brazowa1 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Gdyby nie fakt,ze zdarzenia dotyczyly biednego,niewinnego zwierzecia,opowiadania byłych "właścicieli" pieska bylyby zabawne.O tym,jak psa trzeba karmic rzadko,żeby był ostry,o tym,jak na łańcuchu trzeba psa trzymac to bedzie złodziei gryzł.Tylko,ze tam ani złodziei nie było,ani Murzynek nikogo nie zamierzał gryżć.Ale na łancuchu małe chucherko siedziało.Dla fasonu. biedne takie przybyło do schronisko,przypominało kózke i ruszało się od pcheł.Insektow się pozbyto,pieska wykąpano,teraz czas na nowe życie. To młodziutki,okolo roczny,szorstkowłosy piesek w typie terierka.40 cm w kłębie,ale to tylko wysokie nóżki,bo piesek jest szczuplutki,drobny i sprawia wrażenie małego czworonoga. Wobec ludzi przyjazny,ale ciągle ostrożny.Nie ufa do końca,czy ręka,ktora głaszcze,nie zacznie bić.Ale widać,ze z kazdym dniem w schronisku nabiera smiałosci,już nawet zaczyna alarmować,poszczekiwać.To czujny piesek i lubi uzywac głosu. Niekłopotliwy w pielęgnacji.Chodzenie na smyczy jako-tako,rokuje na przyszłość,ale do centrum miasta,do bloku,nie polecamy Murzynka,moze się za bardzo bać i przez to spacery z nim mogą być za bardzo uciążliwe. A przede wszystkim-jeżeli szukasz czworonożnego przyjaciela,to odwiedź schronisko na Dąbrówce.Setka psów czeka.Maja mniejsze szanse na adopcję,od psów w miejskich schroniskach,bo trzeba pojechać parę kilometrów,aby je zobaczyć...ale warto.W Dąbrówce sa wyjątkowe psy. ciotko Fiks ,prosimy o relacje ze spaceru! Quote
rita60 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Witaj szorstka mordeczko,brazowa on dla mnie to bardziej wyzłowato wyglada,sliczny jest:roll: Quote
brazowa1 Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 ja mam wyżła,Rito.On z wyzła nie ma nic,maleńki jest,wielkosci foksa.Moze to po prostu potomek jamnika szorstkowlosego. Quote
rita60 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 brazowa1 napisał(a):ja mam wyżła,Rito.On z wyzła nie ma nic,maleńki jest,wielkosci foksa.Moze to po prostu potomek jamnika szorstkowlosego. Moze masz racje:razz:zasugerowałam sie ta ostatnia fota. Quote
Fiks Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Murzynek jest bardzo podobny do Malwinki. Czyli potrzebuje spokojnego, cierpliwego domu. Dla mnie może iść nawet do bloku, jeśli będzie miał fajnych właścicieli takich jak Malwinka. Da radę! Jest wesołym pieskiem. Na spacerze podskakiwał sobie z radości. Jego szczekanie to takie hau hau na przywitanie, zero agresji. Quote
rita60 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Wrzuciłam małego na terierowy watek... Quote
rita60 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 akucha napisał(a):Brązowa już go dopadła :lol: I co teraz bedzie ?:p Quote
pinkmoon Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Jak to co, mózg będzie wysysać. :cool3: Quote
Litterka Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 pinkmoon napisał(a):Jak to co, mózg będzie wysysać. :cool3: Się śmiej... Ja tak Mikrusię kocham, że też bym jej mózg wyssała :cool3: Quote
rita60 Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Co tam u Murzynka,chyba ma jeszcze cały mozg:cool3: Quote
Fiks Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Mózg niewyssany :evil_lol: Ale siedzi bidula, dziś nie zdążyłam iść z nim na spacer tylko wymiziałam. Quote
brazowa1 Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 ale z nim coraz lepiej,prawda?coraz fajniejszy piesek. Quote
Fiks Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Prawda, prawda, Murzynek jest coraz fajniejszy. Ładnie chodzi na smyczy, no on może spokojnie iść już sobie do domu :p Spacerowaliśmy i jest spoko. Quote
rita60 Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Fiks napisał(a):Prawda, prawda, Murzynek jest coraz fajniejszy. Ładnie chodzi na smyczy, no on może spokojnie iść już sobie do domu :p Spacerowaliśmy i jest spoko. Tylko gdzie ten twoj domek malenki:roll: Quote
pinkmoon Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 teraz trzeba jego rozreklamować! Haneczka poszła, kolej na Murzynka. Quote
brazowa1 Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 Poszedł,ale nie zdejmowac! bo tam są koty! ma sie okazac w ciagu 2 dni,jak to będzie. Quote
rita60 Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 brazowa1 napisał(a):Poszedł,ale nie zdejmowac! bo tam są koty! ma sie okazac w ciagu 2 dni,jak to będzie. Murzynku pokochaj kotki,prosze... Quote
brazowa1 Posted October 18, 2009 Author Posted October 18, 2009 No,kotów nie zjadł (stare persy wychowane z kotem),rzeźnia jest tylko przy sąsiadujących miseczkach,wiec persowie jedza na górze,a Murzynek na dole.Zostaje! Quote
Fiks Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Za Murzynka :beerchug: Za Persy :beerchug: Quote
pinkmoon Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 :multi::multi: wspaniałe wiadomości, Murzynek zasłuzył na najlepszy dom! Quote
Recommended Posts