Blackberry Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Jak tak można, jak tak można! :angryy: Wierzę, że mu się uda. Musi się udać... :-( Quote
Madallena Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Jest mi cholerie przykro, ze tak sie stalo... Brak mi slow... Quote
karina1002 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 [quote name='irenaka']Nie rozumiem:angryy:: "Równocześnie z kontrolą, w dniu 23 września 2008, Powiatowy Lekarz Weterynarii w Warszawie wydał zakaz działalności i skreślił schronisko Marka Klamczyńskiego w Wołominie z rejestru nadzorowanych przez siebie schronisk" Pytanie jest czy teraz to "schronisko" ma status schroniska czy np. domu adopcyjnego, azylu czy jakoś inaczej nazwane. Jeżeli nie ma statusu schroniska, to nie musi spełniać określonych wymogów. Ale za takie zaniedbanie normalnie można ścigać z ustawy o ochronie zwierząt. To normalnie jest znęcanie się nad psem. Takie jest moje zdanie, ale prawnikiem nie jestem ;) Quote
mosii Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 Kochani, wierzcie mi ze duzo sie dzieje ws tego psa, sprawa na pewno sie tak nie skończy. LUCKY jak wiecie przezył noc, co jak powiedzial wet "pozwala miec nadzieje" jest bardzo slaby ale juz obecny, na razie tylko spojrzeniem. czekamy... pies dostaje wszystkie mozliwe leki. Quote
Basia i Barni Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Matko jedyna :shake: Trzymam kciuki ,by mu się udało :oops: Quote
sonikowa Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Oby tak dalej, mlody silny pies, niech walczy.. Mosii, pisz czego potrzeba. Pieniedzy to pewne, ale moze jeszcze cos.. Quote
Izis1984 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 :multi: oby wiecej dobrych wiesci. Malymi kroczkami i wyjdzie z tego chłopczyk! A później dobry domek i bedzie historia z happy endem :loveu: Quote
Negri_2008 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 To Trevor :crazyeye: :placz::placz::placz: Quote
mosii Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 wiecie co, juz dawno nie widziałam tak upodlonego przez ludzi psa....... zeby zywe zwierze cuchneło jak padlina i w zasadzie do połowy nią było??!! jak mozna........ niestety nie jest tez najmłodszy, w wersji optymistycznej ma ok 6 lat. spróbuje wrzucic jakas fotke Quote
bozenazwisniewa Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 [quote name='karina1002']Pytanie jest czy teraz to "schronisko" ma status schroniska czy np. domu adopcyjnego, azylu czy jakoś inaczej nazwane. Jeżeli nie ma statusu schroniska, to nie musi spełniać określonych wymogów. Ale za takie zaniedbanie normalnie można ścigać z ustawy o ochronie zwierząt. To normalnie jest znęcanie się nad psem. Takie jest moje zdanie, ale prawnikiem nie jestem ;) Doniesienie do prokuratury trzeba złozyc,za zgoda jakiejs organizacji-LOZ, czy Strazy Zwierzat -opis zdarzenia, zdjecia , opinia weta leczacego i gostek dostanie jakieę sankcje-nawet niech to bedzie pokrycie kosztów leczenia....mam mało czasu-jest to konto?Ludzie pisza na watek wkleje do opisu w Bernardynach i tutaj u mnie 9duzo osób jest poruszonych-chociaz tak moge pomóc)Kochany Lucy....:thumbs: Quote
Basia i Barni Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 mosii napisał(a):wiecie co, juz dawno nie widziałam tak upodlonego przez ludzi psa....... zeby zywe zwierze cuchneło jak padlina i w zasadzie do połowy nią było??!! jak mozna........ niestety nie jest tez najmłodszy, w wersji optymistycznej ma ok 6 lat. spróbuje wrzucic jakas fotke No poważnie , takiego psa w schronisku to już dawno nie widziałam i te robaki :-( Pokusiłabym się nawet o stwierdzenie ,że był w fazie rozkładu :oops: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Mosii, Lacrima, chylę czoło. Jak mógł weterynarz, tak nieprofesjonalnie przeprowadzić zabieg kastracji ? :shake: :angryy: Przecież weterynarzy obowiązuje podobno etyka zawodowa.... :shake: Jak personel tej mordowni, otrzymujący przecież pensje za swoją pracę, mógł bezczynnie przyglądać się ogromnemu cierpieniu tego umęczonego psa? :shake: :angryy: Gdzie sumienie ? :shake: Czy wiadomo już, jak długo trwało to okrucieństwo wobec tej żywej istoty ? :shake::angryy: Pies cierpiał w milczeniu, nie potrafił się poskarżyć..... :-( Takiego zaniedbania jeszcze nie widziałam:angryy::angryy:. Nikt nie oczyścił rany, nie pomógł:-(. Mosii, dobrze napisałaś, ten biedak został :-( strasznie upodlony. Konsekwencje dla tej mordowni powinny być bardzo surowe. Mam nadzieję, że benio przeżyje i trzymam kciuki. :thumbs::thumbs: Quote
