Margo05 Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 biorąc pod uwagę, że "lekarz dostarczał jej psy" to nie ma najmniejszych wątpliwości... Quote
UBOCZE Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 A mnie przypomniała się od razu wypowiedź doktora K. jeszcze w "Wieściach Podwarszawskich", jak to rzekomo Fundacja uwzięła się na niego, właśnie w związku z panią Ewą B.: "W tym momencie mogę powiedzieć, że dwie panie uwzięły się na mnie. Ciekawym wydaje się wydarzenie, do którego doszło jakieś pół roku temu. Przedstawicielki Fundacji Emir przyjechały do lecznicy przy ulicy Sikorskiego. Stanowczo żądały, bym zerwał współpracę z panią B., z którą od dawna prowadziły „wojnę”. Biedny... "Żądano" od niego zerwania współpracy z taką wspaniałą osobą... http://www.wiesci.com.pl/?f=xml/200941.xml&p=2 Quote
carolinascotties Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 mordercy...zwyczajne bydlaki... moze w koncu ruszy to, co do tej pory pelzalo... i "trójca" zostanie ukarana. Quote
carolinascotties Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 http://interwencja.interia.pl/news?inf=1309932 wklejam z innego watku - dawny reportaz Quote
zolti Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 kochani zorganizujmy jeden dzień umówmy się i pojedżmy wszyscy do tej Ewy B zrobimy jej to samo co ona robi z tymi psami.Może w końcu kogoś to ruszy Quote
Margo05 Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 Z Forum Emira: "Kolejna rozprawa 17.02.10 godz. 13.00 w Sądzie Rejonowym w Grójcu!! Czekamy na wszystkich, którzy nie mogą sie pogodzić z faktem,że ona jeszcze jest na wolności !" Quote
zolti Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 proszę wszystkich miłośników psów niech zaczną się z nami liczyć Quote
Kika9004 Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Wiecie co ja bym z nią zrobiła? Dała jej ten środek zwiotczający, wykopała dół, włożyła ją do niego i zakopała :) O! taka jestem... Quote
mona0205 Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 [quote name='coronaaj']Czy jest cos nowego o MarkuK? dalej sprawnie działają w schronisku w halinowie http://www.youtube.com/watch?v=fhT8I4Ai8lc&feature=bf_next&list=FLTLx07a7SyEA&index=1 a obecnie Kobyłka podpisała umowę z szostakiem (czyli posrednio z klamczynskim) Quote
vega17 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 zapisze ,moze mi sie kiedys przydac taki tekst eh co za narod Quote
koosiek Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 [quote name='mona0205']http://www.youtube.com/watch?v=fhT8I4Ai8lc&feature=bf_next&list=FLTLx07a7SyEA&index=1 :-o Niedawno słyszałam od niego, że z samego Otwocka ma 30 psów. Gdzie on je trzyma? W tych kilku kojcach? A ma jeszcze umowę z Karczewem, gdzie psów jest od cholery... I jeszcze Kobyłka, gdzie też jest masa bezdomnych psów... Ciekawostka: w takim stanie wychodzą psy z tego schroniska: http://www.dogomania.pl/threads/194526 A ta dwójka: http://www.dogomania.pl/threads/198051 ma tylko dwa tygodnie na zabranie od niego, może ktoś ma jakiś pomysł? :-( Quote
Kinia1984 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 tam zazwyczaj jest max 7-8 psów więc nie wiem gdzie reszta...? Quote
mona0205 Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Niestety - Kobyłka tłumaczy się, że nie wiedziała nic o szostaku a miała decyzję, iże jego schronisku jest jak najbardziej legalne i dlatego wygrał- jedyny sposób to wymóc kontrolę gminy nad zwierzakami - dokładne informacje o sosbach które adoptowały lub o schronisku gdzie zostały przewiezione. Niestety osoba odpowiedzialna z Kobyłki jest na urlopie więc wczorajsze spotkanie nam sie nie udało :-( może ktoś ma lepsze pomysły lub informacje co się stało z psami od szostaka? A samo schronisku ... zamkniete na cztery spusty i strach mysleć co jest w garażach Quote
