kahoona Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 około 1200 mu brakuje przez kilka lat - odsyłam do raportu Argosa, cytuję: Nieznany los psów przekazanych do Wołomina w 2004:>22; 2005:156; 2006:357 2007:486 2008:201 Łącznie nieznany jest los ok. 1.200 psów kierowanych w latach 2004-2008 do schroniska w Wołominie. Gminy wydały na opiekę nad nimi sumę około jednego miliona złotych. Quote
Vlk Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 :crazyeye: i że też on wolny po świecie chodzi. Dziwię się owym gminom, jeśli już ich sumienie w sprawie psów nie rusza (na to bym zbytnio nie liczyła), to że dali się wyciulać na taką kasę i nic z nim nie zrobili. Quote
kahoona Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Już zaczęli - żądają wyjaśnień - niektóre przynajmniej, a z wyjaśnieniami doktorem ma poważne problemy, bo nie zawracał sobie głowy zbytnio papierami - psy znikały i już. Quote
ftalo Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Nie wolno znęcać się nad psami,czyli na przykład więzić latami w zimnej klatce,w brudzie w schronisku.Człowiek w takich warunkach nieraz wybrałby śmierć.Możliwe że Pan doktor miał to na uwadze. Pies powinien mieć prawo do wybiegu,do własnej budy,do pożywienia. Pies to nie człowiek.Psa nie ratuje sie za wszelką cenę,bo ich sa tysiące,niechcianych w schroniskach.Słabe,schorowane,cierpiące jednostki mają prawo do eutanazji,bądźmy realistami. Pies nie jest i nigdy nie będzie człowiekiem i jego życie nie jest bezcenne. Za te 3300zł można by według moich obliczeń ugotować jedzenie na jeden dzień dla 1350 psów.Ja mam 5 w domu więc liczę według tej skali. Kocham swoje zwierzęta,mają wszystko o czym marzy pies.Łańcucha ani przemocy nie doznały Jeśli kochacie zwierzęta ,dlaczego nie specjalizujecie się w zakresie weterynarii,tylko defraudujecie tak poważne sumy pieniędzy? Rozumiem że jest w tym jakaś idea,ale nie można równać bezpańskich psów z osieroconymi dziećmi ,bo tu jest wielka różnica. W świecie zwierząt o życie trzeba zawalczyć,bo każde z nich musi być pod opieką człowieka,inaczej nie ma szans na życie.Dlatego czasem lekarze sięgają po eutanazję,bo inaczej się nie da. Zabija się zdrowe zwierzęta dla pożywienia,więc chore nieuleczalnie psy tez mają prawo do godnej śmierci. Quote
bela51 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Ftalo, chwała Ci za to, że masz 5 psów, ale z takimi poglądami to na dogo sie nie wpisujesz. Tu pomaga się WSZYSTKIM PSOM. Więc, ze swoją demagogią i porownaniami do osieroconych dzieci ,radzę Ci wybrać inne miejsce. Quote
kahoona Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 ftalo napisał(a):Nie wolno znęcać się nad psami,czyli na przykład więzić latami w zimnej klatce,w brudzie w schronisku.Człowiek w takich warunkach nieraz wybrałby śmierć.Możliwe że Pan doktor miał to na uwadze. Pies powinien mieć prawo do wybiegu,do własnej budy,do pożywienia. Pies to nie człowiek.Psa nie ratuje sie za wszelką cenę,bo ich sa tysiące,niechcianych w schroniskach.Słabe,schorowane,cierpiące jednostki mają prawo do eutanazji,bądźmy realistami. Pies nie jest i nigdy nie będzie człowiekiem i jego życie nie jest bezcenne. Za te 3300zł można by według moich obliczeń ugotować jedzenie na jeden dzień dla 1350 psów.Ja mam 5 w domu więc liczę według tej skali. Kocham swoje zwierzęta,mają wszystko o czym marzy pies.Łańcucha ani przemocy nie doznały Jeśli kochacie zwierzęta ,dlaczego nie specjalizujecie się w zakresie weterynarii,tylko defraudujecie tak poważne sumy pieniędzy? Rozumiem że jest w tym jakaś idea,ale nie można równać bezpańskich psów z osieroconymi dziećmi ,bo tu jest wielka różnica. W świecie zwierząt o życie trzeba zawalczyć,bo każde z nich musi być pod opieką człowieka,inaczej nie ma szans na życie.Dlatego czasem lekarze sięgają po eutanazję,bo inaczej się nie da. Zabija się zdrowe zwierzęta dla pożywienia,więc chore nieuleczalnie psy tez mają prawo do godnej śmierci. a w jakim temacie jest ta wypowiedź? bo my tu na dogo wiemy, że psów nie należy krzywdzić... Quote
ata Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Najlepsze jest to cyt " . Pies nie jest i nigdy nie będzie człowiekiem i jego życie nie jest bezcenne. :diabloti::mad: No tak, a ludzkie życie jest bezcenne.... tak to chyba ksiadz z ambony mówi..... Pamiętaj ftalo, człowiek człowiekowi nie równy :) Moje zwierzaki są bezcenne:eviltong: Quote
