Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='irenaka']Nie rozumiem:angryy::

"Równocześnie z kontrolą, w dniu 23 września 2008, Powiatowy Lekarz Weterynarii w Warszawie wydał zakaz działalności i skreślił schronisko Marka Klamczyńskiego w Wołominie z rejestru nadzorowanych przez siebie schronisk"

Pytanie jest czy teraz to "schronisko" ma status schroniska czy np. domu adopcyjnego, azylu czy jakoś inaczej nazwane. Jeżeli nie ma statusu schroniska, to nie musi spełniać określonych wymogów.

Ale za takie zaniedbanie normalnie można ścigać z ustawy o ochronie zwierząt. To normalnie jest znęcanie się nad psem. Takie jest moje zdanie, ale prawnikiem nie jestem ;)

Posted

Kochani, wierzcie mi ze duzo sie dzieje ws tego psa, sprawa na pewno sie tak nie skończy.

LUCKY jak wiecie przezył noc, co jak powiedzial wet "pozwala miec nadzieje" jest bardzo slaby ale juz obecny, na razie tylko spojrzeniem.
czekamy... pies dostaje wszystkie mozliwe leki.

Posted

wiecie co, juz dawno nie widziałam tak upodlonego przez ludzi psa....... zeby zywe zwierze cuchneło jak padlina i w zasadzie do połowy nią było??!! jak mozna........

niestety nie jest tez najmłodszy, w wersji optymistycznej ma ok 6 lat.

spróbuje wrzucic jakas fotke

Posted

[quote name='karina1002']Pytanie jest czy teraz to "schronisko" ma status schroniska czy np. domu adopcyjnego, azylu czy jakoś inaczej nazwane. Jeżeli nie ma statusu schroniska, to nie musi spełniać określonych wymogów.

Ale za takie zaniedbanie normalnie można ścigać z ustawy o ochronie zwierząt. To normalnie jest znęcanie się nad psem. Takie jest moje zdanie, ale prawnikiem nie jestem ;)

Doniesienie do prokuratury trzeba złozyc,za zgoda jakiejs organizacji-LOZ, czy Strazy Zwierzat -opis zdarzenia, zdjecia , opinia weta leczacego i gostek dostanie jakieę sankcje-nawet niech to bedzie pokrycie kosztów leczenia....mam mało czasu-jest to konto?Ludzie pisza na watek wkleje do opisu w Bernardynach i tutaj u mnie 9duzo osób jest poruszonych-chociaz tak moge pomóc)Kochany Lucy....:thumbs:

Posted

mosii napisał(a):
wiecie co, juz dawno nie widziałam tak upodlonego przez ludzi psa....... zeby zywe zwierze cuchneło jak padlina i w zasadzie do połowy nią było??!! jak mozna........

niestety nie jest tez najmłodszy, w wersji optymistycznej ma ok 6 lat.

spróbuje wrzucic jakas fotke

No poważnie , takiego psa w schronisku to już dawno nie widziałam i te robaki :-( Pokusiłabym się nawet o stwierdzenie ,że był w fazie rozkładu :oops:

Posted

Mosii, Lacrima, chylę czoło.
Jak mógł weterynarz, tak nieprofesjonalnie przeprowadzić zabieg kastracji ? :shake: :angryy:
Przecież weterynarzy obowiązuje podobno etyka zawodowa.... :shake:
Jak personel tej mordowni, otrzymujący przecież pensje za swoją pracę, mógł bezczynnie przyglądać się ogromnemu cierpieniu tego umęczonego psa? :shake: :angryy: Gdzie sumienie ? :shake:
Czy wiadomo już, jak długo trwało to okrucieństwo wobec tej żywej istoty ? :shake::angryy:
Pies cierpiał w milczeniu, nie potrafił się poskarżyć..... :-(
Takiego zaniedbania jeszcze nie widziałam:angryy::angryy:.
Nikt nie oczyścił rany, nie pomógł:-(.
Mosii, dobrze napisałaś, ten biedak został :-( strasznie upodlony. Konsekwencje dla tej mordowni powinny być bardzo surowe.
Mam nadzieję, że benio przeżyje i trzymam kciuki. :thumbs::thumbs:

Posted

sonikowa napisał(a):
Przepraszam, a czy ktoś może zawiadomił media? Brukowce, tv - wszystko byle to nagłośnić..

POLSAT jest powiadomiony. :angryy:
Fundacja EMIR składa w tej sprawie zawiadomienie do prokuratury przeciwko dr Klamczyńskiemu !

Posted

medar napisał(a):
Fundacja EMIR składa w tej sprawie zawiadomienie do prokuratury przeciwko dr Klamczyńskiemu !

i dobrze ,bo to już sie w głowie nie mieści i taki szanowny Pan weterynarz potrafi spojrzeć w lustro z rana :roll:

Posted

medar napisał(a):

i dzieki Bogu

Posted

bozenazwisniewa napisał(a):
Doniesienie do prokuratury trzeba złozyc,za zgoda jakiejs organizacji-LOZ, czy Strazy Zwierzat -opis zdarzenia, zdjecia , opinia weta leczacego i gostek dostanie jakieę sankcje-nawet niech to bedzie pokrycie kosztów leczenia....mam mało czasu-jest to konto?Ludzie pisza na watek wkleje do opisu w Bernardynach i tutaj u mnie 9duzo osób jest poruszonych-chociaz tak moge pomóc)Kochany Lucy....:thumbs:

Jeżeli będzie potrzebna jakaś pomoc, zeznania - jestem do dyspozycji.

Widziałam tego psa, gdy był zdrowy, robiłam mu zdjęcia

:diabloti:

Posted

dana napisał(a):
Jak mógł weterynarz, tak nieprofesjonalnie przeprowadzić zabieg kastracji ? :shake: :angryy:

moj wet potwierdził nieprawidłowo przeprowadzona kastracje, pies został wykastrowany jak knur (miałam watpliwą przyjemnosc wiedziec cos takiego kiedys: odcina sie przytrzymywany palcami kawałek skóry na mosznie, wyciaga i odcina jadra, zaciska przez minute, i skonczone. Zabieg trwa ok 2/ 3 minut, przeprowadzony jest na zwiazanym i nieznieczulonym zwierzeciu)

Posted

Negri_2008 napisał(a):
Jeżeli będzie potrzebna jakaś pomoc, zeznania - jestem do dyspozycji.

Widziałam tego psa, gdy był zdrowy, robiłam mu zdjęcia

:diabloti:

czy to Trevor o którym mówisz?!
mozesz wrzucic tutaj fotki?

Posted

mosii napisał(a):
moj wet potwierdził nieprawidłowo przeprowadzona kastracje, pies został wykastrowany jak knur (miałam watpliwą przyjemnosc wiedziec cos takiego kiedys: odcina sie przytrzymywany palcami kawałek skóry na mosznie, wyciaga i odcina jadra, zaciska przez minute, i skonczone. Zabieg trwa ok 2/ 3 minut, przeprowadzony jest na zwiazanym i nieznieczulonym zwierzeciu)

O rany boskie, a żeby pokręciło tego doktorka:angryy:
Sadysta:placz: