obraczus87 Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Daga & Maks napisał(a):ona jest młoda, piękna więc ma bardzo duże szanse na dom Byłam dzis w Celestynowie. Lady ciągle jest... niekt sie nia nie interesuje. Zreszta Pani mówiła, że ostatnio mają bardzo mało adopcji :( :( :( A Ona taka piekna, młoda.. tylko ten swój pycholek próbowala przecisnąć przez kraty.... ona tam nie pasuje. Żaden pies tam nie pasuje :( Trzeba porobić Jej większa liczbę ogloszeń! Zdjęcia, zdjeciami. ale Łatek z wołomina z fotkami zza krat znalazl domeczek. BARDZO PROSIMY O DUŻĄ LICZBE OGŁOSZEŃ. Quote
obraczus87 Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 TESKT DO OGŁOSZEŃ!!! (ZDJĘCIA STRONA 1 i 5 ) [FONT=Arial]Lady podzieliła los tysięcy psów, które każdego lata z powodu wakacji właścicieli tracą swoje domy. Została schwytana na ulicy u mieszczona w tak zwanym „punkcie przejściowym”, w którym bezdomne psy pozbawione opieki oczekują na rozstrzygnięcie ich losu.[/FONT] [FONT=Arial]Transport do miejsca przeznaczenia jest przerażający. Psy pod wpływem środków usypiających, nieprzytomne, wleczone po ziemi za ogony, wrzucane są jak worki jedne na drugie do furgonetki. I w taki sposób wyruszają w drogę, być może ostatnią.[/FONT] [FONT=Arial]Lady takim właśnie transportem została przewieziona do podwarszawskiego schroniska. [/FONT] [FONT=Arial]Lady jest bardzo młodym psem, ma około półtora roku do dwóch. Swoim wyglądem bardzo przypomina pieska rasy owczarek niemiecki. [/FONT] [FONT=Arial]Jest przesympatyczna i bardzo przyjacielsko nastawiona do człowieka. Przez kraty swej celi bardzo prosi o zainteresowanie i pieszczoty. Na widok oddalającego się człowieka skowyczy żałośnie i bardzo smutno. [/FONT] [FONT=Arial]My, wolontariusze doskonale wiemy, że Lady w swoim psim sercu ma ogromną nadzieję na to, że człowiek, który właśnie stoi u jej kraty weźmie ją do swego domu. Dlatego przymila się i pięknie uśmiecha do wszystkich gości w schronisku, tak bardzo chce zwrócić na siebie uwagę.[/FONT] [FONT=Arial]Ale wiemy także, że czas jest nieubłagany nawet dla tak ufnych istot, jakimi są psy.[/FONT] [FONT=Arial]Czas sprawi, że Lady straci nadzieję, zrezygnuje i zwątpi a wtedy zgaśnie ten uśmiech, ogon trwać będzie w bezruchu. Jej oczy na widok człowieka pozostaną martwe.[/FONT] [FONT=Arial]Nie pozwól, aby tyle psiej urody poszło w zapomnienie. Niech nie zatraci się ta ogromna energia, która bije z tej uroczej psiej postaci.[/FONT] [FONT=Arial]Zabierz Lady do swojego domu i ciesz się jej radością życia.[/FONT] [FONT=Arial]W zamian za Twe serce Lady będzie Ci kumplem i najwierniejszym przyjacielem. Zawsze będzie Ci posłuszna.[/FONT] [FONT=Arial]Prosimy o dom dla tej sierotki. [/FONT] [FONT=Arial]Niech po czasie tułaczki nastaną dla niej już tylko pogodne dni u boku kochającego człowieka[/FONT][FONT=Times New Roman].[/FONT] [FONT=Times New Roman]Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT] [FONT=Times New Roman]0-502-403-926[/FONT] [FONT=Times New Roman]0-500-119-660[/FONT] Quote
Glorien Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 ogłoszenia na: kokosy.pl oglosze.pl pajeczyna.pl neeon.pl darmobranie.pl adopcjapsa.pl hodowcy.com.pl eoferty.com.pl zwierzeta.pilne.net nasipupile.pl przygarnijzwierzaka.pl ogloszenia.aleokazja.pl gumtree.pl Quote
tripti Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Witam Wszystkich, wcześniej sledziłam wątki anonimowo, w końcu zdecydowałam się na założenie swojego profilu. Jestem tu "nowa", więc z góry przepraszam za błedy początkującego. Chciałam tylko napisać, że i ja dziś odwiedziłam Lady. Jest to naprawdę piękna, dorodna i pogodna sunia. Tak bardzo się cieszy jak ktoś podchodzi do jej boksu. Jest bardzo łagodna w stosunku do ludzi jak i do dwóch psiaków zamkniętych razem z nią. Dziś to były już dla niej drugie odwiedziny, aż Pani ze schroniska była pozytwnie zdziwiona. Lady kiełbasę jadła z wielką radością. Piękna sunia, której bardzo zależy na znalezieniu prawdziwego domu i człowieka, który "wyrwie" ją stamtąd, pozwoli być swoim najlepszym przyjacielem i ocali tą cudowną radość życia, która mimo wszystko jeszcze w sobie ma. Quote
obraczus87 Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 [quote name='tripti']Witam Wszystkich, wcześniej sledziłam wątki anonimowo, w końcu zdecydowałam się na założenie swojego profilu. Jestem tu "nowa", więc z góry przepraszam za błedy początkującego. Chciałam tylko napisać, że i ja dziś odwiedziłam Lady. Jest to naprawdę piękna, dorodna i pogodna sunia. Tak bardzo się cieszy jak ktoś podchodzi do jej boksu. Jest bardzo łagodna w stosunku do ludzi jak i do dwóch psiaków zamkniętych razem z nią. Dziś to były już dla niej drugie odwiedziny, aż Pani ze schroniska była pozytwnie zdziwiona. Lady kiełbasę jadła z wielką radością. Piękna sunia, której bardzo zależy na znalezieniu prawdziwego domu i człowieka, który "wyrwie" ją stamtąd, pozwoli być swoim najlepszym przyjacielem i ocali tą cudowną radość życia, która mimo wszystko jeszcze w sobie ma. Witamy Cię serdecznie :) Tylko chętnych brak...ogłoszenia porobione, ale brak odzewu.. z Lady jest tylko pociechy i radości. Po prostu jak się patrzy na Jej pyszczek to usmiech się pojawia na twarzy człowieka. Ona sie wyróżnia. Ja jak weszłam wczoraj do schroniska i poszłam do kojcó to od razu Ja zobaczyłam, rzuca się w oczy... Tylko Pani mówiła, że adopcji jest dużo dużo mnie i.... nikt się nią nie interesuje. A zima coraz bliżej.. niestety.. Uważam, że Lady miała właścicieli - to nie jest pies wychowany na ulicy.. pewnie miała nieodpowiedzialnych właścicieli i albo wyrzucili ją, albo się zgubiła a oni nie szukali jej. Acha, Lady jest wysterylizowana. Quote
tripti Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Jest jest wysterylizowana i ranka po sterylce ładnie się goi. Straszna bieda w tym schronisku, poza tym jest daleko i znacznie mniej ludzi tam dociera. Ja w tym "tłumie" wypatrzyłam jeszcze inną perełkę, sunia szczeniątko prawie taka jak Lady tylko 20 razy mniejsza:) Z czasem trzeba będzie ją przedstawić światu. Quote
obraczus87 Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 tripti, Lady jest podobna do psa z Twojego zdjęcia :) Quote
obraczus87 Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Zapraszam serdecznie :) http://www.dogomania.pl/forum/f99/kiermasz-ksiazkowy-na-dt-dla-zory-do-12-10-a-148059/ Quote
tripti Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Jest podobna, a też jest adoptowana ze schroniska na Paluchu. Stąd sentyment do podobnie wyglądających psiaków. Tylko, że jest o połowę mniejsza:) Muszę jeszcze o coś zapytać się. Jak oznakowane są psy w schronisku w Celestynowie? Gdzie mają swoje numerki ewidencyjne? Nie wszystkie siedzą w boksach, a te które siędzą to pojutrze mogą wykopać dziurę pod ogrodzeniem i wydostać się stamtąd. Jak odszukać takiego psa? Np. na Paluchu każdy piesiek ma na obróżce swój numer ewidencyjny i jest wpisany w "katalog". W każdym bądź razie Lady nadal mieszka w "pokoju" nr 37. Quote
obraczus87 Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Nie mam pojęcia jak wugląda w Celestynopwie ewidencja. Wiem, że na pewno psiaki są wpisywane w zeszyt- data przyjęcia psa i numer boksu. Quote
Negri_2008 Posted October 5, 2009 Author Posted October 5, 2009 Tripti - witaj serdecznie. Ciesze, że jesteś. Od razu raźniej ;) Quote
Negri_2008 Posted October 7, 2009 Author Posted October 7, 2009 A co z tą kobitką będzie :shake: Quote
obraczus87 Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Negri_2008 napisał(a):A co z tą kobitką będzie :shake: Trzeba pomyslec bardzo dokładnie. Lady to taka super psina.. Quote
orpha Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 czy sunia juz po sterylce ? pytam bo mam chetna na sunie , znajomej wyadoptowalam juz z dogo jednego pieska , teraz chcialaby jeszcze sunie tylko koniecznie po sterylce , bo Merlian poki co nie moze wykstarowac ze wzgledu na slabe serce :roll:. Chcialam jej podeslac pare propozycji min. ta dziewczynke. Domek jest super , pod wawa w Kaludynie , dom z ogrodkiem , psem i kotami :evil_lol: Quote
Negri_2008 Posted October 8, 2009 Author Posted October 8, 2009 orpha napisał(a):czy sunia juz po sterylce ? pytam bo mam chetna na sunie , znajomej wyadoptowalam juz z dogo jednego pieska , teraz chcialaby jeszcze sunie tylko koniecznie po sterylce , bo Merlian poki co nie moze wykstarowac ze wzgledu na slabe serce :roll:. Chcialam jej podeslac pare propozycji min. ta dziewczynke. Domek jest super , pod wawa w Kaludynie , dom z ogrodkiem , psem i kotami :evil_lol: :sweetCyb: Lady jest po sterylce i bardzo nie chce być w schronisku. Garnie się do ludzi i myślę, że będzie z niej super pies. Ma wiele z owaczarka belgijskiego. Jest śliczna i młodziutka. Tylko ją brać i kochać.;) Quote
orpha Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 dobra to teraz mnie uswiadomcie , czy wy ja stamtad zabieracie , czy trzeba samemu jechac do Celestynowa? :oops: Quote
Negri_2008 Posted October 8, 2009 Author Posted October 8, 2009 Możemy ją zabrać. A ta Pani widziała już Lady choć na zdjęciach? Quote
orpha Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 zdjecia wysłalam ,ale wiem ze wyglad nie jest dla znajomej tak wazny jak charakter .... Quote
obraczus87 Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Z transportem nie będzie żadnego problemu :multi: Trzymam kciuki, żeby udało się Lady znaleźć domek. Jak byłam ostatnio w Celestynowie to na widok człowieka kręciła się i była takaaaa radosna :) poza tym świetnie dogaduje się z psami z kojca. Quote
orpha Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Mam nadzieje , ze Asia swoje plany posiadania drugiego psa , kilka miesiecy temu odeszla jej bodazje 13 letnia sunia i zostal tylko Merlina na wlosciach , chca znowu sunie tylko wlasnie warunkiem byla ze dziewcze wsyterlizowane i potrafiace dogadac sie z innym psem. Zdjecia wyslane czekam na na decyzje , mysle ze jakos poznym wieczorkiem napisze co i jak , mam sie z nia dzisiaj spotkac wiec bede napewno miec jakies wiesci Quote
Recommended Posts