agaga21 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 [quote name='Kasik28']A DT czeka tylko do niedzieli.... Przpraszam, ze pytam (jestem nowa na forum), ale co to jest DT? dom tymczasowy w którym pies czeka na DS - czyli dom stały, docelowy. Quote
Basia i Barni Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 [quote name='Kasik28']A DT czeka tylko do niedzieli.... Przpraszam, ze pytam (jestem nowa na forum), ale co to jest DT? Dom tymczasowy to coś na wzór „rodziny zastępczej”. Kot lub pies zamieszkuje przez pewien czas w zwykłym domu i w nim oczekuje na adopcję. W tym czasie ma szansę zsocjalizować się z człowiekiem oraz ewentualnymi innymi zwierzętami. Poznaje, czym jest życie w domu, ucząc się funkcjonowania w stadzie zwierzęco-ludzkim i zwiększa tym samym swoje szanse na znalezienie domu docelowego. Quote
Kasik28 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Dziweczyny dziekuje za info :) Przeleje jutro 50 zł na tę sunię. Przepraszam, wiecej nie mam ;( Podacie mi nr konta? Quote
LACRIMA Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Musi jechać do szpitala. Muszyca zatruła organizm. Jest znowu gorzej. Drugi dzień z kolei wieczorem jest źle. Pies dostaje masę lekarstw; kroplówki, antybiotyki, steryd. Znowu furosemit. Opuchlizna moszny maleje, a pies nadal czuje się źle i leci przez ręce. Możemy go leczyć w każdej klinice w Polsce, mamy pieniądze dzięki zbiórkom "Emira". Wspólną decyzją mosii i moją w porozumieniu z Fundacją "Emir" jutro o godzinie 6.00 wyjeżdża po psa specjalnie przystosowany samochód z lekarzem weterynarii i aparaturą podtrzymującą życie. Pies zostanie przewieziony do szpitala Fundacji "Emir" i tam będzie trwała dalsza walka o jego życie. Ostateczna decyzja o transporcie bernardyna zapadnie jutro o 5.30, po nocy. Na miejscu, po przyjeździe karetki, dodatkowo lekarz przejmujący oceni stan psa. W trakcie przewozu pies będzie pod kroplówką. Samochód jest klimatyzowany. Pies posiada pełną dokumentację lekarską stanu zastanego (obdukcja) oraz historię leczenia. I niech jego tragedia pomoże innym! Quote
gameta Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Lacrima, Twój post nie daje zbyt wiele nadzieji - czy dobrze rozumiem, że nie należy mieć zbyt wielu złudzeń ? Quote
zuzlikowa Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Trevor...masz siłę i wolę życia...musisz ją znaleźć!!!...masz! Quote
Diegula Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Piesku walcz Tyle osób jest z tobą Uda się musi się udać Quote
lunarmermaid Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Wszyscy bardzo martwimy się o Trevora...Piesku wytrzymaj jeszcze trochę,masz wolę życia,nie poddawaj się!!! Quote
Malwi Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Trzymam kciuki mocniutko za bidulka .... Quote
Gosia121 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Walcz psiaku przez następną noc wytrzymaj do rana a potem będzie już coraz lepiej i lepiej.Taka trzeba mieć nadzieję .A ten doktorek musi ponieść karę.:angryy::mad: Quote
mamanabank Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 On musi żyć... musi, kochany, wierzymy, że dasz radę... dasz, na pewno! Quote
Kasik28 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Psiaku walcz! Masz siłę! Nie poddawaj się... Quote
dorobella Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Trevorku nie poddawaj się. Nie jesteś sam. Quote
mamanabank Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 ludzie, kupujcie te cegły, błagam, 5zł... będą mu potrzebne... Świadectwo okrutnej kastracji! Bernardyn Trevor. (745730209) - Aukcje internetowe Allegro Quote
majuska Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Piesku....będzie dobrze!!! Ta menda zapłaci za ciebie i za wszystkich których skrzywdziła, jak nie teraz to w piekle:angryy: Quote
Malwi Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Podlinkowany banerek (może chociaż troszkę bardziej będzie się rzucał w oczy )... Niestety tylko tyle mogę dla niego w tej chwili zrobić :oops::shake: no i oczywiście trzymam kciuki baaaaardzo mocno Quote
Kasik28 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 [quote name='mamanabank']ludzie, kupujcie te cegły, błagam, 5zł... będą mu potrzebne... Świadectwo okrutnej kastracji! Bernardyn Trevor. (745730209) - Aukcje internetowe Allegro Poszło info na dwóch forach na GL. Mocno tam działam. Mam nadzieje, ze ludzie zaczną jutro kupować.Cholera muszą! Quote
mamanabank Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 będę to uparcie powtarzać, żeby się nie zgubiło w natłoku postów. Quote
sonikowa Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Boże, a już było lepiej.. Wiecie, ale z chorymi dziecmi też tak jest, w nocy zawsze gorzej i byle tylko noc przetrwać. Wiem, że to głupie i bez sensu i nic nie pomaga, ale myślami jestem z wami: Trevi, Mosii i Lacrima... Quote
magda222 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Trzymam mocno kciuki i myślę o Was non stop. Quote
Recommended Posts