Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Basenji napisał(a):
A propos koloru- zgranie się z kolorem Gomcia chyba niedokładnie Ci wyszło :wink: .
Czekam na kolejną próbę.
Zdrówko

No niestety ale próbowałam :lol:

Posted

agabass napisał(a):
Basenji napisał(a):
A propos koloru- zgranie się z kolorem Gomcia chyba niedokładnie Ci wyszło :wink: .
Czekam na kolejną próbę.
Zdrówko

Aga to chyba musiałabyś wypróbować ,,miedź'' albo coś zbliżonego żeby kolorki dopasić :wink:

Posted

Ala miedź na głowie to ja miałam przez kilka lat liceum. Teraz czasen zdarza mi się experymentować z kolorami. Mahoń też na mej głowie gościł. Ja wredna istota zawsze w bliskości obok rudości :lol: Napewno nie odwarzę sie na czarny kolor i jasny blond.

Posted

[quote name='agabass']Ala miedź na głowie to ja miałam przez kilka lat liceum. Teraz czasen zdarza mi się experymentować z kolorami. Mahoń też na mej głowie gościł. Ja wredna istota zawsze w bliskości obok rudości :lol: Napewno nie odwarzę sie na czarny kolor i jasny blond.hi hi ja tez experymeta robie ale na moich włosach każdy kolor wychodzi prawie tak samo :oops: Ale fakt ani zarny ani blond nie wchodzą w rachubę

Posted

agabass napisał(a):
Basenji napisał(a):
Czekam na kolejną próbę.
Zdrówko

Fryzjer źle pomieszał farby?! Zmień fryzjera, Basenji może ma lepszego?
Pzdr.

Posted

Część IV
Dzielna Ekipa Gomandosa Komandosa znowu wyrusza na akcję. Sprawa jest bardzo trudna w parku zaginął ukochaNY Kaczorek Gomzndosa Komandosa, a raczej został uprowadzony. Gom otrzymał liścik: Przynieś 1000000 obrośniętych mięchem kości i wołowe polędwiczki i udzieć bizona nad kanałek tam odzyskasz swojego przyjaciela.
Jednak Gom postanowił działać sam i odbić kaczorka.
Hipka: Chłopaki za mną. Wyniuchałam jakieś dziwne zapachy i kaczorkowy też tam był.
Gomez: Nie ma na co czekać to mój ulubiony ptasiek.
Urwis: Lecę i ja to dopiero rozkrece hecę.

Gomez: Musimy przeprowadzić szczegółowy wywiad środowiskowy. Hipolonko wyślij młodego na zwiad moze się czegoś dowie, a Draka niech trochę powęszy.
Hipka: Ok. Robi sie.

Draka: Mam najnowsze wieści. Przesłuchałam ogara i beagle'a nic nie widzieli nic nie słyszeli i nic nie wywęszyli, ale oferują swą pomoc.

Gomez: Obejdzie sie. Lepiej nie zaparaszać do ekipy cichociemnych.

Po paru godzinach niuchania Gomez wezwał specjalistę norkowca, który miał przeszukać wszystkie podziemne zakamarki parku.
Gomez: Norku co znalazleś melduj?
Norek: Odkryliśmy razem z Urwisem bardzo dziwne ślady.
Urwis: Coś tu nie gra porywacz chodzi na dwóch łapach. Jest to dwónożny pies, co przecież jest niemożliwe.
Norek: Oj młody młody nie ma rzeczy niemożliwych.
Gomez: Szybko pokarzcie te ślady.

Wszyscy byli zdziwieni, ze porywacz chodzi na dwóch łapach. Jak to wytłumaczyć?
Urwis: Spróbujmy. Koleś musiał wspiąc się wysoko i maszerował, lub podskakiwał trochę chwiejnie. O tak.
Hipka: Mnie te ślady wyglądaja na ślady przednich łap.
Draka: Ale przecież nie można chodzić w ten sposób.
Norek: Oj dzieci jak wy mało o życiu wiecie.

Urwis: Gomandosie i co myślisz o tych śladach.
Gomez: Wydaje mi się, że odcisk łapy dużo nam powie. Zbierzcie odciski od miejscowych, może to nam naświetli sparwę.
Urwis: Myślisz, ze porywacze są w pobliżu.
Gomez: Niuch mi mówi, że są blisko, a nawet bliżej.

Poszukiwania trwały. Miejscowe zwierzaki przeszły testy psychologiczne i pozostawiły w kartotece odciski łap. Nie pozostało nic tylko czekać.

Hipka: Mamy go.

Urwis: Raczej ich.

Gomez: Nie ma czasu do stacenia. Trzeba złapać drani. Mój Kaczorku biegnę po ciebie.
Hipka: Gomez tylko z głową nie rozszarp ich tylko, bo później będziesz odpowiadał przed przełożonymi. Powstrzymaj wulkan emocji złości i nienawiści w sobie.
Gomez: Nie martw się Hipolinko będzie git.

Draka: To może ja ich rozszarpię tych Kaczorroporywaczy. Co ty na to?
Urwis: Ty to jesteś ostra suczka. Nie chciałbym być w ich skórze hahahaha.

Gomez: Tam są nie pozwolmy im uciec.
Hipka: A to dranie.
Draka: ach te te fałszywe pchlarze.

Gomez Rozdzielamy się. Draka Hipka za ogarem. Ja i młody dorwiemy bigla. Nie pozwolmy mu uciec.

Urwis: O matko uciekli.
Hipka: Mieli przewagę cały czas nas obserwowali.
Draka: I co teraz.
Hipka: Trzeba zdać raport przełożonym.
Gomez: Cholera uciekli to nie możliwe jak ja się teraz wytłumaczę.

Gomez: Akcja się nie powiodła zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy. Czekamy na rozkazy.
Asiaczek: Ta akcja była samowolka.
Madja: Powinniście zostać zawieszeni za nielegalne działania.
Agabasek: Dajemy wam czas do jutra, a później dyscyplinarnie załatwimy tą sprawę.
Gomez: Tak jest. Odnajdziemy zaginionego i wyjaśnimy sparwę, a łotry znajdą sie za krtami.

Co bedzie z Kaczorkiem, czy Ekipa dzielnego Gomandosa Komandosa zdąrzy na czas?

autorem zdjęć jest Nale

Posted

[quote name='agabass']nie mogąc się oprzeć skradłam z reportaży zdjęcie Goma

no i swoje

zdjęcia autorstwa TZ madji
A na tym ostatnim zdjęciu, od lewej strony jest główka Hipolinki i poopa jej tatusia - Sonika. I główka i poopka w trikolorowym umasczeniu:))
Pzdr.

Posted

Basenji coś wytłumaczę reportaże to reportaże i tam wędrują spacerkowe fotki baskowe, a moja galeria to moje prywatne szczęście i tu jakby nie było pierszeństwo fotosonów. baskomaniak założył reportaże, ale podkreślił, aby tam trafiały baskowe spacerki, a u mnie w Galerii jest reszta świata mojego Goma i niech tak zostanie. Oczywiście mogę nie umieszczać w dwóch miejscach fot, ale dla mnie jasne jest gdzie ich nie będzie więc jak chcecie.
Pozdrawiam

Posted

Agabass, spoko. Umieszczaj gdzie chcesz swojego Goma. Przecież przez to, że są zdjęcia - każdy topik staje się bardziej interesujący! A i komentarz do zdjęć też jest inny, prawda?
.....
.....
No i po dziesiąte:)) - Basenji, a co to komu szkodzi?!
Pzdr.