agabass Posted September 23, 2005 Author Posted September 23, 2005 Basenji na zawsze Dagafakt rudych jest najwięcej. W Polsce najmniej jest pregusów. A czrno -białe i trikolory są chyba w podobnej liczbie, ale też nie jest ich dużo. Ale moze Asiaczek coś wiecej na ten temat powie. Quote
Asiaczek Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 daga10011 napisał(a):agabass-ja sie domagam wiecej fotek twoich 2 cudkow,te tricolorki baski to juz wogole sa cuda jak dla mnie....I chyba to umaszczenie jest mniej spotykane???????Czy po prostu wiekszosc preferuje rudo biale????????Oswiec mnie prosze jesli mozesz :oops: Rzeczywiście rudo-białych jest najwięcej w PL. I myślę, że i na świecie. Potem idą chyba czarno-białe, potem tri i na samym końcu - pregusy. Pzdr. Quote
Koma Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 Zawinąć mojej Komie ogon i postawić uszy a byłby basek pręgus :lol: Piękne psiury :angel: Quote
daga10011 Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 a pregusow jest najmniej bo rzadko sie rodza?Czy raczej na wystawach gorzej im idzie????????Sorry-pytania laika,ale mnie zawsze takie rzeczy intryguja :lol: ..czy jest tak,ze jakis kolor ma tendencje do wygrywania wystaw???????i czy rodzice tricolorow to tricolory????????I pregusow pregusy?etc....wydawaloby sie logiczne ze niby tak-ale nie wiem....w mojej rasie umaszczenie jest raczej jedno-tyle z w roznych odcieniach....czy ocena na wystawach rozbija sie na kolory???????Bo u dogow zauwazylam ze sa sedziowane grupami umaszczeniowymi :D mi sie te tricolorki najbardziej podobaja :oops: Quote
Hanna R. Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 agabass napisał(a):jak będzie miał problemy ze zrozumieniem polskiego to na kur językowy go wyślemy :lol: Agusiu co to jest ten KUR językowy ? Może jednak nie stresuj biedaka tak odrazu KUREM :wink: Quote
Asiaczek Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 daga10011 napisał(a):a pregusow jest najmniej bo rzadko sie rodza?Czy raczej na wystawach gorzej im idzie????????Sorry-pytania laika,ale mnie zawsze takie rzeczy intryguja :lol: ..czy jest tak,ze jakis kolor ma tendencje do wygrywania wystaw???????i czy rodzice tricolorow to tricolory????????I pregusow pregusy?etc....wydawaloby sie logiczne ze niby tak-ale nie wiem....w mojej rasie umaszczenie jest raczej jedno-tyle z w roznych odcieniach....czy ocena na wystawach rozbija sie na kolory???????Bo u dogow zauwazylam ze sa sedziowane grupami umaszczeniowymi :D mi sie te tricolorki najbardziej podobaja :oops: Pręgusów jest najmniej, bo ten kolor jest uznany dopiero od 2000-2001 r. Na wystawach jeszcze nie jesteśmy rozdzielani na kolory, bo jest nas po prostu za mało na taki rozdział. Co do wygrywania konkretnego koloru - nie ma jakichś specjalnych tendencji kolorystycznych; wygrywa po prostu ten, który bardziej spodoba się sędziemu. Pzdr. Quote
sayma Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 Agabass :angel: :angel: suuuper ze Dabliczek diabliczek zostaje teraz dopiero bedą historyjki :angel: :angel: a moze nastepny bedzie pregusek??? :wink: :D Quote
Justi0022 Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 agabass napisał(a): Justi Dablik przyjechał pociągiem bidulek My też pociągiem - adstrachując od długości podróży, jazda Polonezem to niezły folklor :lol: Quote
Asiaczek Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 Folklor to Polonez, stan dróg czy otoczenie? I Żeby była jasność - nie mam nic p-ko Polonezom. :) Pzdr. Quote
Basenji Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 Polonezy to nie folklor ale już youngtimery! Zdrówko :) Quote
Asiaczek Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 Basenji napisał(a):Polonezy to nie folklor ale już youngtimery! Zdrówko :) Justi0022 - co Ty na to? pzdr. Quote
Justi0022 Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 Asiaczek napisał(a):Basenji napisał(a):Polonezy to nie folklor ale już youngtimery! Zdrówko :) Justi0022 - co Ty na to? pzdr. Tu nie bardzo kumam :oops: A jeśli chodzi o Poloneza miałam na myśli atmosferkę panującą w pociągu :lol: Ja jechałam w obie strony właśnie tym przybytkiem. Łapówkarstwo na każdym kroku, klimaty palenia węglem zimą - no folklor pełną gębą :lol: Quote
Asiaczek Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 A ja zrozumiałam, że pisząc Polonez, pisałaś o marce samochodu! Ale jazda! Pisaliśmy o różnych środkach transportu, ale o tej samej nazwie. :D Pzdr. Quote
Basenji Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 Węgiel w pociągu? To kiedy nim jechałaś? 25 lat temu? Zdrówko :lol: Quote
Justi0022 Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 Basenji napisał(a):Węgiel w pociągu? To kiedy nim jechałaś? 25 lat temu? Zdrówko :lol: W marcu bieżącego roku :lol: Quote
Justi0022 Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 Asiaczek napisał(a):A ja zrozumiałam, że pisząc Polonez, pisałaś o marce samochodu! Ale jazda! Pzdr. :cunao: Quote
agabass Posted September 25, 2005 Author Posted September 25, 2005 Diablik: Ale się rozpłynęli w fantazji. Quote
Alicja Posted September 25, 2005 Posted September 25, 2005 agabass napisał(a):Diablik: Ale się rozpłynęli w fantazji. :o wow ale śliczna fotka :wink: Quote
sayma Posted September 25, 2005 Posted September 25, 2005 agabass napisał(a):Diablik: Ale się rozpłynęli w fantazji. hmmmmm juz wiem dlaczego diablik te iskierki w jego oczach, to zaczepne spojrzenie :evilbat: :wink: Quote
dbsst Posted September 25, 2005 Posted September 25, 2005 czaderskie zdjecie a Diablik Diabelski :D Quote
Asiaczek Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 Zdjęcie - SUPER! Całuski dla Autora!!! Pzdr. Quote
Basenji Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 Ale czemu tylko jednak taka fajna fotka. Aga się ostatnio coś fotkowo leni.... Zdrówko :lol: Quote
agabass Posted September 26, 2005 Author Posted September 26, 2005 to prawda jestem przemeczonym leniem ale obiecuje poprawe Quote
Recommended Posts