Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dbsst napisał(a):
oj oby pby oby mam aparat bede strzelac do psow z fotek ;)

kupi.łaś już swój własny prywarny jak tak to bedzie się dopiero działo u Szpilosławy

Posted

agabass napisał(a):
dbsst napisał(a):

kupi.łaś już swój własny prywarny jak tak to bedzie się dopiero działo u Szpilosławy

nie TZ z pracy przyniosl i jak widac ciagle wklejam jakies foty u nas ;)

Posted

dbsst napisał(a):
agabass napisał(a):
dbsst napisał(a):

alee ciągleeee :roll: :lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
dbsst napisał(a):
agabass napisał(a):
dbsst napisał(a):

alee ciągleeee :roll: :lol:

ciagle ciagle Łobuziaku

Posted

Najpierw fotki przed wyjazdowe jeszcze warszawskie czysto polomokotowskie :D
część I
W tajemniczych okolicznościach na polach mokotowskich zaginęły dzikie kaczki. Dzielna ekipa Gomandosa Komandosa rusza na akcję. Poszukiwania trwają od rana. Czy baski rozwiążą zagadkę polomokotowych kaczek?
Gusio: Gomandosie trafiłem na pierwszy zapach chyba tu były.
Gomez: Niuch niuch masz rację były tu przed godziną. Musimy przeszukać całe pola. Do roboty.

Gomez: Gusio przeszukasz wszystkie stawy i stwiki sprawdzisz krzaki i kwiatostany.

Gomez: Hipcia zajmiesz się przesłuchiwaniem przechodniów. Może coś widieli.

Gusio, Hipka: Tak jest Gomandosie Komandosie.

Poszukiwania trwały kilka godzin. Gomez, Hipka i Gusio przeszukiwali każdy zakątek parku. Hipcia przesłuchała wszystkich napotkanych ludzi, zasięgnęła informacji od miejscowych psów i gołębi.
Gomez: Czego się dowiedziałaś Hipolinko.
Hipka: Zebrałam następujące informację. Ludzie podejrzewają, że w okolicznych barach serwuje się kaczki i to jest główny powód ich zniknięcia. Psy przypuszczają, że ich zniknięcie jest spowodowane częstymi kąpielami dzieci w oczkach wodnych. Natomiast gołębie powiedziały, że zniknięcie kaczek jest zwiazane z brakiem pożywienia. Dowiedziałąm się nieoficjalnie od starego wyliniałego kota, że między kaczkami, a gołębią mafią dochodzi od dawna do spięć i na tych terenach trwa ptasia wojna.
Gomez: Dobra robota. Sprawdzimy wiarygodność tych informacji. Zbierz ekipę specjalpsów i zbierzcie dowody.

Gomez: A ty czego się dowiedziałeś Gusiosławie.
Gusio: Rozstawiłem ludzi w całym parku. Czekam na meldunki od zwiadowców. Odkryłem, że koczki nie mogły opuścić terenu. Przypuszczam, ze są gdzieś przetrzymywane, ale nie mam pewności, dopóki chłopcy nie sprawdzą wszystkich zakamarków i ciemnych zakątków polomokotowa.
Gomez: Świetnie melduj jak już będziesz coś wiedział.

Gomez: Ciekawe wszędzie ten sam zapach mokrych piór. O co tu chodzi i kto jest zamiesany w tą tajemniczą sprawę.

Gomez: Sprawdzę jeszcze w wodzie.

Gomez: Hipolinko sprowadź ekipę nurków niufków może oni się czegoś powiedzą niech przeszukają stawy.
Hipka: Tak jest Gomandosie.

Gomez: Ja jeszcze raz sprawdzę brzeg może uda mi się coś wyniuchać.

Hipka: Cały czas w powietrzu unosi się zapach mokrej kaczki co o tym myślisz?
Gomez: Czuję, że jesteśmy blisko rozwiązania tej zagadki. Przeanalizujmy fakty. Coś mi tu śmierdzi ta historyjka gołębi i przesłuchajcie jeszcze raz wyliniałego kota wydaje mi się, że i on coś kręci.

cdn.

Posted

Część II

Poszukiwania wciąż trwają. Hipka przesłuchuje kolejnych przechodniów, Gusio zbiera informacje od zwiadowców, a Gomez poddaje analizie wszystkie zebrane dowody i cały czas szuka rozwiązania.
Gomez: Jeszcze raz sprawdzę nabrzeże może coś przeoczyłem.

Gomez: Coś tu musi być.

Gomez: Hipka do mnie zobacz co odkryłem.
Hipka: O matko tunel. Myślisz, ze dop[rowadzi nas do kaczek.
Gomez: Wartoby było sprawdzić. Za ile bedą niufi?
Hipka: Za niecałą godzine.
Gomez: Nie możemy dłużej czekać wkraczamy do akcji.

