Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No tak. A wystarczyło naprawdę tylko JEDNO SŁOWO aby ludziska z klatkami mogli tamtędy wejść. Ale słowo wypowiedziane do ludzi z ochrony, a nie przy stoliku w biurze-sekrtariacie.
Może na tym topiku jest ktoś z Zakopanego i powie o tym problemie organizatorom?
pzdr.

• Replies 234
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lima napisał(a):
TOLLER, a czy "obyło"sie również bez chamstwa Wystawców? Jak widać śędzia poznał się na Twoim piesku

Tzn? Nie chodzi o to żby dostać od razu najlepsze oceny, tylko oceny sprawiedliwe. Nie ma siesędzia poznać na MOIM piesku, tylka na całej RASIE. I nie za bardzo rozumiem pytanie- czy obyło sie bez chamstwa wystawców. W czym rzecz?

Posted

Na poczatek GRATULACJE DLA WSZYSTKICH ZWYCIEZCÓW :D :D :D

Nasza amstaffka RAKURRARA AFUNDAQBA Staff-Ka FCI-CWC,NSwR,BOB,BOG :D :D oraz stafficzka UARRPIDA KITTERY PEKKA Staff-Ka FCI-debiut w klasie młodzieży-ZW.MŁ,BOB,BOG l.II,BIS JUNIOR l.III :D :D :D

A co do finałów to pamietam tyle:
BIS
l.I- SHIH TZU- gr.IX
l.II- SZPIC MINIATUROWY- gr.V
l.III- CHART POLSKI-gr.X (na 100% nie jestem pewna)

BOG gr.I- POLSKI OWCZAREK NIZINNY
BOG gr.II- CZARNY TERRIER ROSYJSKI
BOG gr.III- AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIER :D
BOG gr.IV- JAMNIK DŁUGOWŁOSY
BOG gr.V- SZPIC MINIATUROWY
BOG gr.VI- BASSET HOUND
BOG gr.VII- SETER IRLANDZKI
BOG gr.VIII- niepamietam :oops:
BOG gr.IX- SHIH TZU
BOG gr.X- CHART POLSKI

I znam jeszcze wyniki BIS JUNIOR suczek:
l.I- BULLTERRIER
l.II- BEAGLE

l.III- STAFFORDSHIRE BULL TERRIER :D

Pozdrawiam :P :P

Posted

:klacz: Ja też !!!!!!!!!!!!!!! :thumbs:
Ale Oni skąpi po jednym pucharku tylko dają! a reszta ma sie
tylko oblizać? Zeby choć jakiś drobiazg, żeby tak nie schodzić z niczym
jakby nigdy nic. Może lepiej jak Zakopane zaraz będzie miało jedno
miejsce pucharowe zamiast trzech ? Nie ładnie !!!!!!!!!!! :cry:

:D dobrego nigdy za wiele

Posted

[quote name='Kasia_i_Łukasz'][quote name='Gosik71']Wasze ryzyko :P My weszliśmy na teren TPN z jednym psem po godź.18 - ale na smyczy, ponoć strażników o tej porze już jest mniej jeśli są wogóle, ale jak Was złapią, to już Wam współczuję :wink:

Z drugiej strony... w poniedziałek kolejką na Kasprowy wyjechał facet z psem na smyczy :o następną kolejką jechał kot.... nie wiem o co chodzi...

Właśnie o to mi chodziło, że można spróbować po południu ;) po za tym my jedziemy tylko z jednym psem, więc powinno być łatwiej :) sama piszesz, że zwierzaki jeżdżą nawet kolejką :) a tak na poważnie, pewnie że się obawiamy, w najgorszym wypadku opuścimy Zakopiec wcześniej niż to sobie zaplanowaliśmy :(
dzięki za porady :)

Gosik71 z tym, że nie uda nam sie wejść do TPN miałaś rację :( na szczęście można spacerować z psem u podnóży tatr, więc pochodziliśmy z Asztarkiem po dolinach m.in: dolina strążyska, dolina bystrej, dolina ku dziurze. Mieszkaliśmy na obrzeżach Zakopanego, skąd mieliśmy zaledwie kilka klilomwtrów do miasteczka a raczej wioski Małe Ciche a tam naprawdę było gdzie pohasać. Niedaleko nas była Tarasówka a stąmtąd widoki zapierające dech w piersiach...całe tatry jak na dłoni, łącznie ze słowackimi :iloveyou: no i byliśmy bardzo zadowoleni kiedy okazało się, że na Gubałówkę też możemy wejść z Asztarkiem :lol:
Polecam gorąco wakcje z psem w Zakopanem :D

pozdrówka :hand:

Posted

Chcialam zlozyc ogromne gratulacje za wspaniale wyniki Asztara w Zakopanem! Mialam okazje poznac Lukasza (pozdrawiam) i sympatycznego Asztarka i konkurowac z nim 2 razy. ;D Szkoda tylko ze moj Ashi nie przepada za Waszym psiakiem tak jak ja... :(
OBY TAK DALEJ! Moze zmierzymy sie znow we Wroclawiu ;) Mam nadzieje ze Ashiemu przejdzie zlosc na Asztara, za to, ze przegral z nim w Katowicach heheh

Posted

=>kl@udia napisał(a):
Chcialam zlozyc ogromne gratulacje za wspaniale wyniki Asztara w Zakopanem! Mialam okazje poznac Lukasza (pozdrawiam) i sympatycznego Asztarka i konkurowac z nim 2 razy. ;D Szkoda tylko ze moj Ashi nie przepada za Waszym psiakiem tak jak ja... :(
OBY TAK DALEJ! Moze zmierzymy sie znow we Wroclawiu ;) Mam nadzieje ze Ashiemu przejdzie zlosc na Asztara, za to, ze przegral z nim w Katowicach heheh

Hej kl@udia! Bardzo serdecznie dziękujemy za gratki :Rose: , jesteśmy przeszczęśliwi z sukcesów naszego synusia :oops: rzeczywiście Ashi nie przepada za Asztarkiem, ale tak to już jest między psiakami ;) my też mamy akitke o imieniu Ashi a dokładniej Arashi, tylko że w wydaniu kobiecym :lol:
Niestety nie spotkamy się we Wrocławiu, i to wcale nie dlatego, że tam Ashi pokonał Asztarka ;) tylko ze wzgledów finansowych :( 4 września mamy wystawę u nas a 18 września jedziemy na klubówkę z dwiema akitkami. W listopadzie jedziemy na wystawę na Słowację, więc musimy zbierać kasę :lol:

Posted

Oczywiscie nie chodzilo o to, ze Ashi pokonal Asztara we Wroclawiu. I tak sie potem to odwrocilo ;P Milo byloby Was spotkac, ale skoro jedziecie na inne wystawy to zycze Wam sukcesu :) Widzialam fotki malej, bialej Ashi! SLiczna! Naprawde slodka Czekam na rezultaty! :lol: POZDRAWIAM!

Posted

=>kl@udia napisał(a):
Oczywiscie nie chodzilo o to, ze Ashi pokonal Asztara we Wroclawiu. I tak sie potem to odwrocilo ;P Milo byloby Was spotkac, ale skoro jedziecie na inne wystawy to zycze Wam sukcesu :) Widzialam fotki malej, bialej Ashi! SLiczna! Naprawde slodka Czekam na rezultaty! :lol: POZDRAWIAM!

kl@udia wybierasz się jeszcze na jakąś inna wystawę, czy tylko do Wrocławia? Może przyjedziesz na klubówkę do Łodzi, będzie napewno sporo akit, więc rywalizacja będzie zacięta :wink: Termin przyjmowania zgłoszeń trwa do 31 sierpnia, więc masz jeszcze tydzień żeby to przemyśleć :D
Bardzo dziękujemy za ciepłe życzenia, Tobie i Ashiemu też życzymy sukcesów wystawowych :lol:

Posted

Do Lodzi nie przyjade na pewno. Nawet jakbym chciala nie mam mozliwosci zgloszenia. Nie ma mnie w kraju do 5 wrzesnia. Ale to klubowka, a sam wiesz jak moj Ashi wyglada i do tego jak sie zachowuje. Doloze wszelkich staran, zeby nie bylo powtorki z Katowic we Wroclawiu. :) Teraz jeszcze schudl bo za mna tesknil i nie jadl nic przez pierwsze 2 tygodnie mojej nieobecnosci, dopiero niedawno zaczal jesc ale tez tyle co zawsze czyli jak kot albo i mniej, bo niektore koty to potrafia wszamac :) Mimo to mysle optymistycznie, skoro wybieram sie do Wroclawia i jeszecze moze w tym roku zalicze Poznan. Ale na Lodz sie nie odwaze... papap Pozdrowienia!

Posted

=>kl@udia napisał(a):
Do Lodzi nie przyjade na pewno. Nawet jakbym chciala nie mam mozliwosci zgloszenia. Nie ma mnie w kraju do 5 wrzesnia. Ale to klubowka, a sam wiesz jak moj Ashi wyglada i do tego jak sie zachowuje. Doloze wszelkich staran, zeby nie bylo powtorki z Katowic we Wroclawiu. :) Teraz jeszcze schudl bo za mna tesknil i nie jadl nic przez pierwsze 2 tygodnie mojej nieobecnosci, dopiero niedawno zaczal jesc ale tez tyle co zawsze czyli jak kot albo i mniej, bo niektore koty to potrafia wszamac :) Mimo to mysle optymistycznie, skoro wybieram sie do Wroclawia i jeszecze moze w tym roku zalicze Poznan. Ale na Lodz sie nie odwaze... papap Pozdrowienia!

Szkoda, że nie przyjedziesz, ale mam nadzieję, że się jeszcze gdzieś spotkamy :D Martwi mnie strasznie brak apetytu Ashiego :( Akitki mają to do siebie, że w pewnym momencie prawie każda staje się "tadkiem niejadkiem". Z Asztarem też mieliśmy ten problem, ale nie ma co się poddawać i trzeba poprostu testować różne pożywienie. Przypuszczam, że karmisz Ashiego suchą karmą i w tym własnie może tkwić cały problem :( Jestem strasznym przeciwnikiem suchej karmy, bo dla mnie to sama chemia. Asztar zaczął jeść normalnie dopiero wówczas jak zaczeliśmy podawć mu wołowinę (mięsko z chrząstkami, przełykami itp) + ryż + odrobina tartej marchewki, w proporcji 1/3 ryżu + 2/3 miecha. Akitki też bardzo lubią rybki. Może jak spróbujesz zmienić Ashiemu diete, to to przyniesie jakieś efekty...
Pozdrówka :hand:

Posted

Napisalam Wam takiego posta, ze zajalby cala strone! Ale jak to cholera bywa, "motyla noga, rzeczywiscie gdzies zniknal"! AAAAAAA pisalam go ze 30 min!!!!!! Nie zapisal sie!!!! No nic...trudno :( To po krotce:
generalnie chodzilo o to ze wyczerpalam juz chyba 1000 i jeden pomyslow na zywieni psa - nic. A sucha karma...heh KOchani, zapomnijcie, ze on kiedykolwiek zjadl ja z miski! I czy to byla jedna z najlepszych czy zwykla, nie interesuje go. Ewentualnie z reki, podczas spaceru, to i tak wtedy jak mu sie laskawie zachce ruszyc japa! Szkoda, ze tamten post sie skasowal, bo chyba nikt po jego przeczytaniu nie powiedzialby, ze moj pies jest chudy bo ja mu jesc nie daje :\
Dzieki za rady!

Posted

Dosadnie to ujelas! :lol: Zostaje mi ale w lodowce przez 3 dni, a potem to pyszne wolowe miesko jedza bezdomne koty! Wiesz ile ja kasy trace na takie wolowe albo drobiowe miesko dzien w dzien? A on i tak nie je! Zawsze cos wywale. Nie bylo tak, zeby zjadl wszysto.

Posted

=>kl@udia napisał(a):
Napisalam Wam takiego posta, ze zajalby cala strone! Ale jak to cholera bywa, "motyla noga, rzeczywiscie gdzies zniknal"! AAAAAAA pisalam go ze 30 min!!!!!! Nie zapisal sie!!!! No nic...trudno :( To po krotce:
generalnie chodzilo o to ze wyczerpalam juz chyba 1000 i jeden pomyslow na zywieni psa - nic. A sucha karma...heh KOchani, zapomnijcie, ze on kiedykolwiek zjadl ja z miski! I czy to byla jedna z najlepszych czy zwykla, nie interesuje go. Ewentualnie z reki, podczas spaceru, to i tak wtedy jak mu sie laskawie zachce ruszyc japa! Szkoda, ze tamten post sie skasowal, bo chyba nikt po jego przeczytaniu nie powiedzialby, ze moj pies jest chudy bo ja mu jesc nie daje :\
Dzieki za rady!

Hej kl@udia!!
Widze, że Aszi to klasyczny przypadek niejadka :(
Szkoda, że wcięło Ci te 30 minutowe wypociny, bo wtedy wiedziałabym dokładnie co mu podawałaś :( Pewnie już gdzieś o tym słyszałaś albo czytałaś, ale nie zaszkodzi sie powtórzyć :D Koniecznie musisz podawać Asziemu siemię lniane, po za innymi składnikami odżywczymi, zawiera ono dużo błonnika, który bardzo poprawia trawienie. Spróbowałabym też podawać mu jabłko czy gruszkę, bo te z kolei bardzo usprawniają pracę jelit. Nie wiem czy słyszałaś też o diecie BARF, ja cały czas się waham, czy nie przerzucić psiaki na ta dietę. Trochę już z niej stosuje zasad, podaje psom coraz wiecej przeróżnych warzyw i owoców :D Koleżanka za jakiś czas kupuje szczeniaczka i ma zamiar stosować BARF, więc zobaczę jak to wygląda w praktyce i też się zastanowię :lol: