Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj do firmy ubezpieczeniowej w Sosnowcu podrzucono w kartonie szczenię! Mieli ja odwiezc do schroniska na pewną smierc ale na szczescie udało mi się małą przejąc,
od razu do zaprzyjaznionej pani weterynarz - bo ledwie ciepła była - werdykt - zarobaczenie b. silne, wymioty żółcią, biegunka, bardzo osłabiony organizm, odwodnienie.

Najbliższe dni pokaża czy sunia da radę.

Jest piękna - wazy ponad 1 kg ma bardzo wysokie łapki jak na swoje chucherkowate ciałko - ma okolo 3 miesiecy i wyglada jak mini ratlerek przefarbowany na blond!

Szukamy dla niej niesmiało domku - wierzę że wyzdrowieje.

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na zywo jeszcze słodsza jest!:loveu:

Sunia jest jeszcze u Pani wet - z Teriera ze wzgledu na podawane kroplowki itp - a poza tym od razu padło że zostanie bo jej stan wymagał pelnej gotowosci weterynaryjnej. Ja ja odbieram w piatek. I bedzie u mnie.

Jestem w szoku bo juz dostałam maila w sprawie suni - a nawet nie wiedziałam że mała ma juz ogłoszenia! Aisai - dziekuje!

brzmi tak:
Nazywam sie ................ i bylabym bardzo zainteresowana adopcja
malej sunieczki znalezionej pod firma, Biszkopcika:)
Mam w domu yorka polrocznego i dwumiesiecznego ratlerka, wiec na pewno
dziewczynka odnalazlaby sie wsrod nich i mialaby zapewniona opieke i
towarzystwo oraz wiele milosci z mojej strony:)Moje pieski to suczki, wiec
nie byloby obaw o to, ze moglyby sie romnazac.
Jestem z Cieszyna, nie wiem jakby to wygladalo z transportem, moze cos by
sie wymyslilo. Pozdrawiam goraco.

:cool3:

Posted

Jaka śliczna! Takie pieski pseuduchy sprzedają jako "cziłała" :diabloti:.
Ciekawy ten mail, tylko po co komuś trzeci mały piesek? Do tego do 2-miesięcznego szczeniaka? Czy ta oferentka nie bedzie potem dawać ogłoszeń w stylu "moja suczka york 1,2 kg szuka kawalera" etc.? Możliwe, że kogoś krzywdzę, ale tak tylko mi się myśli. Tyle oszustwa naokoło...

Posted

Ambra napisał(a):
brzmi tak:
Nazywam sie ................ i bylabym bardzo zainteresowana adopcja
malej sunieczki znalezionej pod firma, Biszkopcika:)
Mam w domu yorka polrocznego i dwumiesiecznego ratlerka, wiec na pewno
dziewczynka odnalazlaby sie wsrod nich i mialaby zapewniona opieke i
towarzystwo oraz wiele milosci z mojej strony:)Moje pieski to suczki, wiec
nie byloby obaw o to, ze moglyby sie romnazac.
Jestem z Cieszyna, nie wiem jakby to wygladalo z transportem, moze cos by
sie wymyslilo. Pozdrawiam goraco.

Ciekawa jestem jak ta pani poradzi sobie z wychowaniem i socjalizowaniem trzech szczeniaków na raz :roll:

Posted

dziekuje Wam bardzo za trzezwe spojrzenie - odpisalam pani z paroma pytaniami - narazie cisza - tez mnie zastanowilo po co komu kolejny szczeniak, czy ma warunki na to?
dostalam jeszcze jednego maila - ale tylko zapytanie czy aktualne - zobaczymy czy korespondencja sie rozwinie.
Z suni wyszlo stado robali dłuzszych od jej ciałka. Moze to bylo glowna przyczyna jej stanu...

Posted

Pan szybko sie chyba zrazil - napisal ze mala jest slodka ale ze on jest z krakowa a ja z sosnowca wiec odleglosc nie do pokonania (no faktycznie) i że adopcja raczej nie wchodzi w gre - odpiasalam mu jak przebiega u nas adopcja wylegitymowalam sie strona fundacji sos dla zwierzat i narazie on zamilkł