pinkmoon Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Może ktoś zna autora tego wiersza? Byłabym wdzięczna za wskazanie. Święty Piotr u nieba wrót Stoi,trzymając listę cnót. A wszystkie dusze w milczeniu Przypatrują się jego skinieniu. "Ten wejdzie pierwszy, kto Był lekiem na całe zło; Kto do końca wierny był, Kochał i służył ze wszystkich sił, Brzydził się złością, Dzielił radością, Na dobre i na złe. Kto jednego tylko chce: Kochać wiecznie jak szalony". Piotrowa dłoń otwiera drzwi - Lśnią oczy, merdają ogony - Pierwsze do raju wchodzą psy" Quote
Isadora7 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [quote name='pinkmoon']Może ktoś zna autora tego wiersza? Byłabym wdzięczna za wskazanie. Święty Piotr u nieba wrót Stoi,trzymając listę cnót. A wszystkie dusze w milczeniu Przypatrują się jego skinieniu. "Ten wejdzie pierwszy, kto Był lekiem na całe zło; Kto do końca wierny był, Kochał i służył ze wszystkich sił, Brzydził się złością, Dzielił radością, Na dobre i na złe. Kto jednego tylko chce: Kochać wiecznie jak szalony". Piotrowa dłoń otwiera drzwi - Lśnią oczy, merdają ogony - Pierwsze do raju wchodzą psy" [FONT=Comic Sans MS]Millicent Bobleter :p [/FONT] Quote
Negri_2008 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [quote name='Isadora7'][FONT=Comic Sans MS]Millicent Bobleter[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]:p[/FONT] a tytuł "Sąd ostateczny" ;) Quote
Kinia1984 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 to prawda zło powraca...Ale dziewczyny kochane, dobro tez powraca...:) Quote
Lia7 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 po raz ostatni coś do ciebie piszę, bo nie warto tracić czasu - przeprosin nie będzie, dla mnie jesteś przypadkowa i do tego załatwiasz coś na wątku o cierpieniu psa jestes niemoralna i nikt nie potrzebuje twojej wątpliwej pomocy powinnaś się wstydzić - mącić tutaj to podłe Do moderatora albo admonistratora:czy można w ten sposób obrażać mnie na tym forum? Czy administrator też wyraża taką opinię?bo to co jest napisane powyżej jest do prokuratora. zalogowałam się na tym forum bo chciałam zadać pytanie w sprawie Trevora. ta osoba mnie nie zna a wyraża obraźliwe opinie na mój temat w stylu przedszkolnym. Bardzo proszę o wypowiedź osób zarzadzających tym forum,jestem osobą nieustępliwą jeśli chodzi o zwierzęta:NIE BOJĘ SIĘ LUDZI KIEDY CHODZI O DOBRO ZWIERZĄT.a wypowiadam się w ich imieniu anonimowo i tak mam zamiar robić bez rozgłosu. a do ciebie kahoona ostrzegam zależy mi na sprawie zwierząt żeby tam więcej nie cierpiało żadne zwierzę,nie znasz mnie,w jaki sposób chcę na śmierci Trevora załatwić swoją sprawę a piszę o sobie??piszę anonimowo?chcesz żebym się ujawiniła?ale zastanów się czy to nie będzie dla mnie plus.....nie znasz mnie,zastanów się co piszesz i ostrzegam o wypowiadaniu się w takim stylu bo tam zwierzęta dalej są wyłapywane..napisz o tym co zrobiłaś żeby temu zapobiec! Tyle lat mówisz zajmujesz się takimi sprawami profesjonalnie a nie wiedziałaś że tam tak jest?powiedziałam ci kogo możesz zapytać. Z tego nie wyciągnę jeszcze konsekwencji. Powtórzę nie znasz mnie,nie wiesz kim jestem a atakujesz mnie i robisz to w stylu tych przez których cierpią zwierzeta. Czekam na wypowiedź administratora Quote
gameta Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 to ja cytacikiem moda: [quote name='Maupa4']Witam. Czy mogłabym prosic o niezamienianie wątku w offa. Tak samo prosiłabym żeby nie dawac sie prowokowac a tym bardziej sprowokowac. Ja rozumiem że niektóre wpisy mogą wzbudzac emocje ale na prawdę najlepiej niektóre z tych wypowiedzi po prostu zignorowac. Pozdrawiam. Quote
