golden_owner Posted August 2, 2005 Posted August 2, 2005 Jesli przyjada wszystkie zgloszone psy to raczej nie powalcze ;) Ale to pikus, dobrze sie bawie z moim stworzonkiem na wystawach, a ze wybitny nie jest, to i o tytuly trudno 8) No ale zawsze przezywam, ze trafiaja mi sie wielkie stawki, podczas gdy sa wystawy, na ktore sa np. zglaszane 3 goldeny w mlodziezy ;) No ale moze bedzie zimno i deszcz, i nikt nie dojedzie :evilbat: Quote
Kasia_i_Łukasz Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 Gosik71 napisał(a): Jedyna niedobra wiadomość - podobno od jutra do wtorku brzydka pogoda w Zakopcu.... Dlaczego niedobra :question: :lol: są przecież rasy, takie jak akita, które zdecydowanie wolą zimno :D niestety "brzydka pogoda" oznacza również deszcze, a to akurat jest zupełnie niewskazane na wystawach :( pozdrówka :hand: Quote
Toller Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 Golden_owner - to się spotkamy! Bo my też jedziemy! A będziemy na głuchym końcu, więc na pwno nas namierzysz. Są 2 Tollery, jeden pies - to my, i suczka. Do zobaczenia! A jak sie nazywa twój, i w jakiej klasie? Bo my pośrednia, GALILEO Virgo Vestalis. Quote
an3czka Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 chcialam Was zmartwic. wedlog prognoz ma lac!!! Quote
Kasia_i_Łukasz Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 an3czka napisał(a):chcialam Was zmartwic. wedlog prognoz ma lac!!! Super! W strugach deszczu nasze psiaki będą prezentować się bosko :( :evil: Quote
golden_owner Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 Toller, wlasnie mialam pisac do Ciebie priva w tej sprawie :D, bo juz Was wczoraj namierzylam w planie sedziowania. A swoja droga to ciekawe dlaczego nie mogli dac tollerow przed goldenami - dwa psy przeciez szybko sie oceni, a tak to musicie czekac az sie cala stawka goldenow przewali :roll: Moj startuje w mlodziezy, a nazywa sie Arnold Golden Eye. I wlasnie wrocil z lasu caly umazany blotem :evilbat: 0X Quote
Gosik71 Posted August 3, 2005 Author Posted August 3, 2005 O to mi właśnie chodziło z tą brzydką pogodą, że ma lać, a w Zakopcu jak leje to już pełną parą. W zeszłym roku w nocy po wystawie, mało nie wialiśmy z Zakopca, bo normalnie ściana wody, baliśmy się że ta chałupa drewniana gdzie mieszkaliśmy spłynie z górki :roll: Ale może nie będzie tak źle... miejcie nadzieję :P Quote
an3czka Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 golden_owner napisał(a):A swoja droga to ciekawe dlaczego nie mogli dac tollerow przed goldenami bo to alfabetycznie idzie Quote
an3czka Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 na wystawie w Saczu tez mialo lac a byla piekna, sloneczna pogoda. Quote
golden_owner Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 An3czka - wiem, ze alfabetycznie, ale chyba nic nie staloby na przeszkodzie zeby troche ulatwic wystawiajacym zycie? Goldeny i tak czekaja az przejda spaniele, te dwa tollery nie zrobilyby roznicy :roll: Na wystawie w Saczu pogoda jak dla mnie (i mojego psa) byla koszmarna - potworna duchota, mam nadzieje (i wszystko na to wskazuje), ze w Zakopanem nie bedzie powtorki - tz. slonce jak najbardziej, ale temperatura taka jak podaje onet - okolo 20 stopni. Quote
Kasia_i_Łukasz Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 [quote name='Gosik71']O to mi właśnie chodziło z tą brzydką pogodą, że ma lać, a w Zakopcu jak leje to już pełną parą. W zeszłym roku w nocy po wystawie, mało nie wialiśmy z Zakopca, bo normalnie ściana wody, baliśmy się że ta chałupa drewniana gdzie mieszkaliśmy spłynie z górki :roll: Ale może nie będzie tak źle... miejcie nadzieję :P Gosik71 mam nadzieję, że tak nie będzie :( My zatrzymujemy się na kilka dni w Zakopcu, żeby pohasać po górkach z naszym Asztarkiem, więc tak ulewa napewno zepsuje nam plany :cry: Quote
Gosik71 Posted August 3, 2005 Author Posted August 3, 2005 [quote name='Kasia_i_Łukasz'][quote name='Gosik71']O to mi właśnie chodziło z tą brzydką pogodą, że ma lać, a w Zakopcu jak leje to już pełną parą. W zeszłym roku w nocy po wystawie, mało nie wialiśmy z Zakopca, bo normalnie ściana wody, baliśmy się że ta chałupa drewniana gdzie mieszkaliśmy spłynie z górki :roll: Ale może nie będzie tak źle... miejcie nadzieję :P Gosik71 mam nadzieję, że tak nie będzie :( My zatrzymujemy się na kilka dni w Zakopcu, żeby pohasać po górkach z naszym Asztarkiem, więc tak ulewa napewno zepsuje nam plany :cry: Nie wiem czy pohasacie po górkach z psem, na teren Tatrzańskiego Parku Narodowego psów wprowadzać nie wolno niestety :( Quote
Toller Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 To właśnie chciałam usłyszeć :evil: O niczym innym tak nie marzę jak o wystawianiu mokrego Foxa, który wtedy wygląda jak ostatnia sirota.... Quote
Toller Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 Golden_owner : super!!! poznamy sie wreszcie! A co do Tollerów, to my są zawsze na końcu.. A jak w Ustroniu byliśmy sami, to też na końcu :evil: A jak jest 1 pies, to podobno można przełożyć sędziowanie. A Fox sie zawsze bardziej gotuje jako futrzasty, i potem taki wymęczony lezie na ring....No nic, dobrze że mu przynajmniej deszcz nie przeszkadza, i hasa radośnie. Niemniej, deszcz przeszkadza MNIE. Quote
an3czka Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 nie przejmujcie sie. my tez zawsze jestesmy ostatni, no prawie. czasami sa węgry, wiec wtedy jestesmy przedostatni. trza se bylo cockera kupic, byscie nie narzekaly hehehehe :lol: Quote
cockermanka Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 hohufka napisał(a): A wystarczyło podjechać pod boczne wejście ;) Ha ! własnie tak zrobiłam,bo jeszcze mnie nie postraszyło,żeby wnosić ponad 50 kg klatke po ty schodziskach. I właśnie przy bocznym wejściu była taka awantura...ale stanęło na moim :D Quote
cockermanka Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 an3czka napisał(a):trza se bylo cockera kupic, byscie nie narzekaly hehehehe :lol: Oj, akurat sie nam tak ładnie złożyło :D w Ustroniu wchodziłyuśmy chyba ok.15.... Quote
Alutka Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 :wink: A co mają yorki powiedzieć ? Zawsze ostatnie ! Ja mam suczkę w klasie otwartej na literkę P. Ostatnia prawie zawsze. Sędzia|ina prawie już na oczy nie widzą. :fadein: ze zmęczenia np Kraków stawka na ringu 13O kilka . Przesada i męczarnia . :-? :D dobrego nigdy za wiele Quote
Toller Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 No, my w Ustroniu wchodziliśmy właśnie po cockerkach, może sie nawet widzieliśmy, Cockeromanko? :D Quote
Kasia_i_Łukasz Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Gosik71 napisał(a):Nie wiem czy pohasacie po górkach z psem, na teren Tatrzańskiego Parku Narodowego psów wprowadzać nie wolno niestety :( Przepisy są po to, żeby je łamać :wink: Czytałam w topiku "podróże", że jednak są sposoby i miejsca, gdzie można pohasać :wink: Quote
an3czka Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 taaaa i w wiarygodny sposob udawac glupka, gdy sie ktos doczepi :) Quote
Gosik71 Posted August 4, 2005 Author Posted August 4, 2005 Wasze ryzyko :P My weszliśmy na teren TPN z jednym psem po godź.18 - ale na smyczy, ponoć strażników o tej porze już jest mniej jeśli są wogóle, ale jak Was złapią, to już Wam współczuję :wink: Z drugiej strony... w poniedziałek kolejką na Kasprowy wyjechał facet z psem na smyczy :o następną kolejką jechał kot.... nie wiem o co chodzi... Quote
Kasia_i_Łukasz Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Gosik71 napisał(a):Wasze ryzyko :P My weszliśmy na teren TPN z jednym psem po godź.18 - ale na smyczy, ponoć strażników o tej porze już jest mniej jeśli są wogóle, ale jak Was złapią, to już Wam współczuję :wink: Z drugiej strony... w poniedziałek kolejką na Kasprowy wyjechał facet z psem na smyczy :o następną kolejką jechał kot.... nie wiem o co chodzi... Właśnie o to mi chodziło, że można spróbować po południu ;) po za tym my jedziemy tylko z jednym psem, więc powinno być łatwiej :) sama piszesz, że zwierzaki jeżdżą nawet kolejką :) a tak na poważnie, pewnie że się obawiamy, w najgorszym wypadku opuścimy Zakopiec wcześniej niż to sobie zaplanowaliśmy :( dzięki za porady :) Quote
Recommended Posts