lilk_a Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Lia7 po prostu przestań ! przeczytaj jeszcze raz swoje posty które napisałaś i chyba sama się z nich uśmiejesz ... Jeżeli denerwuje Cię, że w tym miejscu gdzie Trevor doprowadzony został do tragicznego stanu pozostały jeszcze psy idź i zabierz je stamtąd ! , a jeżeli się nie da to pilnuj na miejscu czy nie dzieje się im krzywda . Zamiast krzyczeć tutaj , zrób coś co pomoże konkretnym zwierzętom . znacie to ? zacytuję ...."lamer – osoba, która podkreślając swoje doświadczenie i wiedzę w danym temacie (która w praktyce jest bardzo niewielka) próbuje wypowiedzieć się na temat wad czegoś/kogoś, próbuje "na siłę" pomóc komuś w problemie etc. Kiedy dochodzi do polemiki z osobami bardziej doświadczonymi w temacie, lamer może zareagować śmiesznymi i bezsensownymi argumentami. Kończy się to w wielu przypadkach interwencją ze strony administratora lub moderatorów serwisu... " Quote
Lia7 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Koniec tematu ale mam prawo przyglądać się?nie atakuje nikogo prawda?to ja zostałam zaatakowana tylko dlatego że zadałam pytanie?miałam prawo się dziwić?to paranoja taka podejrzliwość i to nie z mojej strony. Quote
saganka Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Te wiersze sa wspaniale, kazdy mnie zawstydza, ze jestem czlowiekiem.. niestety.. Czekam na ta ksiazke, juz wiem, ze bedzie jedna z tych bliskich ksiazek.. Mysl o tym, ze za Teczowym Mostem nic juz Trevora nie boli, ze jest tam zdrowy i nie czuje bolu, pociesza.. Trevorku [']['][']... Quote
ligia Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Lia7 kobieto , dajze juz spokój!!! Co wchodze na ta strone widze Twoje wypowiedzi , piszesz w kólko to samo , to jest żałosne . To jest Tęczowy most!!!! Przenies sie gdzie indziej jak nie mozesz przestac, załoz swoj watek i wylewaj żale. Chciałoby sie powiedzieć " Ciszej nad ta trumną" Quote
Lia7 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 masz słuszną rację Ligia....zrobiło mi się przykro że tak zaatakowała mnie kahoona i dałam się sprowokować mam nadzieję że coś zrozumiała a ja trzymam kciuki za zakończenie tej sprawy dla Trevora.... Quote
Maupa4 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Witam. [quote name='Lia7']Do moderatora albo admonistratora:czy można ... Czy administrator też wyraża taką opinię?bo to co jest napisane powyżej jest do prokuratora. zalogowałam się na tym forum bo ... [quote name='Lia7']Bardzo proszę o wypowiedź osób zarzadzających tym forum,... ... a wypowiadam się w ich imieniu anonimowo i tak mam zamiar robić bez rozgłosu. Czekam na wypowiedź administratora [quote name='Lia7']Ale niech moderator poda paragfaf regulaminu wg którego to zrobił Prosiłam kilka stron wstecz o dokładne zapoznanie się z Regulaminem Forum. Ale jak widzę i czasu i chęci niekórym nie starczyło. Więc ja tu na tym wątku przypomnę ten Regulamin. I. ZASADY OGÓLNE. 1. Regulamin obowiązuje wszystkich zarejestrowanych użytkowników niniejszego forum dyskusyjnego, które znajduje się pod adresem Dogomania.pl. 2. Użytkownik, który zarejestrował się na forum, akceptuje jednocześnie wszelkie warunki regulaminu łącznie z jego kolejnymi zmianami i logując się zobowiązuje się do ich bezwzględnego przestrzegania. 3. Wszelkie publikowane na forum komentarze i posty to prywatne opinie użytkowników. Administratorzy oraz moderatorzy nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za treść tych opinii. Jeżeli którykolwiek z postów na forum łamie regulamin, prosimy o zawiadomienie moderatorów lub administratorów forum Dogomania. II. UŻYTKOWNICY: 1. KONTO c) Gdy zachodzi podejrzenie, że konta zostały założone po to, aby łamać regulamin lub wprowadzać zamieszanie będą usuwane bez ostrzeżenia. 2. ZAKAZ b) trollowania * Uciążliwe spamy i posty mające na celu trolling będą usuwane – w razie niesłabnącego uporu spamodawcy czy trolla – wraz z autorem. c) obrażania moderatorów i administratorów forum Dogomania. Każde takie działanie będzie karane natychmiastowym banem. * TROLLING - Termin "trolling" pochodzi od ang. Trolling for fish - metoda łowienia ryb, ponieważ troll "zarzuca haczyk", poruszając kontrowersyjny temat, często niepotrzebnie, aby wywołać kłótnię. 3. OPINIA, KRYTYKA Jeśli chcesz przedstawić opinię na temat kogoś/czegoś, niech będzie to opinia oparta na Twoich osobistych doświadczeniach, poparta dowodami, a także podpisana Twoim imieniem i nazwiskiem. Każda inna jest niewiarygodna. Krytyka anonimowa będzie usunięta, wobec czego zastanów się zanim zaczniesz kogoś krytykować z imienia i nazwiska lub w sposób jednoznacznie identyfikujący. Publikowanie danych osobowych i teleadresowych, a także prywatnych wiadomości innych osób jest zabronione. 12. PROBLEMY LUB PYTANIA DOTYCZĄCE DZIAŁANIA FORUM, MODEROWANIA a) Zgłaszamy moderatorom lub administratorom na PW. b) Zgłaszamy funkcją "raportuj zły post" d) Wątpliwości i uwagi dotyczące sposobu moderowania zgłaszamy wyłącznie na PW moderatora odpowiedzialnego za dany dział, Margo, Admina lub Pogotowia Moderatorskiego. Posty z uwagami dotyczącymi sposobu moderowania będą usuwane. Nieprzestrzeganie tej zasady będzie skutkowało punktami karnymi lub banem. f) Poza w/w punktami obowiązuje na forum przestrzeganie zasad netykiety (zbiór zasad przyzwoitego zachowania w Internecie, swoista etykieta obowiązująca w Sieci) Celowe łamanie powyższego regulaminu, będzie karane przyznaniem użytkownikowi punktów karnych, banem czasowym lub dozywotnim. 10 punktów karnych jest równoznaczne z otrzymaniem bana na miesiąc. II. MODERATORZY 1. Moderator ma prawo a) bez powiadomienia autora zarządzać wątkami, postami i podpisami które łamią regulamin,są nie akceptowane przez Administrację forum oraz są źródłem konfliktów i sporów między użytkownikami. b) banować użytkownika, który w jakikolwiek sposób narusza godność osobistą moderatora, obraża go i podważa autorytet. 2. Moderator może: a) usuwać posty,wątki i podpisy b) edytować (moderować) posty c) łączyć wątki d) dzielić wątki e) przesuwać wątki f) blokować (zamykać) wątki g) zwracać uwagę użytkownikowi na niewłaściwe zachowanie 2. Moderator ma obowiązek a) przestrzegać niniejszego regulaminu b) usuwać z postów treści obraźliwe, niecenzuralne lub niezgodne z prawem c) poinformować Administratora forum o rażącym lub nagminnym naruszaniu regulaminu, netykiety lub prawa. 3. Moderator nie ma obowiązku: a) wdawać się w dyskusje na temat podjętych decyzji. III. ADMINISTRATOR 1. Administrator ma prawo: - w zasadzie do wszystkiego 2. Administrator ma obowiązek - w zasadzie żaden Cały Regulamin znajduje się na przykład tu: Dogomania Forum - Ogłoszenia na Forum : Psy do adopcji / znalezione Lia7 - mam nadzieję że wyjaśniłam Ci wszystkie Twoje wątpliwości a takze odpowiedziałam na Twoje pytania skierowane do mnie jako moderatora. Pozwolisz że ja skorzystam z mojego "nie obowiązku": 3. Moderator nie ma obowiązku: a) wdawać się w dyskusje na temat podjętych decyzji. Lia7 - ten mój post jest ostatnim ostrzeżeniem na tym wątku. Później skorzystam z moich praw. Pozdrawiam. Quote
