medar Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 [quote name='Margo05']Bo z tym Emirem to tak jest - jak człowiek nie zna, to nie pała, ale jak naprawdę pozna, to zapała :lol: Wystarczy mniej czasu poświęcać na dogo, zajać się w realu zgłoszeniami krzywdy zwierząt ( czyli działać w terenie) , ale aby to skutecznie robić-trzeba zdobyć pewne możliwości - uprawnienia, chcieć i działać w każdej możliwej wolnej chwili, z sercem i determinacją ! Maupo - również dziękuję, przede wszystkim za zdrowy rozsądek :-) Quote
Asior Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 myślałam, że nic gorszego niż ubojnia ostatnio zlikwidowana nas nie czeka.. a tu takie coś.... http://www.dogomania.pl/forum/f28/makabra-zwierzat-pisdz-frp-likwiduja-pseudohodowle-mordownie-z-piekla-rodem-148404/ Quote
Kinia1984 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 [quote name='Isadora7']Z całym szacunkiem bo dogo bardzo dużo pomogło, ale pokłony należą się tez dla ludzi spoza dogo ~ 2/3 kwoty jest od ludzi zdecydowanie spoza dogo. oczywiscie:) masz racje :) moi znajomi nie z dogo tez wplacali:) Quote
monika733 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 medar napisał(a):Wystarczy mniej czasu poświęcać na dogo, zajać się w realu zgłoszeniami krzywdy zwierząt ( czyli działać w terenie) , ale aby to skutecznie robić-trzeba zdobyć pewne możliwości - uprawnienia, chcieć i działać w każdej możliwej wolnej chwili, z sercem i determinacją ! No i własnie - mieszkam w mieście gdzie jest takie targowisko ze sprzedazą zwierząt i to co nieraz tam widze doprowadza mnie do szału. Zgłaszałam to do SdZ i nic ! Jak jeszcze mogę zwrócić uwagę odpowiednich władz na ten problem ( psy , różne rasy w małych klatkach drucianych , na zdnojonej słomie, brudne , trzęsące się ) ??? :placz: :angryy: :-( Quote
karina1002 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 monika733 napisał(a):No i własnie - mieszkam w mieście gdzie jest takie targowisko ze sprzedazą zwierząt i to co nieraz tam widze doprowadza mnie do szału. Zgłaszałam to do SdZ i nic ! Jak jeszcze mogę zwrócić uwagę odpowiednich władz na ten problem ( psy , różne rasy w małych klatkach drucianych , na zdnojonej słomie, brudne , trzęsące się ) ??? :placz: :angryy: :-( TOZ w Białymstoku zrobił ostatnio nalot na właśnie takie targowisko - nie jestem pewna czy SdZ, rozumiem że to jest Straż dla Zwierząt?, jest w stanie cokolwiek sprawdzić. Jedynym organem, który może zakwestionować warunki w jakich przebywają zwierzęta i stan zdrowia tych zwierzat, jest Inspektorat Weterynaryjny. I tak u nas zostało zrobione: TOZ, Policja i Inspektorat weterynaryjny razem zrobili nalot. Po 10 minutach zniknęło 90 % sprzedających zwierzeta z psami, a niektórzy z tych co zostali, dostali mandaty. Ale generalnie jest to ciężka sprawa, bo: - większość ucieka w bardzo szybkim tempie, - muszą być rażąco złe warunki, w których są przetrzymywane psy bądź psy muszą być w złym stanie. A handlować można, jeżeli jest pozwolenie. Po tej akcji, Inspektorat się zastanawia o zakazie handlu zwierzętami na tej giełdzie. Ale jak nie tu, to będą sprzedawać w innym miejscu. Nielegalnie. Proponuję napisać oficjalne pismo do miasta i do Inspektoratu. Powinni to sprawdzić. Quote
monika733 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Mam pisać sama - ja jako ja , czy zebrać ileś tam podpisów ?? Quote
malagos Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Żeby takich histrorii juz nie było ... ciekawe, kiedy sprawa trafi do Izby Lekarsko-weterynaryjnej? Quote
ata Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Ktoś tu niestety znowu zasmieca wątek:cool3: Monika czy mołabyś pod Swoim awatarkiem umieścić napis skąd jesteś:razz: Quote
monika733 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 ata napisał(a):Ktoś tu niestety znowu zasmieca wątek:cool3: Monika czy mołabyś pod Swoim awatarkiem umieścić napis skąd jesteś:razz: Robi sie !!:cool3: Quote
kahoona Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 karina1002 napisał(a): Ale generalnie jest to ciężka sprawa, bo: - większość ucieka w bardzo szybkim tempie, - muszą być rażąco złe warunki, w których są przetrzymywane psy bądź psy muszą być w złym stanie. A handlować można, jeżeli jest pozwolenie. Po tej akcji, Inspektorat się zastanawia o zakazie handlu zwierzętami na tej giełdzie. Ale jak nie tu, to będą sprzedawać w innym miejscu. Nielegalnie. Wystarczy żeby prezydent miasta wydał zakaz handlu zwierzętami na terenie miasta. Podobno tak to rozwiązano w Opolu. Quote
monika733 Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 monika733 napisał(a):Mam pisać sama - ja jako ja , czy zebrać ileś tam podpisów ?? Więc jak ?? Zwrócą uwagę jeśli dostana info od jednej osoby ??? Quote
kahoona Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 zaraz wymyślę jakiś tekst, żeby każdy mógł wysyłać modyfikując bądź nie Quote
