Dika Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Zacznę od najważniejszego: KUBUŚ WYGLĄDA KWITNĄCO !!!!!! Wierze, że po okrucieństwie jakiego doznał już nigdy nawet przez sekundę nie będzie narażony na zło jakie może wyrzadzić człowiek. KUBA Twój charakter i zachowanie - to że ufasz nadal ludziom i jesteś radosny jest dla mnie potwierdzeniem wspaniałości Psów i czymś niesamowicie pięknym. Teraz mniej ważne ale pokusa była na tyle silna że pisze :lol: :wink: Pani Murko- to będzie "zarzut" ;)) Na ogół jak w jakimś wątku pojawiają się kłótnie i dyrdymały usuwa je Pani. Tutaj też się pojawiły chodzi o wątek sporu i kłótni nikle zwiazany z Kubusiem jako takim. Wiem, że pieniadze to zawsze gorący temat i że są nieodzownym elementem pomocy i wszelkich działań ale mimo to optuję za usunięciem pewnych postów lub ich fragmentów :D Ciekawe jaka kara mnie spotka za ten "zarzut" ;))))))))))) Quote
Murka Posted September 22, 2005 Author Posted September 22, 2005 Dika, zarzut ujdzie Ci płazem tym razem :P :P :P Postów nie usuwam, ponieważ nie pojawiły się w nim jakieś niecenzuralne słowa. Nie chcę też, by pomyślano, że usuwam coś co jest dla mnie niewygodne. Wprost przeciwnie, nie mam nic do ukrycia i nie obawiam się zarzutów pod moim adresem. Każdy ma prawo wypowiedzieć tu swoje zdanie. A pieniążki kubusiowe są dość ściśle z tym tematem związane, więc nie widzę potrzeby ciachania :wink: A co do Kubusia, pozwolę sobie zacytować część dzisiejszego SMSa od Sylwii :D "... Z Kuba wszystko ok - strasznie mu tyłek odżył, biega, kopie pół metrowe doły i ogólnie woli siedzieć i spać na zewnątrz niż w domu..." :D Quote
Dika Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Murka napisał(a):Dika, zarzut ujdzie Ci płazem tym razem :P :P :P Przyczepie się zwrotu TYM RAZEM i będe ostrożna na przyszłość ;))))))))) :) :P:P:P Kuba odżył i to jest najwspanialsze !!!!!!!!! Okaleczony przez coś a la człowiek, który zafundował Mu najgorsze chwile w życiu, i adoptowany przez CZŁOWIEKA, który chce dać Mu najszczęśliwsze chwile w życiu TAK TRZYMAĆ !!!!!! Quote
Murka Posted December 18, 2005 Author Posted December 18, 2005 Ufff, w końcu odnalazłam wątek Kubusia :-D Oto fotki z wczorajszego spaceru: Prawda, że nie ten pies? :-D Z tego co mówi Sylwia, to doskonale radzi sobie bez smyczy!!! Quote
Ulka18 Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Rzeczywiscie to nie ten sam pies :turn-l: :biggrina: :talker: . Aby na pewno to zdjecia Kubusia? Quote
eloise Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 :bigok: jej.. naprawde nie ten sam pies... oby wszystkie nasze sierotki mogly konczyc w ten sposob- zaczynajac nowe, cudowne i szczesliwe zycie :) Quote
Marka Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Temat tego topiku jest mi znany, ale patrzę i patrzę na te zdjęcia i nie mogę skojarzyć co to za pies??? Dopiero ślepe oczki mi przypomniały!!! :-) Coś niesamowitego, co ta nowa Pani zrobiła z tym psiakiem :-) Serdeczne uściski dla Niej i dla psiaka! :calus: Quote
irma Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 to po prostu NIEWIARYGODNE Kubuś jest w psim raju - to pewne Quote
Mokka Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Kubusiu - Wesołych Świąt, a Twoja pańcia powinna w aureoli chodzić :bigok: Quote
mch Posted December 23, 2005 Posted December 23, 2005 o jejejuuuuuuu,anielica nie moge uwierzyć ze to ten sam psiak którego głasiałyśmy na stefczyka , widac ze nowy dom mu słuzy , wspaniale Quote