Malwi Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 jak dla mnie pies jest ważniejszy od człowieka, człowiek może wyrządzić wiele złego a pies ? najlepszy przyjaciel człowieka ... jeśli miałabym do wyboru ocalić obcego człowieka a ocalić psa to szczerze ocaliłabym psa, bez najmniejszego zawachania. możecie mnie zbesztać , ale ja w swoim bądź co bądź którkim 22 letnim życiu wystarczająco zawiodłam się na ludziach. i tak jak kahoona ma w podpisie .... nie mówcie mi że mam kochać ludzi ... Quote
Rubi18 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 zgadzam sie z malwi ludzie sa wazni ale psy tez,pies czasami bardziej umie okazac wdzieczonosc niz czlowiek,czlowiek umie sie obronic,przeciwstawiac. a pies moze liczyc tylko na pomoc czlowieka. do ftalo:to moze bedzie tez chumanitarne usmiercac bezdomych ludzi tak jak psy w schronisku? Troche rozsadku Quote
zula131 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 [quote name='ftalo']...Możliwe że Pan doktor miał to na uwadze.......... Dlatego czasem lekarze sięgają po eutanazję,bo inaczej się nie da. Zabija się zdrowe zwierzęta dla pożywienia,więc chore nieuleczalnie psy tez mają prawo do godnej śmierci. Uważasz, że ten tfu-Pan doktor zafundował Trevorowi GODNĄ śmierć?????? Tak według ciebie wygląda eutanazja?:angryy::angryy::angryy: I w ogóle, co to za poglądy... Quote
Maupa4 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Witam. A ja chciałam przypomniec, że zgodnie z obietnicą cały czas zaglądam na wątek Trevora. Pozdrawiam. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 [quote name='ftalo']Nie wolno znęcać się nad psami,czyli na przykład więzić latami w zimnej klatce,w brudzie w schronisku.Człowiek w takich warunkach nieraz wybrałby śmierć.Możliwe że Pan doktor miał to na uwadze. Pies powinien mieć prawo do wybiegu,do własnej budy,do pożywienia. Pies to nie człowiek.Psa nie ratuje sie za wszelką cenę,bo ich sa tysiące,niechcianych w schroniskach.Słabe,schorowane,cierpiące jednostki mają prawo do eutanazji,bądźmy realistami. Pies nie jest i nigdy nie będzie człowiekiem i jego życie nie jest bezcenne. Za te 3300zł można by według moich obliczeń ugotować jedzenie na jeden dzień dla 1350 psów.Ja mam 5 w domu więc liczę według tej skali. Kocham swoje zwierzęta,mają wszystko o czym marzy pies.Łańcucha ani przemocy nie doznały Jeśli kochacie zwierzęta ,dlaczego nie specjalizujecie się w zakresie weterynarii,tylko defraudujecie tak poważne sumy pieniędzy? Rozumiem że jest w tym jakaś idea,ale nie można równać bezpańskich psów z osieroconymi dziećmi ,bo tu jest wielka różnica. W świecie zwierząt o życie trzeba zawalczyć,bo każde z nich musi być pod opieką człowieka,inaczej nie ma szans na życie.Dlatego czasem lekarze sięgają po eutanazję,bo inaczej się nie da. Zabija się zdrowe zwierzęta dla pożywienia,więc chore nieuleczalnie psy tez mają prawo do godnej śmierci. [quote name='kahoona']a w jakim temacie jest ta wypowiedź? bo my tu na dogo wiemy, że psów nie należy krzywdzić... Ftalo, najnormalniej w świecie, nie życzę sobie, aby ktoś inny dysponował moimi pieniędzmi. Wsparłam finansowo Trevorka, jak wiele innych osób, ponieważ tak chciałam postąpić i nic Ci do tego. Jakim prawem piszesz więc coś o defraudacji ? :roll: Mam nadzieję, że rozumiesz, co oznacza to słowo ? Nie rozumiem, dlaczego bezpodstawnie obrażasz tych wszystkich, którzy pomogli finansowo skrzywdzonemu Trevorowi ? :shake: To Twój pierwszy post na dogomanii :crazyeye: Gratulacje :shake:. A życie jest ZAWSZE bezcenne. Wszyscy mamy jedno, psy też. Kahoona, kontekst wypowiedzi jest mało czytelny chyba nawet dla jej Autora..... ;) Quote
bela51 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Dobrze, że odezwało sie wiecej osób. Mam nadzieje, że ftalo długo miejsca na dogo nie zagrzeje. Quote
Cajus JB Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 ftalo napisał(a): Pies nie jest i nigdy nie będzie człowiekiem i jego życie nie jest bezcenne. Nie powinienem cytować części postu, ale zacytuję. A co nas odróżnia od zwierzęcia / psa? To, że niektórym wydaje się, że myślą? Jakoś to myślenie mnie nie przekonuje, bo u ludzi to myślenie zanika, a u zwierząt niedostrzegany go często. Jest takim samym żywym organizmem jak my i ma prawo żyć tak samo jak my, albo nawet większe. Psy są bardziej człowiecze niż niejeden człowiek. Quote
