baskomaniak Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 [quote name='Basenji']Fajne te fotki, ale obawiam się, że Aga wkleja te same fotki w różnych tematach :cry: . Zdrówko Nie widzę żadnego problemu, aby zdjęcia trafiały do obu tych topików. Tutaj z uwagi na Gomeza, a tam przy okazji zbiorowych spacerków, w których Gomez jest jednym z uczestników. Weź pod uwagę taki fakt, że Nowy Użytkownik, który zainteresuje się rasą basenji będzie szukał w galerii hasła "Basenji" gdyż "Galeria Gomeza" czy "Funclub Inspektora Piesiaka" nic mu nie powie, a temat "BASENJI - reportaże z baskowych spacerków" nie pozostawia wątpliwości co do jego treści. Jak tam już pozna nasze baski i zacznie je rozpoznawać, to w konsekwencji trafi do ich indywidualnych galerii, a więc i do Galerii Gomeza czy Fingala gdzie powinien znaleźć więcej zdjęć i już niekoniecznie ze spacerów. A wówczas pozostanie wierny tej galerii, która go najbardziej zainteresuje. Pozdrawiam. :D Quote
Evelina Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 [quote name='Asiaczek']Agabass, spoko. Umieszczaj gdzie chcesz swojego Goma. Przecież przez to, że są zdjęcia - każdy topik staje się bardziej interesujący! A i komentarz do zdjęć też jest inny, prawda? ..... ..... No i po dziesiąte:)) - Basenji, a co to komu szkodzi?! Pzdr.Hej hodowcy ! Wiecie przecież, że nieprzemyślane powielanie rasie nie służy. 8) Quote
agabass Posted September 5, 2005 Author Posted September 5, 2005 :evilbat: WSZYSCY MUSZĄ OGLĄDAĆ MOJĄ GALERIĘ :evilbat: a tak poważnie będę rozpuszczać swojego Gomandosa we wszystkich dgm zakamarkosach :lol: Evelina już się przestraszyłam, ze chcesz mnie zamknąć, za nieprzemyślane powielanie. :D Pozdrawiam Quote
Asiaczek Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 [quote name='Evelina'][quote name='Asiaczek']Agabass, spoko. Umieszczaj gdzie chcesz swojego Goma. Przecież przez to, że są zdjęcia - każdy topik staje się bardziej interesujący! A i komentarz do zdjęć też jest inny, prawda? ..... ..... No i po dziesiąte:)) - Basenji, a co to komu szkodzi?! Pzdr.Hej hodowcy ! Wiecie przecież, że nieprzemyślane powielanie rasie nie służy. 8) Evelina, spoko. Panujemy nad sytuacją. Umieszczenie konkretnego zdjęcia w np. 2 topikach było przemyślane i uzasadnione. Przykładowo, chodziło o pokazanie, że my podczas naszych spacerów również uczymy nasze psiaki zachowania wystawowego, a potem te "wystawowe stójki" wstawione zostały na tematu o innych baskach (nie tylko Asiaczkowych). Powieliły się? Tak, na pewno, ale w zupełnie innych tematach i te zdjęcia zupełnie czemu innemu miały służyć. Wszystko pod kontrolą. Dziękujemy za przypomnienie zasad. :) Pzdr. Quote
agabass Posted September 5, 2005 Author Posted September 5, 2005 CZĘŚĆ V Gomez: Mamy nie wiele czasu na odnalezienie mojego Kaczorka. Hipka szykuj ekipę, zbierz ludzi nie możemy teraz zawalić. Hipka: Tak jest szefie. Gomez: Bliźniaki do roboty, a nie tylko kłótnie wam w głowach. Potrzebujemy konkretnych infotmacji. Urwis: Ja go odnajdę. Draka: Nie ja. Norek: Nie ma na co czekać do roboty. Norek: Za mną musimy przeszukać okolicę. Hipka: Szefie od czego zaczynamy. Gomez: Ja sprawdzę bajoro może kogoś jeszcze wezmę do pomocy, ale