Gusio: Za mną zobaczcie co odkryłem.

Gomez: Nie traćmy czasu.

Gusio: Znalazłem pod ławką pióra i kocią sierść i troche tu cuchnie szlamem.
Gomez: No proszę co nam to mówi.
Hipka: Że muszą być w jakimś kanale.
Gomez: zbierzcie ludzi i przeszukajcie wszystkie kanały musimy uratować kaczki przed zmierzchem.

Hipka: Chłopcy szybko mamy je. Są przemarznięte i oblepione jakimś śluzem ale już wszystko dobrze.
Gomez: Rewelacja.
Hipka: Tak jak przypuszczałeś w ich zaginięcie zamieszane były gołębie i wyliniały kot. Zwiadowcy wpadli na trop i złapali przestępców jak chcieli sprzedać kaczki do przydrożnego baru.

Gusio: Całe i zdrowe. No to może poganiamy je trochę.

Hipka: daj im spokój one i tak swoje przeszły.

Gomez: Następna sprawa rozwiązana.
Hipka: Ciekawe tylko ile jkaczek zostało pożartych w okolicznych barach.

Gomez: No to teraz długo gołębi w parku nie zobaczymy. Gusio idziemy daj pożyć tym biednym kaczkom.

Gusio: Mamy nosa co?
Gomez: Tak tworzymy zgraną paczkę.

Gomez: Dobrze się spisaliście możecie odpocząć. Macie wolny weekend. Hipka, Gusio bez was nie dałbym sobie rady. Tak trzymać.
Hipka, Gusio: Dzięki szefie.

Posted

Dzięki życzliwości Szpilosławy i jej Panci Debesławy mamy świeżą twórczość w galerii autorstwa debe.

[quote name='dbsst']dzis dzieki szczesciu i sama nie wiem czemu udalo nam sie w srodku lasku spokac agabass i Gomzowatego

Ten oto pan byl przyczyna niecodziennego zachowania jakze dobrze ulozonych mlodych dam

po krotkim powitaniu dziewczyny stanely do Turnieju Ja Zdobede Serce Goma

Gomez fachowym okiem ocenil kraglosci panienek

i zarzadzil AKCJA gotowe do biegu zdobywac mnie :D

Zaczela Szpila pokazala swoj Szpipopotamowy numer (nie bylo kaluzy poslozyla sie piechem ;))

jak widac komisja bacznie obserwowala konkuretke :D oceniala kazda figure kazdy ruch

Pod czujnym okiem sedziego bylo systko :oops:

a to szczerze wprowadzilo w oslupienie wszystkich

Gomez: o rany ! jak ty to robisz chowasz pod fafle kilo piachu NIESAMOWITE

Telma:och co za tandetny numerek ja ja przebije pokaze jej gdzie mrowki zimuja ;)

Szpila (mysli): jeszcze dluzej beda sie patrzec a sie udusze

Gomez: Szpileczko nie moge wyjsc z podziwu jak niesamowicie piachochlonne masz wary. Telma bedzie miala problem nie wiem czy cie czyms przebije

Szpilka : Gomzowaty nie mow mi teraz o Telmie

Szpilka powalila wszystkich z nog pokazujac na koniec bardzo trudna figure czyli Sroba w plecy kolezanki :D

i kiedy juz delektowala sie swoim zwyciestwem, zauwazyla ze Telma zaatakowala i to ostro

cdn

Jak juz wiemy Gomzowaty uciekl. przybily go dylematy qtora to z apanienek wybrac. Jedna toffa (juz prawie) od zawsze, druga dzis poznal i tez obdarzyl sympatia :D
taki zatroskany chodzil i myslal dumal i stekal.........

Gdy NAGLE wspanialy pomysl mu wpadl do glowy :D Az zasmial sie w glos

Gomez: HA HA HA jestem GOMZJUSZEM

Gomez zlapal za patyk i pobiegl szybko w strone swych dam

najpier pobiegl do Szpili by z nia zaradzic dokladnie jak wszystko ma wygladac

Gomez: Szpileczko ja toffam was obie. nie wiedzialem co poczac az do teraz. Mam tu duzy patyk, o tam lezy, on bedzie nasza miara. z kazda bede spedzac troche czasu a na koniec spotkania bedziecie urywac jeden kawaleczek. Nie bedziemy sie klocic pozadek bedzie i kolejnosc zachowana. Ja naprawde nie wiem ktora wybrac :D

Szpila: Oj Gomciu nie tak to sobie wyobrazalam ale coz. nie chce cie stracic wiec bierzmy sie do roboty poszukajmy jakiegos badyla i chodzmy do Teli
Gomez: zobaczysz z tego beda same kozysci
Szpila: zobaczymy i zobaczymy co powie Teli

Szpila: o mam dobry badyl chodz

i poszli do Telmy
Gomez: Telmo sprawa jest taka ze nie moge sie zdecydowac na jedna i wybralem was dwie. ten oto patyk bedzie nasza miara szczescia. bedzie pilnowal pozadku miedzy nami :D co ty na to

Telma: no coz ciekawe to rozwiazanie mozemy sprobowac

Szpila: to jak juz uzgodnilismy to ja biore Gomeza pierwsza ;)

dziękujemy za nowości :D

Posted

Część III
Po udanej akcji dzielna Ekipa Gomandosa Komandosa postanowiła się wyluzować w okolicznych barach. Bawili się, śpiewali i kosztowali dzbanek za dzbankiem basko nektaru. Zaczęło im szumieć w głowach i postanowili się przewietrzyć. A co się dalej działo sami zobaczcie.
Gomez: Aattak na Hipposławę.
Hipka: Ratuuuuuuunku.

Gomez: Buziak w szyjkę laleczko hihihaha.

Gomez: Gusio szybciej nie może nam się wymknąć.
Gusio: Już bieegnee.

Gomez: Mamy cię suczynko.
Gusio: To nie było trudne.
Hipka: Nie cieszcie się na zapas bo i tak nie dacie mi rady.

Hipka: Hahaha i co wy na to miękkie pączki.Gomez: A to cwana bestia. I tak cię dorwiemy.

Gomez: Gdzie ona się podziała?

Gusio: Tu też jej nie ma.

Gusio: No nie mam pojęcia gdzie się schowała.
Hiopka: A to głupek. A wystarczyłoby się odwrócić hihihi.

Po dwóch godzinach szaleństw chłpopcy odprowadzili Hipcie do domu. Jednak noc była jeszcze młoda więc postanowili wpaść do Gusia na jednego. Z tego co wiem to nie wiele pamiętają, ale mówili, ze świetnie razem się bawili. Zobaczymy może nie kłamali. :D
Gusio: Polej polej polej polej. Gomez wstawaj nie udawaj hihihihahaha imprezka.
Gomez: Ojjojjoj jestem pilotem i lecę samolotem.

Gusio: I jeszcze jeden i jeszcze raz.... A wiesz pomyślałem sobie, że może zadzwonimy po jakieś panie. Masm tu w okolicy sympatyczne koleżanki napewno dotrzymają nam towarzystwa.
Gomez: Oj my chyba już nie jesteśmy wstanie na towarzystwo trzeźwych pań zobacz sam.

Gusio: Może i masz rację, ale byłoby całkiem miło. Może jednak nikt się nie dowie.
Gomez: Ale jesteś pies na suki kolego nie wiedziałem, ze z ciebie taki imprezowicz.

Gusio: Jeszcze wielu rzeczy o mnie nie wiesz Szefunciu hahahahihihi.

Gomez: Chyba nie dojdę do domu. Śpię dziś u ciebie. Ciekawe tylko co Aga powie aaaaaaa. Pewnie będzie dym z samego rana.
Gusio: Eeee tam Asia to nie dymi już się przyzwyczaiła do mojego trybu życia.

Gomez: Hahahaha no to niezła ta twoja Asia. Jak wrócę do domu to powiem tak" Kto tu rządzi do jasnej ciasnej. Ty czy ja"
Gusio: Zobaczymy jak to Aga przyjmie. Hahahaha pewnie dostaniesz niezły wycisk za rządzenie. I szybko nastanie koniec rządów Goma Gnoma. Lepiej z nią nie zadzieraj widziałem jakię mam umięśnione ręce jak cię złapie to po tobie.

Gomez: No co ty dam jej buziaka i serce zmięknie.

Gusio: O dzwonek do drzwi. Albo pizza, albo dziewczyny.
Gomez: Wolałbym pizzę.

Gunio: Proszę postawić na stole. Aśka płaci. Niech pan zapuka do drugiego pokoju hihihi.
Gomez: Hahahaha dobra Asia. No to co szamka.

Gomez: Zobacz maeczy w telewizji. Może pooglądamy. Przydały by się jescze browary.
Gusio: Może mamy jakieś w lodówce. Asia Asia hop hop.

Gusio: No niezły meczyk niezły.
Gomez: I meczyk dobry i towarzystwo zdrowie.

Ciekawe co na te rządy Gusiosława powiedzuiała Asia. Nieoficjalnie zdobyłam zdjęcia jak to pan chwalipięta imprezkę dobrze zapamiętał.
Asiaczek: No to teraz robaczku zobaczymy kto tu rządzi hihihi.

Oj biada biada oj biada.