Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pies husky lub malamut znaleziony dnia 24.08.2009 na polach uprawnych 25 km od Tomaszowa Lubelskiego, chociaż może to nie być jego pierwotne miejsce pobytu. Znaleziony z kolorową obróżką w paski (na zdjęciu - chociaż może też nie być oryginalna).Co do rasy pewności nie mam - bo jest bardzo wychudzony (wg.weterynarza nie jadł konkretnie od ok. miesiąca). Obecnie przebywa na Śląsku (Katowice) w domu tymczasowym. URATOWALIŚMY GO PRZED NIECHYBNĄ ŚMIERCIĄ, GDYŻ WIOSKOWI CHŁOPI ZASADZALI SIĘ NA NIEGO Z WIDŁAMI PONIEWAŻ WYJADAŁ IM KURY.
Czarny, lekko tylko szarawy po bokach i na ogonie, biały dołem, kufa biała od spodu również. Dwie białe kropy nad oczami.
Wygląd ma bardzo dostojny, ogon zawija na grzbiet - co powoduje, że nie mam pewności, co do rasy.
Bardzo towarzyski, przyjacielski, inteligentny. Nie boi się ludzi.
Z niektórymi psami bawi się doskonale, inne stara się zdominować, aktualnie ma kontakt z malamutem, z którym bardzo dobrze się rozumie. Bawi się z dziećmi. Pozwala pogrzebać w misce w czasie jedzenia. Dość samowolny, chociaż po paru dniach zaczyna reagować na komendy.
Ma wielki opór do wchodzenia do samochodu. Jest zrozpaczony w czasie jazdy.
Pilnie poszukujemy mu dobrego domu!!!

• 2 weeks later...