Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kahoona'].................
Urząd nie może zrobić nic - facet ma zarejestrowaną działalność...........

Fakt posiadania zarejestrowanej działalności, nie może sankcjonować
braku profesjonalizmu działań zawodowych lekarza weterynarii.
Sposób wykonania kastracji Trevora zdyskredytował weta.
To jest ewidentne okrucieństwo i znęcanie się nad psem.

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dana napisał(a):
Fakt posiadania zarejestrowanej działalności, nie może sankcjonować
braku profesjonalizmu działań zawodowych lekarza weterynarii.
Sposób wykonania kastracji Trevora zdyskredytował weta.
To jest ewidentne okrucieństwo i znęcanie się nad psem.

oczywiście masz rację co do weta natomiast to nie urząd decyduje o jego odpowiedzialności zawodowej

nie są zadowoleni z posiadania takiego kogoś u siebie, ale żaden wyrok sądowy nie zapadł

lecznica jest legalna

Posted

aha...nie wiem czy to w tym wątku pisac...kolezanka z dogo mi podpowiedziala ze z prasa lokalną to narazie ostroznie ( chodz o wiesci podwarszawskie) z tego co pamiec jej nie myli to tam jego rodzinka pracuje...a poza tym on ma tam rubryczke z psami do adopcji...:roll:

Posted

[quote name='Isadora7']Podaję konto do wpłat dla Trevora.
To konto będzie też w aukcji cegiełkowej, która ze względu na charakter sprawy jest dokładnie dopracowywana

Konto Fundacji EMIR:
Bank Śląski O/Grodzisk Maz.
88 1050 1924 1000 0022 6878 6056

koniecznie z dopiskiem w tytule przelewu "dla Trevora"
prosimy tez o dopisywanie nicku z dogo, jeżeli ktoś wpłaca z dogo

Przelewy zagraniczne:
ING Bank Śląski S.A.
Kod SWIFT:
ING Banku: INGBPLPW
IBAN: PL 88 1050 1924 1000 0022 6878 6056

Isadoro, jeśli to możliwe, to dobrze byłoby umieścić tą informację w pierwszym poście.

Posted

[quote name='kahoona'] żaden wyrok sądowy nie zapadł

lecznica jest legalna

Czy to znaczy ze sprawa w sadzie jest w toku jesli wyrok nie zapadl (jeszcze) , czy ze w ogole zadna sprawa nie zostala mu zalozona w sadzie ?

Posted

Madallena napisał(a):
MOSII LACRIMA skąd dowiedziałyście się o Trevorze? jak on się ma?

Madalleno, było już powiedziane, że ktoś dał im cynk i ów ktoś chce pozostać anonimowy (to da się wyczuć z info na wątku, a ja skądinąd wiem z innego źródła).
Jak się ma sam pies? Na pewno Mosii zrobi wpis. Ja się cieszę, że jest teraz przy nim, a nie przed kompem, śledząc nasze wpisy. Dajcie Dziewczynie chwilę na pozbieranie się w kupkę i ogarnięcie koszmarnej rzeczywistości Trevora. Jeśli chcecie od ręki wiedzieć, jak ma się biedak, złapcie za komórkę i dzwońcie do Mosii, numer umieściła przecież w swoim podpisie.

Posted

Madallena napisał(a):
...jak on się ma?

Czy nikt nie ma choc telefonicznego kontaktu, zeby sie dowiedziec??? :razz:

EDIT

No tylko zeby nie wszystkie na raz zaczely dzwonic...

No nic, czekamy w takim razie.....

Posted

wellington napisał(a):
Czy to znaczy ze sprawa w sadzie jest w toku jesli wyrok nie zapadl (jeszcze) , czy ze w ogole zadna sprawa nie zostala mu zalozona w sadzie ?

sprawy nie zakłada się w sądzie tylko składa doniesienie - złozyłyśmy z Arką w czerwcu - reprezentujemy poszkodowanego (psy) - czekamy

Posted

majqa napisał(a):
Madalleno, było już powiedziane, że ktoś dał im cynk i ów ktoś chce pozostać anonimowy (to da się wyczuć z info na wątku, a ja skądinąd wiem z innego źródła).
Jak się ma sam pies? Na pewno Mosii zrobi wpis. Ja się cieszę, że jest teraz przy nim, a nie przed kompem, śledząc nasze wpisy. Dajcie Dziewczynie chwilę na pozbieranie się w kupkę i ogarnięcie koszmarnej rzeczywistości Trevora. Jeśli chcecie od ręki wiedzieć, jak ma się biedak, złapcie za komórkę i dzwońcie do Mosii, numer umieściła przecież w swoim podpisie.

