Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zacznę od najważniejszego: KUBUŚ WYGLĄDA KWITNĄCO !!!!!! Wierze, że po okrucieństwie jakiego doznał już nigdy nawet przez sekundę nie będzie narażony na zło jakie może wyrzadzić człowiek. KUBA Twój charakter i zachowanie - to że ufasz nadal ludziom i jesteś radosny jest dla mnie potwierdzeniem wspaniałości Psów i czymś niesamowicie pięknym.

Teraz mniej ważne ale pokusa była na tyle silna że pisze :lol: :wink:
Pani Murko- to będzie "zarzut" ;)) Na ogół jak w jakimś wątku pojawiają się kłótnie i dyrdymały usuwa je Pani. Tutaj też się pojawiły chodzi o wątek sporu i kłótni nikle zwiazany z Kubusiem jako takim. Wiem, że pieniadze to zawsze gorący temat i że są nieodzownym elementem pomocy i wszelkich działań ale mimo to optuję za usunięciem pewnych postów lub ich fragmentów :D
Ciekawe jaka kara mnie spotka za ten "zarzut" ;)))))))))))

• Replies 406
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dika, zarzut ujdzie Ci płazem tym razem :P :P :P
Postów nie usuwam, ponieważ nie pojawiły się w nim jakieś niecenzuralne słowa. Nie chcę też, by pomyślano, że usuwam coś co jest dla mnie niewygodne. Wprost przeciwnie, nie mam nic do ukrycia i nie obawiam się zarzutów pod moim adresem. Każdy ma prawo wypowiedzieć tu swoje zdanie.
A pieniążki kubusiowe są dość ściśle z tym tematem związane, więc nie widzę potrzeby ciachania :wink:

A co do Kubusia, pozwolę sobie zacytować część dzisiejszego SMSa od Sylwii :D
"... Z Kuba wszystko ok - strasznie mu tyłek odżył, biega, kopie pół metrowe doły i ogólnie woli siedzieć i spać na zewnątrz niż w domu..."

:D

Posted

Murka napisał(a):
Dika, zarzut ujdzie Ci płazem tym razem :P :P :P

Przyczepie się zwrotu TYM RAZEM i będe ostrożna na przyszłość ;))))))))) :) :P:P:P

Kuba odżył i to jest najwspanialsze !!!!!!!!! Okaleczony przez coś a la człowiek, który zafundował Mu najgorsze chwile w życiu, i adoptowany przez CZŁOWIEKA, który chce dać Mu najszczęśliwsze chwile w życiu TAK TRZYMAĆ !!!!!!

• 2 months later...
Posted

Ufff, w końcu odnalazłam wątek Kubusia :-D

Oto fotki z wczorajszego spaceru:

Prawda, że nie ten pies? :-D
Z tego co mówi Sylwia, to doskonale radzi sobie bez smyczy!!!

Posted

Temat tego topiku jest mi znany, ale patrzę i patrzę na te zdjęcia i nie mogę skojarzyć co to za pies???
Dopiero ślepe oczki mi przypomniały!!! :-)
Coś niesamowitego, co ta nowa Pani zrobiła z tym psiakiem :-)

Serdeczne uściski dla Niej i dla psiaka! :calus:

Posted

o jejejuuuuuuu,anielica nie moge uwierzyć ze to ten sam psiak którego głasiałyśmy na stefczyka , widac ze nowy dom mu słuzy , wspaniale

Posted

Prawda, że nie ten pies?
Z tego co mówi Sylwia, to doskonale radzi sobie bez smyczy!!!

Nie mogę uwierzyć tak jak inni :crazyeye: :crazyeye: Cudownie wygląda i jakby ...zmęzniał . Niesamowita przemiana :bigok:

Murka przekaz serdeczności dla Panci Kubusia i podziękowania ....

No, napatrzeć się nie mogę :jumpie: :jumpie:

Posted

Dopiero znalazłam ten wątek...początek...łzy się cisnęły do oczu :( Ten piesek tyle wycierpiał....:(
Ale koniec - nie mogę uwierzyć, że to ten sam pies....cudowna odmiana. I widać, jak bardzo jest teraz szczęśliwy...

Posted

[quote name='Murka']

Oto fotki z wczorajszego spaceru:

Prawda, że nie ten pies? :-D

Śliczny :D Domek i miłość pańci i pańcia to jest to, czego potrzebuje każdy porzucony psiak :x-mas:

• 9 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

[quote name='Murka']Dzisiaj w nocy został znaleziony pies. Na łąkach w podlubelskiej wsi. Miał spętane łapy i poderżnięte gardło...

Trafił prosto do kliniki w Lublinie. Okazalo się, że pies nie tylko ma poderżnięte gardło - prawdopodobnie był trzymany na jakimś drucie, ale był pobity, ma obrzęk na mózgu, opuchniętą głowę, jest zagłodzony i w stanie ogólnego wykończenia. W dodatku jest prawdopodbnie niewidomy.

Pies jest spokojny, bardzo potulny, pozwala sobie robić przy sobie wszystko. Kiedy go głaskałam, ostatkiem sił machał ogonem...
Jest bardzo wystraszony. Ma około 8 lat.

Na razie jego stan jest stabilny. Najbliższe dni wykażą czy pies przeżyje.
Potem trafi do schroniska w Krzesimowie.

Bedziemy prawdopodobnie prosić o wsparcie finansowe, jeśli leczenie okaże się bardzo drogie.

Szukamy pieskowi też domu, gdzie zostaną zaleczone przede wszystkim jego rany duszy, jego życie było gehenną
:(

Policja szuka sprawcy tego czynu. Mam nadzieje, że dorwą drania :evil:

A oto dzisiejsze zdjęcia:

Pytanie do autora tych zdjęc.

chce postawic puszeczke u weta na zbiórka pieniążków dla psiaków z dogomanii czy moge wykorzystać któres z tych zdjęć do obklejenia puszeczki?

Posted

Przeczytałem uczciwie cały topic. Niesamowita, tragiczna i wstrząsająca historia - ale na szczęście z happy endem. Kubuś wygląda na szczęśliwego, przytył, ma piękną sierść. To prawdziwy cud :)

Chwała tym wszystkim, którzy Kubusiowi pomogli, ogromne gratulacje dla jego Pani. Jej miłość i poświęcenie zupełnie odmieniły psi los.

Czy są jakieś nowe wieści o Kubusiu?

• 1 month later...
  • 10 months later...
Posted

Kochani, mnie nie było na dogomanii przez rok i "wypadłam" zupełnie z rytmu. Jak odgrzebię kontakt do właścicielki Kubusia (do łysego Pazurka - jeśli ktoś pamieta - odgrzebałam ;) ) to dam znać.

• 2 weeks later...
Posted

Murka napisał(a):
Kochani, mnie nie było na dogomanii przez rok i "wypadłam" zupełnie z rytmu. Jak odgrzebię kontakt do właścicielki Kubusia (do łysego Pazurka - jeśli ktoś pamieta - odgrzebałam ;) ) to dam znać.

Czekam z niecierpliwością na dobre wieści o Kubusiu :)