Jump to content
Dogomania

Ciemne strony przeszłosci Murzynka.Dabrówka k/Wejherowa MA DOM :)

Recommended Posts

Posted

Gdyby nie fakt,ze zdarzenia dotyczyly biednego,niewinnego zwierzecia,opowiadania byłych "właścicieli" pieska bylyby zabawne.O tym,jak psa trzeba karmic rzadko,żeby był ostry,o tym,jak na łańcuchu trzeba psa trzymac to bedzie złodziei gryzł.Tylko,ze tam ani złodziei nie było,ani Murzynek nikogo nie zamierzał gryżć.Ale na łancuchu małe chucherko siedziało.Dla fasonu.

biedne takie przybyło do schronisko,przypominało kózke i ruszało się od pcheł.Insektow się pozbyto,pieska wykąpano,teraz czas na nowe życie.

To młodziutki,okolo roczny,szorstkowłosy piesek w typie terierka.40 cm w kłębie,ale to tylko wysokie nóżki,bo piesek jest szczuplutki,drobny i sprawia wrażenie małego czworonoga.

Wobec ludzi przyjazny,ale ciągle ostrożny.Nie ufa do końca,czy ręka,ktora głaszcze,nie zacznie bić.Ale widać,ze z kazdym dniem w schronisku nabiera smiałosci,już nawet zaczyna alarmować,poszczekiwać.To czujny piesek i lubi uzywac głosu.
Niekłopotliwy w pielęgnacji.Chodzenie na smyczy jako-tako,rokuje na przyszłość,ale do centrum miasta,do bloku,nie polecamy Murzynka,moze się za bardzo bać i przez to spacery z nim mogą być za bardzo uciążliwe.
A przede wszystkim-jeżeli szukasz czworonożnego przyjaciela,to odwiedź schronisko na Dąbrówce.Setka psów czeka.Maja mniejsze szanse na adopcję,od psów w miejskich schroniskach,bo trzeba pojechać parę kilometrów,aby je zobaczyć...ale warto.W Dąbrówce sa wyjątkowe psy.

ciotko Fiks ,prosimy o relacje ze spaceru!

Posted

brazowa1 napisał(a):
ja mam wyżła,Rito.On z wyzła nie ma nic,maleńki jest,wielkosci foksa.Moze to po prostu potomek jamnika szorstkowlosego.

Moze masz racje:razz:zasugerowałam sie ta ostatnia fota.

Posted

Murzynek jest bardzo podobny do Malwinki. Czyli potrzebuje spokojnego, cierpliwego domu. Dla mnie może iść nawet do bloku, jeśli będzie miał fajnych właścicieli takich jak Malwinka. Da radę! Jest wesołym pieskiem. Na spacerze podskakiwał sobie z radości. Jego szczekanie to takie hau hau na przywitanie, zero agresji.

Posted

Prawda, prawda, Murzynek jest coraz fajniejszy. Ładnie chodzi na smyczy, no on może spokojnie iść już sobie do domu :p
Spacerowaliśmy i jest spoko.

• 2 weeks later...
Posted

Fiks napisał(a):
Prawda, prawda, Murzynek jest coraz fajniejszy. Ładnie chodzi na smyczy, no on może spokojnie iść już sobie do domu :p
Spacerowaliśmy i jest spoko.

Tylko gdzie ten twoj domek malenki:roll: