majqa Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Na pierwotnym wątku Trevora zrobiłam wpis, jak poniżej. Kopiuję go i tutaj. Odnosiłam się w nim do info wyłuskanych na tym wątku. Jeśli ktoś może mi dopomóc, bardzo proszę. Wystarczą mi oschłe wręcz konkrety. "Dziewczyny, bardzo proszę o pomoc/ podpowiedź na PW. Isadora7 ma robić aukcję cegiełkową, poprosiła mnie o tekst ale sprawa pod tytułem Trevor jest poważna i równie poważnie/ rzeczowo muszą być sklecone zdania. Czego mi trzeba? Jak to się stało, że ot tak, w tym miejscu pojawiła się Mosii z Lacrimą, że zabrały psa i że im go dano? To trzeba jakoś ująć w tekście, przecież nie napiszę, że dwie panie przechodzi obok i akurat tam weszły. Czytam na wątku, że pies miał zaklepany hotel, a na drugim wątku czytam, że znalazł się w innym hotelu (Mosii). Co nawaliło po drodze? On był w schronie w Wołominie wykastrowany, czy jak głosi wpis na drugim wątku w tym punkcie przerzutowym? Czy to jedno i to samo miejsce? Co ma do tego Celestynów (został wspomniany na drugim wątku, a propos informacji o sterylizowanej suni)? Dla kogoś, kto jest w temacie są to oczywistości, dla mnie, niestety, nie. Proszę o informację/ odpowiedzi. Jeśli w temacie Trevora są jeszcze jakieś istotności, również o nie proszę." Quote
margot1504 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 wczoraj widzialam wasz post, nie mialam odwagi zerknac..uwierzcie, ze na sama mysl co to moze byc, jaka tragedia, robilo mi sie slabo..jestem tchorzem..??!!dzis gdy Patrycja( sonikowa) napisala do mnie , jeszcze raz wahalam sie zeby zerknac.. po nabraniu odwagi... Boze, TO JEST NIEMOZLIWE!!!wy jeszcze nazywacie tego znachora, konowala LEKARZEM weterynarii??? to sie w pale nie miesci !!!!!!! to ...!!!!!! to samo zrobila bym z nim! !!!krok po kroku! dokladnie krok po kroku! Blagam idzcie do jakiejkolwiek Gazety, opowiedzcie historie, podajcie zdjecia, nazwisko konowala!!! we francji to by nie przeszlo. Facet stanalby przed sadem, moglby pozegnac sie w wykonywaniem zawodu. zbierzcie wszystkie dowody, materialy, co, gdzie i kiedy... ruszajcie do ataku, nie poddajcie sie. Blagam. a o psiaka trzeba walczyc! gdzie on teraz jest???? jestem wzburzona, zszokowana i przerazona, nocke bede miala z glowy! ten konowal od tej pory musi miec taka i to nie jedna!!!!!!!!!!!!!!!! pzdr wszystkich slonecznie( lecz ze lzammmi w oczach) Quote
sonikowa Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Witaj Margot, musiałam dać ci znać:roll: Ja tez sie cały dzień trzęse z nerwów, ale po prostu to nie może tak przejśc przez echa. Media sa zawiadomione, moze na coś się przydadzą... Po prostu nie moge nawet mysleć, co Trevor i inne psy tam przeszly,.. Mosii, jak trevorek? Quote
boksereczkaa Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 A ja mam pytanie czy ten punkt przejściowy, to jest to samo co "nieistniejące" schronisko w Wołominie przy lecznicy? Dwa dni temu dostałam info, że ktoś tam dzwonił, chcąc oddać psa po śmierci właściciela i usłyszał, że jeśli przywiezie go straż miejska to ok, ale jeżeli przywiozą psa sami to muszą wpłacić 2,5 tys... Quote
Paulina_mickey Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 [quote name='majqa']Na pierwotnym wątku Trevora zrobiłam wpis, jak poniżej. Kopiuję go i tutaj. Odnosiłam się w nim do info wyłuskanych na tym wątku. Jeśli ktoś może mi dopomóc, bardzo proszę. Wystarczą mi oschłe wręcz konkrety. "Dziewczyny, bardzo proszę o pomoc/ podpowiedź na PW. Isadora7 ma robić aukcję cegiełkową, poprosiła mnie o tekst ale sprawa pod tytułem Trevor jest poważna i równie poważnie/ rzeczowo muszą być sklecone zdania. Czego mi trzeba? Jak to się stało, że ot tak, w tym miejscu pojawiła się Mosii z Lacrimą, że zabrały psa i że im go dano? To trzeba jakoś ująć w tekście, przecież nie napiszę, że dwie panie przechodzi obok i akurat tam weszły. Czytam na wątku, że pies miał zaklepany hotel, a na drugim wątku czytam, że znalazł się w innym hotelu (Mosii). Co nawaliło po drodze? On był w schronie w Wołominie wykastrowany, czy jak głosi wpis na drugim wątku w tym punkcie przerzutowym? Czy to jedno i to samo miejsce? Co ma do tego Celestynów (został wspomniany na drugim wątku, a propos informacji o sterylizowanej suni)? Dla kogoś, kto jest w temacie są to oczywistości, dla mnie, niestety, nie. Proszę o informację/ odpowiedzi. Jeśli w temacie Trevora są jeszcze jakieś istotności, również o nie proszę." Dziewczyny wątek musi być jeden. Poproście moda o zamknięcie drugiego a przedtem można wstawić link do wątku, który zostanie. ;) Quote
