wikuwiku Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 WITAMY. JESTEŚMY TROJGIEM SZEŚCIOTYGODNIOWYMI SZCZENIAKAMI. DWIE DZIEWCZYNKI I JEDEN CHŁOPAK. ZA CHWILKĘ NAS ZOBACZYCIE. CIOCIA JOMA ZABRAŁA NAS I ODDAŁA POD OPIEKĘ WIKUWIKU OD KOBIETY, KTÓREJ NAS PODRZUCONO W TORBIE, A ONA SAMA NIE MOGŁA NAMI SIĘ ZAJĄĆ BO CHORA JEST BIDACZKA. TERAZ JUŻ TYLKO CZEKAMY NA DOMKI, W KTÓRYCH SIĘ ZESTARZEJEMY. TO DZIEWCZYNA TO TEŻ DZIEWUSZKA Quote
wikuwiku Posted September 18, 2009 Author Posted September 18, 2009 przechodząc do konkretów. Psy są pod moja opieką, wszelkie informacje na temat adopcji po nr tel. 517690745, lu maila r.iwanski4@wp.pl Kochani pieski są na tymczasie płatnym jeżeli mogę prosić o pomoc w utrzymaniu szczeniaków to proszę o wpłaty na konto fundacyjne: Fundacja SOS dla Zwierząt Konto bankowe: 93156000132367056920790001 , z dopiskiem szczeniaki wiku Quote
wikuwiku Posted September 18, 2009 Author Posted September 18, 2009 Jakbym mógł Cię o to prosić. Wykorzystaj te fotki z wątku. A tamte rude szczyle już można ściągnąć bo poszły do domków. Dzięki. Quote
kuba123 Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 mam co miętolić:multi::multi::multi: Quote
JOMA Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 wikuwiku - jesteś kochany ( mam nadzieję, że mój mąż tego nie przeczyta:roll: ) Dziękuję ślicznie za tymczasowanie psiaczków. Szukamy domków dla czarnych perełek. Pieski zostały podrzucone pewnej Pani z Szopienic ale państwo mają dwa swoje pieski a mieszkanko małe, państwo bardzo skromni i schorowani, na dodatek jeden z ich piesków rzucał się z zębami na psiaki, musiały być izolowane. Nie mogli nawet piesków tymczasować. Pani dokarmia ptaki i pewno dlatego szczeniaczki podrzucono właśnie jej. Pani dzwoni do mnnie codziennie i pyta o szczylki. Informację o szczylkach dostała maciaszek ze schroniska katowickiego, ponieważ pani nie chciała zostawiać ich w schronisku na pewną śmierć - pieski nie umiały jeść samodzielnie a w schronisku nie ma możliwości aby jeden pracownik siedział tylko przy 3- psiakach i karmił je z butelki. Pani nauczyła je samodzielnie jeść i na szczęście pojawił się wikuwiku, który na dniach wyadoptował poprzednie szczylki :loveu: Quote
JOMA Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 kuba123 - maluszki nie pojawią się niestety na akcji - pomijam, że nie ma miejsca - ponieważ są tylko odrobaczone a na pierwsze szczepienie muszą chwilę poczekać a potem chwila kwarantanny. Mogą być wyadoptowane jedynie z DT do DS. Ale kontakt z innymi zwierzętami niewskazany - może na następnej akcji ale im tego nie życzę bo one znajdą szybciej domki :loveu: Quote
__Lara Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Szczeniory to znajdą szybko domek ;) Quote
maciaszek Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Jestem i ja. Zaraz dodam je na katowicki wątek. I na stronkę schroniska też dodam. Quote
kuba123 Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 [quote name='JOMA']kuba123 - maluszki nie pojawią się niestety na akcji - pomijam, że nie ma miejsca - ponieważ są tylko odrobaczone a na pierwsze szczepienie muszą chwilę poczekać a potem chwila kwarantanny. Mogą być wyadoptowane jedynie z DT do DS. Ale kontakt z innymi zwierzętami niewskazany - może na następnej akcji ale im tego nie życzę bo one znajdą szybciej domki :loveu: nie to nie Aronka se przywioze i też pomiętole:evil_lol: Quote
JOMA Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 kuba123 - ale ty niedopieszczona jakaś jesteś :eviltong: Quote
kuba123 Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 oooooo.... nie ja niedopieszczona tylko Nadpieszczona teraz dopieszczam innych:razz: Quote