epe Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 [quote name='mona0205']Niestety - Kobyłka tłumaczy się, że nie wiedziała nic o szostaku a miała decyzję, iże jego schronisku jest jak najbardziej legalne i dlatego wygrał- jedyny sposób to wymóc kontrolę gminy nad zwierzakami - dokładne informacje o sosbach które adoptowały lub o schronisku gdzie zostały przewiezione. Niestety osoba odpowiedzialna z Kobyłki jest na urlopie więc wczorajsze spotkanie nam sie nie udało :-( może ktoś ma lepsze pomysły lub informacje co się stało z psami od szostaka? A samo schronisku ... zamkniete na cztery spusty i strach mysleć co jest w garażach Jak to zamknięte???:crazyeye: I nikogo tam nie ma,a są tam psy?:angryy: Przecież to trzeba zgłosić,zrobić interwencję,potrzebna org. z tamtego terenu do nagłośnienia sprawy i przeprowadzenia kontroli -policja,wet powiatowy itp. I najlepiej w obecności TV! Quote
Kinia1984 Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 bywałam tam o róznych porach zazwyczaj w weekend i ani razu nikogo tam nie widziałam...fakt psy mają czysto, woda jest ale to takie pozory żeby się nie czepiać i słynne kolorowe budki... Quote
Kinia1984 Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 [FONT=verdana]Za górami, za lasami... nie to nie tak się zaczyna...[/FONT] [FONT=verdana]Za plecami, za kolesiami, za układami i układzikami...[/FONT] [FONT=verdana]Tam gdzie okrucieństwo nie jest czynem zabronionym... gdzie od bólu, męki nie ma zażalenia... [/FONT][FONT=verdana]gehenna zwierząt pozostaje utrzymana w mocy. [/FONT] [FONT=georgia]Postanowienie Sądu Rejonowego w Wołominie z 12.05.2011 II Wydział Karny w składzie: Przewodniczący: SSR Marcin Frelik Protokolant: Ewa Dzięcioł [/FONT] [FONT=georgia]po zapoznaniu zażaleń Fundacji dla Ratowania zwierzat Bezdomnych „Emir” w Żabiej Woli [...] na podstawie art 437 par.1 k.p.k. postanawia zaskarżone postanowienie utrzymać w mocy. [/FONT] [FONT=georgia]Uzasadnienie[/FONT] [FONT=georgia]Postanowieniem z dnia 30 czerwca 2010 r. orzeczonym w s[/FONT][FONT=georgia]prawie o sygn. akt: 2 Ds 211/09 Prokurator Radosław Masłosz Prokuratury Rejonowej w Wołominie umorzył śledztwo w sprawach: [...] XIII. prowadzenie dzialalności nadzorowanej w rozumienu ustawy o ochronie zdrowia zwierząt i zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt, w postaci schroniska dla zwierząt przy ul. Sikorskiego 97 w Wołominie, w okresie od 23 września 2008 r. do 10 lipca 2009 r pomimo braku stwierdzenia przez uprawniony organ tj. Powiatowego Lekarza Weterynarii w Warszawie, spełnienia wymagań weterynaryjnych tj. o czyn z art. 77 pkt 1 ustawy o ochronie zdrowia zwierząt i zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt, na podstawie art 17 par.1 pkt. 2 kpk wobec braku ustawowych znamion czynu zabronionego. XIV. znęcania się nad zwierzętami w nieustalonym okresie, nie później niż w dniu 28 września 2009 r. w Wołominie, w lecznicy dla zwierząt położonej przy ul. Sikorskiego 97, polegającego na utrzymywaniu zwierząt w stanie rażącego niechlujstwa, które powoduje uszkodzenie ciała, cierpienie, brak możliwości koniecznego dla ich gatunku ruchu, przetrzymywanie w warunkach zagrażających ich zdrowiu i egzystencji, pozbawieniu właściwej opieki weterynaryjnej, leczenia i szczepień, przyzwalaniu na stosownie okrucieństwa i przemocy wobec zwierząt powierzonych opiece lekarskiej w wymienionej lecznicy, praktykowaniu i tolerowaniu okrucieństwa przy wykonywaniu zabiegów lekarsko-weterynaryjnych, nieuzasadnionym uśmiercaniu zwierząt, masowej eksterminacji psów odławianych, uśmiercaniu zwierząt niezgodnie z zasadami etyki lekarskiej, przysparzaniu cierpień zwierzętom poprzez zaniechanie leczenia, lekceważeniu podstawowych zasad wiedzy lekarsko-weterynaryjnej, tj. o czy z art.35 ust.1 ustawy o ochronie zwierząt, na podstawie art.17 par.1 pkt 2 k.p.k., wobec braku ustawowych znamion czynu zabronionego. [...][/FONT] [FONT=georgia]Na postanowienie zażalenie nie przysługuje.[/FONT] [FONT=georgia][/FONT] [FONT=georgia][/FONT] http://emir.eadopcje.org/newsy Quote
