Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Muszę Wam coś opisać: Miałam przed chwilą przedziwny telefon od Pani, która chciałaby pokryć moim psem swoją suczkę podobno podobną do basenji. Była całą sytułacją rozanielona i nieziemsko podniecona. Chcąc dowiedzieć się więcej zaproponowałam spotkanie. Oczywiście ja sama nie dopuszczam myśli o kryciu którymś ze swoich psów suki, która nie jest wystawiana i hodowlana tu myślę o Dablim on jest do celów czysto hodowlanych. Natomiast Gom nigdy nie zostanie dopuszczony , a to juz historia na inny temat. Pani wiedziała o mnie wszystko gdzie mieszkam i jaki mam nr tel. i jakiego mam psa myśle tu o Gomie. Myślę, że coś tu nieźle śmierdzi, ale ciągnę rozmowę. Pani mówi, że lekarz zalecił pokryć sukę choć raz dla zdrowotności ja na to, że naprawde nie jest to konieczne i potrzebne, że sunia nie musi być kryta i nie musi miec ropomnacicza ani ciązy urojonej. Jakaś podpucha myślę sobie, ale ciekawość wielka i co umówiłam sie na spotkanie - odradzę Pani decyzje na krycia jakim kolwiek psem, choć pewnie pokryje jakimś innym coż warto spróbować. Wprawdzie Pani powiedziała, że ma jakiegoś burka na boku, ale by chciała ładne szczeniaki. To ja na to, że czy zdaje sobie sprawę jaki to obowiązek, ile to pracy przy szczeniachach, znalezienie dobrych domów, że wiele jest niechcianych psów w schroniskach, że kryć powinno się psy przeznaczone do hodowli, itp. itd. Ciekawość jednak zwyciężycha chęć zobaczenia kolejnego basenji - moje szaleństwo :) , choć powiem szczerze, że jestem prawie pewna na 100 % ,że nie jest to basenji, rozmówczyni wzbudziła we mnie wiele podejrzeń, ale może uda mi się odwieść Panią od pomysłu krycia i zasugeruję sterylkę. Powiem szczerze, że to dla mnie był ogromny szok. Do tej pory rozkminiam całą tę sytuację. Apel ludzie nie rozmnażajcie bezmyślnie zwierząt!!!!!!!!! I odradzajcie to innym, którzy usłyszą od jakiegoś weta bzdurę dla zdrowotności!!!!

A teraz kilka fotków z Nowego Dworu mój czarnuch przepiękny - jaki to Dabu Dabu afrykaniec pobija serce wystawców

Gom też był i kibicował może Asiaczek wsawi fotosy z udziałem Goma

Posted

:loveu:

Oj Aga ja już tyle sie w temacie z babsztylami nagadałam i najczęściej dowiaduje sie ze wet kazał raz pokryć :angryy:
Z takim ciężka rozmowa....ale trzymam kciuki;)

Posted

Agabass-czarnuch przesliczny:loveu:
Co do telefonu tej pani:roll: .Ludzie maja rozne dzikie pomysly,przy okazji wystawy w Gdyni klocilam sie ze znajomymi mojej matki,bo chcieli kryc swoja suke sharpeia bez rodowodu-dla zdrowia,moje argumenty do nich nie przemawialy,bo im 5 wetow w trojmiescie mowilo,ze to trzeba tak dla zdrowia:roll: .Mialam tez juz propozycje krycia moim psem ,ktory jeszcze nie jezdzi na wystawy:roll: i mialam propozycje krycia moim pierwszym psem-juz jakis czas temu-powinnas zobaczyc mine osoby,jak powiedzialam,ze to kastrat:lol: -jak ja moglam wykastrowac takiego psa,przeciez ma rodowod:crazyeye: :diabloti: .Kazdy dogomaniak wie,ze psow bez uprawnien a co wiecej w jakis sposob wartosciowych psow rozmnazac sie nie powinno..ale jak babka do Ciebie zadzwonila i znala szczegoly,to moze czyta dogo????

