Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, to wszystko wina psa że miał organizm który magicznie się nie zregenerował w takich luksusowych warunkach jakie miał.

:angryy:

Rany boskie, co to w ogóle za tekst, "rany się nie leczyły". Same się miały leczyć? Widocznie według "pana doktorat" tak :angryy:

Posted

dziewczyny POMOCY !!! właśnie znalazłam bezdomniaka - przepiękny biały w rude łatki , wielkość do kolana, strasznie inteligentny... wlasnie moj TŻ siedzi z nim na klatce schodowej (nie mogę wziąć go do mieszkania bo automatycznie, mam urywaną głowę z przewodami... ;/ właściciel mieszkania wybitnie antyzwierzęcy... ) pilnie potrzebuje jakiegokolwiek tymczasu chociaż na dzisiajszą noc, do jutra zapewne coś się wykombinuje ...

Posted

[quote name='Isadora7']źródło: zyciewarszawy.pl

[FONT=Impact]Pies okrutnie okaleczony[/FONT]
Marek Kozubal 27-09-2009, ostatnia aktualizacja 28-09-2009 08:13

.....................
Doktor Klamczyński fatalny stan bernardyna Trevora określa jako wynik komplikacji po operacji, którą przeprowadził. – To był stary pies, po chorobach. Rany nie leczyły się pomimo tego, że dostawał leki. Operacja została przeprowadzona pod narkozą, wszystko to znajduje się w dokumentacji medycznej. Nie jest prawdą, że go dręczyłem.

W takim razie muszyca u Trevora to normalna komplikacja po operacji :angryy:.
"Rany się nie leczyły" , bo przecież rany leczą się zawsze same :angryy:
Zabrakło mi jeszcze arcylogicznego wytłumaczenia okropnej wręcz inwazji much i larw u biednego Trevorka :angryy:
Trevor nie był dręczony, rzeczywiście :shake: Był tam w SPA, po prostu ...:shake:
Brak opieki i zaniedbanie psa były ewidentne, jak można było tak okrutnie zostawić żywą istotę bez pomocy :angryy:
No, chyba, że zawinili kosmici, a to wszystko, to jeden wielki Matrix.....

Posted

Do osób które ratowały Trevora.....skontaktowała się z fundacją Emir żeby pomóc skończyć z tym bezprawiem,ale Pani nie miała dla mnie czasu.....i nie chcę o tym mówić jak zareagowął na moje sugestie i to o czym wiem....

Posted

Boze....wyjasnienia pana K. sa nie do przyjecia,oburzajace! wstydzilby sie..ale co tam, prostakowi plujesz w twarz a on mowi ze deszcz pada..
Co do artykulu "Pies okrutnie okaleczony", jest pieknie napisany, czytelnie!!! i wzruszajacy. Biedny Trevor, biedne psiaki.

Posted

Najeżdżamy na lekarza i bardzo słusznie ale co z osobami które po pseudooperacji zajmowały się nim dawały wodę jedzenie czy one tego nie widziały. Od czego są opiekunowie?:angryy: Ci ludzie też powinny ponieść konsekwencje za drastyczne zaniedbanie to nie stało się w ciągu godziny czy dwóch to trwało co najmniej kilka dni czy oni nie mieli oczu, nie widzieli co dzieje się z psem? A co z ich zwykłym ludzkim sumieniem? Takie osoby nie powinny pracować przy żadnych żywych istotach:angryy:

Posted

"– Zabijanie zwierząt to najgorszy zarzut, jaki słyszę. Gdybym tak robił, to byłaby to dla mnie śmierć zawodowa "
A więc to J E S T śmierć zawodowa.

Posted

[quote name='al-ka']"– Zabijanie zwierząt to najgorszy zarzut, jaki słyszę. Gdybym tak robił, to byłaby to dla mnie śmierć zawodowa "
A więc to J E S T śmierć zawodowa.[/quote]
Żeby udało się tylko załatwić doktorkowi zakaz wykonywania zawodu a jednocześnie zakaz jakiejkolwiek pracy przy zwierzętach bo jak zakażą leczyć to nie daj boże pojawi się jako hycel albo założy przytulisko lub nie wiadomo co jeszcze i dalej będzie dręczył te zwierzęta

Posted

[quote name='Lia7']Do osób które ratowały Trevora.....skontaktowała się z fundacją Emir żeby pomóc skończyć z tym bezprawiem,ale Pani nie miała dla mnie czasu.....i nie chcę o tym mówić jak zareagowął na moje sugestie i to o czym wiem....[/quote]

Nie potrzeba na wątku takich postów - ten watek nie służy do skarżenia się.
Jeśli masz jakieś istotne informacje proszę o telefon do mnie - będę potrzebować twoich danych osobowych do prokuratury, bo rozumiem, że posiadane informacje, w imię dobra zwierząt będziesz chciała potwierdzić podczas przesłuchania? Zamiast sugestii interesują nas bardziej fakty.

Jestem rzecznikiem Fundacji EMIR i chętnie Cię wysłucham. Mam więcej czasu niż pani Prezes. Mój telefon 0-609 036 046.

Czekam na kontakt. Nie odezwanie się do mnie traktować będę jako niepoważne. Skoro zgłaszasz pretensje, chcę wyjaśnić nieporozumienie, bo zwierzęta są dla nas najważniejsze.
Proponuję, abyś podjęła kontakt jeszcze dziś, bo do jutra muszę zebrać wszystkie dane świadków.

Czekam więc.

godz. 19.09
dziewczyna dzwoniła, wszystko wyjasnione

Posted

[quote name='Margo05']Gameta, znów nakręcasz awanturkę? Za spokojnie jest? Adrenalinki brakuje? Może poszukaj skoków spadochronowych. Podnoszą poziom adrenaliny i głupoty z głowy wylatują.[/quote]

Pytanie o rozliczenie jest głupotą ??? Od kiedy ??? Powiedz to modom, bo za to banują - może nie wiedzą, że to głupota...

Posted

[quote name='gameta']Pytanie o rozliczenie jest głupotą ??? Od kiedy ??? Powiedz to modom, bo za to banują - może nie wiedzą, że to głupota...[/quote]Gameto, a co chcesz rozliczać na tym wątku? Jesli wydatki na Trevora to może chociaz poczekasz az weci rachunki przysla....O ile wiem, troche mieli zajęcia ostatnio ....

Posted

[quote name='gagata']Gameto, a co chcesz rozliczać na tym wątku? Jesli wydatki na Trevora to może chociaz poczekasz az weci rachunki przysla....O ile wiem, troche mieli zajęcia ostatnio ....[/quote]

Tak Gagato i wydatki i wpływy na Trevora - oczekuję rozliczenia zgodnie z regulaminem tego forum... Minęło już trochę czasu, ale cóż, czekam dalej. Cierpliwie.

Posted

Kostek, problem w tym, że tylko u Klamki wiedzą, kto niby miał zlecić kastrację, bo dziewczyny dostały tylko informację, że "ktoś ma po niego przyjechać". Ale nie miały powiedziane kto.

Posted

[quote name='Margo05']Kostek, problem w tym, że tylko u Klamki wiedzą, kto niby miał zlecić kastrację, bo dziewczyny dostały tylko informację, że "ktoś ma po niego przyjechać". Ale nie miały powiedziane kto.[/quote]

to widze ze jednak dziewczynki nie maja odwagi cywilnej-ok bede pamietac

Posted

[quote name='Kostek']to widze ze jednak dziewczynki nie maja odwagi cywilnej-ok bede pamietac[/quote]
Brak odwagi cywilnej mają te (o ile faktycznie istniały, a nie miała to być tylko wymówka by nie wydać psa), które miały po niego pojechać, a nie te, któe pojechały, ale go nie dostały.

Posted

Czytam,czytam i mam dość...
Słuchajcie,to jest wątek TM!!!!!!!
Uszanujcie śmierć Trevora,uszanujcie ten dział....
Jest drugi wątek,na którym można toczyć tego typu dyskusje...
Moderatorze,proszę,oczyść ten wątek...

Posted

Wybacz,ale miłości do zwierząt nie mierzy się ilością wykrzykników w poście....
Jeśli jestes kolejna chętna do liczenia pieniedzy jakie wpływaja szerokim strumieniem ba! rzeką! do Emira, to może tez poczekaj na rozliczenia..Jak pisałam wyżej ,weci jeszcze nie przesłali rachunków...

Jeżeli naprawde nie rozumiesz,że sa takie miejsca, gdzie net często nie działa, że nie ma sekretariatu, bo szkoda na to pieniedzy gdyz sa wazniejsze potrzeby, to jak chcesz nam pomóc?
I zaręczam Ci - na pewno nie wiesz jak Emir działa.

Posted

nie atakujcie mnie............mówiąc o miłości do zwierząt.....nie zbieram pieniędzy i nikt nie dowie się kim jestem....a jestem przyjacielem zwierząt...od wielu lat i ubolewam,że nie można ufać tak wielu organizacjom ponoć działającym na rzecz zwierzat.............nie wiem jak działam emir...nie muszę już mogę się domyslać...........napisałam uwaga!czekam na odpowiedź nie na atak!PR wasz to epatowanie zdjęciami trevora?
Wiem,że miłosci nie mierzy się wykrzyknikami,ale to mów ból,złość,że tak.........
Ale wiem jak "miłość"do zwierząt mierzy wiele organiazcj pro zwierzecych........napisać jak?!....