Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

majqa napisał(a):
W sprawie tego pana nie zapadł żaden, póki co, wyrok (poza sprawą dotyczącą działalności schroniska), chyba, że coś przegapiłam. Nikt nie wyda zgody na demonstrację. Urządzenie mu choćby pikietki zostanie wykorzystane przeciw uczestnikom i za przeproszeniem bekną za nękanie i zniesławienie. To więcej niż pewne.

Tak, trzeba rozroznic miedzy pikietka a demonstracja .

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wellington napisał(a):
Istnieje ustawowo/konstytucyjnie prawo do demonstracji, wiec wladze pozwolenie musza dac.

Wladze musza byc informowane przeciw czemu sie demonstruje.

Ilosc osob demonstrujacych jest bez znaczenia.

I da, ale trzeba się do niej zgłosić i podać konkrety:
- przeciw czemu/komu jest demonstracja
- ile osób będzie w niej brało udział
- w jakim miejscu (wskazac czy chodnik, czy ulica)
- czy demonstracja będzie sie przemieszczac, czy nie

Tego nie jestem pewna, ale demonstracja jest już po wyżej dwóch osób. Nie ma co demonstrować, bez pozwolenia bo mozna być oskarżonym o zakłucanie porządku, a tym można bardzie sprawie zaszkodzić niż pomóc.

Posted

majqa napisał(a):
W sprawie tego pana nie zapadł żaden, póki co, wyrok (poza sprawą dotyczącą działalności schroniska), chyba, że coś przegapiłam. Nikt nie wyda zgody na demonstrację. Urządzenie mu choćby pikietki zostanie wykorzystane przeciw uczestnikom i za przeproszeniem bekną za nękanie i zniesławienie. To więcej niż pewne.

Nie namawiam Izuniu, broń panie, do bezprawia.
Tylko pytam, czy spacerek trzech osób pod gabinetem weta ze zdjęciem Trevora i podpisem typu: Tak się kastruje psy w Wołominie, będzie naruszeniem prawa?
Wiesz pewnie o co mi chodzi.
Zrobić co rozsądnego, zgodnego z prawem i jednocześnie uderzającego Pana X po kieszeni.

Posted

Erazm napisał(a):
W sprawie pikiety nie występuje się o zezwolenie a wyłącznie zgłasza się. Do 15 osób nie potrzeba zgłoszenia ( ART. 1 USTAWY). W przypadku wiekszej iliści wystarczy aby zgłoszenie dotarło na 3 dni przed terminem zgromadzeia do urzędu Miasta - siedziby Sądu Apel. ( art. 7 ustawy). Organizatorem może być: osoba prawna, inne organizacje a także grupa osób niekoniecznie będąca stowarzyszeniem. Istotnym aby taka grupę zorganizować i ktoś był organizatorem ( ART. 3 USTAWY)

Pikieta to nie bezprawie:diabloti:

Posted

irenaka napisał(a):
(...) Tak się kastruje psy w Wołominie, będzie naruszeniem prawa? Wiesz pewnie o co mi chodzi. (...).

Wiem, o co biegusia. Pomysł dobry ale w moim odczuciu, po sprawie, a nie przed. Przeceńmy, że tak się wyrażę, przeciwnika i mile rozczarujmy, że gdybaliśmy na wyrost, zamiast zlekceważyć go.

Posted

Tylko pytam, czy spacerek trzech osób pod gabinetem weta ze zdjęciem Trevora i podpisem typu: Tak się kastruje psy w Wołominie, będzie naruszeniem prawa?

Może i pewnie to zrobi :mad:podać takie chodzenie pod jego gabinetem na policję i bedzie sie to ocierało o zakłócanie porzadku ;/

Posted

Erazm napisał(a):
Pikieta to nie bezprawie:diabloti:

Oki, oki...ale jestem przekonana, że na tym etapie sprawy nie poszłabyś pod dom tego człowieka pikietować. Mylę się? :razz: ;)

Posted

[quote name='irenaka']Zrobić co rozsądnego, zgodnego z prawem i jednocześnie uderzającego Pana X po kieszeni.

Z całym szacunkiem, ale uważacie że jak pokrzyczycie pod gabinetem jednego dnia przez 3 godziny, to klienci do niego nie przyjdą???