o tym za raz. Ty poszukaj w kartotece czy ci dwaj byli już notowani i roześlij listy gończe. Urwis leć szybko po Drakę zaczynamy węszenie. Urwis: Tak jest. Urwis: Gdzie ta Draka? Nigdy jej nie ma jak jest potrzebna. Pewnie zajmuje się czymś bardzo interesującym jak to moja siostra. Gomez: Gdzie byłaś czekamy na ciebie od godziny? Urwis: Ja za nią nie odpowiadam. Draka: Przepraszam szefie ale nie mogłam się powstrzymać w osiedlowym sklepie była wyprzedaż i oto jaką piekną obróżkę kupiłam. Gomez: Zakupy w pracy? Oby mi to było ostatni raz. Ruszamy do niuchania. Urwis: I tylko tyle. No nie mogę a ja bym dostał tak po tyłku, ze bym nie usiadł, a ona obróżkę kupowała. Baba takiej to się upiecze. Niuchacze zaczynają pracę. Gomez: Tu nic. Gomez: I tu też nic lipa. Draka: Szefie tu Draka. (wszszszss) Gomez: Melduj.( szszszszs) Draka: Natkneliśmy sie na jakieś dziwne ślady i intensywne zapachy.(szsssszszssz) Gomez: Pozostać na stanowiska zaraz tam będę. Parę minut później. Gomez: Rzeczywiście byli tu. Poczekajmy na Hipkę moze ona czegoś się dowiedziała. Hipka: Byli notowani. Cwaniak Beagiel i Ogar dusiciel, bo takie są ich ksywy. To członkowie polomokotowskiej Grupy Dzikich Wyjadaczy, którą rozbiliśmy w zeszłym roku. Wydaje mi się, ze porywając Kaczorka, chcieli zemścić się na tobie Gomandosie. Gomez: Wrrrrrrrrrrrrrrr ukatrupię drani. Rozszarpie. Hipka: Spokojnie trzeba ułorzyć plan. Norek znalazł ich kryjówkę. Trzeba ich z niej wykurzyć. Urwis: Dorwijmy ich. Draka: Wpakujmy za kratki. Co tym razem się stanie czy zimnym draniom z Grupy Dzikich Wyjadaczy uda się uciec. Czy naszej Ekipie Gomandosa Komandosa uda się przechytrzyć porywaczy? Tego wszystkiego dowiemy sie już niebawem. Quote
Justi0022 Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Kolejny odcinek baskowej sensacji jak zwykle trzyma w napięciu :lol: Kurcze, nie wiedziałam, że tyle jest basenji - myślałam, że to jeszcze mniej liczna rasa niż leosie :lol: Choc rośniemy w siłę - przynajmniej ilościowo :lol: Quote
agabass Posted September 5, 2005 Author Posted September 5, 2005 A to chwile zadumy Goma Gnoma i jego codzienne radości. Oblać? Nie oblać? Oblać :lol: hihihi do kolekcji przyłapany na gorącym laniu :lol: Quote
Basenji Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Brawo, choć jak na Agę to dość krótkie te reportaże. Zdrówko :lol: Quote
agabass Posted September 5, 2005 Author Posted September 5, 2005 Oj Basenji ciebie to zadowolić się nie da. Quote
bellatriks Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 superpsiaczulek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Basenji, nie narzekaj!!!! Kociokwiki też sa za krótkie!!! :evilbat: 8) Quote
agabass Posted September 5, 2005 Author Posted September 5, 2005 poprzednie części wyżej CZĘŚĆ VI Gomandos Komandos, śledcze nosy Draki i Urwisa i niezawodna prawa ręka Szefa Hipolinka opracowali ściśle tajny Plan Odbicia Kaczorka - kryptonim DONALD. Hipka: Za mną połknęli przynęte i wychylili nosy z jamy. Norek informuje, ze teraz albo nigdy. Gomez: Pędem pędem, a dorwiemy łotrów. Gomez: Rozdzielamy sie. Hipka zajdziesz ich od tyłu i wypłoszysz. Bliźniaki zostają ze mną i na mój sygnał wkraczamy do akcji. Będzie dobrze nie