GAGA88 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Następna historia z psem bernardynem w tle http://wiadomosci.onet.pl/2053905,11,pijany_ciagnal_psa_za_samochodem_przez_4_km,item.html Quote
Negri_2008 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Isadora7 napisał(a):Kahoona ja już robię wstępną promocje książki która jest w przygotowaniu i będzie wydana przez nas czyli Emira. Będą w niej jeszcze piękniejsze utwory o cierpieniu psiaków. Takie targetowanie robię. Już zamawiam dwa egzemplarze tej książki. Trevor Quote
Lia7 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Mam dobre wiadomości dla wszystkich mających na sercu Trevora i dla Emira...mam przed sobą Wieści Podwarszawskie z tego tygodnia i wiele ciekawych informacji.Nie mam skanera więc nie mogę dziś je pokazać ale to dobre wiadomości dla tej sprawy może się uda że nie będzie już ta osoba wyłapywała zwierząt,ale tłumaczenie w sprawie Trevora takie samo....pies miał babesziozę i był leczony,później fundacja zaproponowała adopcję i namówiła go na kastrację,zgodizł się i wydał psa...pies w tej fundacji albo gdzie indziej spędził dobę albo dłużej i tam zalęgły się larwy....on ich nie widział! Ale szum jest spory,dochodzenie w prokuraturze nie przeciwko osobie ale w sprawie.... Trzymajmy kciuki bo zatrwarza apel redaktora naczelnego:"oby opinia społeczna,wielka energia jaką obserwujemy od tygodnia nie skupiła się na chęci linczu lekarza tylko na próbie pomocy zwierzętom".... A do moderatora moge ujawnić swoją tożsamość...:)pozdrawiam Quote
Negri_2008 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 no nie, ta Lia7 to chyba z księżyca albo duch jakiś :ghost_2: jest jeszcze taka opcja, że to dobra osoba, ale nie zorientowana w sprawie. Może nie wie, że tu działają profesjonaliści Quote
mamanabank Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Lia7 ja jestem za tym, żebyś ujawniła swoją tożsamość. Dobrym duchem tego wątku jest Isadora :loveu: Trevor [*] Quote
lilk_a Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Wieści Podwarszawskie tu tez duzy artykuł o sprawie w wydaniu z jutra... przekopiujcie ten link do drugiego wątku bo uczę sie nowego laptopa i nie mam cierpliwości męczyć się na drugim wątku tak jak tutaj .... trochę mi to zajęło wstawienie tego tutaj :shake: Quote
kahoona Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Negri, daj spokój... Wieści Podwarszawskie puściły dwa artykuły po rozmowach i spotkaniach m.in. z nami - Emirem i znamy je prawie na pamięć. Też mi nowości - wystarczyło wątek czytać. Ta sugestia wyżej - LAMER - to właśnie to. Poza tym to kłamczucha - szkoda, że nie nagrałam tej rozmowy, dzwoniła do mnie i do Krystyny. Maupa ma świętą cierpliwość doprawdy - ukłony, ja bym nie dała rady. Ja ją ignoruję, to teraz zaczyna mi przypisywać pokutę niemalże, a to po prostu olewanie trolla i tyle. Na bezpośrednią wymianę zdań ze mną już sobie nie zasłuży. I to najlepsze, co można zrobić w takiej sytuacji. Quote
Lia7 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 upssssssss chyba nie czytałam wszyskich postów:)ale dziś dopiero przeczytałam Wieści i bardzo się cieszę....cała szpalta to u nich na taki temat to nowość tam Klamczyński pisał przez wiele lat.... Quote
Lia7 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Ale kahoona ja nikogo nie krytykuje tylko cieszę się ze wszystkim bo to dobre wiadomości:) Przeczytałam regulamin:)kłamczucha?nie dam się już sprowokować...:) Quote