Basia i Barni Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Mosi czy sąsiedzi cię jeszcze nie wygnali ? Ile ty masz tam roboty :-( Quote
Kasik28 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Dziewczyny rozmawiałam z prawnikiem. Petycja nic nie da, jest jako dodatek(ważny). Najwazniejsze jest zawiadomienie policji i przekazanie całej dokumentacji (zdjęcia, obdukcje, namiary na śwadków, którzy zgodzą się zeznawać) i media, media i jeszcze raz media. Nagłośnienie sprawy sprawi, ze ten konował tak łatwo się nie wiwinie! Możemy pisać petycję na tego lekarza i wsyłać ja do Izby Weteranyjnej (i moim zdaniem warto i należy to zrobić), ale trzeba zając się problemem globalnie i pisać petycję w sprwie zaostrzenia kar za znęcanie się nad zwierzętami i by kara nie była traktowana jako "niska szkodliwość społeczna" i słać do Prezydenta, Premiera, Ministrów, lokalncyh polityków... Jednym słowem wszystkich świętych i ich cisnąć! Będe miała fachowe paragrafy to podeślę. Dziewczyny...damy radę! Quote
margot1504 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Super Kasik , dzialajcie kochane dziewczyny! szkoda ze jestem tak daleko... Quote
margot1504 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 napiszcie prosze u kogo jest Trevor, czy byl badany przez prawdziwego weto??co o tym mysli? jaki jest tok dalszy????????? Quote
margot1504 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 ale ze mnie fujara, czytalam was tak szybko ze...wiem , ze jest u Mosi.. Prosze napiszcie jak sie czuje, co dalej? Quote
Margo05 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 W sprawie petycji to warto ją w końcu napisać. Wprawdzie nie ma ona żadnych właściwości prawnych, ale daje do myślenia tym, od których sprawa jest zależna. Jeśli ktoś jest w stanie, niech powoli pisze tekst, to co mu przyjdzie do głowy. Potem pozbieramy to wszystko do kupy. Ale nie na tym wątku, bo to wątek Benia, ale na wątku "dowodowym" (link w moim podpisie). Quote
Kasik28 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Jak tylko coś wspólnie ustalimy, to info wysyłam w świat! Koniecznie z numerem konta, wiele osób deklarowało dzisiaj chęć przelania pieniędzy. Mam nadzieje, ze konto będzie już jutro :) Quote
Basia i Barni Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 KAsik super ,czy ktoś napisze petycję ,ja to mam talent ,ale w gotowaniu :roll: Quote
Kasik28 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Margo05 napisał(a):W sprawie petycji to warto ją w końcu napisać. Wprawdzie nie ma ona żadnych właściwości prawnych, ale daje do myślenia tym, od których sprawa jest zależna. Jeśli ktoś jest w stanie, niech powoli pisze tekst, to co mu przyjdzie do głowy. Potem pozbieramy to wszystko do kupy. Ale nie na tym wątku, bo to wątek Benia, ale na wątku "dowodowym" (link w moim podpisie). Margo ja mogę, pomogę i chętnie napisze, a przynajmniej spróbuję napisać petycję w sprawie globalnej, czyli znęcania sie nad zwierzętami. Jeśli oczwyiście chcecie. Natomiast jeśli chodzi o tego skur...to nie mam zadnych dowodów, a sprawę znam dopiero od dzisiaj. Ale oczywiście podpiszę petcyję, jeśli będzie taka potrzeba :) Quote
Margo05 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Kasik, wskakuj więc na wątek "dowodowy". Taka petycja będzie poniekąd związana z tym... można sprawę Trevora ująć w jej temacie. Quote