Przyjdą, bo w tym momencie przyjdzie kilka osób i może się zastanowi a może nie. I tak ciężko przekonać osoby, ze ten wet jest fe, skoro leczy od kilku lat ich psy. No chyba, że chcecie tam stać przez miesiąc, dwa, i to codziennie.

Po kieszenie się uderzy, jak zapadną wyroki, sprawa pójdzie do mediów, będą dowody. Wtedy nawet można informować o faktach. Na ten moment to są tylko krzyki i pomówienia.

Może lepiej swoję energię przeznaczcie na pomoc innym psom. Tyle bid potrzebuje ogłoszeń itd.

A sprawy sądowe zostawcie tym, którzy je robią.

Posted

No cóż ja na prawie nie znam sie nic a nic może zaraz uda się coś w necie grzebnąć o tych pikietach i demonstracjach .

Jeżeli bez wyroku sądowego można dokonać takiego manifestu to ja oczywiście mogę pytanie tylko czy to cos da . Trzeba walczyć skutecznie a nie żeby zrobić tylko szum po którym bekniemy my a nie ten potwór .

Wiecie ja tak myślę , że chciałabym na razie móc tam chodzić bo jak siądziemy na drania przed sprawą to wtedy odetniemy sie sami od jego pczynań i nie dowiemy się nic a on błędy może jeszcze popełniać i tak sobie myślę , że warto poczkeac jeszcez chwilę a z drugiej strony myślę , że gdyby taka demonstracja się odbyła i przeszła ulicami miast wóczas niemal każdy mieskzanieć dowiedziałby się ku czemu była i wtedy ograniczą się możliwości zarobkowe tego Pana a na razie ma duże . Samochód full wypas gały wychodzą i w cenie 60 metrowego mieszkania w Wołominie , pachnący dobrą wodą i z miłym uśmieszkiem pod kórym kryje się potwór . Bankowo ma jakieś układy bo zwykły wecik bez nich na pewno już dawno zwiną by biznesik a tutaj nie nadal się kręci tylko wiecie co tutaj wbrew pozorom tak dużo ludzi nie pzrzychodzi leczyć zwierząt u nas jest mnóśtwo lecznic i to naprawdę dobrych tak więc ten pan czerpie ogromne zyski ale raczej z jakiegoś innego źródła . Kolejna sprawa to jego pracownicy , jeden młody wet jest widać idento klamka . Jest pracownik którego jak dzis zoabzczyłam to mdło mi się zrobiło wygląda na fachowca od szybkiego załatwiania sprawy z użyciem fachowego narzędzia jakim jest łopata .

Posted

[quote name='karina1002']Z całym szacunkiem, ale uważacie że jak pokrzyczycie pod gabinetem jednego dnia przez 3 godziny, to klienci do niego nie przyjdą???

Przyjdą, bo w tym momencie przyjdzie kilka osób i może się zastanowi a może nie. I tak ciężko przekonać osoby, ze ten wet jest fe, skoro leczy od kilku lat ich psy. No chyba, że chcecie tam stać przez miesiąc, dwa, i to codziennie.

Po kieszenie się uderzy, jak zapadną wyroki, sprawa pójdzie do mediów, będą dowody. Wtedy nawet można informować o faktach. Na ten moment to są tylko krzyki i pomówienia.

Może lepiej swoję energię przeznaczcie na pomoc innym psom. Tyle bid potrzebuje ogłoszeń itd.

A sprawy sądowe zostawcie tym, którzy je robią.

Właśnie o tym myślę. Jednorazowy "wybryk" pod gabinetem nic nie da.
Trzeba to robić konsekwentnie, codziennie i zgodnie z prawem.
...
Polecam Twojej pamięci oczywiście ogłoszenia psów.
Pewnie się taka pomoc przyda.

Posted

[quote name='majqa']Wiem, o co biegusia. Pomysł dobry ale w moim odczuciu, po sprawie, a nie przed. Przeceńmy, że tak się wyrażę, przeciwnika i mile rozczarujmy, że gdybaliśmy na wyrost, zamiast zlekceważyć go.

Masz rację, lepiej nic nie robić na wyrost.
Laura1108, może nie spiesz się z tym działaniem.
Trzeba zrobić to z głową i skoordynować działania z osobami, które zajmą się sprawą sądową.