wymkną się tym razem. Urwis: Za kim biegniemy bo się zamyśliłem. Draka: Nie wiem podziwiałam swoją nową obroże, ale może zostńmy przy Gomie to się okarze. Gomez: Dacie radę nie bać się wiem, ze to wasza pierwsza akcja, ale jesteście świetnie przygotowani. Uwis trzymaj sie mojej prawej strony. Draka osłaniaj Urwisa. Draka: Tak jest. Urwis: Tak jest. Gomez: Osaczyć o i do ataku. Beagiel Cwaniak: O cholera ale wpadłem. Myśl, myśl..........działaj. Beagiel Cwaniak: Chyba już mi się nie uda. Beagiel Cwaniak: Ale ty pójdziesz ze mna Kaczorku. Gomez: Mamy cię draniu już się nie wywiniesz. Wrrrrrrrrr Draka: Uważaj mam broń piłkową i nie zawacham się jej urzyć więc lepiej się nie ruszaj. Norek: I skończyło się cwaniakowanie. Beagiel Cwaniak: Chyba mnie z kimś pomyliliście. Gomez: Gadaj gdzie Kaczorek Donald ale już. Gomez: Oddawaj Kaczorka draniu bo cie zagryzę. Beagiel Cwaniak: Nie widziałem nigdy Donalda. On tu leżał jak podszedłem. Chcia łem sprawdzić, czy żyje, a tu nagle wyskoczyliście z nienacka. Mylicie mnie z kimś innym. Gomez: Kłamca. Hipka: Gomez poczekaj nie. Aresztujemy go i posiedzi Cwaniak ładnych psiowych lat za kratami. Nie warto tracić wszystkiego dla takiego takirego Psiowodrania. Gomez: Urwis, Draka aresztować Cwaniaka. Draka: Jupi hahahaha aresztujemy bajgla. Urwis: Nie bajgla tylko beagla ty hihihihiihi siostra jak ty coś powiesz to można osaleć. Draka: No to szykuj kajdanosmycz bracie. Gomez: Do roboty czpioty. Urwis: Jesteś aresztowany Cwaniak. Milcz nie szczekaj nie uciekaj i nie warcz, bo wszystko co możliwe użyjemy przeciwko tobie. Czy jakoś tak. Hipka: hahaha jak to młokos zamiast arbuz powie kokos. Ale mu sie pomieszało. B Cwaniak: Mam prawo do adwokata. Gomez: A to już nie nasza sprawa. Hipka: I kolejna sprawa rozwiązana. Gomez: Tak tylko zapomnieliśmy o Ogarze Dusicielu. Hipolinka: Już go namierzamy nie ukryje się przed prawą reką Szefa hahaha. Beagiel Cwaniak: Ja tu jeszcze wrócę i popamiętyacie mnie. Cwaniak: To jeszcze nie koniec. Gomez: A gdzie Donald? O jest. Witaj słodki żółciutki ty mój kaczorku nareszcie jesteśmy razem. Norek: A co robi się po udanej akcji? Hipka: Baluje. Urwis: No to co imprezka. Draka: Audnydany dzień dziś tutaj mamy i idziemy w tany. Norek zaczynamy. No i oczywiście nasza Ekipa zawitała na małego jednego, aż Gomezunda się Rozśpiewał i dziewczyny zabawiał. warjacje i totalne wyluzowanie czy coś komuś sie nie pomyliło hahaha impezka no i poszli wtany i jakieś romantyczne piosenki też były grane rodzinne szaleństwo goń basiaka długi Urwisio a co ona tam ma w mordzi piłka Urwis: Hej draka, a gdzie się wszyscy podziali. Draka: Hahaha chyba sie skąpali. Draka: Nareszcie zostaliśmy sami. Gomez: To nie jest odpowiedni moment. cmok cmok cmok Gomez: Ale całujesz laleczko, ale praca to praca i nie ma w niej czasu na romanse. Takie życie. Hipaka: Co robicie migdalicie sie. Gomez: Kto jak i gdzie? Draka: Szukamy kolczyka bo zgubiłam w wodzie Hipka: No to moze wam pomogę. Gomez: Jak chcesz. Draka: Nie znajdziemy go chyba? Gomez: Jakby było co szukać. Gomez: Mozecie już zmykać dzięki za udaną akcję i do zobaczenia. Urwis: To co my jeszcze na balangę do kumli uderzamy. Draka: Dobra tylko choć do domu to sie zrobimy na bóstwo i załorzymy wystrzałowe obroże hehehe. Gomez: Nareszcie można odpocząć. Hipka: A może masz ochotę na jakiś seans filmowy. Grają teraz "Wilcze kły 3" Co ty na to? Gomez: Na Wilcze kły to tylko do kina Gomez i Hipolinka dogina hahaha. I co to już wszystko? Może tak może nie. Może kiedyś dowiecie sie. Quote