wikuwiku Posted September 19, 2009 Author Posted September 19, 2009 Na laboratorium utoczymy trochę płynów z Ciebie Kuba i zrobimy szczepionki dla tych niewrażliwych i nieczułych:lol::lol::lol:. Kochani, szczylki mają się bardzo dobrze. Brykają, bawią się atakują swoją przyszywaną starszą o kilka miesięcy siostrzyczkę. Ona jedna Saba gabarytowo jak one trzy, ona leży a ci ją oblegają. Pchają się do łóżka, wylizując facjatki ludziów. Psióry są w domku gdzie są dzieci, mają więc poświęcaną wystarczającą ilość uwagi i bodźców ( nie są męczonne zbytnio, dzieci socjalizowane i przygotowane). wezmę ogłoszenia do SCC, może ktoś się skusi i poczeka chwilkę, aż maluchy będą w pełni mogly pójść na popisy solowe. Chciałem napisać, że tak jest z chłopczykiem mam już dom, który na niego czeka, niepozwolilem go zabierać choć miałby uwagę poświęconą 24h/dobę, bo niech sobie pobryka z rodzeństwem i paru rzeczy nauczy, nie ma przy nim już mamy to niech choć są przy nim siostry.:Dog_run::Dog_run::Dog_run: Quote
Glutofia Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Te szczyle są śliczne!:loveu::loveu: Rafał one długo nie posiedzą zobaczysz zaraz znajdą domki oby dobre...zawsze boję się adopcji takich maluszków bo wiadomo ze jak malutkie to słodkie. Quote
Doda_ Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 I jestem... Piękne szczeniaczki :loveu: Napewno szybko pójda do domków :loveu: Quote
maciaszek Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Glutofia napisał(a):zawsze boję się adopcji takich maluszków bo wiadomo ze jak malutkie to słodkie.Prawda Ci to, ale wikuwiku zapewne sprawdzi domki tak dokładnie, że nic nie umknie ;). Quote
OlaLola Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Szczeniaczki są kochane. ale ja mam inne prośbą proszę pomóżcie mi w ogłaszaniu Ramba. Azyl w którym sie znajduje może zostać zlikwidowany i musimy szybko znaleść domek dla Ramba. Bardzo prosze o pomoc|: http://www.dogomania.pl/forum/f28/ck-rambo-wigilijny-prezent-dla-ck-podrzucony-pod-bramy-azylu-137052/#post12239529 Quote
wikuwiku Posted September 19, 2009 Author Posted September 19, 2009 Witam. maluchy mają się dobrze telefonki są w sprawie szczyli. jutro jedna Pani przyjedzie, poznać szczylki później sprawdzonko i jedna dziewczyna może pójdzie do domku, czyli zostanie jedna dziewuszka. Ale to jeszcze nie nastąpiło, więc nie zapeszajmy.:multi::multi::multi: Quote
Ola la Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Noto ciocia pluskwa trzyma za was kciuczki swe! Przepiekne są te łone wuju pluskiewo!takie flat coated retrieverowate :-D Quote
wikuwiku Posted September 21, 2009 Author Posted September 21, 2009 Kochani wieści z frontu. Szczeniaki w domkach docelowych. Domki sprawdzone i pieski wyadoptowane. Chciałby przedstawić stan finansowy na dzień dzisiejszy: wraz ze szczylami ciocia Joma przekazała mi 2 paczki karmy x 3 kg., kilka podkładów higienicznych, oraz i to najważniejsze 100 złotych na tymczas i nagłe wydatki. Psiaki były 4 dni w domu tymczasowym czyli wyniósł on 40 zł., zostało 60zł, o karmie nie wspomnę. rozmawiałem z Jomą telefonicznie i powiedziała, żeby zostawić to na następne bidy, które się do mnie przyplączą. To było tyle, tak tylko chciałem poinformować, ażeby była jasna i czysta sytuacja. Dziękuję Wszystkim za wsparcie. Wiku Quote
JOMA Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 wiku - ty masz jakiś patent na adopcję szczyli :crazyeye: - ja zrobiłam zapasy na zimę :evil_lol: a ty wyadoptowałeś szczyle w ciągu kilku dni :multi: Quote
Recommended Posts