Kinia1984 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 ja też podpisze..napewno...wciaz nie moge wyobrazic sobie jak mozna byc takim s*^%*(%$nem... Quote
Nadziejka Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 :-(:shake::shake::oops: ...o losie .....psiaku trzymaj sie , mocnoooowalcz kochany ...... Quote
Kinia1984 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 mam nadzieje tylko ze on za szybko sie nie dowie, bo skoro dziala juz od nastu lat i to nie pierwsze skargi na niego to musi miec niezłe plecy... Quote
Kasik28 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Oki :) Zabieram sie do pisania jak tylko dosatnę fachową literaturę od prawnika, a wątek Benia podamy jako przyklad. Jutro postaram sie znaleźć namiary na jakies lokalne gazety. Małymi krokami dopadniemy wszystkich znęcająccyh sie nad zwierzęatmi skur..! No może nie wszystkich, ale działać trzeba! Bo jak nie MY, to KTO?? Ps. Dziewczyny gdybyście potrzebowały lub chciały to chętnie podam swoje prywatne namiary. Quote
Margo05 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Kasik, to napisz mi na pw :) I masz rację, jak nie MY to KTO? Nikt :shake: Quote
Izis1984 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Zaglądam tu na watek Trevora parenaście razy dziennie- dziewczyny piszcie wiecej o chłopcu, Prosze :oops: o jego stanie... jak on sie czuje?Wstaje już? Jest przytomny? Cioteczki nie moga doczekac sie newsów :roll::loveu: Quote
iwop Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Też od rana nie mogę o niczym innym myśleć :-( W jakim teraz jest stanie...? Quote
Erazm Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Petycja ? Jak nabardziej. Wklejam pierwsza czesc adresow, potrzebny tekst podlinkowany( najlepiej wrzucic do pierwszego postu), dolaczyc fotki i nagminnie wysylac Adres e-mail UM: um@um.wolomin.pl Jerzy Mikulski Burmistrz Wołomina tel. sekretariat: (22) 763 30 65, e-mail: j.mikulski@um.wolomin.pl Krzysztof Antczak Zastępca Burmistrza tel. sekretariat: (22) 763 30 60, e-mail: k.antczak@um.wolomin.pl Radosław Wasilewski Zastępca Burmistrza tel. sekretariat: (22) 763 30 60, e-mail: r.wasilewski@um.wolomin.pl Marzena Roszkowska Sekretarz Gminy tel. sekretariat: (22) 763 30 65, e-mail: marzena.roszkowska@um.wolomin.pl Anita Grabowska Skarbnik Gminy tel. (22) 763 30 35, e-mail: a.grabowska@um.wolomin.pl arta Krakowska Biuro Informacji i Promocji tel. (22) 763 30 76, promocja@um.wolomin.pl Wice przewiodniczacy Rady ryszard.madziar@wp.pl biurorady@um.wolomin.pl igorsulich@gmail.com cd. nastapi Quote
Kasik28 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 [quote name='Erazm']Petycja ? Jak nabardziej. Wklejam pierwsza czesc adresow, potrzebny tekst podlinkowany( najlepiej wrzucic do pierwszego postu), dolaczyc fotki i nagminnie wysylac Adres e-mail UM: um@um.wolomin.pl Jerzy Mikulski Burmistrz Wołomina tel. sekretariat: (22) 763 30 65, e-mail: j.mikulski@um.wolomin.pl Krzysztof Antczak Zastępca Burmistrza tel. sekretariat: (22) 763 30 60, e-mail: k.antczak@um.wolomin.pl Radosław Wasilewski Zastępca Burmistrza tel. sekretariat: (22) 763 30 60, e-mail: r.wasilewski@um.wolomin.pl Marzena Roszkowska Sekretarz Gminy tel. sekretariat: (22) 763 30 65, e-mail: marzena.roszkowska@um.wolomin.pl Anita Grabowska Skarbnik Gminy tel. (22) 763 30 35, e-mail: a.grabowska@um.wolomin.pl arta Krakowska Biuro Informacji i Promocji tel. (22) 763 30 76, promocja@um.wolomin.pl Wice przewiodniczacy Rady ryszard.madziar@wp.pl biurorady@um.wolomin.pl igorsulich@gmail.com cd. nastapi Dzięki jak tylko napiszemy petycję, nie damy im o nas zapomniec! ;) Quote
Erazm Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Biuro Poselskie Joanny Muchy ul. Chopina 19 m. 4A 20-006 Lublin woj. lubelskie tel. (81) 532-12-72 fax (81) 532-12-72 biuro@joannamucha.pl Tu tez jest konieczny mail. Kto go napisze? W przypadku Piotrkowa oni naprawde pomagali takiej szansy nie mozna przegapic. cd nastapi Quote
Recommended Posts