Posted

[quote name='Asiaczek']Asiaczek wstawi, ale Asiaczek się zastanawia, czy tutaj czy u siebie...:evil_lol:
Pzdr.
no to sama sobie wezmę hehe

Alu, Daga - pani coś kręciła, że od kogoś, że z jakiegoś katalogu ktoś znalazł, że zorganizowała do mnie telefon takie tam bzdury - dla mnie albo Pani jest zielona straszliwie, albo to jakaś ściema no ale warto się spotkać choć dla zobaczenia basenji

A co śmieszne kilka tygodni temu to ja przyatakjowałam ludzi na k. potockiej z baskiem i oczywiście zmeczyłam ich opowieściami - psychol jaki we mnie siedzi jak zobaczę basenji to już nie odpuszczę przyatakowania choć na parę zdań właścicieli - choroba psychiczna nieuleczalna :evil_lol:

Posted

nie no boskie:loveu: .Ja nie lubie malych psow,ale baski mnie rozczulaja:loveu: .zwlaszcza te czarne tricolorki:loveu:
wiesz-ja ta manie rozumiem,bo o leonach to ja tez moge godzinami:lol: .i jak widze leona to podejde i bede gadac:roll: .gorzej jak widze z okna samochodu-o malo kraksy nie spowodowalam ostatnio:lol:

Posted

daga10011 napisał(a):
Asiaczek-a moze w obu tematach:loveu:

To nie jest głupi pomysł!
Ja wstawię zdjęcia z minimalną ilością komentarzy, a Agabass - wstawi u siebie i wymyśli do tego jakąś ciekawą historyjkę, co?
pzdr.

Posted

[quote name='agabass']Muszę Wam coś opisać: Miałam przed chwilą przedziwny telefon od Pani, która chciałaby pokryć moim psem swoją suczkę podobno podobną do basenji. Była całą sytułacją rozanielona i nieziemsko podniecona. Chcąc dowiedzieć się więcej zaproponowałam spotkanie. Oczywiście ja sama nie dopuszczam myśli o kryciu którymś ze swoich psów suki, która nie jest wystawiana i hodowlana tu myślę o Dablim on jest do celów czysto hodowlanych. Natomiast Gom nigdy nie zostanie dopuszczony , a to juz historia na inny temat. Pani wiedziała o mnie wszystko gdzie mieszkam i jaki mam nr tel. i jakiego mam psa myśle tu o Gomie. Myślę, że coś tu nieźle śmierdzi, ale ciągnę rozmowę. Pani mówi, że lekarz zalecił pokryć sukę choć raz dla zdrowotności ja na to, że naprawde nie jest to konieczne i potrzebne, że sunia nie musi być kryta i nie musi miec ropomnacicza ani ciązy urojonej. Jakaś podpucha myślę sobie, ale ciekawość wielka i co umówiłam sie na spotkanie - odradzę Pani decyzje na krycia jakim kolwiek psem, choć pewnie pokryje jakimś innym coż warto spróbować. Wprawdzie Pani powiedziała, że ma jakiegoś burka na boku, ale by chciała ładne szczeniaki. To ja na to, że czy zdaje sobie sprawę jaki to obowiązek, ile to pracy przy szczeniachach, znalezienie dobrych domów, że wiele jest niechcianych psów w schroniskach, że kryć powinno się psy przeznaczone do hodowli, itp. itd. Ciekawość jednak zwyciężycha chęć zobaczenia kolejnego basenji - moje szaleństwo :) , choć powiem szczerze, że jestem prawie pewna na 100 % ,że nie jest to basenji, rozmówczyni wzbudziła we mnie wiele podejrzeń, ale może uda mi się odwieść Panią od pomysłu krycia i zasugeruję sterylkę. Powiem szczerze, że to dla mnie był ogromny szok. Do tej pory rozkminiam całą tę sytuację. Apel ludzie nie rozmnażajcie bezmyślnie zwierząt!!!!!!!!! I odradzajcie to innym, którzy usłyszą od jakiegoś weta bzdurę dla zdrowotności!!!!

