Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich dogomaniaków :D
Od tygodnia, wraz z moją 3 letnią córą no i mężem:wink: jestem szczęśliwą posiadaczką Ogara - KUMPLA.
:laola:
Chciałabym się zapytać czy ktoś wybiera się na wystawę do Bytomia??

Posted

Witaj KUMPELko! :P
Gratuluję KUMPLA! Niech się zdrowo chowa :drinking: , a może napiszesz nam o nim coś więcej? :D
My do Bytomia się nie wybieramy.

Posted

Witaj :D
Kumpla kupiliśmy w Tymbarku, w hodowli "z Beskidzkich Wysp" u Pana Jerzego Opyda.
Mamą Kumpla jest Juma z "Galicyjskiej sfory"
Tato: Jantar z "Ogarusów".
Zdjęcia postaram się dodać wkrótce :(

Pytam się o Bytom, ponieważ wprawdzie "wystawiać" się nie będziemy - jeszcze nie mamy wyrobionych papierów, ale z przyjemnością spotkałabym się z innymi wielbicielami Ogarów (i pewnie Kumpel także bo z psami bawić się uwielbia - wiadomo szczeniak) :wink:

Pozdr., KUMPELka

Posted

KUMPELka napisał(a):

Pytam się o Bytom, ponieważ wprawdzie "wystawiać" się nie będziemy - jeszcze nie mamy wyrobionych papierów, ...

Ależ możecie się wystawiać :P Wystarczy jeśli w zgłoszeniu napiszecie "rodowód w przygotowaniu" jeśli już złożyliście papiery w ZK i poczyniliście stosowne opłaty :wink: Jeśli nie to i tak wszystko możecie zrobić w tym samym dniu :D A może będziecie we Wrocławiu na wystawie klubowej lub w Krakowie? My się wybieramy, mamy nadzieję, że do tego czasu nasz Bajan wyzdrowieje :-?
Czekam niecierpliwie na zdjęcia Kumpla :P , on ma teraz jakieś 8 - 9 tygodni prawda? :lilangel: To Wasz pierwszy ogarek?Pisz nam o nim jak najwięcej! :lol:
Serdecznie pozdrawiam!

Posted

Kumpel 12 maja skończył trzy miesiące. Bardzo chcielibysmy byc na wystawie klubowej we Wrocławiu i w krakowie, ale wszystko będzie zalezeć od...męża (albo jego pracy). W kazdym bądź razie planujemy :-)
jest to nasz pierwszy ogarek i...poznajemy się nawzajem. Zdjęcia mąż umieścił (jest przycisk do strony) ale forum zżera tyldę (~) w adresie :(

PS. Już jest ok - mąż zrobil adres alternatywny :-)

Posted

Kumpel :lol: jest obżartuchem i łobuziakiem.
Już zdarł okleinę z drzwi i dobiera się do łóżka - naszczęście i jedno i drugie do wymiany :D
Na 8 godzin zostaje w domu sam i pod warunkiem, że zostawimy mu do dyspozycji łóżko jest cisza - no trudno, czego nie robi się dla sąsiadów :wink: Rozumie jednak, że gdy wracamy do domu Kumpel wędruje na swój kocyk i chyba tak to zostawimy.
Ogólnie jest psem bardzo posłusznym - i jak na szczeniaka jesteśmy z mężem mile zaskoczeni. :o Oczywiście na spacerze zdaża mu się pobiec to tu to tam i mieć wszystko i wszystkich ... :wink: ale po czasie wraca i jest szczęśliwy. Zapowiada się na bardzo mądrego (właściwie już taki jest :wink: )i grzecznego psiaka. A pozatym jest piękny i niezły mamy z nim ubaw 8)

Pozdr.,

Posted

Obejrzałam zdjęcia! :multi: Kumpel jest śliczny! I wydaje mi się, że ma białe znaczenia w tych samych miejscach co nasz Bajanek :P Na zdjęciach są i inne psy, nie są Wasze? Bo z dalszej części wynika, że Kumpelek zostaje sam w domu? Na zdjęciach tworzą bardzo miłą "trójeczkę" :lol:

Posted

KUMPELka napisał(a):
... Bardzo chcielibysmy byc na wystawie klubowej we Wrocławiu i w krakowie, ale wszystko będzie zalezeć od...męża (albo jego pracy). W kazdym bądź razie planujemy :-)

Na Wrocław już minął termin zgłoszeń :( , a na Kraków mija jutro więc jeśli się sprężycie to jeszcze zdążycie :P

Posted

Kumpel w domu rzeczywiście zostaje sam a psiaki są mojego brata. Właśnie się wybudował i psy mają baaardzo dużo miejsca do biegania przy lesie. Bernardynka ma także 3 miesiące i oba rozrabiają ile wlizie :wink: a Spaniel jest statecznym 3 latkiem i ma oko na dzieciarnię :P Jest super.
Dzisiaj jedziemy odwiedzić 6 letniego Dalmatyńczyka u teściów i tu...zaczną się schody - jak podejrzewam. :-?
Oba psy dominują i mam nadzieję że Dalmatyńczyk nie będzie się za bardzo stawiał na Kumpla bo to przecież szczeniak :o Zobaczymy??

Na wystawy póki co nie jedziemy niestety - praca. :evilbat:
Pozdr., KUMPELka

Posted

Witam serdecznie nowych posiadaczy ogaraka KUMPLA :lol: TYMBARK znam jedze tam co tydzień z Puzonem a dokładnie do Dobrej koło Limanowej

Posted

Witamy :D
Super :multi:
Zastanawiam się czy siostra Kumpla - Korusia znalazła już nowych właścicieli :baby:
Jeżeli będzie Pani u Państwa Opydów to prosze ich serdecznie od Kumpla i Żorżan pozdrowić :lol:
Przy okazji chciałabym napisać, że Ogary są wyjątkowymi psami ( o czym zresztą każdy na tym forum wie :wink: ) Żaden za moich wcześniejszych psów (nie ogarów) nie był takim mądruskiem jak Kumpel. Poprostu rozumiemy się :iloveyou: bez słów :bigok:

Posted

Witaj Kumpelko, dobrze, że jesteś z nami i ogarowo-netowa rodzina nam się powieksza :D Pytaj nas o wszystko, po to tu razem jesteśmy prawda?
Ech...Jak Wam zazdroszczę (Tobie i Puz), że jesteście tak niedaleko w sumie i że możecie się spotkać. Tym bardziej, że to Kumpelko Twój pierwszy ogar a nasza Puz ma bezcenne doświadczenie i wiedzę i wiele Cie może nauczyć i pokazać wiele ( poza tym ja bardzo się stęsniłam za Puzonem, a jestem jego fanką przecież no i teraz czuły i delikatny wujek Puzon miałby moją Harmoszkę do wychowywania/ już to sobie wyobrażam :D )
Kumpelko: mam pytanie, czy w Beskidzich Wyspach pozostała z tego miotu już tylko jedna siostra Kumpla o imieniu Kora?