Lia7 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Czyli rozumiem że mam dalej dać się obrażać? Powtórzę jestem anonimową osobą nie dlatego żeby mącić ale dlatego że nie chcę za tą sprawą nic zyskać!ależy mi żeby skończyły sie każnie zwierząt nie tylko w Wołominie. A taka histeryczka nie działa dla dobra zwierząt bo poddaje wątpliwość jakąkolwiek pomoc żeby zmienić ich los i nie móiwię o sobie ale wystawia się na śmieszność swoimi opiniami. To wypowiedzi:nie chcemy żadnej twojej pomocy,nie dostaniesz psa,zamilknij,nie wtrącaj się i ta osoba doprowadzi sprawę Trevora do końca tak będzie zbierała dowody,zeznawała w prokuraturze? tam trzeba opanowania i to dużego i wielkiej biegłości a tu przedszkolne wołanie nie odzywajcie się ona nie jest z tego przedszkola bo jest tu mniej niż tydzień....to jest dorosła osoba? Mnie nie jest łatwo obrazić ale wspomnę na pamięć Trevora gdyby wcześniej zinteresował się ktoś jak tam jest nie umarłby w takich męczarniach i nie pytaj kahoona kto bo możesz strzelić gafę a grasz dla Emira,zastanów się na PR;) Będę cię pouczała po każdej takiej napaści na mnie.... Będę śledziła los tej sprawy.....PROFESJONALISTKO.Poszukaj w przeszłości może coś znajdziesz.Wątpliwa pomoc?skąd wiesz?tak walczysz o ta sprawę że nie chciało ci się sprawdzić czy wątpliwa .sama decydyjesz w swojej zaruzomiałości i chyba ty powinnaś się wstydzić takich słów bo każda pomoc jest potrzebna żeby tak nie umierały zwierzęta a ta sprawa miała zakończenie już nie dla Trevora ale dla innych. Mylę się? Bardziej wygląda na to że ty chcesz coś na tej śmierci ugrać bo utrącasz wszystko oprócz glorii dla ciebie. I to jest wstyd bo powtórzę tam dalej wyłapywane są zwierzęta.... Nie atakuj mnie....powtórzę wyciągnęłąm rękę do zgody imię śmierci tego psa a ty mnie zarzuciałaś stekiem obelg! Quote
obraczus87 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Kinia1984 napisał(a):to prawda zło powraca...Ale dziewczyny kochane, dobro tez powraca...:) Kinia, wiem o tym :p:p Quote
Lia7 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Kahoona napisała: Ta panienka zadzwoniła do mnie zaraz po podaniu przeze mnie numeru telefonu, prawie w tej samej minucie. Zadała mi jedno pytanie - czy składamy doniesienie na lekarzy doktora K. - otrzymała odpowiedź, że nie, ale jeśli ma jakieś pomocne fakty na ten temat to prosze o ich podanie. Rozmowa trwała 30 sekund - dotyczyła tylko tematu innych lekarzy z Sikorskiego. Pożegnałyśmy się obiecując wymianę informacji i tyle. Moja teoria jest taka - panienka nie za mądra, nie ma nic do powiedzenia, dzieciak niedowartościowany. Rada dla panienki - leć złożyć doniesienie na kogo chcesz - nikt nie ma wyłaczności na prokuraturę. Coś mi się zdaje, że taka z ciebie wolontariuszka i miłośniczka zwierząt jak ze mnie królowa angielska. Myślę, że wykonujesz czyjeś polecenie, żeby tu zamącić a jednocześnie jak najwięcej się dowiedzieć. I kłamiesz bo nie z tobą rozmawiałam i nie jestem żadną panienką i nie taką panienką co biust na forum pomocy dla zwierząt pokazuje a starszą od ciebie osobą i jeśli popadasz w taką paranoję że każdy kto zaproponuje pomoc to poplecznik Klamczyańskiego to już ta sprawa jest przegrana! najpierwa uwiarygonienie tylko jakie od koleżanek po fachu? Nie ośmieszaj się i zaczynam się mniej dziwić że tak mało spraw ma zakończenie wyrokami skazującymi tylko szum medialny,zapunktowanie dla fundacji a później znów umierają ziwerzęta bo takie ignorantki popadające w paranoję nie pomagają doprowadzić sprawę do końca tak żeby nigdy więcej nie cierpiały tak jak Tarevor. Trevor mam nadzieję że nad następnymi czuwa dobry duch bo jak w taką paranoję wpada ta histeryczka to dowodów nie znajdzie. Prosiłam cię nie atakuj mnie....pokazałam ci że nie jestem nierozgarniętą panienką i nie każ mi dalej pokazywać jak daleko jestem zorientowana dlaczego cierpią zwierzęta.... Quote