al-ka Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Piszesz Ftalo,że "Pies nie jest i nigdy nie będzie człowiekiem" A ja powiem tylko - I wielkie dzięki Najwyższemu,bo gdyby psy miały upodobnić się do ludzi to świat ten byłby nie do wytrzymania! Piszesz też że-"jego(psa) życie nie jest bezcenne".Otóż jest!Dla psa jego życie jest bez wątpienia bezcenne.Ale życie innego zwierzęcia np.człowieka,krokodyla itp.- już dla tegoż psa nie jest wcale bezcenne.Ta "bezcenność" jest pojęciem bardzo względnym. Do kogo kierujesz zarzuty o defraudację?Mam nadzieję,że tylko nie rozumiesz tego trudnego słowa:angryy:,bo inaczej jest to bezczelne i nikczemne pomówienie! I jeszcze:gdyby wszyscy lubiący i szanujący świat zwierząt poszli na weterynarię to co najmniej 3/4 Polski startowałoby na wydziały weterynaryjne,co jest tyleż śmieszne co idiotyczne. Jak na pierwszy post to raczej się nie popisałaś..zabełkotałaś i zakpiłaś.Spróbuj jeszcze raz intensywniej robiąc użytek z szarych komórek. Quote
malagos Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Czy ktoś wie, kiedy ma być sprawa tego pana K. w sądzie Warszawskiej Izby Lek.-Wet? Quote
margot1504 Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 zadko zagladam na dogo, zniechecily mnie kolejne proby rejestracji i wyszukiwaniia..ale mysl o Trevorze pozostaje!!!!!i kreca mi sie lzy...ja rowniez czekam na wiesci o kacie ( potworze). pzdr slonecznie Quote
coronaaj Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 [quote name='bela51']Dobrze, że odezwało sie wiecej osób. Mam nadzieje, że ftalo długo miejsca na dogo nie zagrzeje. Nie jej miejsce tutaj...ale dr.K jednak ma swoja klike... Quote
al-ka Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 http://www.um.wolomin.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=768:rz3416309-wyapywanie-przyjmowanie-i-utrzymywanie-bezdomnych-zwierzt-z-terenu-gminy-woomin-oraz-sterylizacja-bezdomnych-zapanych-suk&catid=49:zawarte-umowy&Itemid=88 http://www.um.wolomin.pl/pliki/przetargi/2009/RZ.341.63_09/UZ.RZ.341.63.09.pdf http://kundelpolski.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=54&Itemid=73 Quote
coronaaj Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Dzieki za linki bardzo sie przydadza. Szczegolnie za Fundacje Serce Serc i AMbuvet . Znowu nastepny bug na Dogo...odpowiedz z cytatem mowi, ze odpowiedz za krotka (10) , a odpowiedz prawidlowa.znalazlam to na innych watkach...podobnie , mysle, ze powinni naprawic...oj nowe Dogo... Quote
Dana i Muszkieterowie Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Coś nowego w sprawie Trevorka [*] ? Quote
Nemko Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Witam wszystkich. Nie moglam patrzec na te zdjecia, bo nie moge sobie wyobrazic, jak bardzo Trevor musial cierpiec, jak potworny byl kazdy oddech, kazde otwarcie oczu...kIEDY ZYWCEM ZJADALY GO TE WSTRETNE LARWY!!! To wola o pomste do nieba!! Ktos tu do cholery musi beknac za smierc tego pieknego psa!! Ze nikt tego nie zauwazyl, ze marnieje, ze smierdzi, ze kona!!! Jestem zdruzgotana...:-(:-(PRZECIEZ MOZNA BYLO TEGO UNIKNAC!!!!!:angryy::angryy::angryy: Quote
fioneczka Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 [quote name='Nemko']Witam wszystkich. Nie moglam patrzec na te zdjecia, bo nie moge sobie wyobrazic, jak bardzo Trevor musial cierpiec, jak potworny byl kazdy oddech, kazde otwarcie oczu...kIEDY ZYWCEM ZJADALY GO TE WSTRETNE LARWY!!! To wola o pomste do nieba!! Ktos tu do cholery musi beknac za smierc tego pieknego psa!! Ze nikt tego nie zauwazyl, ze marnieje, ze smierdzi, ze kona!!! Jestem zdruzgotana...:-(:-(PRZECIEZ MOZNA BYLO TEGO UNIKNAC!!!!!:angryy::angryy::angryy:[/QUOTE] to niestety nie pierwsza i nie ostatnia ZBRODNIA jestes tu nowa osobą - poczytaj inne wątki do czego zdolna jest BESTIA dumnie zwana człowiekiem Quote
Nemko Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Sledze wasze forum od jakiegos juz czasu, ale niektore sprawy mi umykaly niestety...Postanowilam dolaczyc do forumowiczow, bo tez wzielam Nemcia ze schronu i wszyscy bardzo go kochamy i nie wyobrazamy juz sobie zycia bez niego. Wyrosl na wielkiego i baaardzo:evil_lol: inteligentnego psa. Quote
Recommended Posts