koosiek Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Szostak oznajmił mojej znajomej, że do 14 czerwca pozbywa się wszystkich psów i wyjeżdża :( Nie wiem, ile tych psów jest... Quote
mona0205 Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Przecież ma umowę z Kobyłką? Nic nie rozumiem... i gdzie do diabła on te psy wywozi? Tydzień temy w kojcach było jakieś 15 psiaków (w tym trzy szczeniaczki) co jest w garażach nie wiem :-( Koosiek czy on na długo wyjeżdża? Quote
koosiek Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Nie wiem, ja z nim nie rozmawiałam. Znajoma mówiła, że za granicę, ale czy on jej tak powiedział, czy sama to sobie dośpiewała - nie wiem. Znajoma się go pytała, jak on sobie wyobraża wyadoptować psy w takim czasie - stwierdził, że on wszystkie psy tak szybko wyadoptowuje... Quote
Isadora7 Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 [quote name='koosiek']Nie wiem, ja z nim nie rozmawiałam. Znajoma mówiła, że za granicę, ale czy on jej tak powiedział, czy sama to sobie dośpiewała - nie wiem. Znajoma się go pytała, jak on sobie wyobraża wyadoptować psy w takim czasie - stwierdził, że on wszystkie psy tak szybko wyadoptowuje... Łopata do nieba zapewne Quote
xxxx52 Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Co mozecie powiedziec o schronisku w Klembowie kolo Wolomina? Quote
Pies Wolny Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 A może zrobić wieczorną akcje przed domem ze zniczami i zaprosić prasę - to oczywiście poza innymi rzeczami, które można. Raport do Prokuratora Generalnego, Min. Sprawiedliwości, Min. MSWiA, Komisji Kontroli Państwa Sejmu RP, NIK. Może jeszcze do Uczelni Wyższych z Wydziałami Prawa - niech się profesura poczuje jak z ręką ..... w nocniku, wszystkich instytucji i organów samorządu zawodowego prawników, sędziowskiego, prokuratorskiego - zwłaszcza. W niedawnej rozmowie z panem Prokuratorem, w pewnej innej sprawie, usłyszałem taki wist : panie, a pan wie jakie to są koszty postępowania, powoływać biegłych ? panie to kosztuje, głowę mi zmyją. No ..rwa jasna, jeśli są koszty to niech pokrywają je skazani. Żeby ich skazać trzeba dupę ruszyć i popracować - wstyd, że o zwierzaczki tylko chodzi ? To jest właśnie dziki kraj !!!!! Quote
Kinia1984 Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Dobre wieści:) Dnia 30 czerwca 2011 r. Sąd Rejonowy w Grójcu, VI Wydział Karny wydał wyrok w sprawie Ewy Biedrzyckiej, o znęcanie się nad zwierzętami z art. 35 p. 1 Ustawy o Ochronie Zwierząt. Ewa Biedrzycka - bezwzględny oprawca zwierząt - skazana została na 5 miesięcy bezwzględnego pozbawienia wolności! Jest to sukces - w polskim wymiarze sprawiedliwości takie kary nie są orzekane często. Sprawiedliwości stanie się zadość. Quote
epe Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 [quote name='Kinia1984']Dobre wieści:) Dnia 30 czerwca 2011 r. Sąd Rejonowy w Grójcu, VI Wydział Karny wydał wyrok w sprawie Ewy Biedrzyckiej, o znęcanie się nad zwierzętami z art. 35 p. 1 Ustawy o Ochronie Zwierząt. Ewa Biedrzycka - bezwzględny oprawca zwierząt - skazana została na 5 miesięcy bezwzględnego pozbawienia wolności! Jest to sukces - w polskim wymiarze sprawiedliwości takie kary nie są orzekane często. Sprawiedliwości stanie się zadość. O Matko jedyna! Idę się upić!:loveu::loveu::loveu::loveu: A jednak są sędziowie czuli na sprawy zwierząt;) Takich na rekach chyba trzeba nosić!:razz: Quote
Recommended Posts