wiki4 Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 Aga&Ganja napisał(a):No i bardzo pasuje... Czego chcesz od mojej skromnej poezji? :eviltong: Nic, nic :lol: Cavy napisał(a):Lisica szybka niczym Kubica :evil_lol: Szybsza, oczywiście :evil_lol: Quote
Aga&Ganja Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Ale jak będzie "szybsza", to nie będzie pasować ... bo "Lisica szybsza niczym Kubica"? xD A jak będzie szybsza, to będzie wyglądać, to tak: "Lisica szybsza od Kubica (lub Kubicy)"... niee... Dobrze jest, jak było, czyli: "Lisica szybka niczym Kubica". ;p Quote
Cavy Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Aga&Ganja napisał(a):Ale jak będzie "szybsza", to nie będzie pasować ... bo "Lisica szybsza niczym Kubica"? xD A jak będzie szybsza, to będzie wyglądać, to tak: "Lisica szybsza od Kubica (lub Kubicy)"... niee... Dobrze jest, jak było, czyli: "Lisica szybka niczym Kubica". ;p No to ja dobrze myślę. :D Natrętna - pojętna. Quote
Aga&Ganja Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Kobieta jest bardzo natrętna, ale w naturze- bardzo pojętna... haha ^^ Quote
wiki4 Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 Aga&Ganja napisał(a):Ale jak będzie "szybsza", to nie będzie pasować ... bo "Lisica szybsza niczym Kubica"? xD A jak będzie szybsza, to będzie wyglądać, to tak: "Lisica szybsza od Kubica (lub Kubicy)"... niee... Dobrze jest, jak było, czyli: "Lisica szybka niczym Kubica". ;p No tak. :lol: Cavy napisał(a):No to ja dobrze myślę. :D Natrętna - pojętna. Myślisz?! :-o Quote
Cavy Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Aga&Ganja napisał(a):Kobieta jest bardzo natrętna, ale w naturze- bardzo pojętna... haha ^^ O dobre! Ale to nie kobieta, tylko pies : D Quote
wiki4 Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 Cavy napisał(a):O dobre! Ale to nie kobieta, tylko pies : D No właśnie... :lol: Quote
Aga&Ganja Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Cicho! ;p No to: Pies jest bardzo natrętny, ale w swej naturze- pojętny! Quote
wiki4 Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 Aga&Ganja napisał(a):Cicho! ;p No to: Pies jest bardzo natrętny, ale w swej naturze- pojętny! Pojętna Lisa :eviltong: Quote
Cavy Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Źle! :D pies jest nieco natrętny, ale w naturze - bardzo pojętny. tak! :D Quote
wiki4 Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 Cavy napisał(a):Źle! :D pies jest nieco natrętny, ale w naturze - bardzo pojętny. tak! :D No OK, kombinujcie :lol: Quote
Aga&Ganja Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 No mi też pasuje... Zarzuć kolejnym rymem. ;p Quote
Aga&Ganja Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Rymaczki... Śmiesznie to brzmi. haha ;p Quote
Minerva Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 A jakby inaczej, poprawna polszczyzna :D. A tak szczerze? To jak to się mówi, bo tak strzelałam na pałe z tym wyrazem. Quote
Cavy Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Chyba rymaczka, tak jak powiedziałaś, sama nie wiem :D Quote
Aga&Ganja Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Nie no, na pewno nie mówi się rymaczka... To nie jest słowo polskie. ;p Chyba nie od każdego zawodu można utworzyć nazwę pracownika danego zawodu, kierunku. ;p Quote
Minerva Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Nasz ojczysty(no chyba, że o czymś nie wiem) język jest na prawde mocny ;p. Quote
wiki4 Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 Aga&Ganja napisał(a):No mi też pasuje... Zarzuć kolejnym rymem. ;p Załóżcie wątek poetycki :lol: Gdzieś już taki jest :cool3: Cavy napisał(a):Nie, reszte ja układam :D :mdleje: Pospiesz się :eviltong: Minerva napisał(a):Rymaczki na dogo? Brzmi ciekawie :p Rymaczki :evil_lol: Aga&Ganja napisał(a):Rymaczki... Śmiesznie to brzmi. haha ;p Noo :lol: Minerva napisał(a):A jakby inaczej, poprawna polszczyzna :D. A tak szczerze? To jak to się mówi, bo tak strzelałam na pałe z tym wyrazem. A jakże, poprawność musi być :cool3: Cavy napisał(a):Chyba rymaczka, tak jak powiedziałaś, sama nie wiem :D Wierszokleta :razz: Aga&Ganja napisał(a):Nie no, na pewno nie mówi się rymaczka... To nie jest słowo polskie. ;p Chyba nie od każdego zawodu można utworzyć nazwę pracownika danego zawodu, kierunku. ;p No nie wiem, jak ktoś się uprze to wymyśli :eviltong: Quote
wiki4 Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 Minerva napisał(a):Nasz ojczysty(no chyba, że o czymś nie wiem) język jest na prawde mocny ;p. No :lol: Cavy napisał(a):Rymak! :lol: :evil_lol: Jeszcze co, myśl dalej :evil_lol: Minerva napisał(a):Od razu rymownik czy cos takiego :D Rymciak! :eviltong: Quote
wiki4 Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 [quote name='Aga&Ganja']Minerva, mocna?- to znaczy? ;p Minerva Mocna- Polskie piwo :evil_lol: Quote
Recommended Posts