Asiaczek Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 Jest też coś takiego o nazwie "naturalny postęP". I czy tego chcesz, czy nie - ludzie sami z siebie zmieniają otoczenie. W większości oddziałów, jeżeli nie we wszystkich, są BIS-y szczeniąt i młodzieży (nawet rozbite na grupy!). Bo ludzie np. z Zakopanego jeżdżą po innych wystawach i też obserwują i sami też chcą zmieniać coś w swoim oddziale. A na to mają wpływ!!! We Wrocławiu, 2 lata temu na BIS-ie par hodowlanych włoski sędzia miał wielkie zdziwienie w oczach, że w trakcie wyboru pierwszej trójki, ktoś z organizatorów poinstruował go, że wybiera tylko JEDNĄ parę!!! I to dało do myślenia organizatorom, bo juą w następnym - miejsca premiowane były trzy (ja byłam na II miejscu). Ale prośba o bojkot takich wystaw - nie przejdzie. Zaręczam Ci. pzdr. Quote
ursus Posted September 3, 2005 Posted September 3, 2005 Asiaczek masz rację........... i tak się pojedie jak będzie potrzebna ocena czy CWC czy lubisz daną wystawę czy nie, a zawsze można liczyć ,że coś na lepsze się zmieniło od ostatniego razu Quote
Gonia Posted September 3, 2005 Posted September 3, 2005 Długo się zastanawiałam,czy podjąć ten drażliwy temat,bo tak jak Wy mam niemiłe wspomnienia z Zakopanego.Mało,że nagrody,a raczej ich brak wywołał u mnie stan osłupienia,to finały dobiły!!!konferansjer wyłaził ze skóry żeby wywołać sędziego,który był na obiedzie!Zmieniano kolejność i trwało to jak na mój gust zbyt długo!Ringi ciasne,połaczone i te paniusie z piszczącymi zabawkami :evil: Efekt taki że psy na dwóch ringach chodziły na wstecznym!No i wyjście z wystawy!!!!Dramat!!!Myślałam,ze pourywam koła od mojej karocy.Ledwie się przecisnęłam między samochodami zaparkowanymi na stadionie :evilbat: Za rok mnie tam nie zobaczą,wolę iść na oscypki niż na wystawę! Quote
Asiaczek Posted September 3, 2005 Posted September 3, 2005 Gonia - doskonale Ciebie rozumiem. Ty nie przyjedziesz w przyszłym roku do Z., ale inni - tak. I na to nie mamy wpływu, prawda? Poczytaj sobie topik "Wystawa w Chorzowie..." lub "Obsada sędziowska na wystawie w Legionowie...". Na tych topikach działają osoby, którym nadal zależy, aby było dobrze, a nawet lepiej. I są to osoby z tych konkretnych oddziałów. Nie będe wymieniała nazwisk, bo pełnią one BARDZO WAŻNE FUNKCJE W SWOICH ODDZIAŁACH. :lol: Pzdr. Quote
Gonia Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 [quote name='Asiaczek']Gonia - doskonale Ciebie rozumiem. Ty nie przyjedziesz w przyszłym roku do Z., ale inni - tak. I na to nie mamy wpływu, prawda? Poczytaj sobie topik "Wystawa w Chorzowie..." lub "Obsada sędziowska na wystawie w Legionowie...". Na tych topikach działają osoby, którym nadal zależy, aby było dobrze, a nawet lepiej. I są to osoby z tych konkretnych oddziałów. Nie będe wymieniała nazwisk, bo pełnią one BARDZO WAŻNE FUNKCJE W SWOICH ODDZIAŁACH. :lol: Pzdr.Asiaczku ja jestem z oddz.legionowskiego,wiem jak wygląda wystawa z drugiej strony,dlatego dziwią mnie pewne rzeczy na wystawach,bo wiem że można lepiej !Pozwolę sobie w imieniu moich koleżanek ,podziękować za miłe słowa!Pozdrawiam :hand: Quote
Asiaczek Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 A to się podlizałam, co? Ale na serio - jestem pełna podziwu dla tych oddziałów + o/Łódz. Okazuje się, że czasami wystarczy jeden człowiek, aby wystawcy jechali na wystawę w zupełnie innym nastawieniu, mimo np. braku katalogu przedwystawowego czy problemów z płatnością. Bo wiemy, że jest ktoś, kto stara się, komu na nas zalezy, prawda? To bardzo cenne. pzdr. Quote
Gonia Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Asiaczku,nie musisz się podlizywać :lol: Dobrze wiesz,że masz u nas wysokie notowania i sympatię najwyższego"stołka" :D Quote
Alutka Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 To się do odczuć ! :evilbat: :D dobrego nigdy za wiele Quote
Gonia Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Nie wiem czy tracę poczucie humoru,czy nie porafię prawidłowo interpretować?ALUTKA oświeć mnie :bigcool: Quote
Asiaczek Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Alutka napisał(a):To się do odczuć ! :evilbat: :D dobrego nigdy za wiele Alutka, coś wiesz, o czym ja nie wiem? Pzdr. Quote
Recommended Posts