UBOCZE Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Kochani dogomaniacy, też jestem osobą na dogomanii nową, która zapisała się na fali oburzenia wobec tego, co zrobiono z Trevorem, więc na bieżąco czytam wątek. Choćby z tego powodu, że nikt mnie nie zdążył poznać, nie wymagam szczegółowych informacji na temat każdego kroku zmierzającego do ukarania sprawcy - wszak pod osobą wirtualną może podszyć się każdy. Zadowolę się naprawdę każdą w miarę szybko podaną informacją oficjalną. Nie dajcie się wciągać w rozmowę zmierzającą do dezorganizacji wątku. Nie czytajcie tych postów, bo potem niepotrzebnie się denerwujecie. Osoba ta pragnie rozproszyć Waszą energię, wykorzystać dawne, zawsze zrozumiałe z punktu widzenia ludzkiego, niesnaski i wciągnąc Was w głupawe dyskusje, abyście rozmienili się na drobne, bo ma zapewne w tym swój interes. Nie pozwólcie na to! Tu mały uśmiech z dużym szacunkiem do moderatora: czy nie można byłoby jeszcze raz oczyścić wątku? Ten wspaniały i piękny pies, którego pamięć tu czcimy, nie zasługuje na to, żeby na jego wątku lęgło się pieniactwo i głos zabierały mąciwody. Jesteście dogomaniacy wspaniali!!! Pozdrawiam i Trzymam Kciuki za skuteczność Waszego dalszego działania! Ubocze Quote
AlinaS Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [quote name='UBOCZE']Kochani dogomaniacy, też jestem osobą na dogomanii nową, która zapisała się na fali oburzenia wobec tego, co zrobiono z Trevorem, więc na bieżąco czytam wątek. Choćby z tego powodu, że nikt mnie nie zdążył poznać, nie wymagam szczegółowych informacji na temat każdego kroku zmierzającego do ukarania sprawcy - wszak pod osobą wirtualną może podszyć się każdy. Zadowolę się naprawdę każdą w miarę szybko podaną informacją oficjalną. Nie dajcie się wciągać w rozmowę zmierzającą do dezorganizacji wątku. Nie czytajcie tych postów, bo potem niepotrzebnie się denerwujecie. Osoba ta pragnie rozproszyć Waszą energię, wykorzystać dawne, zawsze zrozumiałe z punktu widzenia ludzkiego, niesnaski, abyście rozmienili się na drobne, mając zapewne w tym swój interes. Nie pozwólcie na to... Tu mały uśmiech z dużym szacunkiem do moderatora: czy nie można byłoby jeszcze raz oczyścić wątku? Ten wspaniały pies, którego pamięć tu czcimy, nie zasługuje na to, żeby na jego wątku lęgło się pieniactwo i głos zabierały mąciwody. Jesteście dogomaniacy wspaniali!!! Pozdrawiam i Trzymam Kciuki za skuteczność Waszego dalszego działania! Ubocze[/quote Popieram w 100% oczyścić wątek i skupić się na sprawie Trewora i konsekwencjach dla lekarza. Nie odpowiadajmy na posty w których kilka osób zrobiło sobie licytację kto jest lepszy i dlaczego choć z ich wypowiedzi niewiele wynika a obelgi odbijają się jak piłeczka na stole pimpongowym Quote
Lia7 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Ale niech moderator poda paragfaf regulaminu wg którego to zrobił,bo ja wypowiadam się na temat zwierząt i w ich imieniu...spokojnie powiem w stylu kahoony kolego Klamczyńskiego jeśli kahoona zamilknie na mój tema i ja zamilknę powiedzmy....ogólniki....ciekawe Quote
AlinaS Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Lia7 napisał(a):Ale niech moderator poda paragfaf regulaminu wg którego to zrobił,bo ja wypowiadam się na temat zwiezrząt i w ich imieniu...spokojnie powiem w stylu kahoony kolego Klamczyńskiego jeśli kahoona zamilknie na mój tema i ja zamilknę powiedzmy....ogólniki....ciekawe Rozegrajcie sobie tą gierkę może na PW lub na GG nas naprawdę nie interesują Wasze urażone ambicje tu dobro zwierząt jest najważniejsze Quote
Lia7 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Rozegrajcie sobie tą gierkę może na PW lub na GG nas naprawdę nie interesują Wasze urażone ambicje tu dobro zwierząt jest najważniejsze __________________ A jakie ja tu ambicje pokazuję?jestem anonimową osobą nie podbijającą piłeczki kahoony która mnie obraża i mam zamilknąć to też dotyczy Trevora czy ja się na czymś innym skupiam jak na tym żeby ten koszmar się skończył. A na czym proponujesz się skupić?żeby tak już się więcej nie zdarzyło z żadnym psem tam i gdzie indziej? proponuj... Quote
