Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Paulina87 napisał(a):
Problemem Lupusa jest to, że boi się smyczy.

Ale jest młody,sliczny,przy odrobinie cierpliwosci i pracy mysle,ze nauczył by sie chodzenia na smyczy,tylko odpowiedzialny domek potrzebny:roll:

Posted

rita60: co do chodzenia na smyczy to jestem w 100% pewna że wolontariat już nad tym pracuje ;)

Psiak jest tak piękny że domek powinien znaleść baaardzo szybko :D

Posted

Rzeczywiście jest piękny.
Dzwoniłam do schroniska, żeby dowiedzieć się czegoś więcej i okazuje się, że mały jest trochę wystraszony i boi się innych psów (samców).
Ja mam dość dużego psa w kojcu, ale wiadomo że jest z kojca wypuszczany i na pewno zdarzyłoby się, że by się spotkały, dlatego trochę się obawiam.
Nasz pies nie jest agresywny, ale dość żywiołowy i mógłby go przestraszyć.
Nie wiem, jeszcze będę myśleć. Bo oczywiście moje dzieci są nim zachwycone, i mamy wszyscy ogromny sentyment do szorściaków, a nasz nam niedawno umarł.

Posted

Myślę, że odpowiednia socjalizacja pozwoliłaby mu przełamać lęk. Wiele psów trafiających do schroniska jest przerażona sytuacją w jakiej się znalazły.

Nie wiem jak objawia się ten jego lęk, ale jeśli nie jest to agresja na tle lękowym to może da się to łatwo rozwiązać.

• 2 weeks later...