jaanna019 Posted October 12, 2009 Author Posted October 12, 2009 Evelin napisał(a):A ja tak z ciekawosci zapytam? Ile wazy ten kot? jest przeogromny:crazyeye: Iwanek waży tylko 5,5kg i wcale nie jest przeogromny, często widuję wieksze koty :evil_lol: Oba psiaki ważą po ok 10kg więc teoretycznie są większe o 2 razy, ale Iwan jest długaśny szczególnie jak zwisa z ramienia :evil_lol: No nie pomyślałam o tej kasie :shake: a tak by ułatwiło :evil_lol: gorzej jakby pociechy do mnie na wikt przeszły :diabloti: Quote
asika5 Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Aniu piękne masz stado:loveu: az miło popatrzeć jaka harmonia panuje też myślałam że Sara jest malutka:cool3: tak to jest ze zdjęciami Bursztyn też wyglądał na dużego Quote
asika5 Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 a tak na marginesie to Iwan jest wielkości mego Witkora tez powyżej 5 kg Quote
jaanna019 Posted October 15, 2009 Author Posted October 15, 2009 Zmiany na lepsze są ale malutkie. Na dzień dzisiejszy udało się łapkę na tyle wypracować, że Sara nie nosi jej już wysoko przy brzuchu ale tak ok. 5cm nad podłogą, na podwórku jednak podciąga ją wyżej. Byłyśmy na kontrolnym macaniu i doktor mówi że jest dobrze, łapka się zrosła, sztywność jest do rozchodzenia. Powiedział mi w jaki sposób pomóc małej. Pracujemy. Sarunia płacze przy ćwiczeniach i próbuje mnie podgryzać. Strasznie mi jej szkoda serce pęka ale cóż, musi ćwiczyć. Doszedł też problem z laniem, ja to mam pecha na szczajdy normalnie :evil_lol: W badaniach moczy wszystko ok, a ona leje mi co 2-3 godziny, narazie dostaje środki rozkurczowe. Dziś w nocy nie nasikała. Grzeczna dziewczynka ;) Jeśli lanie się nie uspokoi to trzeba będzie jej USG robić. Quote
jaanna019 Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 Nikt tu do nas nie zagląda :-( ale napiszę dla "potomnych" Sara leje, jakby mniej i rzadziej ale jednak. Ma takie dni, że nie napaskudzi ani razu ale też bywa że kilka razy. Jest jednak taka słodka, że jej to wybaczam, tym bardziej że leje tylko na terakotę - mądra psinka. Łapki nadal nie używa, metody przekonania jej zawodzą. Chyba w końcu wykorzystam pomysł mojego lubego i te zdrową jej przywiążę pod brzuchem:evil_lol: Quote
Guest monia3a Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Zagląda, zagląda :diabloti: Może faktycznie trzeba jej podwiązać zdrową łapę aby zaczęła stawać na chorej, choć z drugiej strony dobrze, że Twój TZ nie wpadł na pomysł jej ucięcia :evil_lol: Quote
jaanna019 Posted October 26, 2009 Author Posted October 26, 2009 nie no mój TZ jak coś wymyśla to konkretnie i zazwyczaj wprowadza to od razu w czyn. Ostatnio np. podgryza jej uszy i coś wspominał o ukręcaniu łba :evil_lol: A tak poważnie to Sarze potrzebna jest rehabilitacja w wodzie. Tylko powiedzcie jak mam ja to zrobić :-( Są jakieś pomysły? Tylko z Białką mi tu nie wyjeżdżać:cool1: Quote
asika5 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Na początek wanna by wystarczyła .. wiem wiem masz prysznic:evil_lol: albo.. na basen sie zapisać:evil_lol: Teraz poważnie gdyby było ciepło to gdzieś nad rzeczkę można podjechać ale mamy prawie zimę:shake: To chyba tylko wanna pozostaje Quote
Guest monia3a Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Potrzebna duża wanna, kto posiada taką ?? Przyznawać się bez bicia :evil_lol: a jeszcze lepiej kto ma ogrzewany basen przy domu :roll: Quote
jaanna019 Posted November 1, 2009 Author Posted November 1, 2009 W poczuciu zupełnej bezradności, kiedy już wszystko zawiodło, wczorajszego dnia podjęłam drastyczną decyzję i zgodnie z sugestiami TZ przybandażowałam zdrową, tylną łapę Sarze do brzucha. W domu posuwała się na pupie, zniosłam ją na podwórko i co? Ano Sara biedula nie mając wyjścia chodziła na dwóch przednich łapach, no bo przecież silna łapa skrępowana a ta druga to wg niej zupełnie się do niczego nie nadaje :mad:uparciuch straszny tylko czasem się podpierała, ale już ja ją przekonam :evil_lol: jeśli to jest jedyna metoda to trudno będę wiązać byle by tylko zaczęła normalnie chodzić. No ale umiejętności akrobatyczne to ona ma opanowane, żebyście widziały jak sprytnie na tych przednich pomykała :-o Quote
Lilmo Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Witam na wątku ślicznej Sary :) Przed chwilką jaanna019 zakupiła na moim bazarku zestaw 15 ogłoszeń dla Sary :) W mojej "kolejce" do ogłaszania Sara znajduje się na drugim miejscu, więc mam nadzieję, że jeszcze w weekend uda mi się zrobić dla niej ogłoszenia :) Wiem, że na bazarku piszę o tym, że robię je dopiero po zaksięgowaniu pieniędzy, ale ja tak nie potrafię :oops: Gdy wchodzę na wątki tych biedaków to nie potrafię tego odkładać na później, tym bardziej, że mam aktualnie sporo wolnego czasu :oops: Mam wielką nadzieję, że moje ogłoszenia pomogą w znalezieniu dla Sary wymarzonego domku. Quote
Guest monia3a Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Mam nadzieję, że dzięki tym ogłoszonkom znajdzie mała, śliczna Sarunia domek :multi: Ania zapomniała napisać a to jest ważne - Sara jest już wysterylizowana, zaszczepiona z książeczką zdrowia oraz z chipem :) Quote
Lilmo Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Napisałam tekst dla Sary. Czy macie jakieś uwagi na jego temat zanim zabiorę się za ogłoszenia? [FONT=Times New Roman]Sara jest młodziutką sunią[/FONT][FONT=Times New Roman], która ma ok. 7 miesięcy. Mimo, że to jeszcze szczeniak, sunia w swoich krótkim życiu zdążyła doświadczyć już wielu przykrości ze strony człowieka. Myśląc o szczeniakach, mamy zazwyczaj w głowie obraz radosnych, maleńkich, pełnych energii, szczęśliwych stworzeń przytulonych do kochającego człowieka. Niestety obrazek ten dla Sary jest zupełnie obcy. Sunia już od pierwszych chwil życia musiała walczyć o przetrwanie. Żyła pod gołym niebem, męczona przez dzieci z osiedla, a przeganiana przez dorosłych. Wydawałoby się, że to wystarczająco dużo przykrości jak na takie małe i bezbronne stworzenie. Okazało się, że to nie koniec . Sara została potrącona przez samochód. Po wypadku została znaleziona przez osobę o wielkim sercu, która nie przeszła obojętnie obok cierpiącego stworzenia. Niestety osoba ta nie mogła zająć się Sarą i tak oto sunia trafiła do swojej tymczasowej opiekunki.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Sara okazała się niezwykle łagodną, spokojną i grzeczną sunią. Sunia zachowuje czystość w domu oraz uwielbia inne psy i koty.[/FONT][FONT=Times New Roman] Boi się jedynie psów większych od siebie, wówczas jeży się i warczy, lecz jej opiekunowie pracują nad pokonaniem tego strachu. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Sunia w wyniku wypadku doznała poważnych obrażeń łapki. Jest już po zabiegu gwoździowania łapy, lecz niestety nadal na nią nie domaga, dlatego jest w trakcie rehabilitacji. Sara posiada niezbędne szczepienia przeciwwirusowe oraz zostanie zaszczepiona przeciwko wściekliźnie. Sara jest już także wysterylizowana, posiada swoją książeczkę zdrowia oraz chip. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Sara to jeszcze psie dziecko, nie pozwólmy żeby już na progu życia straciła szansę na szczęśliwe trwanie u boku swojego człowieka![/FONT][FONT=Times New Roman] Szukamy dla niej domu oraz kochającej rodziny, która pozwoli jej zapomnieć o wszystkich złych rzeczach, które ją dotąd spotkały ze strony człowieka. Zapewniamy, że Sara pokocha swojego człowieka z całego, psiego serduszka, bo tylko tak potrafią kochać psy, które otrzymują szansę na lepsze życie. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Czy w Twoim sercu znajdzie się troszkę miejsca dla Sary?[/FONT] [FONT=Times New Roman]Sara aktualnie przebywa w Białymstoku. Sunia zostanie wydana do adopcji po podpisaniu umowy adopcyjnej. Zastrzegamy sobie prawa do wyboru odpowiedniego domu dla Sary.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT] [FONT=Times New Roman]jaanna019@interia.pl [/FONT] [FONT=Times New Roman]Tel. 505978439[/FONT] [FONT=Times New Roman]Edycja-> Nie mam pojęcia, dlaczego tekst nabrał tutaj takiej małej czcionki, lecz nie mogę jej tutaj zmienić, mam nadzieję, że mimo tego przeczytacie tekst i powiecie, jeżeli macie jakieś zastrzeżenia :)[/FONT] Quote
Lilmo Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Mam teraz chwilkę czasu, żeby zabrać się za ogłoszenia dla Sary. Jako, że na razie nikt nie wyraził swojej opinii na temat tekstu to zrobimy tak, że póki co zrobię je właśnie z nim, a gdyby jednak było trzeba coś zmienić to zedytujemy ogłoszenia :) Poniżej zamieszczam listę ogłoszeń Sary, które zrobiłam ( jestem w trakcie robienia ogłoszeń, więc będę na bieżąco ją aktualizować) : 1. Sara - psie dziecko po wypadku prosi o szansę na lepsze życie! - Psy, Szczeniaki, Pieski, Psiaki, Psy Rasowe - Gumtree Warszawa 2. Sara - psie dziecko po wypadku prosi o szansę! - Kokosy, darmowe ogłoszenia drobne 3. Adopcje Psów ORG - portal adopcji zwierzat - Zaginione, zgubione, bezdomne, internetowe schronisko 4. Oddam: Pies Mieszaniec - Sara - psie dziecko po wypadku prosi o szansę! 5. Kupię Psa - Giełda zwierząt domowych :: Szczegóły ogłoszenia 6. Zaloguj - Bezpłatne Ogłoszenia KupSprzedaj 7. Sara - psie dziecko po wypadku prosi o szansę, psy, pozostałe, Białystok 8. Ogłoszenia: Giełda Ogłoszeń :: drobne ogłoszenia: motoryzacja :: darmowe ogłoszenia: praca 9. Ogłoszenie nr 2739 - Sara - psie dziecko po wypadku prosi o szansę na lepsze życie! - ogłoszenia zwierzęta, psy, koty, tapety na pulpit - nasipupile.pl 10. Sara - psie dziecko po wypadku prosi o szansę na lepsze życie! - Białystok - Zwierzęta 11. http://www.ogloszenia.interpress.net.pl/index.php/ogloszenia_zobacz,978867,19,33,,,,,,0/zwierzeta/psy/sara_-_psie_dziecko_po_wypadku_prosi_o_szanse_na_lepsze_zycie! 12. Sara - psie dziecko po wypadku prosi o szansę na lepsze życie! :: (S005275) Sprzedam na AukcjeZwierzat.pl 13. Sara - psie dziecko po wypadku prosi o szansę! 14. Sara (4005) - psy - oddam zwierzaka do adopcji - Ogłoszenia - Zwierzaki na CafeAnimal.pl 15. przygarnijzwierzaka.pl - czeka na akceptację Quote
jaanna019 Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 Lilmo wszystko jest ok. Bardzo ci dziękuję :loveu: i ja i Sara :loveu: Quote
Lilmo Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Bardzo się cieszę. W takim razie teraz pozostaje trzymać kciuki za to, żeby jakiś dobry człowiek wypatrzył maleńką. Sara podbiła moje serce, więc zobowiązuję się odnawiać jej ogłoszenia do skutku, bo to biedactwo zasługuje na wspaniały domek. A tymczasem proszę ją pocałować w nochalek ode mnie :loveu: Quote
jaanna019 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 Sarunia ma się dobrze, dochodzi do siebie po sterylce w spokoju, którego nie zakłócają żadne telefony:evil_lol: A tak serio to nikt nie dzwoni ale ciągle mamy nadzieję. Dziś zdjęłam Sarze fartuszek posterylkowy i wreszcie może być sobą czyli roześmianym beztroskim łobuzem. Znów zaczęła podgryzać :evil_lol: Ona ma taki dziwny zwyczaj, że jak już nie może "wyrobić" z nadmiaru szczęścia to szczypie za skórę na moich udach:evil_lol: zołza jedna. Oprócz tego bawi się z kotkiem a może raczej kotkiem, no żeby nie było.. kotek też czasem bawi się Sarą. Jesteśmy na etapie nauki "siad" i całkiem dobrze jej to wychodzi pod warunkiem, że mam w ręku coś smakowitego :diabloti: Lubię tego słodkiego psotnika, a uwielbiałabym gdyby nie wyżerała kup z kociej kuwety, a tak z całusków w "usta" nici. Quote
Cajus JB Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 No to do góry Saro. A jutro czekamy za telefonami. Quote
Guest monia3a Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 jaanna019 napisał(a):Lubię tego słodkiego psotnika, a uwielbiałabym gdyby nie wyżerała kup z kociej kuwety, a tak z całusków w "usta" nici. Nic tylko zacząć stosować rumen tabs i spróbój przez jakieś 2-3 tygodnie podawać jej coś osłonowego leki jak przy antybiotyku ( nie pamiętam nazwy jakich ja stosowałam a zaręczam, że pomaga ). Sucha karma wysusza i dlatego Sarunia delektuje się psimi kupkami :evil_lol: czasem mam tak samo z moimi potforami Quote
asika5 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 tu wrzuciłam Sare Psy na domowych tymczasach. - Dogomania Forum Quote
jaanna019 Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 Asiu dziękuję w imieniu Sary:loveu: Quote
asika5 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 i tu nowy domek dla psiorka we Wroclawiu - Dogomania Forum jaanna nie ma za co dziękować chociaż tyle mogę zrobić dla Sary Quote
Recommended Posts