Gdyby nie to, ze mi tez ktos dal cynk, ze pies jest pod dobrą opieka (to byl powod, dla ktorego go zostawilysmy) i ktos od bernardynow sie nim zaopiekowal NIE DOSZLO by do tej tragedii bo Trevor od TYGODNIA siedzialby w hotelu!:angryy:

Posted

majqa napisał(a):
Jeśli chcecie od ręki wiedzieć, jak ma się biedak, złapcie za komórkę i dzwońcie do Mosii, numer umieściła przecież w swoim podpisie.

Majqa, sorry, ale jak wszystkie zaczniemy dzwonić to Mosii oszaleje. To chyba niedobry pomysł, natomiast faktem jest, że od popoludnia nie ma nic o Trevorze, więc każdy się niepokoi..
Dlatego jeśli choć jedna osoba coś wie, to niech wpisze i reszta pójdzie spać spokojnie :-) mam nadzieję.

Posted

Kasik28 napisał(a):
[quote name='*zaba*']Bazarek na Trevora:

Żaba potrzebujecie jakieś inne rzeczy na aukcje?? Chętnię coś podaruję, napisz tylko co potrzebujecie.

Na bazarki przydaje sie wszystko... :p

Posted

*zaba* napisał(a):
[quote name='Kasik28']

Na bazarki przydaje sie wszystko... :p

Zaba daj cynk co najbardziej - się kupi, załatwi, pożyczy ;)

Nie mam doświadczenia dlatego pytam :)

Posted

[quote name='elzunia']Co z tym psem czemu nikt nie pisze jak on się czuje
[quote name='Dark Lord']Jak się czuje Trevor?
[quote name='Madallena']MOSII LACRIMA
skąd dowiedziałyście się o Trevorze?
jak on się ma?

A jakich rewelacji czy raczej cudów oczekujecie w 24 godziny po przewiezieniu psa w takim stanie. Agonalnym stanie niemalże. Na pewno jak będzie zwrot w sytuacji dowiemy się. Co teraz pisać co chwila "skończyła sie jedna kroplówka, zaczynamy kolejną"? Dajcie proszę trochę na wstrzymanie i łyk cierpliwości nabierzcie.

[quote name='*zaba*']Czy nikt nie ma choc telefonicznego kontaktu, zeby sie dowiedziec??? :razz:

EDIT

No tylko zeby nie wszystkie na raz zaczely dzwonic...
masakra i wyrazy współczucia dla osoby która będzie musiała odbierać zamiast czuwać przy psie.

No nic, czekamy w takim razie.....

i to chyba najlepsze wyjście. Wyobraźmy sobie jak nagle wszyscy zaczną dzwonić
(a ten choć telefoniczny kontakt jest jak ktoś popatrzy)

[quote name='Madallena']Gdyby nie to, ze mi tez ktos dal cynk, ze pies jest pod dobrą opieka (to byl powod, dla ktorego go zostawilysmy) i ktos od bernardynow sie nim zaopiekowal NIE DOSZLO by do tej tragedii bo Trevor od TYGODNIA siedzialby w hotelu!:angryy:

Może dopytaj tego kogoś skąd miał taką informację.

Posted

Madallena napisał(a):
Gdyby nie to, ze mi tez ktos dal cynk, ze pies jest pod dobrą opieka (to byl powod, dla ktorego go zostawilysmy) i ktos od bernardynow sie nim zaopiekowal NIE DOSZLO by do tej tragedii bo Trevor od TYGODNIA siedzialby w hotelu!:angryy:

No widzisz Madalleno...Nie znam sprawy od podszewki, nie wiem, kto ją pokpił więc daleko mi do rzucania oskarżeń. Co wiem natomiast? Coś o sobie samej. Mnie nie uspokoiłby cynk, że pies jest pod dobrą opieką. Musiałabym wiedzieć, pod czyją, sprawdziłabym, czy dotarł tam (na miejsce przeznaczenia i co się z nim dalej dzieje), a mało tego, czy nie ma go w miejscu ostatnio widzianym. Dopiero wtedy byłabym nie spokojna, a spokojniejsza o jego los.
Sprawa notomiast, kto dał cynk Mosii i Lacrimie, ujawnienie tej osoby tu, na wątku niczego nie wniesie, ba...może zaszkodzić tej osobie. Mnie, wystarcza okrojona ze szczegółów wiadomość, że był ktoś taki i chwała mu za to.