Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kasik28']A DT czeka tylko do niedzieli....

Przpraszam, ze pytam (jestem nowa na forum), ale co to jest DT?
dom tymczasowy w którym pies czeka na DS - czyli dom stały, docelowy.

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kasik28']A DT czeka tylko do niedzieli....

Przpraszam, ze pytam (jestem nowa na forum), ale co to jest DT?

Dom tymczasowy to coś na wzór „rodziny zastępczej”. Kot lub pies zamieszkuje przez pewien czas w zwykłym domu i w nim oczekuje na adopcję. W tym czasie ma szansę zsocjalizować się z człowiekiem oraz ewentualnymi innymi zwierzętami. Poznaje, czym jest życie w domu, ucząc się funkcjonowania w stadzie zwierzęco-ludzkim i zwiększa tym samym swoje szanse na znalezienie domu docelowego.

Posted

Musi jechać do szpitala. Muszyca zatruła organizm. Jest znowu gorzej. Drugi dzień z kolei wieczorem jest źle. Pies dostaje masę lekarstw; kroplówki, antybiotyki, steryd. Znowu furosemit. Opuchlizna moszny maleje, a pies nadal czuje się źle i leci przez ręce.

Możemy go leczyć w każdej klinice w Polsce, mamy pieniądze dzięki zbiórkom "Emira".

Wspólną decyzją mosii i moją w porozumieniu z Fundacją "Emir" jutro o godzinie 6.00 wyjeżdża po psa specjalnie przystosowany samochód z lekarzem weterynarii i aparaturą podtrzymującą życie. Pies zostanie przewieziony do szpitala Fundacji "Emir" i tam będzie trwała dalsza walka o jego życie.

Ostateczna decyzja o transporcie bernardyna zapadnie jutro o 5.30, po nocy. Na miejscu, po przyjeździe karetki, dodatkowo lekarz przejmujący oceni stan psa.
W trakcie przewozu pies będzie pod kroplówką. Samochód jest klimatyzowany.

Pies posiada pełną dokumentację lekarską stanu zastanego (obdukcja) oraz historię leczenia.

I niech jego tragedia pomoże innym!

Posted

Podlinkowany banerek (może chociaż troszkę bardziej będzie się rzucał w oczy )... Niestety tylko tyle mogę dla niego w tej chwili zrobić :oops::shake: no i oczywiście trzymam kciuki baaaaardzo mocno

Posted

Boże, a już było lepiej..
Wiecie, ale z chorymi dziecmi też tak jest, w nocy zawsze gorzej i byle tylko noc przetrwać.
Wiem, że to głupie i bez sensu i nic nie pomaga, ale myślami jestem z wami: Trevi, Mosii i Lacrima...