kahoona Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Alina, Ubocze i inni - mam nadzieję, że widać wyraźnie, iż od jakiegoś czasu nie wymieniam poglądów z ta panienką, tak już pozostanie. Ignorowanie to najlepsza metoda. Dzięki, że jesteście z nami - za kilka dni kolejny program telewizyjny o Trevorze i kolejna publikacja prasowa - szczegóły podam w poniedziałek. Quote
Lia7 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Ok kahoona zrozumiałaś nareszcie że najważniejsze są dla mnie zwierzęta potrafisz się uczyć od straszych będę się przyglądała z wielką uwagą i wyrażała swoje zdanie. Czekam alicjas co proponujesz żeby tam nie uśmieracano zwierząt już nigdy? merytorycznie pytam w imieniu Trevora.czy tam dalej wyłapywane są zwierzęta?gdzie trafiają czy ktoś wie?czy Emir wie? Możecie nie odpowiadać ale to jednoznaczne ja pytam o przyszłość zwierząt nie o swoje sprawy. Quote
Isadora7 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 "Zwierzę jest nam bliższe niźli anioł, choć bardziej niepojęte. Aniołowie spełniają wolę Boga świadomie, zwierzęta - nieświadomie. Ciekawe, że w języku angielskim na zwierzę mówi się animal, a słowo to wywodzi się z łacińskiego rzeczownika anima, czyli dusza. Zwierzę ma więc nie tylko ciało, ale i ducha, którego tchnął w niego Bóg. Nigdy zatem nie powiem: pies zdechł, lecz wyzionął ducha, o koniu mówię, że padł, o pszczole, że usnęła. Co więc z duszą zwierzęcą stanie się po śmierci? Co z psem, koniem, pszczołą? Wierzę, że całe stworzenie, ludzie i wszelkie zwierzęta, spotkają się w przyszłym życiu, bo dlaczego czworonogi nie miałyby dostąpić zbawienia, skoro czasem bywają lepsze, bardziej bezinteresowane i szlachetniejsze od człowieka? (...) Święty Paweł Apostoł w Liście do Rzymian powiada: "Stworzenie bowiem zostało poddane marności - nie z własnej chęci, ale ze względu na Tego, który je poddał - w nadziej, że i ono zostanie wyzwolone z niewoli zepsucia, by uczestniczyć w wolności i chwale dzieci Bożych" (Rz 8, 20-22)" wypowiedź ks. Jana Twardowskiego z książki "O psach, kotach i aniołach" Quote
Lia7 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Bardzo ładnie zakończyłaś tą naszą rozmowę Isadora...pozdrawiam:)bo ja wiem że odpowiedzi nie otrzymam bo znów będą cierpiły...nie tam w Wołominie przez jakiś czas to gdzie indziej...szum medialny ucichnie a póżniej kolejny psi los bez szczęścia...kiedy to się skończy?kiedy wygrają zwierzęta....? Quote
AlinaS Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Lia7 napisał(a):Rozegrajcie sobie tą gierkę może na PW lub na GG nas naprawdę nie interesują Wasze urażone ambicje tu dobro zwierząt jest najważniejsze __________________ A jakie ja tu ambicje pokazuję?jestem anonimową osobą nie podbijającą piłeczki kahoony która mnie obraża i mam zamilknąć to też dotyczy Trevora czy ja się na czymś innym skupiam jak na tym żeby ten koszmar się skończył. A na czym proponujesz się skupić?żeby tak już się więcej nie zdarzyło z żadnym psem tam i gdzie indziej? proponuj... Cóż ja mogę zaproponować od tego są mądrzejsi i silniejsi odemnie. ciekawa jestem co Ty takiego zrobiłaś żeby tak już więcej się nie zdarzyło bo jak na razie to tylko mówisz co to ty nie możesz a nikt nie chce Twojej pomocy a konkretów żadnych. Chętnie poczytamy o Twoich osiągnięciach bo jak na razie to jesteś dobra w obrażaniu się a to z pewnością jest konkret. Każdy może napisać jak to wiele może klawiatura jest cierpliwa i wyklika wszystko. Każda z nas na dogo ma na swoim koncie po kilka, kilkanaście a niektórzy nawet kilkaset uratowanych psich istnień a Ty z pełnum szacunkiem - nie wiemy o Tobie nic i nie musimy ale przestań mącić bo nie po to tu jesteśmy Quote