Asiaczek Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 No, Agabass, ale nam dałaś popalić! I tu Basenji nie powie, że odcinek za krótki, bo odcinek - prawie jak film: odpowiednio długi, "mięsny", tzn. obrośnięty w zdjęcia i dobrze sie kończy, choc watek ogara jeszcze nie wyjaśniony. Ale poczekamy. My mamy czas, a Agabass ma dodatkową pracę. Pzdr. Quote
Alicja Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Agabass , super i foty i tekściki :lol: Quote
agabass Posted September 6, 2005 Author Posted September 6, 2005 GOMEZ NA FORTACH BEMA W POSZUKIWANIU KRAINY BASKO Jestem już chyba blisko mam coś szybciej no dobra poczekam na was ale zamulacie strasznie zaraz odnajdziemy naszą dziką krainę to chyba tam a mam ją, ale się zasapałem już nie ta kondycha Znalazłem czyż nie jest tu pięknie? zostajemy Quote
Alicja Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 Gomez szczęściarz znalazł Krainę Basko :wink: Quote
agabass Posted September 6, 2005 Author Posted September 6, 2005 Reszta w tym czasie pewnie gdzieś na mieście szalała. A Gomez sprawdzał teren przed kolejnym spotkaniem z kumplami. Quote
agabass Posted September 6, 2005 Author Posted September 6, 2005 No prezydent Gomez to by dopiero zarządził wieczne imprezowanie na polanie. Jak narazie to jedyny rozsądny kandydat w tych wyborach. Quote
dbsst Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 agabass napisał(a):No prezydent Gomez to by dopiero zarządził wieczne imprezowanie na polanie. Jak narazie to jedyny rozsądny kandydat w tych wyborach. daletego oddaje mu swoj glos :D Quote
Asiaczek Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 Gomez sprawdzał teren przed naszym debiutanckim spotkaniem na Fortach. Bo - jak się okazuje - Madja i ja jeszcze tam nie byłyśmy. No i dlatego Gomez chce, aby wszystko było OK. GOMEZ NA PREZYDENTA! Podoba mi się ten kandydat; chętnie oddam na niego mój głos. Pzdr. Quote
baskomaniak Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 dbsst napisał(a):Gomez na prezydenta 8) :o agabass napisał(a):No prezydent Gomez to by dopiero zarządził wieczne imprezowanie na polanie. Jak narazie to jedyny rozsądny kandydat w tych wyborach. :o dbsst napisał(a):agabass napisał(a):No prezydent Gomez to by dopiero zarządził wieczne imprezowanie na polanie. Jak narazie to jedyny rozsądny kandydat w tych wyborach. :o daletego oddaje mu swoj glos :D :o Mam już dość tych wrednych inwektyw na co dzień prezentowanych w TV... WRESZCIE JEST PORZĄDNY KANDYDAT !!! Żadnych pochodów, złośliwości, nienawiści, wredoty, chamstwa, k...wa, sz...żu ... Już wiem na kogo głosować ... :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: Pozdrawiam. :D Quote
Basenji Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 Jak Gomez na prezia to Piesiak na Premiera. Wtedy będziemy przez 4 lata mogli mieć spokój z polityką. :lol: zdrówko Quote
Recommended Posts