Posted

[quote name='irenaka']Masz rację, lepiej nic nie robić na wyrost.
Laura1108, może nie spiesz się z tym działaniem.
Trzeba zrobić to z głową i skoordynować działania z osobami, które zajmą się sprawą sądową.

Dlatego pisałam , że trzeba to przemyśleć wszytsko można robić ale z korzyścia dla nas i psów a nie dla klamki . Dobrze jest kiedy tam ktoś może zaglądać co będzie jak ni wpuści tam żadnego wolontairusza ? A ztego co mi dziś mówił to współpracują z różnymi fundacjami i mają kilka osób które pomagają im w adoocjach więc może jest trochę osób co to węszą .

Posted

Laura1108 napisał(a):
Samochód full wypas gały wychodzą i w cenie 60 metrowego mieszkania w Wołominie , pachnący dobrą wodą i z miłym uśmieszkiem pod kórym kryje się potwór . Bankowo ma jakieś układy bo zwykły wecik bez nich na pewno już dawno zwiną by biznesik a tutaj nie nadal się kręci

Wystarczy anonim do Urzędu Skarbowego :razz:, chętnie zajmą się jego papierami księgowymi.

Posted

Dziewczyny, bardzo przepraszam za studzenie Waszego entuzjazmu, ale tracicie energie na rzeczy, których skutki będą żadne.
Znam sprawę tego człowieka od początku, toczy sie postepowanie pod nadzorem prokuratora, sprawa Trevora będzie dołączona do już prowadzonych.
Jestem w kontakcie z policjantami, którzy prowadza sprawę, jesteśmy poszkodowanymi.
Żadna pikieta nikogo nie wzruszy - ten człowiek zarobił milion zł na gminach, nie na pacjentach. Macie przeciwnika, który przywita Was z uśmiechem, cmoknie w mankiet, błyśnie włoskimi butkami za 600 zł, zrobi wielkie oczka i powie że nic nie wiedział.
Będzie kręcił głową i mowił z niedowierzaniem jakie to straszne tak skrzywdzić psa ale to nie on. Będzie się martwił razem z Wami. My to już przerabialiśmy.

Czemu wyważacie otwarte drzwi?

Chcecie coś zrobić to przyczyńcie się do ograniczenia jego niebotycznych dochodów, piszcie do gmin - lista jest na stronie BOZ. Od razu podpowiadam, że np Sulejówek jest bardzo zadowolony ze współpracy i nie odpowiada na żadne pisma. To w Sulejówku właśnie ukradziono ludziom (tzn odłowił Klamczyński) psa husky z chipem, a Biedrzycka sprzedała go pod bramą lecznicy w ciągu kilku godzin. Potem zrobiła się awantura i trzeba było kasę oddać. Zróbcie coś konkretnego.

Wasza pikieta będzie doskonałą rozrywką dla okolicznych mieszkańców, którym pan Mengele nie przeszkadza, bo gość jest doskonałym aktorem, bogatym człowiekiem i parzy kobietkom głęboko w oczy.

a teraz sobie na mnie krzyczcie:mad:

Posted

Potrzebuję jakiś kontaktów do osób , które współpracują w tej sprawie medialnie . Ewentulanie mogę zainteresowanym przesłąc numery na PW . Trzeb by sie z tymi osobami skontaktowac i porozmawiac ile na chilę obecną moga nam nagłośnić.

Posted

Rozmawiałam własnie z koleżanką - wetką, opowiedziałam jej w skrócie historię, stwierdziła, że niestety nasze prawo i przepisy są tak niedostosowane do realiów, ze gość pewnie jedyne co dostanie do karę pieniężną i 2 lata pozbawienia wolności, najczęściej w zawieszeniu :-(. Mam nadzieję, że się myliła.
Jednyne co go może zaboleć to zakaz wykonywania zawodu wydany przez Krajowa Radę lekarsko-weterynaryjną ale patrąc na Wasze działania ta instytucja została o wszystkim powiadomiona.

Posted

[quote name='Laura1108']Potrzebuję jakiś kontaktów do osób , które współpracują w tej sprawie medialnie .

Może warto pozawalać skrzynkę TVN24, doczytałam, że już to ktoś zgłaszał, wydaje mi się jednak, że im wiecej zgłoszeń w tej sprawie tym, zdaniem redakcji, będzie to sprawa warta zainteresowania.

Wideo od Internautów - portal TVN24.pl