Isadora7 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Przemijanie w boksie... Nie płacz kochanie, nie myśl już tyle... Popatrz na niebo, widzisz motyle? One przyniosą Ci dobre wieści: Między chmurami Psi Raj się mieści... Czeka na Ciebie cała rodzina... Myślisz, że kłamią? Nie! To nie kpina... Zaufaj motylom mój mniejszy bracie Bo ludziom już nie uwierzysz raczej. Pomyśl-to co teraz to tylko zła mara... A tego co winny dosięgnie kara... Pomyśl-ból to złudzenie, otrzyj swe łzy... Nie! Zamknij oczy! To nie są kły! Teraz gdy zimno zalewa Twe ciało... Pomyśl o słońcu, by nie bolało... Czerwień krwi Twojej, to tylko róże... Piękne, pachnące, tak bardzo duże... Duże tak prawie jak twoja miłość... Którą dla NIEGO niszczy otyłość... Duże jak serce wciąż kochające... Właśnie dla NIEGO jeszcze bijące... Już pora odejść mój przyjacielu... Wybacz mą zdradę, jest Was zbyt wielu... Wiem, że wybaczysz, więc o co proszę? Proszę wynagródź cierpienie Boże! Dla wszystkich staruszków, które odeszły...i tych, które jeszcze czekają Gosikf & dogs (dogomaniaczka) Quote
Lia7 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Ja się nie obrażam....wręcz przeciwnie ja tylko nie pozwalam się obrażać...chyba mam do tego prawo nie tylko jako przyjaciel zwierząt ale człowiek prawda? Mam wyliczyć zasługi a po co?jakie to ma znazcenie?znaczenie ma jedno kiedy zmieni się system tak żeby nie cierpiały zwierzęta...my ratujemy kilka a cierpi ile więcej? Może wam się nie podobać mój sposób myślenia nie uderzający w gloryfikację co tam zrobiono bo trzeba się cieszyć z każdego uratowanego stworzenia a ja denerwuję się bo wiem że przez ignorancję niektórych nie można uratować więcej.... Cieszę się bardzo że na tym forum jest tyle młodych osób pomagających zwierzątom bardzo:). Co rozumiesz przez mącenie?czy ja wypowiadam się przeciwko zwierzętom? Quote
Isadora7 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Psia moc - Rudyard Kipling (fragment) Dość nam bólu na co dzień sprawiają, niestety, Sami ludzie - mężczyźni jak również kobiety. A skoro już mamy zapasy kłopotów, Dlaczego z nas każdy powiększać je gotów? Bracia i siostry, ostrzegam otwarcie: Nie dajcie serca psu na pożarcie. Kupisz szczeniaka - i jakby nie było - Dostajesz za grosze niekłamaną miłość, Wierne oddanie, podziw, a ty, jeśli łaska, Możesz go kopnąć albo pogłaskać. Jednakże to niezbyt uczciwe jest Ryzykować serce, by rozdarł je pies. Gdy minie lat czternaście, to zgodnie z naturą Pies kończy astmą, konwulsją, rupturą, A milcząca porada, jakiej lekarz udzieli To "trzeba psa uśpić albo zastrzelić". Wtedy zrozumiesz, nie możesz się spierać: Oddałeś psu serce, by je teraz rozdzierał. Kiedy ciało, co żyło z twojej tylko woli, I witało radośnie, ucicha - to boli. Kiedy duch, który każdy twój nastrój odbierał, Odchodzi - gdzie by nie szedł - to znaczy umiera, Odkryjesz, jak bardzo ci na nim zależy I że pies ci serce rozdziera - uwierzysz.(...) Quote
kahoona Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Isadora, może by zebrać te wiersze do kupy i jakoś wykorzystać? Quote
Isadora7 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 kahoona napisał(a):Isadora, może by zebrać te wiersze do kupy i jakoś wykorzystać? Kahoona ja już robię wstępną promocje książki która jest w przygotowaniu i będzie wydana przez nas czyli Emira. Będą w niej jeszcze piękniejsze utwory o cierpieniu psiaków. Takie targetowanie robię. Quote
Ewa i flatki Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Te wiersze są tu na miejscu, jak nigdzie i powinny zostać, bo to jest Tęczowy Most... Natomiast są tu posty, które admin przynajmniej mógłby przenieść do wątku: Ofiary kata Trevora - PROTEST post 1 - poszukiwani świadkowie - Strona 22 - Dogomania Forum Adminie - pliss ... Quote
Recommended Posts