avii Posted December 23, 2005 Posted December 23, 2005 Prawda, że nie ten pies? Z tego co mówi Sylwia, to doskonale radzi sobie bez smyczy!!! __________________ Nie mogę uwierzyć tak jak inni :crazyeye: :crazyeye: Cudownie wygląda i jakby ...zmęzniał . Niesamowita przemiana :bigok: Murka przekaz serdeczności dla Panci Kubusia i podziękowania .... No, napatrzeć się nie mogę :jumpie: :jumpie: Quote
Aganiok Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Dopiero znalazłam ten wątek...początek...łzy się cisnęły do oczu :( Ten piesek tyle wycierpiał....:( Ale koniec - nie mogę uwierzyć, że to ten sam pies....cudowna odmiana. I widać, jak bardzo jest teraz szczęśliwy... Quote
_Aga_ Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 [quote name='Murka'] Oto fotki z wczorajszego spaceru: Prawda, że nie ten pies? :-D Śliczny :D Domek i miłość pańci i pańcia to jest to, czego potrzebuje każdy porzucony psiak :x-mas: Quote
Wiedźma Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 Co u Kubusia? Chętnie zobaczyłabym jakieś nowe fotografie. Mam nadzieję, że brak wiadomości to dobre wiadomości. Pozdrawiam. Quote
kasiaprodex Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 [quote name='Murka']Dzisiaj w nocy został znaleziony pies. Na łąkach w podlubelskiej wsi. Miał spętane łapy i poderżnięte gardło... Trafił prosto do kliniki w Lublinie. Okazalo się, że pies nie tylko ma poderżnięte gardło - prawdopodobnie był trzymany na jakimś drucie, ale był pobity, ma obrzęk na mózgu, opuchniętą głowę, jest zagłodzony i w stanie ogólnego wykończenia. W dodatku jest prawdopodbnie niewidomy. Pies jest spokojny, bardzo potulny, pozwala sobie robić przy sobie wszystko. Kiedy go głaskałam, ostatkiem sił machał ogonem... Jest bardzo wystraszony. Ma około 8 lat. Na razie jego stan jest stabilny. Najbliższe dni wykażą czy pies przeżyje. Potem trafi do schroniska w Krzesimowie. Bedziemy prawdopodobnie prosić o wsparcie finansowe, jeśli leczenie okaże się bardzo drogie. Szukamy pieskowi też domu, gdzie zostaną zaleczone przede wszystkim jego rany duszy, jego życie było gehenną :( Policja szuka sprawcy tego czynu. Mam nadzieje, że dorwą drania :evil: A oto dzisiejsze zdjęcia: Pytanie do autora tych zdjęc. chce postawic puszeczke u weta na zbiórka pieniążków dla psiaków z dogomanii czy moge wykorzystać któres z tych zdjęć do obklejenia puszeczki? Quote
Gem Posted October 14, 2006 Posted October 14, 2006 Przeczytałem uczciwie cały topic. Niesamowita, tragiczna i wstrząsająca historia - ale na szczęście z happy endem. Kubuś wygląda na szczęśliwego, przytył, ma piękną sierść. To prawdziwy cud :) Chwała tym wszystkim, którzy Kubusiowi pomogli, ogromne gratulacje dla jego Pani. Jej miłość i poświęcenie zupełnie odmieniły psi los. Czy są jakieś nowe wieści o Kubusiu? Quote
Wiedźma Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 Tak, tak, wieści od Kuby prosimy w ilościach przemysłowych! Quote
oktawia6 Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 skandal!!! :placz: żadnych wieści ani fotek:razz:-co się dzieje? Quote
Wiedźma Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Pewnie wiele osób podczytuje ten wątek. Jeśli ktoś coś wie, proszę napisać. Chcielibyśmy jeszcze ucieszyć się Kubusiowym szczęściem. Quote
Murka Posted October 28, 2007 Author Posted October 28, 2007 Kochani, mnie nie było na dogomanii przez rok i "wypadłam" zupełnie z rytmu. Jak odgrzebię kontakt do właścicielki Kubusia (do łysego Pazurka - jeśli ktoś pamieta - odgrzebałam ;) ) to dam znać. Quote
Gem Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Murka napisał(a):Kochani, mnie nie było na dogomanii przez rok i "wypadłam" zupełnie z rytmu. Jak odgrzebię kontakt do właścicielki Kubusia (do łysego Pazurka - jeśli ktoś pamieta - odgrzebałam ;) ) to dam znać. Czekam z niecierpliwością na dobre wieści o Kubusiu :) Quote
Recommended Posts