Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cześć, witam wszystkich:) jestem już tu z Wami i z niecierpliwością czekam, aż Perka będzie mogła się do mnie przeprowadzić!!! mam nadzieję, że już jutro będzie u mnie, jeśli tak to Wam jutro napisze jak się czuje w nowym - tymczasowym niestety- domku

• Replies 190
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Perra mieszka już z nami. Nową współlokatorką najbardziej zainteresowany był kot - na szczęście jakoś się dogadują. Psy za to były bardzo zdziwione, że nowa koleżanka zamiast się bawić leży w kącie, ale dały jej spokój. Mam nadzieję, że jak odpocznie to będzie bardziej "ruchliwa" :p

Posted

Olga napisał(a):
Perra mieszka już z nami. Nową współlokatorką najbardziej zainteresowany był kot - na szczęście jakoś się dogadują. Psy za to były bardzo zdziwione, że nowa koleżanka zamiast się bawić leży w kącie, ale dały jej spokój. Mam nadzieję, że jak odpocznie to będzie bardziej "ruchliwa" :p

jak nie zjadły się na dzień dobry to będzie ok(jeżeli chodzi o psy),kotami może się perra zainteresować nawet po paru dniach ale wtedy już zupełnie nieagresywnie,będą nawzajem ciekawscy i sie pooglądają,ale bez wariacji(tak było u nas ze wszystkimi tymczasami,bardziej koty wkurzają niż psy, bo koty łażą za psami nowymi i się gapią),powodzenia!

Posted

moj kot się nie może gapić, bo jest całkowicie ślepy ;P Perra jeszcze nie doszła do siebie, chodzi za mną krok w krok, jakby się bała, że jej ucieknę i znowu będzie sama... Dopiero gdy jest bardzo zmęczona szuka sobie ciasnego kąta, w którym czuje się bezpiecznie i tam zasypia. W sumie bardzo dużo śpi, ale trudno jej się dziwić - w końcu otrzymała dużą dawkę wrażeń - musi odreagować.Kiedy ją głaskam wtula się we mnie i liże mnie po rękach, widać że bardzo jej brakowało dotyku i bliskości człowieka :( Jak na razie bardzo się boi i cały czas chodzi z pupą przy ziemi, jakby się czołgała, ale za to uszka już ją chyba mniej bolą (kiedy ją przywieziono do schroniska miała przewlekłe zapalenie uszu), bo coraz rzadziej potrząsa głową na boki.

Posted

Smutna to relacja :-( Biedna mała :-(
Jesteśmy na samym początku żmudnej drogi do normalności. Bez Ciebie Olu, Perra nie miałaby żadnych szans... Dziękuję :calus:

Posted

Perka jest coraz bardziej radosna:) W schronisku cały czas siedziała w budzie, a teraz bez przerwy biega po całym domu... Dzisiaj byłyśmy na szczepieniu - była bardzo dzielna! a wczoraj musiałam ją wykąpać, bo już nikt nie mógł znieść jej zapaszku ;p Mamy z nią kupę śmiechu, czasem zachowuje się jak kilkumiesięczny szczeniak:) ostatnio gdy była sama przyniosła sobie moje buty (absolutnie ich nie zniszczyła!), żeby dodać sobie otuchy i nie czuć się samotna. Lubi także podbierać nam z kuchni jabłka - to jedyny smakołyk, który zjada z apetytem :D

Posted

Olga napisał(a):
ostatnio gdy była sama przyniosła sobie moje buty (absolutnie ich nie zniszczyła!), żeby dodać sobie otuchy i nie czuć się samotna.
Mam nadzieję, że chowasz te piękne kowbojki, których Ci tak zazdroszczę!!! :roll: Lepiej dmuchać na zimne ;)
Olga napisał(a):
Lubi także podbierać nam z kuchni jabłka - to jedyny smakołyk, który zjada z apetytem :D
Łomatko, chętnie wykupię dla niej cały stragan, byleby tylko mordka się śmiała i dziewczynka robiła postępy!!!

Posted

Buty schowane ;P a jeśli chodzi o jabłka to nie ma się co martwić, mamy nadmiar bo jabłonka bardzo dobrze prosperuje - codziennie nowa dostawa! fotki - obiecuje- zrobię dzisiaj i jutro postaram się wkleić! a Perrka właśnie śpi sobie smacznie na moich stopach :)