medar Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 sonikowa napisał(a):Przepraszam, a czy ktoś może zawiadomił media? Brukowce, tv - wszystko byle to nagłośnić.. POLSAT jest powiadomiony. :angryy: Fundacja EMIR składa w tej sprawie zawiadomienie do prokuratury przeciwko dr Klamczyńskiemu ! Quote
Basia i Barni Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 medar napisał(a):POLSAT jest powiadomiony. :angryy: Fundacja EMIR składa w tej sprawie zawiadomienie do prokuratury przeciwko dr Klamczyńskiemu ! i dobrze ,bo to już sie w głowie nie mieści i taki szanowny Pan weterynarz potrafi spojrzeć w lustro z rana :roll: Quote
Erazm Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 medar napisał(a):POLSAT jest powiadomiony. :angryy: Fundacja EMIR składa w tej sprawie zawiadomienie do prokuratury przeciwko dr Klamczyńskiemu ! i dzieki Bogu Quote
Negri_2008 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 bozenazwisniewa napisał(a):Doniesienie do prokuratury trzeba złozyc,za zgoda jakiejs organizacji-LOZ, czy Strazy Zwierzat -opis zdarzenia, zdjecia , opinia weta leczacego i gostek dostanie jakieę sankcje-nawet niech to bedzie pokrycie kosztów leczenia....mam mało czasu-jest to konto?Ludzie pisza na watek wkleje do opisu w Bernardynach i tutaj u mnie 9duzo osób jest poruszonych-chociaz tak moge pomóc)Kochany Lucy....:thumbs: Jeżeli będzie potrzebna jakaś pomoc, zeznania - jestem do dyspozycji. Widziałam tego psa, gdy był zdrowy, robiłam mu zdjęcia :diabloti: Quote
mosii Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 dana napisał(a):Jak mógł weterynarz, tak nieprofesjonalnie przeprowadzić zabieg kastracji ? :shake: :angryy: moj wet potwierdził nieprawidłowo przeprowadzona kastracje, pies został wykastrowany jak knur (miałam watpliwą przyjemnosc wiedziec cos takiego kiedys: odcina sie przytrzymywany palcami kawałek skóry na mosznie, wyciaga i odcina jadra, zaciska przez minute, i skonczone. Zabieg trwa ok 2/ 3 minut, przeprowadzony jest na zwiazanym i nieznieczulonym zwierzeciu) Quote
mosii Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 Negri_2008 napisał(a):Jeżeli będzie potrzebna jakaś pomoc, zeznania - jestem do dyspozycji. Widziałam tego psa, gdy był zdrowy, robiłam mu zdjęcia :diabloti: czy to Trevor o którym mówisz?! mozesz wrzucic tutaj fotki? Quote
ewajanka Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 mosii napisał(a):moj wet potwierdził nieprawidłowo przeprowadzona kastracje, pies został wykastrowany jak knur (miałam watpliwą przyjemnosc wiedziec cos takiego kiedys: odcina sie przytrzymywany palcami kawałek skóry na mosznie, wyciaga i odcina jadra, zaciska przez minute, i skonczone. Zabieg trwa ok 2/ 3 minut, przeprowadzony jest na zwiazanym i nieznieczulonym zwierzeciu) O rany boskie, a żeby pokręciło tego doktorka:angryy: Sadysta:placz: Quote
sonikowa Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 mosii napisał(a):czy to Trevor o którym mówisz?! Na wątku Trevora wpisała się Madallena, że to on.. A wydawało się, że już jest bezpieczny :shake: Quote
enigma40 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Próbujcie z całych sił spowodować ukaranie tego pseudo-lekarza :angryy: Może uda się coś poprawić w tej wołomińskiej mordowni po nagłośnieniu. Quote
zuzlikowa Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Tak ten pies wyglądał gdy 8września miał wystawiany wątek! Quote
mosii Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f28/trevor-z-wolomina-146094/?highlight Quote
Recommended Posts