveu:).
Wnerwiłam się normalnie.

• Replies 446
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ra_dunia... mówiłam Jej o kolejkach do Hoteliku... dlatego podjęła decyzję o tydzień wczesniej, żeby mogła szukać hoteliku.. :angryy: na szczęscie mamy miejsce u Megii1.. na szczęście. Bo nigdzie indziej nie zgodziłabym się Jej oddać. Nigdzie.

Posted

ile jeszcze takich nieprzemyślanych decyzji będzie :shake: a tak naprawdę najbardziej cierpi na tym pies bo ciągle jest przenoszony z miejsca na miejsce.Całe szczęście że ma zapewnione miejsce w hotelu

Posted

:-( biedna Lady. Ewelina nie wie co straciła. Ewelina nie wie kogo straciła. Szkoda, bardzo szkoda, tym bardziej, że Lady była taka grzeczna i spokojna. Psie serduszko znowu będzie niespokojne, gdy będzie wiezione w kolejne miejsce. U Eweliny też nie była psina spokojna, gdy czuła, że jest już niechciana:-( A maleńka tak się starała:-(

Posted

Megii widzę już na wątku :)
a Lady niedługo będzie szaleć na wybiegu z Rusti...
Ale i tak... żal... na prawdę wielki żal... :shake:

Tak zupełnie szczerze - to w sumie dlaczego Lady nie mogła zostać? Bo jedna noc była nieprzespana przez biegunkę? Ta Pani nie tylko nie powinna mieć psa ale przede wszystkim żadnych dzieci. Dopóki sama nie wydorośleje... a to chyba dłuuugo potrwa...

Posted

Lady do gory swoje piekne uszska bedzie dobrze , a pani jesli kiedys bedzie miala dzieci to moze na stare lata stanie sie dla nich zbyt meczaca zeby trzymac ja w domu .... i w sumie tego jej zycze....amen

Posted

"Ja jednak muszę zrezygnować. Przykro mi strasznie, ale po prostu ledwo żyje.Niestety nie jestem na to gotowa i nie zdawałm sobie sprawy z takiej zmiany. Czuje się odpowiedzialna za całą sytuacje, dlatego zapłacę za hotelik i będe szukac dla Niej domku.... itd" - to było wytłumaczenie.

Dzieci... orpha :loveu:

a ja znowu powiem - nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło i mam nadzieję, że tak będzie i w tym przypadku. zobaczycie :loveu:

Posted

Czasami ludzi przerastają ich decyzje. I dlatego zwierzęta trafiają na ulicę. Mam nadzieję, że Ewelina dojrzeje do adopcji i może kiedyś zaadoptuje pieska na stałe. Nie winię nikogo za to, ze próbował. Niektórzy nawet nie próbują. Deklarują chęć i potem cisza.

Ogłaszam, ale skopiowałem tekst z pierwszej strony. Jest gdzieś inny? Jeśli tak to jaki to post?

Lady na pewno znajdzie domek.

Posted

[FONT=Arial]TEKST DO OGŁOSZEŃ[/FONT]

[FONT=Arial]Lady podzieliła los tysięcy psów, które każdego lata z powodu wakacji właścicieli tracą swoje domy. [/FONT]
[FONT=Arial]Została schwytana na ulicy u mieszczona w tak zwanym „punkcie przejściowym”, w którym bezdomne psy pozbawione opieki oczekują na rozstrzygnięcie ich losu.[/FONT]
[FONT=Arial]Transport do miejsca przeznaczenia jest przerażający. Psy pod wpływem środków usypiających, nieprzytomne, wleczone po ziemi za ogony, wrzucane są jak worki jedne na drugie do furgonetki. I w taki sposób wyruszają w drogę, być może ostatnią.[/FONT]
[FONT=Arial]Lady takim właśnie transportem została przewieziona do podwarszawskiego schroniska. [/FONT]

[FONT=Arial]Lady jest bardzo młodym psem, ma około półtora roku do dwóch. Swoim wyglądem bardzo przypomina pieska rasy owczarek niemiecki. [/FONT]
[FONT=Arial]Jest przesympatyczna i bardzo przyjacielsko nastawiona do człowieka. Przez kraty swej celi bardzo prosi o zainteresowanie i pieszczoty. Na widok oddalającego się człowieka skowyczy żałośnie i bardzo smutno. [/FONT]

[FONT=Arial]My, wolontariusze doskonale wiemy, że Lady w swoim psim sercu ma ogromną nadzieję na to, że człowiek, który właśnie stoi u jej kraty weźmie ją do swego domu. Dlatego przymila się i pięknie uśmiecha do wszystkich gości w schronisku, tak bardzo chce zwrócić na siebie uwagę.[/FONT]
[FONT=Arial]Ale wiemy także, że czas jest nieubłagany nawet dla tak ufnych istot, jakimi są psy.[/FONT]
[FONT=Arial]Czas sprawi, że Lady straci nadzieję, zrezygnuje i zwątpi a wtedy zgaśnie ten uśmiech, ogon trwać będzie w bezruchu. Jej oczy na widok człowieka pozostaną martwe.[/FONT]

[FONT=Arial]Nie pozwól, aby tyle psiej urody poszło w zapomnienie. Niech nie zatraci się ta ogromna energia, która bije z tej uroczej psiej postaci.[/FONT]
[FONT=Arial]Zabierz Lady do swojego domu i ciesz się jej radością życia.[/FONT]
[FONT=Arial]W zamian za Twe serce Lady będzie Ci kumplem i najwierniejszym przyjacielem. Zawsze będzie Ci posłuszna.[/FONT]

[FONT=Arial]Prosimy o dom dla tej sierotki. Lady obecnie przebywa w Hoteliku pod Warszawą. [/FONT]
[FONT=Arial]Niech po czasie tułaczki nastaną dla niej już tylko pogodne dni u boku kochającego człowieka[/FONT][FONT=Times New Roman].[/FONT]

Informacje dodatkowe: wysterylizowana, odrobaczona, zaszczepiona.

[FONT=Times New Roman]Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT]
[FONT=Times New Roman]0-663-805-384 mail: marcia.slu@wp.pl[/FONT]
[FONT=Times New Roman]0-500-119-660[/FONT]

Posted

Lady szuka domku....

uważam tez, że jakies pieniążki Jej by sie przydały.. dlatego zwracam sie z prośba o pomoc finansową. Hotelik mamy opłacony ale na jak długo?? Trzeba byc przygotowanym chociażby opłacenie wet, gdy zajdzie taka potrzeba.

Posted

Cajus JB napisał(a):
Dziękuję za tekst.

Widzę pojawiła się prośba o wpłaty. Jak coś to jednorazową mogę zrobić na początku listopada.

Ok, superrrr :) pieniążki dla Lady zapewne ja będę zbierała :loveu: