keciulinka Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Edi, to mały kundelek. W braniewskim ZOO czeka na swój dom od kilku lat. Edi jest sześcioletnim pieskiem. Jego właściciel umarł kilka lat temu i w ten sposób trafił do ZOO w Braniewie. W ogrodzie zoologicznym poznał trzy lata temu suczkę, szczeniaczka Tolę. Tola została znaleziona na śmietniku. Edi zaopiekował się Tolą, nie pozwalał podczas spacerów żadnemu innemu psu zbliżyć się do Toli. Przez pewien czas Tola i Edi zajmowały razem boks. Członkowie TOZ dwa lata temu znaleźli w odległym od Braniewa o 14 km. Fromborku dom z ogrodem dla Ediego. Jednak wieczorem, kiedy nowi opiekunowie psa poszli spać, Edi przegryzł sznur podtrzymujący bramkę uciekł z nowego domu. Rano pracownicy ZOO zobaczyli pod bramą ogrodu czekającego na nich Ediego. Wzruszenie odebrało im głos. Nie mogli uwierzyć własnym oczom, że tak malutki pies wiedział jak trafić do ZOO, do Toli. psiak przebywa w braniewskim ZOO i jest okoliczną sensacją. Parą jak Romeo i Julia. Tola to trzyletnia, wesoła i łagodna suczka. Najlepsza przyjaciółka Ediego, a właściwie jego miłość. To dla niej Edi przeszedł 14 km z nowego domu, który znaleźli mu przedstawiciele TOZ, aby żyć znowu w przytulisku, lecz z Tolą. Tola trafiła do ZOO jako mały szczeniaczek. Ktoś wyrzucił ją na śmietnik. Zginęłaby tam, gdyby nie przechodząca obok śmietnika osoba, która zainteresowała się popiskiwaniem dochodzącym z kosza.Tola została wysterylizowana. Jest zdrowa, zaszczepiona. Quote
fizia Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Jaka piękna historia prawdziwej Miłości! Oby się udało znaleźć Im wspanaiły Dom! Quote
keciulinka Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 Niestety Ediemu się tak nie poszczęściło jak Toli. Dziś Tolunia pojechała do nowego domku ,do super rodzinki. Bądź szczęśliwa Tolusiu :loveu: Dobrze ,że udało mi się ja bliżej poznać :) W piątek albo w sobote zajrzę do Ediego ,pewnie tęskni maluszek za nią :-( Edi czeka na domek !! Quote
Charly Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Keciulinko czy w Braniewie wszyscy wiedzą, że tam w zoo są psy? Czy w gazecie pisza o "Was" czasem? pewnie to glupie pytanie, ale do nas co rusz przyjeżdżają ludzie z Braniewa po psa. Biorą szczeniaki albo też dorosłe psy. Quote
keciulinka Posted October 18, 2009 Author Posted October 18, 2009 Tak co tydzień w gazeci w Ikacie pojawiają się zdjecia 2 psów co tydzień innych i czasem też artykuły. Ludzie przychodząc do ZOO też wiedzą ,że te psy są do adopcji ,teraz przy każdym psiaku dodatkowo wiszą tabliczki z informacja o psach. Ludzie widząc jak te psy szczekają gdy oni przechodzą obok klatek myślą ,że są agresywne :angryy: Nie wiem może warunki piesków im nie odpowiadają ,ale robimy co tylko możemy żeby miały jak najlepiej Wiem tez od osób z innych miast które i u nas adoptują psy że np oglądają psy w schroniskach ale nie zajdują takiego jakiego chcą. U nas dużego wyboru nie ma może dlatego tak jest. Quote
keciulinka Posted October 23, 2009 Author Posted October 23, 2009 Edi ma w sobie dusze szczeniaka :) dziś tak wysoko podskoczył aż myślałam że nam psy podmienili :) nasz poczciwy staruszek spaceruje 2 razy w tygodniu aż za miasto czyli ok 5 km :crazyeye: zawsze towarzyszy mu Tinusia :) To jest po prostu chodząca łagodność która uwielbia pieszczoty :) dogada się z każdym psem ,kotem i człowiekiem :) ideał nie pies :cool3: Quote
keciulinka Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 Edi mieszka w zoo i prawdopodobnie tak zostanie :) Jest jako pies stróżujący razem z dobermanką Sonią. Ma tam ciepłą bude, pełną miskę i super pracowników ,którzy go uwielbiają. Gdyby jednal znalazła się szansa na dom odbędzie się adopcja. Quote
Recommended Posts