A teraz kilka fotków z Nowego Dworu mój czarnuch przepiękny - jaki to Dabu Dabu afrykaniec pobija serce wystawców

Gom też był i kibicował może Asiaczek wsawi fotosy z udziałem Goma
A Karol szedł przez naszą nową wieś ze Zmoroszelmami i zaczepił go pan zza płotu. Rzekł że ma niufa psa. Zapytał czy to pies i suczka ( Szelma to babochłop....) a Karol na to że dwie suczki. Facet zaczął go namawiać na krycie swoim psem i stwierdził że to DOBRY INTERES !! :crazyeye: Po tej rozmowie miałam lecieć do faceta i mu oczy wydrapać ale się uspokoiłam....

Posted

grrr uwielbiam takie opowieści :angryy: :angryy: :angryy: wyobraźcie sobie, że jak Luna była młodsza i miała ciąże urojone po cieczkach i kapiące mleko, itd... to wetka (młoda krótko po studiach!!) też namawiała mnie żebym ją pokryła bo ładna suczka :mad: :angryy: czego oni sie uczą na tych studiach????? :crazyeye: :shake:

Posted

Ha! Dobre pytanie..

Ale może sprawa ma drugie dno. Bo jeżeli sunia zostanie pokryta, to potem poród, szczepienia maluchów, jakieś dodatkowe wizyty, następni klienci itp. i za to wszystko lecą pieniądze... Ma to sens?
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Ha! Dobre pytanie..

Ale może sprawa ma drugie dno. Bo jeżeli sunia zostanie pokryta, to potem poród, szczepienia maluchów, jakieś dodatkowe wizyty, następni klienci itp. i za to wszystko lecą pieniądze... Ma to sens?
Pzdr.

ręka rękę myje możeo to drugie dno chodzi wet też czlowiek czasem bywa zachlanny

Posted

No i po spotkaniu mój komentarz Pani dopuści suczkę z jakim innym burkiem no cóż nie udało się przekonać jej na 100% ale zaczęła się zastanawiać może nie dopuści suni. Sunia ma na imię Tina i ma 5 lat drobniutka podobna do charcika włoskiego i troche do padengo portugalskiego ładna fajna - zdjęć nie ma bo TZ zabrał aparat do pracy.
Pani zielona w temacie to ja nawijam na temat, ale co z tego wyniknie nie wiem.
Miejmy nadzieję, że nie dojdzie do skutku.

Posted

:evil_lol: dla jednych główki dla innych dupki jak to woli :evil_lol:

w naszej małej kronice - dziś prezentujemy spór o dres

Gomez: Chciałem zauważyć, że ja to mam ładne wszystko: i łapki, i uszy i zmarchole, a Aga mówi czasem, że jestem najpiękniejszy na świeci i wiecie w to akurat jej wierzę. Zawsze podziwia moją muskulaturę i jędrność. Jestem boski kolo :razz:
Dablik: MA fantazje chłopaczyna co?

Dablik: Aga zawsze mówi o mnie, że jestem naj i naj i jeszcze najpiękniejszy na świecie, a jak ona tak mówi to tak musi być :mad: .
Kiedyś mi powiedziała, że ja to takim mafiozo z ruskiej mafiji, choć śmiała się, że czasem latam w dresie hmm zastanawiałem się nad tym, ale ja nawet nie wiem jak te dresie wygląda i gdzie to jest. Może coś przeoczyłem.
Gomez: Hahahah nie wie co to dres kołek a nie pies. Ona się nabijała z ciebie mongolionku czarny. A dres to taki pies co robi u i do wszystkich ura i myśli, że jest szef podwóra :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: . A z tego co pamiętam to nazwała cię Darek Dariusz Mafiozo :evil_lol: :evil_lol:

Dablik: Śmiej się ty wyliniała wiewiórko śmiej jeszcze zobaczymy kto miał rację.

Gomez: Idę porozmyślać, pomarzyć i proponuję ci również miły relaksik, a nie rozmyślasz o dresach, jak znajdzież na mapier dresowo to mnie obudź :lol: :lol:

Dablik: Może mi się dresowo przyśni jak tylko zamknę oczy