kahoona Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 może coś takiego: Szanowni Państwo, Zwracam się z prośbą o umieszczenie ostatniego wydania programu "Interwencje Jolanty Erol" na Państwa stronie w internecie. Reportaż zostal zrealizowany bardzo rzetelnie i pokazał, na czym polega w Polsce realizacja ustawy o ochronie zwierząt w zakresie opieki gmin nad bezdomnymi zwierzętami. Choć należałoby raczej stwierdzić, że reportaż pokazał jak prawo pozwala na robienie zwierzętom krzywdy a nawet ich okrutne unicestwianie. Redaktor Erol pokazała proceder, który kilku osobom w województwie mazowieckim pozwolił na zarabianie na krzywdzie zwierząt, a także brak kontroli gmin nad przekazywanymi do hycla zwierzętami i ogromnymi pieniędzmi wydatkowanymi corocznie na opiekę nad nimi. Proceder lekarza Klamczyńskiego poruszył wiele organizacji, mediów i osób prywatnych, interesują się nim parlamentarzyści. Tak dzieje się w wielu miejscach w Polsce. Jest to bardzo ważny społecznie materiał , ukazujacy prawdę o krzywdzie zwierzat i marnowaniu pieniedzy podatników. Dlatego też bardzo proszę o zamieszczenie wspomnianego reportażu w internecie, aby wszyscy, którym los zwierząt nie jest obojętny, a jest ich w Polsce wielu, mogli go zobaczyć. Może w ten sposób ujawnimy inne miejsca w kraju, gdzie najlepszą i najbardziej opłacaną "opieką" nad bezdomnymi zwierzętami staje się ich eksterminacja, opłacana społecznymi pieniędzmi. Quote
kahoona Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 [CENTER] [SIZE=4] TVP3 na prośbę dogomaniaków umieściło w necie reportaż o Klamczyńskim[/SIZE] [/CENTER] [URL="http://www.tvp.pl/warszawa/publicystyka/interwencje-jolanty-erol/wideo/pieskie-zycie-bezpanskich-czworonogow"]http://www.tvp.pl/warszawa/publicyst...ch-czworonogow[/URL] Quote
polubek Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 właśnie skończyłam oglądać reportaż. przyszłam z pracy i jak zwykle jeszcze klap do kompa. do nas do łodzi mało co dociera takich informacji, a ja też za dużo nie oglądam. praca, zaocznie szkoła i inne obowiązki, mieszkam z 80 letnią babcią która ma też swoje fanaberie. znajomi psiarze z osiedla mało który wiedział o trevorze mimo że łódź niedaleko. nawet teraz jak rozmawiamy z niektórymi to robią wielkie oczy mówią że słyszą pierwszy raz o całej sprawie. Quote
Cajus JB Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Obejrzałem. Ale komentować nie będę. Każdy ma uszy. Każdy zna prawdę i wie jak było. Naprawdę szkoda słów na takiego. Quote
Laura1108 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 A ja się zastanawiam dlaczego Klamka tak na bezczela kłamie , że pies trafił do sali pooperacyjnej kiedy nawet pewna osoba mu zasugerowała by psa wziął do tej sali to nawet nie chciał o tym słuchać a po za tym byłysmy w schronie z negri 6.09 wtedy to trevor czuł śie świetnie i raczej nie było widać żadnej choroby czyli tego dnia to juz musiał byc zdrowy bo bebeszjozie a może wcale nie był chory na bebeszi no bo ską pewność , że chorował włąśnie na te chorobę skoro tam nie praktykuje się żadnych badań a świetnym przykłądem jest Edi , który lecozny był u dr K na bebeszi a wcale nie był na nia chory z resztą kiedy zpaytałam weta w tej "cudwnej " lecznicy czy robili badania kriw żeby stwierdzic czy to bebeszi odpwiedział , że nie czyli na pewno w przypadku trevora tez nie było 100 % pewności na co jest chory . skoro 6.09 Trevor był zdrowy to kiedy była kastrowany ?? Trzy dni po chorobie to pewnie pn , wt lub śr ale jedno jest pewne , że w piątek 11.09 Trevor leżął w kojcu co z resztą jest na zdjęciu zrobionym włąśnie 11.09 . Quote
Negri_2008 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 W sprawie Trevora oczywiście same kłamstwa :angryy: Jedno mnie cieszy, że w Wołominie nie ma już psów. Jednym słowem wraz z Cliffordem, Edim i pozostałą ekipą skończyła się historia przychodni w Wołominie? Dziewczyny, czy ktoś wie, że tam w dalszym ciągu nie ma psów? Drań, niby taki wrażliwy, niby ze wzgledu na gęstośc atmosfery wokół jego osoby nie może pracować. Rozumiem, że w Halinowie atmosfera jest przejrzysta :angryy: i nic mu tam nie przeszkadza :angryy: Quote
ligia Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Rzygać mi sie chce jak słucham doktorka .... Quote
Redpit Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 :-(... i dziwić się, że nieraz trzeba samemu wziąść :mad: :angryy: ... kiedyś los mu się odwdzięczy (czy jakby to nazwać ;) ) :diabloti: Quote
UBOCZE Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 A czego można było po nim się spodziewać? Że przyzna się, jak było naprawdę? W końcu oskarżony ma prawo do kłamania i pan K. już wczuwa się w tę rolę.:lol::diabloti::diabloti: Szkoda tylko Trevora i innych psiaków...:-(:-(:-( Quote
lilk_a Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 oj szkoda , szkoda ....:shake: ilość psów które przewinęło się przez to miejsce po prostu przeraża :shake: Quote
Laura1108 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 No przeraża ilość umęczonych psów ale na szczęscie to koniec mordowni w Wołominie , mam taką nadzieję . Quote
scorpio133 Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 i ja sie tez bardzo ciesze ze w Wołominie nie ma psow. Nie ma to jak siła dogomani Quote
Vlk Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 a to dużo psich istnień ten pan "doktor" ma na sumieniu? Quote
Recommended Posts