Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Matko, jak pomóc tej rodzince?:-( Czy ktoś ich dokarmia chociaż? Możesz się dowiedzieć? Co za ludzie, nie mogą jej wziąć tymczasowo na posesję z maluchami, skoro jest "za ogrodzeniem"?

Posted

Rozmawialam z pania ktora wystawila allegro. Wiem juz gdzie jest psina postaram sie zawiezc jej chociaz troche karmy...
Pani probowala zglosic sunie do strazy miejsckiej, do gminy, do tozu. Reakcja zadna poniewaz jak jej powiedziano sunia oszczenila sie na jej prywatnym terenie...:shake:
Dziewczyny trzeba cos wymyslic. Maluchy podobno zaczynaja juz lazic maja otwrte oczka, sunia boi sie ludzi...
Psina zywi sie tym co znajdzie plus czasem Pani od allegro cos jej zawiezie, nie jest na miejscu.

Posted

karolina_g_k postaraj się może tam pojechać, by zobaczyć na własne oczy, jak sprawa wygląda.
Jeśli sytuacja faktycznie jest taka, jak ta pani to opisuje, to widzę wyjście jedynie w umieszczeniu gdzieś całej rodziny. Jest to jednak związane z kosztami. Pytanie, czy na dogo znajdą się osoby, które opłacą psiakom przynajmniej karmę, odrobaczanie i pierwsze szczepienie.

Posted

To może ogłosimy zbiórkę kasy na te maluchy? Każdy kto będzie mógł, coś zadeklaruje.

Pyrantel w paście na odrobaczenie ok. 25 zł (tubka na 15 kilo więc chyba jedna starczy)
szczepienia pewnie ok. 30 zł razy 6 = 180 zł
karma - trudno powiedzieć

Gdzie je umieścić? Hotel? Dom tymczasowy? Ma ktoś możliwości i chęci, żeby przygarnąć czasowo mamę z dziećmi? Może kojec z budką?

Posted

Pieski sa we Wsi Mcierzysz. Trzeba jechac prosto na Ozarow Maz i skrecic w Broniszach w prawo. Dzis po 16 pojade tam z mezem i z karma.
Zobcze jak to wszystko wyglada moze zrobie zdjecia.
Wczesniej niestety nie dam rady :shake:
Tak mysle ze moze udaloby sie umiescic je wszystkie w hotelu przynajmnei poki maluchy nie beda smodzielne. No i w tym czasie mocno je oglaszac. Jak beda mialy juz odpowiedni wiek to albo wydawac je bezposrednio do nowych domow albo moze jakies Dt bezplatne by sie znalazly i wtedy tylko sunia by nam zostala w hotelu.
Nie znam sie na dzikuskach ale prawdopodobnie jej socjalizacja troche potrwa co? No i dobrze byloby wysterylizowac ja jak przyjdzie na to pora.
Myslcie,myslcie dziewczyny...

Posted

Najlepszy byłby dom tymczasowy, kojec z budką by wystarczył. W tym czasie trzeba by ich błyskawicznie ogłaszać i stanąć na głowie, żeby szybko poszły do domów.
Sterylkę dla mamusi dałoby się załatwić, mogłabym pogadać z kimś kto by to zrobił i nie martwcie się o koszty. Tylko po sterylce dt musiałby dla niej się znaleźć.

Posted

No tak na pierwszy rzut oka:cool3:
Rozmawialam z Pania Marta (wlascicielka posesji na ktorej oszczenila sie sunia). Jakby co Pani Marta zrobi zbiorke pieniedzy wsrod swoich znajomych i u siebie w pracy. Mamy wiec zagwarantowana pomoc finansowa z jej strony. :multi: Napisala takze do fundacji "Przytul Psa" i odezwala sie do niej Pani Ela oferujac pomoc w szukaniu jakiegos "lokalu" dla psiakow.
Mam wiec nadzieje ze wspolnymi silami pomozemy tym biedkom.

Posted

Właśnie wróciłam od suni.
Psinka wcale nie jest dzika. Jadla mi z ręki, a po kilku minutach "rozmowy" pozwoliła bez żadnego problemu wyjąć maluchy z norki, wprost spod jej pyszczka.
Jest wg mnie wiekową sunią. Siwy pyszczek, starte zęby. Te dzieciaki są juz napewno jej kolejnym miotem, widac to po cycuchach:shake: Nie jest duza, taka na oko pod kolano. Cieżko mi dokładnie stwierdzic bo cały czas leżała z dzieciakami w norze.
Maluchy są cztery. Trzy sunie i jeden piesek. Mają już otwarte oczy, przemieszczają się pełzając, nie maja ząbków. Są bardzo dobrze odżywione, takie słodkie kluchy.
Mam fotki ale jestem tępa i nie nauczyłam się jeszcze wstawiać :oops:
Rozczulił mnie jedyny w stadku chłopak kiedy zaczął warczec na nas i probowal szczekac :cool3:. Wygląda na to, że to było ich pierwsze spotkanie z człowiekiem.

Rozmawiałam z Panią, która wystawiła allegro. Pani Ela z fundacji "Przytul Psa" może załatwić calej rodzince miejsce w hotelu. Koszt to 10zł za dobę.

Tak czy inaczej potrzebujemy pieniędzy i to szybko bo za chwilę maluchy zaczną wyłazic z norki. Teren dookoła jest niebezpieczny...

To kto jest chetny do wstawienia zdjeć Klusek?:razz:

Posted

10zł za dobę za calą gromadkę. Mysle wiec, ze cena nie jest wygórowana.
Z tym hotelikiem to jedna opcja. Jesli nie zbierzemy deklaracji to mamy w zanadrzu "coś" jeszcze ale to juz zupełnie awaryjnie no i tam tez kaska potrzebna.
Za jakiś czas zadzwonie do p.Eli z "Przytul Psa" i dowiem sie więcej, w tej chwili zupełnie padł mi telefon.

justysiek juz wysyłam ;)