letaa Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Witam, prosilam przedstawiciela firmy bio-groom o probki, bo wiem ze takowe mozna uzyskac. Jak przedstawilam cala sytuacje i wiek psa dostalam info ze dla 8 miesiecznego yorka z nieco przesuszonym wlosem (dodam ze suczka jest z metryka i planuje ja wystawiac) moga mi zaoferowac jedynie szampon fluffy puppy, ktorego probkami jednak nie dysponuja. W sprawie innych kosmetykow moge sie odezwac jak pies skonczy 12 miesiecy. Dodam, ze moja suczka ma wlos dlugosci 12 cm (płaszcz). Mam rozumiec ze w ww firmie pracownik celowo wprowadzil mnie w blad czy faktycznie mam stosowac jedynie szampon fluffy :-o?? Do tej pory jestem na all systemie, ale wlasnie mi sie konczy i chcialam sprawdzic inna firme i jesli okazala by sie lepsza zakupic komplet w postaci szamponu, odzywki i czegos pod papiloty. Co o tym sadzicie ?? Quote
nane Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Odkąd pamiętam zawsze kąpałam szczenięta w szamponach i odżywkach dla dorosłych psów Yorki to dość specyficzna rasa pod względem pielęgnacji i jeżeli teraz zaniedbamy włos później będziemy tego żałować :roll: jeśli chodzi o kosmetyki bio groomu to hodowcy yorków często używają szamponu protein lanolin odżywki super creame a pod papiloty vita oil powodzenia w pielęgnacji ;) Quote
kate8828 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Szampon protein lanolin Odzywka silk conditioner:) odzywka super cream to do roztworow ale jako taka codzienna to silk sie sprawdza super na yorku. Quote
letaa Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 a jak stosujesz silk ?? Ja uzywam go raz w tygodniu po kapieli, a jesli mozna ja uzywac do codziennej pielegnacji to chetnie dowiem sie jak ja rozcienczyc i jak nakladac :) Quote
Recommended Posts