Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jakimś cudem udało sie mnie i LACRIMIE w ostatniej mozliwej chwili zabarac tego psa z jednego ze schronisk pod Warszawą.

pies wygląda tak
*nie jest w narkozie* jest w takim stanie po prostu

ze wzgledu na tragiczny stan wezwalismy lekarza bezposrednio do mnie, pies nie przezyłby juz ani jednego kilometra drogi!!!!

okazało sie ze od ogona do zeber psa zjadają muchy!!!! fatalnie przeprowadzona kastracja i wrzucene psa do brudnego boksu spowodowały zakazenie rany pooperacyjnej, powstanie wrzodów, potem zalęgły sie muchy i zjadały go żywcem!!! podchodziły pod same pachy w siersci krwi i zaropiałej skórze, smród był niemozliwy!!!!
Poza tym pies zatruty jest toksynami z tych muszych odchodów, nie je, nie rusza sie..... bardzo cierpi......

rany zostały oczyszczone, robactwo wyjęte( Kazdy kto kiedys czyscił takie rany wie jak ciezko to powyjmowac) trzy osoby łącznie z lekarzem robiło to przez trzy godziny!!!
Pies dostał trzy kroplówki i wszystkie mozliwe leki. Jezeli przezyje noc jutro dostanie na imie LUCKY

potrzebujemy jak zwykle pieniędzy na wszystko:oops:

Podaję konto do wpłat dla Trevora.

Konto Fundacji EMIR:
Bank Śląski O/Grodzisk Maz.
88 1050 1924 1000 0022 6878 6056

koniecznie z dopiskiem w tytule przelewu "dla Trevora"
prosimy tez o dopisywanie nicku z dogo, jeżeli ktoś wpłaca z dogo

Przelewy zagraniczne:
ING Bank Śląski S.A.
Kod SWIFT:
ING Banku: INGBPLPW
IBAN: PL 88 1050 1924 1000 0022 6878 6056
..............................................................................

:(
21.09

wiadomość z kliniki:
Trevor miał dziś robione:
usg jamy brzusznej, które wykazało zapalenie otrzewnej
rtg kręgosłupa i miednicy , które wykazało uszkodzenie miednicy i dysplazję stawu biodrowego prawego
miał pobieraną ponownie krew - wyników jeszcze nie znam
zapadła decyzja o usunięciu moszny , jako źódła iinfekcji i przyczyny leukocytozy;Trevor od rana był przygotowywany do tej operacji ( kroplówki wzmacniające organizm)
w czasie podawania narkozy do operacji,ustała akcja serca; podjęta reanimacja przez 20 min była bezskuteczna
orzeczenie lekarskie zamieszczę jak tylko je otrzymam.
Przegraliśmy walkę o jego życie ! :shake::shake::shake::-(:-(:-(:comp26:

Rozliczenie:

[quote name='gagata']A oto rozliczenia (troche póżno ale dopiero teraz dotarły do nas rachunki od weta):
wpływy od 18.09 do 8.10 09 - 6.886,68
koszty
transport I 600,-
transport II 450,-
usługi wet.(asysta, pobyt w klinice,
badania usg, rtg, laparotomia dgst.
utylizacja 1.610,-
zdjęcia prokurat.
i xero dokumentów 850,78

saldo 3.375,90

Nadwyzka została częściowo spozytkowana na pozostałe 6 psów zabranych przez Fundacje od pana K, co jest zgodne z pnuktem 13 b regulaminu dogo.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przecież tam ktoś za to powienien odpowiedzieć .Kompletny brak odpowiedzialności ludzi którzy mają się nimi opiekować, a lekarz co to robił ten zabieg toż to o pomstę woła do nieba :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Posted

kochani nr konta porozsyłam ja albo Lacrima jutro rano, serdecznie dziekuje za chec pomocy, przez tylko dzien dzisiejszy rachunek za transport i weta wyniosl 600zł :(
potrzebujemy równiez wszelakich ogłoszen

Posted

jeśli możecie na pierwszej stronie umieścić pod zdjęciami tego chorego pieska jakiś numer konta lub chociaz kontakt z osoba która się zajmuje pomocą dla tego pieska , poniewaz ciezko bedzie pomoc bez kontaktu ale proszę wpisać na 1 stronie

Posted

Ja też poprosze o numer konta, przecież to jest jakaś masakra, jestem tu nowa, ale każdego dnia jak odwiedzam to forum to większa załamkę mam - jak można psa do takiego stanu doprowadzić :(

Posted

o ja pier....... jak można było doprowadzić psa do takiego stanu???????????????
mogę zrobi c alleghro, ale nie cegiełkowe.. tylko czy takie jest potrzebne, chyba nie :(