Isadora7 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 "Jedynym całkowicie pozbawionym egoizmu, przyjacielem, na jakiego człowiek może liczyć w tym samolubnym świecie, takim, który go nigdy nie opuści, nigdy nie okaże niewdzięczności bądź zdrady, jest jego pies. Pies trwać będzie u jego boku w zdrowiu i chorobie, w bogactwie i ubóstwie. Spać będzie na chłodnej ziemi, gdzie dmą zimowe wiatry, byleby tylko być blisko swego pana. Całować będzie dłoń, która nie zdoła zapewnić mu pożywienia; lizać będzie rany i sińce powstałe w zetknięciu z brutalnością świata. Strzeże snu swojego pana tak czujnie, jakby był księciem. Gdy odejdą wszyscy inni przyjaciele, on pozostanie. Bogactwo przemija, a reputacja rozsypuje się w gruzy, ale on będzie stały w swej miłości niczym słońce w swej wędrówce po nieboskłonie." Dean R. Koontz "Opiekunowie" Quote
Negri_2008 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [quote name='kahoona'] Ta sugestia wyżej - LAMER - to właśnie to. Isadoro :loveu: Podaj nam proszę jeszcze jakiś wiersz, tak pięknie piszesz. Ja staram się mocno stąpać po ziemi i panować nad sobą, ale jak czytam o psach na Tęczowym Moście to płaczę i wtedy jeszcze bardziej chcę im pomagać :lol: Quote
Wet-siostra Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [quote name='Ewa i flatki']Te wiersze są tu na miejscu, jak nigdzie i powinny zostać, bo to jest Tęczowy Most... Natomiast są tu posty, które admin przynajmniej mógłby przenieść do wątku: Ofiary kata Trevora - PROTEST post 1 - poszukiwani świadkowie - Strona 22 - Dogomania Forum Adminie - pliss ... Podpisuję się pod tą prośbą... Quote
Margo05 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Tylko nie na wątek ofiar... jeśli już koniecznie to gdzieś na off topic :roll: Quote
obraczus87 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Isadoro, ja równiez stane w kolejce po 2 egz. niewydanej jeszcze ksiązki.. kiedy czytam Twoje wypowiedzi, w których cytujesz łzy same mi płyną po policzku, tak mi wstyd za tych wszystkich, którzy krzywdzą.. Quote
GoniaP Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Isadora7 napisał(a):Kahoona ja już robię wstępną promocje książki która jest w przygotowaniu i będzie wydana przez nas czyli Emira. Będą w niej jeszcze piękniejsze utwory o cierpieniu psiaków. Takie targetowanie robię. Takiej książki jeszcze nie było. Uchyliłaś już rąbka tajemnicy, ale teraz zamilknij i opatentuj. Trevor, śpij w spokoju. Quote
a.piurek Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [FONT="]„PRZYJACIELU…”[/FONT][FONT="] [/FONT][FONT="]Przyjacielu mój..[/FONT][FONT="] [FONT="]Pójdźmy razem daleko w świat,[/FONT] [FONT="]nie dogonią nas chmury,[/FONT] [FONT="]nie dogoni nas wiatr.[/FONT] [FONT="]Bez smyczy, kagańca, bez smutków[/FONT] [FONT="]i trwóg! No dalej Przyjacielu![/FONT] [FONT="]Chodźmy już![/FONT][/FONT][FONT="][/FONT] [FONT="]Będziemy biegać po złotych[/FONT][FONT="] [FONT="]polanach,[/FONT] [FONT="]będziemy skakać, hulać do rana;[/FONT] [FONT="]Ciepłe buty tylko włóż;[/FONT] [FONT="]Jeszcze nie założyłeś? No dalej![/FONT] [FONT="]Szybko![/FONT] [FONT="]Chodźmy już![/FONT][/FONT][FONT="][/FONT] [FONT="]Opadł już ogon;[/FONT][FONT="] [FONT="]Sił już zabrakło;[/FONT] [FONT="]Wieczne czekanie[/FONT] [FONT="]na nic się zdało…[/FONT] [FONT="]Odejdę sam, lecz wierzę że przyjdziesz,[/FONT] [FONT="]że jak się obudzę[/FONT] [FONT="]Ty [/FONT] [FONT="]będziesz przy mnie...[/FONT][/FONT] B. Borzymowska [FONT="][FONT="][/FONT][FONT="] [/FONT][/FONT][FONT="][/FONT] [FONT="][FONT="][/FONT][/FONT][FONT="][/FONT] Quote
gameta Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [FONT=Monotype Corsiva]Siada Pan Bóg wieczorem[/FONT] [FONT=Monotype Corsiva]Siada Pan Bóg wieczorem przy kominku, zmęczony[/FONT] [FONT=Monotype Corsiva]W wysiedzianym fotelu, wreszcie w starych kapciach[/FONT] [FONT=Monotype Corsiva]Wzdycha ciężko i smutno, potrząsając głową[/FONT] [FONT=Monotype Corsiva]Ciężko być Panem Bogiem w takich trudnych czasach[/FONT] [FONT=Monotype Corsiva]Panie... z pyskiem na Bożej nodze mruczy Boży Pies[/FONT] [FONT=Monotype Corsiva]Ten Azor, ten z wioski pod lasem, ma za krótki łańcuch[/FONT] [FONT=Monotype Corsiva]Widzę, że jesteś zmęczony, ale wiesz, jak to jest...[/FONT] [FONT=Monotype Corsiva]I, Panie Boże, ta Bella, co oszczeniła się w lesie[/FONT] [FONT=Monotype Corsiva]Umarła wczoraj. Z głodu. Anioł duszę już niesie.[/FONT] [FONT=Monotype Corsiva]Ale wzięliśmy mamę, a dzieci zostały same...[/FONT] [FONT=Monotype Corsiva]I w lesie psa ktoś przywiązał, bo miał już jego dość[/FONT] [FONT=Monotype Corsiva]Daj żeby jeszcze dzisiaj szedł lasem inny ktoś[/FONT] [FONT=Monotype Corsiva]Pomyśl o psach, które tęsknią, i wszystkich tych, co są głodne[/FONT] [FONT=Monotype Corsiva]I o tych, które są bite, i wielu tych, co samotne[/FONT] [FONT=Monotype Corsiva]I przejechanych na drogach – żeby trafiły do Boga...[/FONT] [FONT=Monotype Corsiva]Panie... jesteś zmęczony, ale wiesz, jak to jest[/FONT] [FONT=Monotype Corsiva]One mnie proszą o ciebie, mruczy do Boga pies[/FONT] [FONT=Monotype Corsiva]- dobrze już, dobrze, piesku, zrobimy wszystko w lot -[/FONT] [FONT=Monotype Corsiva]z boku, na cichych łapach, skrada się Boży Kot...[/FONT] [FONT=Times New Roman]/Barbara Borzymowska/[/FONT] Quote
a.piurek Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [FONT="]DOKĄD IDĄ PSY GDY ODCHODZĄ[/FONT][FONT="] [/FONT][FONT="]Dokąd idą psy gdy odchodzą?[/FONT][FONT="] [FONT="]No bo jeśli nie idą do nieba,[/FONT] [FONT="]to przepraszam Cię, Panie Boże,[/FONT] [FONT="]mnie tam także iść nie potrzeba.[/FONT][/FONT][FONT="][/FONT] [FONT="]Ja poproszę na inny przystanek –[/FONT][FONT="] [FONT="]tam gdzie merda stado ogonów;[/FONT] [FONT="]zrezygnuję z anielskich chórów[/FONT] [FONT="]tudzież innych nagród nieboskłonu.[/FONT][/FONT][FONT="][/FONT] [FONT="]W moim niebie będą miękkie sierści,[/FONT][FONT="] [FONT="]nosy, łapy, ogony i kły;[/FONT] [FONT="]w moim niebie będę znowu głaskać[/FONT] [FONT="]wszystkie moje pożegnane psy…[/FONT][/FONT] [FONT="] B. Borzymowska[/FONT][FONT="][/FONT] Quote
Isadora7 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [FONT=Georgia]Psy[/FONT] [FONT=Georgia]W oczach psów można unieść nieba biały tulipan. Kogo kochasz kochając przydrożne psy, chodząc w ulicach wiatrem spalonych, na szybach zastygając oczami szklanymi jak łzy? Kogo kochasz kochając w ich oczach maleńkie kobiety orientalnych snów, kiedy boisz się twarz ich jak kwiat wziąć do ręki i ostrożnie układasz mozaiki słów? Kogo kochasz? w tych oczach zastygł czas dyluwialnych, zwierzęcych epok i żółte, fosforyczne talerze gwiazd wprawione w oczy jak w niebo. Jakże spokojne ich twarze obrosłe sierścią - osadem - miłością lat, kiedy bijesz na oślep rękami jak wiosłem we wrogi obraz nieba i ziemi, w świat. Rzuć, rzuć magię wirujących kół, podnieś ręce do potęgi łap, wtul się w sierść przyjacielską i płyń przez zarosłe czaszkami wybrzeża lat. koniec lutego, 1941 r. Krzysztof Kamil Baczyński[/FONT] Quote
Recommended Posts